Roborovski dwerghamsters

Intro

 

Robbie

 

William

 

Guapa

 

Baby's

 

Dit zijn Aphrodite, Machiavelli en Heracles, onze eerste drie Roborovski dwerghamsters. Oorspronkelijk werden ze genoemd naar drie Griekse godinnen: Aphrodite, Athena & Hera.

Met onze hamsters hebben we heel wat meegemaakt, we spreken zelfs van een lange Griekse tragedie of kortweg een heuse 'hamsterhistorie'.

Meer daarover in het onderdeel baby's.

Weetje:
Roborovski dwerghamsters worden ook wel kortweg "Robbies" genoemd.
Een van onze kleintjes hebben we naar deze afkorting genaamd: Robbie. Zijn broertje hebben we de naam William gegeven. 
 

In de Intro praten we over een aantal aspecten in verband met de Roborovski dwerghamster. 

 

Hamsters uit het eerste nestje:

Er zijn in totaal drie nestjes geboren en geen een daarvan was gepland. Het verhaal over deze kleintjes is te lezen in het onderdeel baby's

Met deze hamstertjes hebben we heel wat mooie en leuke momenten meegemaakt, maar helaas ook droevige en hartverscheurende momenten.

Uiteindelijk hebben we wel veel bijgeleerd over deze hamstersoort. Zo hebben we kunnen besluiten dat het niet echt groepsdieren zijn zoals je vaak in de boeken leest.

 

 

 

Ondanks alle goede zorgen leven deze dwerghamstertjes niet lang. Na een tweetal jaar moesten we telkens weer afscheid nemen. En van onze lieve hamsters is 2 jaar en 7 maanden geworden wat vrij oud is voor dit ras.
Onder In memoriam zijn foto's terug te vinden van al onze Roborovski dwerhamsters. Het waren superschattige diertjes en het was altijd fijn om naar hen te kijken. Hoewel het omwille van hun snelheid geen pakdiertjes zijn, hebben we de kleintjes die bij ons geboren zijn handtam kunnen maken.

 

  

 

 

Foto's:
http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/DwerghamstersRoborovski

 

 

 

 

 

 

Home Top Next