Nieuws

 

  24 februari 2013     Agility brevet (TAP) met Nikita en Emilia - geslaagd !!!

Ondanks de sneeuwval is het Agility brevet (TAP) doorgegaan in HS Hoba. Er werd door de keurders wel rekening gehouden met deze weersomstandigheden en om alles veilig te houden voor hond en baas was men soepeler in het keuren. Ik heb de proef afgelegd met Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia. Ze hadden geen problemen met de sneeuw. Ikzelf heb wel voorzichtiger (en dus trager) gelopen zodat de honden bij het springen goed zouden neerkomen en ook bij de toestellen niet zouden uitglijden. Nikita en Emilia slaagden bij hun eerste poging! Nikita liep foutloos. Emilia liep een halve meter voorbij de kapel, maar herstelde zich meteen. Ze hebben dat supergoed gedaan! Ik had nooit verwacht met deze twee rakkers het brevet reeds te behalen omdat ze nog maar 9,5 maanden deze sport beoefenen (sinds 8 mei 2012). Wat ben ik trots op m'n meisjes. Meer foto's klik hier.

Er werden ook nieuwe foto's toegevoegd op Nikita's profiel

 

 

  10 & 17 februari 2013     Agility training in manège

Deze winter gaan we enkele keren in de piste van een manège trainen met de andere Pallieters. Het was voor Nikita en Emilia even wennen aan de nieuwe omgeving en aan het zand om in te lopen, maar het was een goede oefening. De eerste keer vergezelde Jolie ons, de tweede keer kleine Liana. 

 

 

  15-21 januari 2013     Sneeuwpret voor de honden

Deze nacht heeft het veel gesneeuwd wat ervoor gezorgd heeft dat er nu een sneeuwtapijt op het gras ligt. Dit vonden de honden natuurlijk heel leuk. Vooral de jongeren leefden zich helemaal uit. Maar ook de pupjes van Dalia hebben op deze manier kunnen kennis maken met sneeuw. Ze vonden het ook heel prettig om in rond te huppelen. Hier volgen enkele beelden van Nikita & co.

Er werden ook nieuwe foto's toegevoegd op Nikita's profiel

 

 

  14 januari 2013     Nikita getrimd door studente Lotte Geuens

Vandaag werd Nikita getrimd door Lotte die de cursus Hondentrimmen volgt op Syntra. We kregen heel wat complimenten over Nikita die ontzettend braaf is geweest. En wat ziet ze er weer knap uit! Dank je wel Lotte!

Voor de trimbeurt                                      Na de trimbeurt
           

 

 

  11 januari 2013     Nikita mee naar de les op KATHO in Roeselare

Vandaag vond het practicum van het vak "Instrumentele analyse en dierenartsassistentie-
technieken" plaats op KATHO in Roeselare. En Nikita mocht nog eens mee naar de les. Ze heeft zich weer voorbeeldig gedragen. 

Nikita                                                                Oefenen met dummy

 

 

 

 

