Intro Dolce Vita Gioia Dalia Hippy
Iliano

Quenna

Tiziano

Lucca

Emilia Jolie Dafne

Quenna

 

Havanezer Bichon Havanais Havanese Havaneser   Quenna

A Maiden Effort's Quenna al Paradiso

 

Roepnaam: Quenna 
Ras:   Havanezer / Bichon Havanais / Havanese 
Geboren:  24/10/2010 
Bij ons:   19/12/2010
Geslacht:   Teef  
Kleur: Chocolate parti (+ tan points) = tricolor

  

 

Quenna is een chocolate parti Havanezertje met zachte tan points op het hoofdje wat maakt dat je haar vachtkleur ook tricolor zou kunnen noemen. De meeste van onze Havanezers zijn overwegend egaal van kleur. Het was een droom van ons om een gevlekte Havanezer in onze roedel te verwelkomen omdat we deze ook heel erg mooi vinden. Dit parti patroon gecombineerd met het bruine pigment geeft dus een bonte chocolade-witte Havanezer. Ze werd geboren op 24 oktober 2010 samen met nog twee zusjes en twee broertjes. Ze kwam als derde pupje ter wereld en woog 168 gram. Quenna heeft een stamboom en komt uit Bergen Op Zoom (Nederland). Ze groeide op bij Anja van A Maiden Efforts. Haar moeder is Pocopayasos Nutella d'AME (Tella) en haar vader is MystykalSky's Watchamacallit (Dude). Quenna heeft nog twee zusjes (chocolate parti met tan AME's Quelle Belle Fleur, chocolate tan AME's Qui-Qui Quukske) en twee broertjes (chocolate tan AME's Que Si Que No, AME's Quibus Quispel). Ze was de kleinste van de 5-ling, maar qua temperament telt ze voor twee.

Quenna paste meteen in de roedel. Nikita werd meteen haar grote speelkameraad! Hoewel ze verschillen in grootte, toch is Quenna dapper genoeg om het tegen onze Cocker op te nemen. Ze zijn even wild :p. Quenna moet nog wat getemd worden. Al gauw bleek dat ze een hele luide schelle blaf kan produceren als ze in de ren gezet wordt (om te slapen of even te rusten). Het was even doorbijten want we mogen niet toegeven aan het geblaf. Ze kan niet altijd haar eigen willetje doordrijven. Wat wel leuk is aan dit karakter is dat ze heel veel aandacht heeft en graag 'werkt'. We oefenen dagelijks enkele gehoorzaamheidsoefeningetjes en ze doet het al heel goed. Ook de zindelijkheidstraining vlot al redelijk. Quenna is eigenlijk een heel vrolijk en aanhankelijk Havanezertje dat heel graag speelt met de andere honden, maar ook met ons. Als kleine pup legt ze al heel wat will to please aan de dag. Springen en klimmen zijn twee typische kenmerken van Quenna. Als je een "zit" vraagt, gaat deze vaak gepaard met een enthousiaste sprong in de lucht. En nu heeft ze er ook niet beter op gevonden dan al het mogelijke te doen om uit de ren te geraken. Ze probeert er gewoon over te klimmen. Nog nooit eerder hebben we dit bij een van onze honden gezien. Ook het hekje dat de living en de keuken scheidt houdt haar niet tegen. Ze is nog zo klein dat ze zich gewoon tussen de verticale spijlen wringt. We moedigen haar niet aan om deze gekke kuren uit te voeren, maar probeer ze maar eens in te tomen! Het zotte zal er mettertijd wel wat afgaan. Nu vertoont ze nog een en al puppygekte.

De naam Quenna is een (Oud) Engelse meisjesnaam en is afgeleid van Queenie (verwant met Quanda, Queen, Queena). De -e- is een korte lettergreep. Het klinkt daarom minder Engels. De uitgang op -a vinden we altijd leuk en is eerder typisch Italiaans. Het Italiaanse "al Paradiso" betekent "aan het Paradijs". Zo vormt de naam "koninginnetje aan het Paradijs".

http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/HavanezerQuenna# 

 

geboorte (24/10/2010)
2 dagen (25/10/2010)
4 dagen (27/10/2010)
6 dagen (29/10/2010 )
1 week (1/11/2010)
2 weken (7/11/2010)
3 weken (13/11/2010)
4 weken (23/11/2010)
4 weken (24/11/2010)
5 weken (27/11/2010)
6 weken
8 weken (+ thuiskomst)
9 weken

Ze hebben dezelfde grootvader Pheonix

Quenna & Emilia (pup van Havana)
10 weken
11 weken (9-15/01/2011)

12 weken (16/01/2011)
28.01.2011
28.01.2011

 

 

Papa Dude
Grootouders (ouders Dude)
Chocolate & Tan
Mama Tella

Tella & Mistica

Tella
Grootouders (ouders Tella)
2 zusjes van Quenna

A Maiden Effort's Qui-Qui Quukske

A Maiden Effort's Quelle Belle Fleur (Fleurie)
2 broertjes van Quenna

A Maiden Effort's Que Si Que No

A Maiden Effort's Quibus Quispel

 

 

 

Home Back Top Next