Resultaten - Résultats - Results   Hondensport Awards 2009

Kristine Goossens & Dalia

Hondensport Awards 2009 - Award voor "Beste Dog Dancer" :  3e plaats op 21 genomineerden !!!!
Sport Canin Awards 2009 - Award de "Meilleur sportif en Dog Dancing" : 3e place sur 21 sélectionnés !!!!
Dog Sport Awards 2009 - Award of "Best Dog Dancer" : 3rd place on 21 selected dancers !!!!

We zijn superblij !! J Hartelijk dank voor alle stemmen !! Dat appreciëren we ontzettend hard !
Nous sommes super heureuses !!  Merci de tout coeur pour tous les votes !! Nous l'apprécions beaucoup !
We are very happy !! Thank you very much for all the votes !! We appreciate that a lot !

Een dikke merci ook voor alle lieve reacties !!!

Onze dank gaat ook uit naar onze Havanezers en in het bijzonder naar Dalia omdat wij dankzij hun medewerking deze ongelofelijk leuke hobby kunnen uitvoeren. Zonder hond geen hondensport ;). 
Daarnaast gaat onze dank ook uit naar Lisa Verschueren van wie we de beginselen van het Dog Dancing hebben geleerd. Ook naar de leden van The Wet Nose Dancers met wie we al 5 jaar demo's verzorgen. 
Bovendien willen we ook de organisatie van de Hondensport Awards bedanken voor de aangename avond en voor het feit dat ze de verschillende hondensporten en hondensporters via deze Awards in de kijker willen zetten. Het is een heel mooi initiatief. 

Verslag gala-avond 4 december 2009 

Vrijdag avond 4 december 2009 vond de prijsuitreiking plaats van de "Hondensport Awards 2009" in Roeselare. Na een lange rit vanuit Antwerpen naar Roeselare, een file of twee verder, kwamen we (Linda en Kristine) rond 19u aan in het Fabriekspand waar de Hondensport Awards werden uitgereikt. Een klein uur later - wegens file problemen ;) - werden we ook door Lisa, Mil, Linda, Luc, Diane en Lotte vergezeld. Ook heel wat andere bekenden hebben we daar ontmoet. Het werd een gezellige avond die tot in de puntjes verzorgd was en met mooie optredens en de nodige spanning tijdens de bekendmaking van de resultaten. We hebben echt genoten en veel gelachen. Onze hondjes waren er in gedachten bij. De intro was al meteen geslaagd met een spectaculair optreden van drie drummers (in de aard van Stomp). Echt knap! De toon was meteen gezet en wij als Dog Dancers moesten op onze tanden bijten om niet te beginnen dansen, zo goed was de muziek. 

Na deze spetterende intro begon de prijsuitreiking. Te starten bij Agility. Iedere Awarduitreiking werd voorafgegaan door een compilatie filmpje met mooie beelden van iedere discipline. Heel interessant! Daarna werden de namen van de genomineerden in sneltempo over de twee grote schermen vooraan getoond. Dit alles met spannende muziek op de achtergrond. Vier namen werden eruit gehaald en dan viel een eerste en nog een tweede naam af. Dit waren de 4e en 3e plaatsen. Zo bleven er nog twee over en uiteindelijk verscheen de naam van de winnaar. De spanning was te snijden in de zaal. Bij iedere Award zaten we op het puntje van onze stoel ;). Na Agility volgde de Belgische ringsport en daarna was het de beurt aan Dog Dancing. Er werd een prachtig filmpje getoond van Linda De Smet aan het werk met haar blonde Border Collies Eby en Gijsje. Heel ontroerend! Voor de discipline Dog Dance waren maar liefst 2310 stemmen geteld over 21 genomineerden, een record. Dan verschenen de vier namen. Als eerste naam verscheen Saskia De Graaff, gevolgd door Linda De Smet, vervolgens Luc Daems en dan ... *spannend* ... verscheen Kristine Goossens. Even juichen van plezier! Een echte vreugdekreet. We waren aangenaam verrast. Uiteindelijk behaalde Linda (met blonde Border Collie Eby) de 4e plaats, Kristine (met Havanezer Dalia) de 3e, Luc (met Witte Herder Tchaka) de 2e en Saskia (met zwarte Border Collie Shenna) de 1e en dit op 21 genomineerden. Linda De Smet en Kristine Goossens zijn supertrots dat ze beiden uit het Wet Nose Dancers Team bij deze top vier waren gestemd. 