  1 december 2012     Emilia en Nikita geslaagd voor overgangsproef Agility

Tot over twee dagen dachten we nog dat het niet haalbaar zou zijn om op de overgangsproef Agility van de gevorderden naar de wedstrijdklas te slagen met Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita. Beiden kennen alle toestellen, maar de weave zonder beugels hadden ze nog niet onder de knie. Tijdens de training werden er al enkele beugels weggelaten, maar dan begonnen Emilia en Nikita fouten te maken. Thuis was er nog geen tijd geweest om te oefenen. De proef zagen we dan ook als een oefening om te kijken hoe ver we stonden. De voorbije twee dagen (vrijdag en deze voormiddag) hebben we dan de paaltjes in de grond gestoken in de tuin en hebben we toch wat geoefend. Al gauw bleek dat Nikita de beweging door had. Drie van de vier keer lukte de weave zonder fouten. Dan zonder voeding. En dat gaf hetzelfde resultaat. Maar ook Emilia bleek de oefening beter te begrijpen dan verwacht. Er was dus toch een kans dat de proef deze namiddag zou lukken. En ja hoor, Emilia mocht de spits afbijten en voerde het hele parcours zonder fouten uit!!!! Wat ben ik trots op haar! Dit is identiek dezelfde proef als voor de TAP (toelatingsproef agility), alsook op tijd. Dan was het de beurt aan Nikita. Ook zij slaagde voor de proef. Ze maakte wel twee foutjes (de muur een meter voorbij gelopen en niet kunnen remmen op de tafel), maar het resultaat was voldoende om te slagen. Voortaan mogen ze dus meetrainen in de groep van de wedstrijdspelers op HS Hoba. Na de proeven was er nog les en hierbij werd de weave langs rechts (i.p.v. langs links zoals bij de proef) gelopen en hoewel Emilia en Nikita dit nog niet eerder zonder beugels hadden gedaan deden ze dat prima. Het zal nog wat oefening vergen om dit toestel volledig te beheersen en er zullen nog foutjes voorkomen, maar ik had nooit verwacht dat deze twee rakkers die pas sinds 8 mei 2012 met agility gestart zijn eigenlijk al wedstrijdklaar zouden zijn. Ze vinden agility zeer leuk om te doen. Ze leven zich er echt uit. Dat is het voornaamste!

 

 

  17 november 2012     Canine Freestyle demonstratie op Eurodogshow in Kortrijk 
Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers en andere dog dancers vanuit alle hoeken van het land een demonstratie canine freestyle (dog dance) gegeven ter ere van de Eurodogshow in Kortrijk. 

Met The Havanese Freestylers hebben we de routine op het nummer The Bongo Song van Safri Duo getoond. Maar één van onze freestylerkes kon vandaag niet aanwezig zijn. Dalia is namelijk drachtig en is thuis aan het rusten. Gioia heeft haar plaats 'ingenomen'. Gioia heeft op zeer korte tijd nieuwe oefeningen geleerd en ook leren samenwerken met andere honden (Dolce, Vita en vooral met Mistica). We zijn blij met het resultaat. VIDEO

Nikita heeft de routine op het nummer Rolling in the deep van Adele tweemaal getoond (de volledige versie). Ze werkte met veel enthousiasme mee. Ze heeft echt haar beste pootje voorgezet. We kregen ook nog enkele leuke reacties uit het publiek. VIDEO

Meer foto's : klik hier.

 

 

  12 oktober 2012     Nikita en Emilia mee naar de les Dierfysiotherapie

Voor het vak Fysiotherapie voor dieren op KATHO van dr. Muylaert heb ik vandaag m'n twee honden meegenomen nl. Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita. Zij fungeerden als levende praktijkvoorbeelden. Ze waren heel braaf. Na de hond werd ook het paard besproken.

De week erop (19 oktober) heeft Nikita me opnieuw vergezeld naar Roeselare voor het mondeling deel van het examen van Dierfysiotherapie. Ook medestudenten hebben Nikita voor hun examen 'gebruikt'. Ze was superbraaf! 

 

 

  19 september 2012      Happy birthday Nikita

15.09.2012

 

 

  15 september 2012     Canine Freestyle wedstrijd in Vlimmeren - 3e plaats 

Vandaag hebben deelgenomen aan de Dog Dance (Canine Freestyle) wedstrijd van hondenschool/ rasvereniging de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren. We hebben opgetreden met onze Havanezertjes Quenna en Gioia en Engelse Cocker Nikita. De wedstrijd vond plaats in een grote tent met in het midden een ring van 10m x 10m in het gras. Werken op gras kan voor extra afleiding zorgen voor de honden en voedsel als extra stimulans mag niet meer op wedstrijd gebruikt worden. We zijn daarom superfier op onze honden omdat ze zo goed hun best gedaan hebben. Ondanks de muziekproblemen tijdens de beginnersklas, was het een zeer aangename wedstrijd. Samen met onze honden hadden we veel plezier! De goede uitslag en extra onverwachte prijs waren natuurlijk extra leuk :). 

