Intro Agenda Verslagen Gioia Havana Dalia

Agenda & Verslagen

 

Agenda                                                                          2010   2009   2008

2010

Datum   Plaats & Club Type Verslagen
28/02/2010 Gent
SRCF-KKMV
http://www.srcf.be
CAC
CACIB
Verslag
01/05/2010
02/05/2010
Antwerpen
Kynologische Vereniging BRABO
Website: http://www.kvbrabo.be
CAC
CACIB
 Verslag

 

2009

Datum   Plaats & Club Type Verslagen
14/02/2009 CLUBMATCH B.B.C.B.B te Oostakker CAC Verslag
22/08/2009
23/08/2009
Mechelen
Kynologische Vereniging Sint-Rombouts vzw
http://www.kvsr.be
CAC
CACIB
Verslag

 

2008

Datum   Plaats & Club Type Verslagen
21/06/08
22/06/08
 
BRUSSELS DOG SHOW                                         
Société Royale Saint-Hubert
 
CAC
CACIB
Verslag
19/07/08
20/07/08
 
Liège                                                                  
Syndicat d'Elevage Canin de Liège asbl
 
CAC
CACIB
Verslag
15/11/08
16/11/08  
Kortrijk
Vlaanderens Rashonden Festival - Kortrijk vzw  
CAC
CACIB
Verslag

 

 

 

Verslagen                                                                          2010   2009   2008

 

Verslagen 2010

 

28.02.2010 : Gent

Op zondag 28 februari 2010 vond de Flanders Dog Show plaats te Gent. We namen voor de eerste keer deel met Iliano del Paradiso di Cani die 23 februari net 4 maanden oud geworden was. 
Hij zat dus in de Baby Klas reuen. Hij liep fantastisch mee in de ring en stond ook tamelijk stil bij het poseren. De keurmeester (André Leblond uit Frankrijk) vond zijn gangwerk prachtig. 
Iliano werd 1e en kreeg een veelbelovend. Hij werd Beste Baby en mocht later op de dag ook de erering betreden samen met nog veel andere jonge honden van andere rassen die Beste Baby waren geworden. Hij poseerde deze keer zelfs beter in de ring. Door de keurmeester (Jos De Kuyper uit België) werd hij geselecteerd tot de een van de 12 Beste Baby's van de hele show!

We zijn apetrots op onze kleine bruine beer. 's Avonds was hij natuurlijk heel moe van de lange dag, maar hij heeft zich voorbeeldig gedragen.

Keurmeester: Mr. André Leblond (FR)

Babyklas (reuen)
Iliano del Paradiso di Cani 
   1e plaats + Veelbelovend/Très prometteur
   Best Baby
   + bij 12 Beste Baby's van de hele show!

 

 

 

 

02.05.2010 : Antwerpen
 
Iliano del Paradiso di Cani : puppyklas reuen : 3e VEELBELOVEND
Iliano stapte fantastisch mee in de ring. Hij heeft een heel mooi gangwerk. Z'n verhoudingen zitten heel goed. Hij was de jongste van de drie (net 6 maanden en 1 week) en moet nog wat uitzetten in de breedte. 
Keurmeester: Mr. Freddy Declercq (BE)

Babyklas (reuen)
Iliano del Paradiso di Cani 
   3e plaats + Veelbelovend/Très prometteur

 

Itala ontmoet haar halfbroer Izorka (puppyklas reuen).

Iliano Itala Izorka

 

 

 

 

Verslagen 2009

 

14.02.2009 : Clubmatch B.B.C.B.B. te Gent 


Ter gelegenheid van de Clubmatch van de B.B.C.B.B. te Oostakker hebben we weer heel wat mooie Havanezers gezien. Het is een gezellige dag geworden. Zelf namen we deel met drie van onze rakkers.
Keurmeester: Mr. Dupas Jean Jacques (FR)

Keurmeester: Mr. Dupas Jean Jacques (FR)

Babyklas
MystykalSky's Chocolate Mistica
   2e plaats + Veelbelovend/Très prometteur

Jeugdklas
Hija-Hope mis Amores Pequenios :
   4e plaats + Zeer goed/Très bon
Massivus Angel's Dalia Hanna : 
   5e plaats + Zeer goed/Très bon

Foto's CLICK

Babyklas
Mistica behaalde de 2e plaats en een Veelbelovend/Très prometteur.
Opmerkingen Mistica: geheel mooi type, uitstekende proporties van het geheel (ook het hoofd), goede hals, opgewekt voorkomen, met veel présence in de ring, uitstekend karakter, leuke beweging.