Tijdens de uitreiking van de andere hondensport disciplines was er een muzikaal intermezzo van zangeres Stefanie. Nadien werd de Dogsport Prestige Award uitgereikt en vielen de winnaars van de Award voor beste Flyball Team nog in de prijzen. Zij kregen 1000 euro. Deze cheque werd uitgereikt door de organisatoren Pieter-Jan en Ingmar. Onze complimenten trouwens aan hen voor de verzorging van de Hondensport Awards. De avond is vlekkeloos verlopen.

Toen alle Awards uitgereikt waren, zijn we nog een hele tijd "blijven plakken". Het was heel gezellig. Om 00.20u zijn we naar huis vertrokken en rond 2 uur waren we thuis. We kijken terug op een gezellige avond.

Linda De Smet & EbyNog een dikke proficiat aan Linda De Smet. We hebben echt bewondering voor jou! Je bent een fantastische Dog Dancer en je vormt samen met je blonde Border Collies Eby en Gijsje een uitstekend team!! Chapeau!

En dank aan Diane & Lotte om ook aanwezig te zijn en om voor ons te supporteren!

En een dikke knuf aan onze hondjes die ons veel vreugde en plezier bezorgen.

Nogmaals onze dank aan al wie op Kristine & Dalia gestemd heeft! Zonder jullie was die 3e plaats niet mogelijk!

 

 

Home
Felici Animali
Top
del Paradiso di Cani
NL   FR   EN

 

 

 

Nederlands  Français English

Hondensport Awards 2009

Ter gelegenheid van de HONDENSPORT AWARDS 2009 worden 12 awards uitgereikt over 10 hondensport disciplines. De uitreikingsavond van het evenement vindt plaats op vrijdag 4 december 2009 in Roeselare. Dit is in het Fabriekspand in het hartje van West-Vlaanderen.

Voor de sporttak Dog Dancing werden Kristine Goossens en haar Havanezer Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) verkozen door een concilie tot één van de finalisten genomineerd voor de Award van "Beste Dog Dancer 2009". Een grote eer! 

Hartelijk dank voor al wie op ons gestemd heeft !!!


Over Kristine Goossens

Kristine Goossens is een 22 jarige studente aan de Universiteit Antwerpen. Het grootste deel van haar vrije tijd besteedt ze aan allerlei activiteiten met de honden (dog dance, agility, gehoorzaamheid). Sinds 1 maart 2004 doet ze aan Dog Dancing, evenals haar moeder Linda en zus Laura. Samen met hen heeft ze al 27 routines en choreografieën bedacht op verschillende muziekstijlen van filmmuziek tot popmuziek, hiphop en dance. Kristine heeft ook al eens opgetreden met 2 en met 3 honden tegelijk. Een echte uitdaging!
« We zijn gestart met Dog Dancing met onze Maltezer. Vervolgens hebben we ook 6 van onze Havanezers opgeleid en doen we met hen vaak mee aan wedstrijden en demonstraties Dog Dance. Onze honden leren nog steeds nieuwe oefeningen. Elke dag trainen we met hen. Altijd met de positieve en beloningsgerichte trainingsmethode. »
« Dog Dancing is meer dan gehoorzaamheidsoefeningen op muziek. Het is ook op een leuke manier werken aan een band met je hond. Het kiezen en analyseren van muziek, het bedenken van gepaste oefeningen en kledij maken deze hondensport ontzettend leuk. »
« Het is niet vanzelfsprekend om met kleine gezelschapshondjes te 'dansen'. Ze hebben heel wat motivatie nodig. Toch hebben ze er ook duidelijk plezier in. Ze krijgen immers veel aandacht van het baasje. Dalia is wel een beetje een geval apart. Ze is een heel bijzonder hondje. »


