Adoptie

Anna (Puppy genaamd) is een schat van een hond met wie ik op stage in het Waterhof verschillende maanden heb gewerkt. Ze zoekt nog een nieuwe thuis. 
Hieronder kan je haar verhaal lezen.
 

Anna ter adoptie

Vrolijke Griekse hond geboren in april 2011 
met verlamde achterpoten zoekt een warme thuis

 

 

 

Naam Anna
Geslacht Teef (niet gesteriliseerd)
Geboortedatum april 2011
Ras Kruising (uit Griekenland)
Grootte Ong. 45 cm en 22 kg
Karakter Vrolijk, lief, speels, zachtaardig.
Kan goed met andere honden overweg.
Is kinderen gewoon.
Nieuwe situaties vindt ze in het begin altijd spannend, maar ze past zich snel aan.
Geschiedenis Op 9 mei 2011 werd Anna samen met vier andere puppy’s in een plastic zak in Griekenland gevonden door medewerkers van de Poezenboot. De vijf ondervoede pups waren ongeveer 3 weken oud en bijna dood door verstikking. Anna kon niet op haar achterste pootjes staan. Ze sleepten over de grond. Deze 5 pups bleken afkomstig te zijn uit een nest van 10 puppy’s. De 5 andere pups waren reeds dood, hoogstwaarschijnlijk doodgeslagen door de eigenaar van het moederdier. De 5 nog levende pups werden maar net op tijd gered. Anna en haar nestgenoten werden overgebracht naar België. Korte tijd later werd Anna (in het begin Puppy genaamd) opgevangen door Ellen Martens in haarrevalidatiecentrum “Het Waterhof” waar zij reeds 9 maanden verblijft en intensieve therapie krijgt. Anna is ook gewend om met de rolstoel te wandelen en te spelen met een grote Labrador. Ook zonder rolstoel is ze heel mobiel, weliswaar laat ze haar achterpoten slepen waardoor dient opgelet te worden dat ze geenwondjes sleept.
Opmerkingen Anna is verlamd aan de achterhand en verblijft vanaf haar 3 maanden in een revalidatiecentrum waar ze intensieve therapie krijgt.
Kan perfect overweg met de rolstoel. Er wordt een rolstoel voor haar op maatgemaakt.
Ook zonder rolstoel is ze heel mobiel, weliswaar slepen haar achterpootjes achterhaar aan (oppassen dus voor wondjes aan de achterpoten).
Ze is incontinent voor urine, maar haar blaas is gemakkelijk te ledigen. Ze heeftwel controle over haar stoelgang. Regelmatig uitlaten is noodzakelijk en menmoet rekening houden met ongelukjes.
Anna is een grote schat die een goed baasje zoekt die voor haar wilt zorgen en metveel aandacht en liefde wilt omringen.
Contact

Ellen Martens “Het Waterhof” info@hetwaterhof.com  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home Back Top Next