Danicka - Hera - Mistica  Mistica

 

Danicka - Mistica - Hera  Mistica

 

Jeugdklas
Hope behaalde de 4e plaats en Dalia de 5e plaats en kregen beiden een Zeer goed/Très bon.
Opmerkingen Hope: zeer jong model (9 maanden), met nog een ‘poupon’ voorkomen, hoofd mooi geproportioneerd, goede hals, smalle borstkas, zeer goede textuur, goede beweging.
Opmerkingen Dalia: jong model, pigmentatie in verhouding tot de kleur van de vacht, goede beendergestel, nog smalle borst, zeer goede textuur, stapt goed.

 

Foto's CLICK

 

 

Hope uit de ring

 

 

 

23.08.2009 : Mechelen 


Vandaag namen we deel aan de hondenshow te Mechelen met Mistica (teef jeugd) en Itala (teef puppy). Ze hebben allebei heel mooi meegestapt in de ring. Keermeester van de dag was Mevr. De Ridder (BE). Mistica heeft haar 'goed' behaald en Itala een belovend. De deelname met Itala was meer voor de fun daar zij een heel klein Havanezertje is. Het was een echte Havanezerbijeenkomst. Het was een hele gezellige dag.

Keurmeester: Mevr. De Ridder (BE)

Puppyklas (teven)
Itala de la Vallée du Rêve :
   Belovend

Jeugdklas (teven)
MystykalSky Chocolate Mistica
   Goed (beter verdiend!)

 

Itala de la Vallée du Rêve (6 maanden en half)

 

MystykalSky's Chocolate Mistica (1 jaar)

 

 

 

 

 

 

Itala & Laura

In de namiddag mocht Mistica meedoen met de demo Dog Dance in de erering samen met de andere dansers van de Disco Dogs. Hoewel ze moe moet geweest zijn van de vermoeiende voormiddag, heeft ze weer haar best gedaan en schoot ze als een pijl over het terrein. Wat is ze toch een superleuk hondje om mee te werken!

Mistica & Kristine 

 

 

 

 

Verslagen 2008

 

21.06.2008 : BRUSSELS DOG SHOW 

Vrijdagavond 20 juni ’08 zijn we Valter en Massivus Angel’s Chocolate Virag te Vinkt gaan oppikken. Deze twee chocolade havanezertjes deden namelijk ook mee aan de hondenshow (Brussels Dog Show) de dag nadien. Nadine kon zelf niet mee naar de show omdat haar teefje Eïsha elk moment kon bevallen (wat ook die nacht gebeurde!). Thuis aangekomen werden Valter en Virag meteen begroet door onze roedel.  

Zaterdagochtend 21 juni ’08 vertrokken we heel vroeg naar Brussel met onze hondjes MystykalSky Chocolate Havana en Massivus Angel’s Dalia Hanna samen met Valter en Virag om deel te nemen aan de show. Deze vier chocomodellen gedroegen zich de hele dag voorbeeldig!  

Valter behaalde in de Intermediare klas de eerste plaats. Zijn zoon Heliodoro werd in de Babyklas ook eerst!  

Na de reuen was het de beurt aan de teven. In de Puppyklas namen Havana en Dalia het op tegen nog een ander teefje. Havana volgde heel mooi aan de lijn. Ze vond het alleen wat moeilijker om mooi stil te blijven staan. Dalia deed het fantastisch, we waren er een beetje van verschoten.  

 

PUPPYKLAS (eerste deelname aan een hondenshow) :  

Havanezer teefjes:
Dalia
behaalde de 2e plaats, Havana werd 3e.
Beide
behaalden ze een mooie “Veelbelovend”.  

Keurmeester: Mr. Laurent Pichard (CH)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de hele keuring zijn we wat vragen gaan stellen aan de keurmeester omtrent hun prestaties en voornamelijk omtrent de chocolade kleur bij de Havanezer, dit interesseert ons namelijk heel veel!!  