Over Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) 

« Dalia is een Havanezer teefje van 23 maanden (geboren op 9 november 2007). Ze heeft een fantastisch karakter. Ze is onze kleine knuffelbeer die je altijd weet op te vrolijken. Haar werkijver en grote will-to-please maken van haar een heel leuk hondje om mee te werken. »
« Wij zijn niet beginnen Dog Dansen met Dalia, maar zij met ons! Toen we haar als pup op een keer haar eten wilden geven, begon ze een cirkel rond onze benen uit te voeren. Ook haar volgende oefening, een cirkel rond haar as, deed ze uit zichzelf. Toen besloten we haar ook eens wat basiscommando's als zitten en liggen aan te leren. Sindsdien 'danst' ze dus ook, op een speelse manier natuurlijk. » 
« Op wedstrijden en demonstraties heeft ze al mooie prestaties neergezet. Dalia is een echte energiebom. Ze is dolenthousiast tijdens het 'dansen'. We zijn ontzettend fier op haar! »

= video on youtube of video on media player

Kristine & Dalia op de routine "When I Grow Up" van The Pussycat Dolls
 

 

 

Meer info over Dog Dancing 
(Canine Freestyle) :
klik hier

 

Website met meer informatie : http://www.hondensportawards.be/ 

 

Home
Felici Animali
Top
del Paradiso di Cani
NL   FR   EN

 

 

 

 

Nederlands  Français English

Sport Canin Awards 2009

À l'occasion des SPORT CANIN AWARDS 2009 12 awards sont distribués divisés sur 10 disciplines de sports canins. La soirée de présentation de l'événement aura lieu vendredi le 4 décembre 2009 à Roeselare. C'est dans le Fabriekspand dans le coeur de la Flandre occidentale.

Pour la discipline Dog Dancing Kristine Goossens et son Bichon Havanais Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) ont été élues par un conseil comme un des finalistes pour l'Award du "Meilleur sportif en dog-dancing 2009". Un grand honneur!

Merci beaucoup pour avoir voté !!! 


À propos de Kristine Goossens

Kristine Goossens est une étudiante de 22 ans à l'Université d'Anvers. La plupart de son temps libre elle consacre à diverses activités avec les chiens (obé rythmée, agilité, obéissance).  Depuis le 1 mars 2004 elle fait le Dog Dancing, comme sa mère Linda et sa soeur Laura. Avec elles, elle a déjà créé 27 routines et choréographies sur des styles de musique différents de musique de film à la musique pop, hip hip et dance. 
« Nous avons commencé le Dog Dancing avec notre Bichon Maltais. Ensuite, nous avons entraîné 6 de nos Bichons Havanais et nous participons souvent avec eux à des concours et à des démonstrations. Nos chiens apprennent encore de nouveaux exercices. Chaque jour, nous entraînons avec eux. Toujours avec la méthode positive et basée sur la récompense. » 
« Le Dog Dancing est plus que des exercices d'obéissance à la musique. C'est aussi un moyen amusant de travailler au rapport avec le chien. Le choix et l'analyse de la musique, la recherche des exercices et des vêtements appropriés font ce sport très amusant.» 
« Il n'est pas évident de 'danser' avec des chiens de compagnie. Ils ont besoin de plus de motivation. Ils ont pourtant certainement beaucoup de plaisir. Le chien reçoit beaucoup d'attention du propriétaire. Dalia est un peu un cas particulier. Elle est un chien très spécial. » 


À propos de Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) 

