Canicross

Canicross     

 

 

Intro

Naast Agility, Canine Freestyle (Dog Dance), DogFrisbee, Flyball, enz. zijn er nog een heleboel andere hondensporten die ons aanspreken. Zo zijn er nog Canicross, Bikejöring, Canimarche, Dogtrekking, Dogsurvival, enz. 

Alleen lopen spreekt me niet zo aan, maar samen met onze hond is ontzettend leuk. Zo ben ik uiteindelijk met canicross begonnen. 

Canicross is een hondensport discipline die inhoudt dat de loper vergezeld door z'n hond een parcours voltooien in een zo kort mogelijke tijd. De hond mag niet meegetrokken worden, maar moet voorop lopen. De hond draagt een harnas dat door een elastische leiband (2 meter max.) verbonden is aan de taille van de loper. Kortom, canicross is een loopwedstrijd met de hond.

Om aan wedstrijden te kunnen deelnemen moet de hond minstens één jaar oud zijn. De cross is meestal tussen de 3 tot 10 km lang. Er bestaan verschillende wedstrijden naargelang het parcours.

Bij een Dogsurvival wordt canicross gecombineerd met het een reeks uiteenlopende hindernissen die hond en loper moeten passeren of waarbij opdrachten moeten uitgevoerd worden.

 

Bronnen:

http://www.cani-cross.be/website/  
http://www.canicross-info.be/  
http://www.canicrossteam-hageland.net/   

wedstrijdreglement

 

 

 

Foto's en video's

30 juni 2011 : Canicross initiatie

Deze avond hebben we (Kristine & Engelse Cocker Spaniel Nikita) kennis gemaakt met een leuke hondensport namelijk Canicross. Ik heb een stuk met Weimaraner Flore kunnen lopen (een speciale ervaring) en Nikita liep met plezier mee. Daarna hebben we ook Nikita even laten wennen aan de Canicross 'elastiek' en enkele stukjes gelopen. Voorop lopen is ze niet gewoon, maar meelopen vond ze al ontzettend leuk. Het is niet de bedoeling om echt intensief te gaan trainen. Nikita is trouwens nog wat te jong om lange afstanden af te leggen, maar wandelen afgewisseld met stukjes lopen is alvast heel leuk. Merci aan Jolien voor deze 'Canicross initiatie' :).
Klik op de foto voor een kort filmpje.

 

10 juli 2011

Vandaag heb ik met Gioia en Havana een wedstrijd Agility gelopen. 's Avonds zijn we dan nog met Jolien en Flore gaan lopen in Borsbeek.

16 juli 2011 : hevige regen

Deze avond zijn we voor de derde keer gaan lopen. Het was een echt hondenweer. De hele dag was het al aan het gieten en de plassen stonden op sommige plaatsen zo'n 15 cm diep. We waren al snel doorweekt, maar dat hield de pret niet tegen. We hebben twee toeren gemaakt met tussenposen. De eerste keer liep Jolien met Nikita en ik met Flore voorop zodat Nikita achter me aan zou lopen. Dat ging perfect. De tweede keer liep ik dan met Nikita achter Jolien en Flore. Van zodra we op het gras/zandweg (modder in dit geval) waren, ging Nikita spontaan voor me uit lopen. Ik was aangenaam verrast. Ze trok me op sommige momenten echt mee. Super! Het zal zeker nog veel oefening en conditietraining vragen, maar tot zover hebben we allen al veel plezier gehad.

 

 

 

 

 

Home Back Top Next