Dalia heeft nog steeds haar melkhoektanden, die zouden in principe verwijderd moeten worden. We wachten nog even af, we hopen dat we haar er niet voor moeten laten verdoven!! Verder heeft ze een prachtige vacht en ook het gangwerk was zeer mooi. Ze heeft vele kwaliteiten, enkel nog wat “fautes de jeunesse”: ‘foutjes gebonden aan haar jeugdige leeftijd’. Dit kan allemaal nog veranderen: ze zit namelijk volop in haar groei. Wat zijn we fier op haar!!
Het speciale aan Dalia is dat ze het bruine (chocoladekleurig) pigment heeft (neus, voetzooltjes, lippen, ogen), maar toch een champagne kleurige vacht heeft (en dus geen bruine). Je kan er voor of tegen zijn, dit is een kwestie van persoonlijke smaak. Vaak horen we de opmerking ‘haar pigment is te licht’. Maar een licht gekleurde hond met een iets lichtere bruine neus is veel mooier dan met een hele donker bruine neus (dan lijkt het trouwens zwart), dit werd trouwens beaamd door Jos de Cuyper. Je moet het dus allereerst in zijn context zien. Daarnaast is het zo dat Dalia geen ‘minderwaardig’ pigment heeft, ze voldoet ook volledig aan de rasstandaard (L. Pichard), alleen is haar uiterlijk (nog) vrij uniek
J. Als we ooit met haar zouden fokken moeten we er gewoon goed over nadenken welke (dek)reu we zouden nemen met het oog op de goede pigmentatie te behouden. Maar dat is denkwerk voor later, al hebben we nu al wel enkele ideetjes ;) …  

Havana is een heel mooi chocolade & tan kleurig Havanezertje dat alleen nogal aan de smalle kant is: ze mist nog wat “body”. Verder is ze wel heel gespierd (wat wil je met al haar springkunsten in huis!) en heeft ze een mooie gang. De keurmeester liet zelfs vallen dat als ze dus meer body had gehad (vooral, ter hoogte van de borst/ribbenkast) ze zelfs eerste had kunnen worden! Haar vacht is ietsje doffer dan die van Dalia. Maar alle foutjes werden weer omschreven als “fautes de jeunesse”.
Het was heel leerrijk!  

We kunnen er enkel uit besluiten : « Des goûts et des couleurs, on ne discute pas. »  

In de Intermediate klas was Virag alleen bij de teefjes. Ze werd reserve CACIB.  

Na nog enkele uren doorgebracht te hebben in de hallen van de Brussels Dog Show, keerden we tevreden terug naar huis. ’s Avonds waren de honden natuurlijk uitgeput.  

Zondag 22 juni ’08 brachten we Valter en Virag terug naar Vinkt. Wat was het fijn deze twee schatten bij ons als logéekes te hebben.
In de namiddag had ik (Kristine) dan nog een optreden met de Ierse dansgroep waar ik les bij volg. Héél leuk!!! Daarna nog studeren voor m’n laatste examen (wat nachtwerk werd :p), maar gelukkig is dat nu allemaal achter de rug
J.

We kijken terug op een leuk weekend!!

 

 

 

20.07.2008 : LIÈGE

Na een vermoeiende week (door de reis naar Hongarije) namen we met MystykalSky Chocolate Havana en Massivus Angel’s Dalia deel aan de hondenshow te Luik. Deze keer poseerde Havana heel mooi; ze liep ook mooi mee aan de leiband en liet zich gewillig bestuderen door de keurmeesteres. Dalia was deze keer wat afgeleid, ze liep wel mooi mee en ze poseerde ook netjes, maar de betastingen van de keurmeesteres zinden haar vandaag niet. Ze ging dan ook meteen op haar zij liggen :p.

 

PUPPYKLAS (tweede deelname aan een hondenshow):

 

Havanezer teefjes:

Dalia behaalde de 2e plaats, Havana werd 3e.

Beide behaalden ze een “Belovend”.

 

Keurmeester: Mme. Bottussi-Jocquel (F)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Massivus Angel's Dalia Hanna "Dalia"                                      MystykalSky Chocolate Havana "Havana"

 

 

Een groot probleem rees al meteen: “chocolade kleur, is dat erkend bij de Bichon Havanais?” Deze vraag stelde de keurmeester. “Natuurlijk, al sinds februari 2006!!” Dit kunnen we ook aantonen aan de hand van de rasstandaard van de Bichon Havanais.