« Dalia est une femelle Bichon Havanais de 23 mois (née le 9 novembre 2007). Elle a un caractère fantastique. Elle est notre petit 'ours en peluche' qui sait toujours nous réjouir. Son zèle et son will-to-please sont des aspects très agréables de Dalia de sorte que c'est chouette de travailler avec elle. » 
« Nous n'avons pas commencé le Dog Dancing avec Dalia, mais elle avec nous! Lorsqu'elle était encore un chiot, nous lui avons donné de la nourriture et elle a commencé à faire un cercle autour de nos jambes. Son exercice suivant, un cercle autour son as, elle l'a aussi fait de sa propre initiative. Puis, nous avons décidé de lui apprendre quelques commandes de base comme s'asseoir et se coucher. Dorénavant, elle 'danse', d'une façon ludique bien sûr. » 
« Lors des compétitions et des démonstrations, elle a fait déjà de bonnes performances. Dalia est vraiment une bombe d'énergie. Elle se réjouit en dansant. Nous sommes très fières d'elle! » 

= video on youtube of video on media player

Kristine & Dalia sur la routine "When I Grow Up" de The Pussycat Dolls
 

 

Plus d'information sur le Dog 
Dancing (obé rythmée):
cliquez ici

Website avec plus d'information (néerlandais/français) : http://www.hondensportawards.be/ 

 

Home
Felici Animali
Top
del Paradiso di Cani
NL   FR   EN

 

 

 

 

Nederlands  Français English

Dog Sport Awards 2009

On the occasion of the DOG SPORT AWARDS 2009 12 awards are handed out over 10 sport disciplines. The presentation evening of the event takes place on Friday December 4, 2009 in Roeselare. This in in the Fabriekspand in the middle of West Flandres. 

For the sport discipline Dog Dancine Kristine Goossens and her Havanese Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) were elected by a council to one of the finalists selected for the Award of "Best Dog Dancer 2009". A great honor! 

Thank you very much for voting !!!


About Kristine Goossens

Kristine Goossens is a 22 year old student at the University of Antwerp. Most of her free time she spends on various activities with the dogs (Dog Dance, Agility, Obedience). Since March 1, 2004 she does Dog Dancing, like her mother Linda and sister Laura. Together with them she has already created 27 routines and choreographies in different styles of music from film scores to pop music, hip hop and dance. 
« We started doing Dog Dancing with our Maltese. Then we have trained 6 of our Havanese and we often participate to competitions and demonstrations with them. Our dogs are still learning new exercises. Each day we practice with them. Always with the positive and reward based training method. » 
« Dog Dancing is more than obedience exercises on music. It is also a fun way to work on a bond with your dog. The choice and analysis of the music, chosing appropriate exercises and clothing make it a very fun dog sport. » 
« It's not evident to 'dance' with companion dogs. They need some extra motivation. But they can clearly enjoy it too. The dog is getting a lot of attention from the owner. Dalia is a bit of a special case. She is a very special dog. » 


About Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) 

« Dalia is a Havanese female of 23 months (born on November 9, 2007). She has a fantastic character. She is our little teddy bear that always knows how to cheer you up. Her will-to-please make her a very nice dog to work with. » 
« We didn't start Dog Dancing with Dalia, but she with us! When she was a puppy we wanted to give her food and she started making a circle around our legs. Her next exercise, a circle around her as was invented by herself. Then we decided to learn her some basic commands like sitting and lying down. Since then she 'dances', always in a playful way of course. » 
« At competitions and demonstration, she has put down already some very good performances. Dalia is like an energy bomb. She is thrilled and very enthusiastic to 'dance'. We are very proud of her! » 

= video on youtube of video on media player

Kristine & Dalia with the act "When I Grow Up" of The Pussycat Dolls
Website with more information (Dutch/French) : http://www.hondensportawards.be/ 

 

 

Home
Felici Animali
Top
del Paradiso di Cani
NL   FR   EN