Duits hangoor konijn
 
Intro

 

 


Luna

 

Lana

 

Dit zijn Luna en Lana, onze twee Duitse hangoor konijnen. Lana heeft ook een leeuwenkopje.  

Sinds 2004 wonen ze bij ons. Deze twee zusjes doen niets liever dan buiten vertoeven. Buiten hebben ze de vrijheid om te bewegen en rond te springen zoveel ze willen. Ook als het regent of zelfs sneeuwt schrikken ze er niet voor terug om buiten hun hok te zitten, ook al hebben ze de mogelijkheid om te schuilen.  

In het onderdeel Intro is meer informatie terug te vinden over de Duitse hangoor (herkomst, eigenschappen, uiterlijke kenmerken, vacht, kleuren, bijzonderheden).

In het daaropvolgende onderdeel Luna & Lana vertellen we iets meer over onze twee konijnen.

 

 

Helaas hebben we al afscheid moeten nemen van deze twee fantastische konijnen. Lana is gestorven aan een gezwel aan haar pootje en schouder. Twee weken na de operatie is ze toch bezweken. Luna's dood is heel plots gekomen. Ze was plots fel vermagerd en overleed kort nadien. Er is kans dat ook zij aan een kwaadaardige tumor is overleden. De verhalen van Luna en Lana zijn te lezen onder In memoriam.

Na het overlijden van Luna heeft Lana vriendschap gesloten met onze Teddy Widder Fleur. Aanvankelijk kwamen zij niet overeen. Fleur wist uit haar ren te ontsnappen (de tuin is volledig afgebakend, dus weggaan kan ze niet) en ging altijd naast de ren van Lana zitten. Zo zijn ze aan elkaar gewend geraakt. Op een dag hebben we hen samen in de ren gezet en ze konden prima met elkaar opschieten. Na het overlijden van Lana is Fleur zeer rustig en teruggetrokken geworden. Ze mist haar duidelijk. 

Luna en Lana waren altijd superlieve konijnen. Vanuit onze living hadden we zicht op hun hok en buitenren. 

 

Foto's:
http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/Konijnen

 

 

 

 

 

Home Back Top Next