Journey to Canada & visit to MystykalSky's

12/07/2009 - 22/07/2009

 

Visit to Nathalie, breeder of MystykalSky's Chocolate Havana & Mistica, in Canada

Deze zomer zijn we met z'n allen (Linda, Kristine, Laura) op vakantie gegaan naar Canada in de regio New Brunswick waar we tevens de fokster van ons MystykalSky's Chocolate Havana (of kortweg Havana) & MystykalSky's Chocolate Mistica (of kortweg Mistica), Nathalie Savoie-Tremblay van MystykalSky's Havanese, hebben ontmoet.

Havana en Mistica met een eland voor de Canadese vlagZondag 12 juli zijn we om 16 uur plaatselijke tijd geland in Moncton (in de regio New Brunswick) en zijn we verder zuidwaarts gereden met de huurauto. We hebben overnacht in een motel in Saint John. De volgende dag hebben we verder in het zuiden de eilanden Île Deer Island en Île Campobello Island bezocht die behoren tot de eilandengroep The Fundy Iles / Les îles de Fundy. Ook in de mooie havenstad Saint Andrews hebben we enkele uren doorgebracht. In de late namiddag zijn we verder gereden richting Campbellton, gelegen in het noorden van New Brunswick. Om middernacht zijn we aangekomen in onze cottage. De week daarop hebben we de regio verder verkend. In oostelijke richting zijn tot in Bathurst en Caraquet (Acadian villages) geweest. In noordelijke richting hebben we de brug overgestoken en hebben we een deel van de regio Québec bezocht, namelijk Gaspésie waar we een tussenstop gehouden hebben in Percé en Gaspé. In de buurt van deze laatste stad ligt ook het Parc national du Canada Forillon waar we zijn gaan « whale-watchen» (walvis spotting), een onvergetelijke belevenis. In westelijke richting hebben we de grens overgestoken naar de U.S.A. en hebben we enkele plaatsen in de regio Maine bezocht. We hebben ook mooie wandelingen gemaakt. En we hebben natuurlijk Nathalie en haar familie enkele keren ontmoet. Het was ook leuk de verwanten van ons Havana en Mistica en de andere hondjes in levende lijve te ontmoeten. Super! Het zijn één voor één grote schatten.

Het was een avontuurlijke reis « ter land, ter zee en in de lucht ». De mensen in de regio waar we verbleven zijn héél vriendelijk. Canada (regio NB) is een heel mooi land met veel natuur en wilde dieren, maar de afstanden tussen de steden zijn wel groot. Gedurende ons verblijf hebben we dan ook meer dan 3000 km afgelegd met de auto.

Woensdag 22 juli zijn we vertrokken rond 11 uur plaatselijke tijd richting Moncton en donderdag 23 juli zijn we rond 15.15 uur (Belgische tijd) thuis aangekomen. We kijken terug op een fantastische reis!

We danken Nathalie en haar hele familie van ganser harte voor hun gastvrijheid en voor de superleuke tijd in Canada.

Hieronder volgen enkele foto's en foto slides.

 

In de lucht

Ter zee : Bezoek aan Île Deer Island en Île Campobello Island

Ter land : Saint Andrews + Campbellton (Chaleur Bay / Baie des Chaleurs)


Saint Andrews


Saint Andrews


Zicht vanuit Campbellton op Gaspésie

Bezoek aan Nathalie & co.

Bezoek aan Québec, Gaspésie : Gaspé (Parc national du Canada Forillon met walvis spotting) + Percé

Bezoek aan de U.S.A., Maine

Caraquet + Sugarloaf Provincial Park


Caraquet


Sugarloaf


Wildlife


MystykalSky's Chocolate Havana

MystykalSky's Chocolate Mistica