Havanezer
 
Intro
Dolce
Vita
Gioia
Havana
Dalia
Hippy Mistica
Dolce Vita Gioia mis Amores Pequenios MystykalSky's Chocolate Havana Massivus Angel's Dalia Hanna Hija-Hope mis Amores Pequenios MystykalSky's Chocolate Mistica
Itala Iliano

Quenna

Itala de la Vallée du Rêve Iliano del Paradiso di Cani

A Maiden Efforts Quenna al Paradiso

De Havanezer is voor de meesten een onbekend ras, maar van zodra je kennis hebt gemaakt met dit vriendelijke en aantrekkelijke hondje geraak je er als het ware aan verslaafd. Deze zeldzame gezelschapshond is een echte hartendief. Het blijft niet noodzakelijk bij één Havanezertje. Eens je de microbe te pakken hebt, zijn de gevolgen niet te overzien.  

Tiziano Lucca Emilia Dafne
Je Tiziano del Paradiso di Cani Jolie Lucca del Paradiso di Cani J'Emilia del Paradiso di Cani Jolie Siena del Paradiso di Cani Jolie Dafne del Paradiso di Cani

 

 

Gioia - Dolce - VitaEen Havanezer kan omschreven worden als Hartelijk, Aardig, Vrolijk, Aanhankelijk, Nieuwsgierig, Eerlijk, Zeer kleurrijk, Enthousiast, Rustig.  Kortom een Superhondje. Deze beknopte omschrijving in trefwoorden geeft al weer wat we van een Havanezer vinden. Een Havanezer is een  schat van een gezelschapshond, hij heeft vele capaciteiten die menig hart zal stelen.

 

 

 

 

Havana - DaliaDe reden waarom we een Havanezer hebben aangeschaft is dat het een zeer lieve en aanhankelijke gezelschapshond is. Daarnaast heeft hij een aangenaam karakter en wordt hij niet te groot. Hij heeft ook prachtige lange haren die weliswaar het nodige onderhoud vragen maar het grote voordeel is dat dit hondje niet verhaart. De grote kleurvariatie die een Havanezer kenmerkt is ook een reden tot aanschaf voor velen: de Havanezer staat bekend om de vele kleuren die zijn vacht kan hebben; van wit tot zwart, van lichtbeige tot chocoladebruin, van gevlekt wit-zwart tot egaal havanabruin, ... Deze haarkleur blijft niet altijd hetzelfde in de loop van de jaren. Zo kan de vacht verlichten, maar ook verdonkeren of zelfs van kleur veranderen: de Havanezer is een echte kameleon. Daarom krijgt dit ras soms wel eens de eigenschap ‘toverballetjes’ te zijn.

 

In de Intro vertellen we iets over het karakter van de Havanezer in het algemeen en leggen we de geschiedenis van de Havanezer uit.

In de volgende onderdelen (Dolce, Vita, Gioia, Havana, Dalia, Hope, Mistica, Itala, Iliano, Quenna, Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie en Dafne) gaan we dieper in op onze en de door ons gefokte Havanezers.

 

Havanese are like chocolate you can never have just one

 

 

 

 

Vita - Havana - Dalia - Dolce
                                      Vita            Havana        Dalia             Dolce

 

Dalia - Gioia
                                                   Dalia                                              Gioia

 

Hope
                                                                    Hope

 


                                                 Mistica

 


                                                   Itala

 


                                                          Iliano

 


                                           Quenna


               Tiziano         Lucca        Emilia          Jolie         Dafne

 

Foto's:
http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali

 

 

Home Back Top Next