De keurmeester hield waarschijnlijk rekening met de oude versie van de rasstandaard.

We wisten van tevoren dat het een heuse “strijd” zou worden om onze chocoladekleurige Havanezers te laten “accepteren”. Deze kleur is nog zéér 'jong' en zoals reeds gezegd door sommigen niet geliefd of simpelweg niet gekend als erkende kleur volgens de rasstandaard.

Wijzelf vinden de bruine kleur en de bruine pigmentatie fantastisch mooi. Onze honden moeten niet onderdoen voor andere honden, ook niet voor de honden met het zwarte pigment. Hopelijk komt er in de toekomst verandering in de opvatting omtrent het bruine pigment bij de Havanezer.

 

Dalia behaalde de 2e plaats. Deze keer geen opmerking over haar babyhoektanden (bovenaan waren ze vorige keer nog aanwezig), die hebben we laten verwijderen. De keurmeester verkoos een donkerdere pigmentatie. Dalia is nl. een Havanezer met een champagnekleurige vacht maar met een bruine pigmentatie (bruine neus, oogleden, lippen, voetzooltjes…). Verder heeft Dalia al een goed gevormde “body” met mooie haren en gangwerk. Toch zou ze nog wat verder moeten uitgroeien, het is dus beter even te wachten met shows omdat ze nog volop in de groei is. De leeftijd waarop een hond zijn uiteindelijke maten (body e.d.) heeft verschilt van hond tot hond.

 

Havana behaalde de 3e plaats. De grote struikelblok is nog steeds haar superslanke “body”. Havana is zo actief dat ze aan de magere kant blijft. Ze slaapt overdag heel weinig en volgt ons overal mee. Ze is dus heel alert en zit geen minuut stil als het ware. Rond de ribbenkast moet ze ook nog fors uitzetten. Dit zijn weer (cf. Brussel) “fautes de jeunesse”. Het is dus ook beter even te wachten met shows totdat ze al meer volgroeid is. Haar vacht is er wel al op vooruit gegaan tegenover de vorige show. Ze is niet meer zo dof, maar is nu zachter en blinkt meer.

 

Vandaag hebben Dalia en Havana ook meegedaan aan de Doggy Dance demonstratie in de erering. Het verslag (met foto’s) is terug te vinden op: Verslag demo DD Luik.

 

 

15.11.2008 : EURODOG SHOW te Kortrijk

Een drukke dag voor onze twee Havanezertjes Massivus Angel's Dalia Hanna en MystykalSky's Chocolate Havana. We namen met hen deel aan zowel de dog dance wedstrijd als aan de show.
In de vroege ochtend mochten ze hun danskunsten reeds laten zien. Ze deden het schitterend en behaalden allebei hun brevet :D.
In de voormiddag mochten ze dan enkele rondjes in de showring lopen. Dalia liep prachtig mee aan de leiband en liet zich goed betasten door de keurmeester. Havana was ietsje onzekerder en liep vaak met haar staartje naar beneden. Toch liet ze zich keurig bekijken door de keurmeester.
Dalia & HavanaJEUGDKLAS :  

Havanezer teefjes:
Dalia
behaalde de 3e plaats, Havana werd 4e.
Dalia
behaalde een knappe “Uitmuntend”, Havana behaalde een mooie “Zeer goed”.

Keurmeester: Mrs Martha Heine (DE)


Dalia behaalde een "uitmundend" en Havana een "zeer goed". Dalia werd 3e en Havana 4e. We denken dat hun bruine pigment weer parten heeft gespeeld. Veel keurmeesters en fokkers hebben het daar nog moeilijk mee. Maar ja, ieder zijn voorkeur. Wij vinden alle Havanezers supermooi of ze nu het zwarte of het bruine pigment hebben. De expressie van een Havanezer met het bruine pigment is heel speciaal en dat vinden wij net heel mooi. Dalia en Havana zijn schatten van honden die een heel vriendelijk, aanhankelijk en speels karakter hebben. Wat meer kan je je wensen?! ;)

Dalia Havana

 

 

 

 

 

 

Home Back Top Next