Beginners : 
Nikita : 3e plaats (op 12) met 9,11 !!!
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Het was Nikita's eerste wedstrijd dit jaar en ze heeft ons aangenaam verrast met haar knappe prestatie. Nikita die gek is op eten werkte voor het eerst zonder voeding en ze deed het schitterend! Ze was zelfs nauwelijks afgeleid door geurtjes komende uit het natte gras. Ze had heel veel aandacht en werkte alle oefeningen mooi af. De bewegingen en overgangen gingen zeer vlot en kwispelde de hele tijd. Nikita werd beloond met een knappe 3e plaats en een zeer hoge score van 9,11 !!! We kregen een zeer mooi aandenken van de BBCC. We werden ook beloond met een extra prijs namelijk voor de "Meest belovende routine". Dit was een leuke verrassing en mooie erkenning.

Meer FOTO'S van Quenna, Nikita en Gioia : klik hier 

 

 

  12 augustus 2012     Overgangsproef agility naar gevorderden 

Deze ochtend vond de overgangsproef plaats bij Agility op HS Hoba. Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia zijn 3 maanden geleden met Agility gestart als starters, maar al gauw konden ze meetrainen in de beginners klas (ook al waren het in feite nog starters). Vandaag konden we deelnemen aan de overgangsproef en ze slaagden meteen. Ze mogen zich nu bij de gevorderden voegen. We zijn apetrots op hen! 

Met dank aan Barbara Crols van Lunagraph voor de foto's.


 

 

  11 augustus 2012     Clubkampioenschap op HS Hoba  

Deze namiddag vond het clubkampioenschap op HS Hoba plaats. Enerzijds waren er proeven in de verschillende gehoorzaamheidsklassen. Anderzijds was er ook een clubwedstrijd agility (beginners en gevorderden). Zowel met Nikita als Emilia namen we deel. De zonneschijn was op dit middaguur heel fel. Emilia mocht de spits afbijten. Ze maakte echter enkele foutjes. Zo miste ze de ingang van de weave doordat ze eerst even naar het nummertje ernaast ging kijken. Dit 'vreemde voorwerp' kende ze niet. In de zak is ze spijtig genoeg verstrengeld geraakt. Ook de ingang van de tunnel liep ze een halve meter voorbij. Toch zijn we trots op haar. Op training werkt ze altijd supergoed. De zenuwen van de geleider zullen vandaag ook wel parten gespeeld hebben :p. Nikita was in het begin van het parcours even afgeleid en wilde de helper aan de zijkant dag gaan zeggen. Het begin van het dak liep ze ook een halve meter voorbij. Nikita maakte echter de minste fouten van de zes deelnemers en is daardoor clubkampioen agility van de beginners geworden. We zijn natuurlijk heel trots op haar! 

Na de wedstrijd werd er ook een fun parcours gelopen, de zogenaamde knock-out waarbij twee lopers het tegen elkaar opnemen (beginners en gevorderden door elkaar) en eenzelfde parcours met zo weinig mogelijk fouten en zo snel mogelijk lopen. Wie verliest valt af. De winnaars nemen het tegen elkaar op totdat er één uiteindelijke winnaar overblijft. Nikita werd 3e en Emilia behaalde een knappe 2e plaats (nipt verloren van een wedstrijdspeler). Dat was een knappe prestatie van deze twee rakkers!

 

Bedankt aan Linda voor de foto's. 

Om 18u vond de prijsuitreiking plaats en we kregen een mooie beker voor Nikita die clubkampioen agility beginners werd. 

 

 

  7 augustus 2012     Agility training met Nikita en Emilia

Met dank aan Nathalie voor de foto's.

Emilia : " Ik wil ook lopen !! "                                     " Joepie ... mijn beurt !! "
 
" Ik kom er aaaaaan ... "       De weave met minder beugels   Een mooi raakvlak van Nikita 

 

 

  4 augustus 2012     Overgangsproef gehoorzaamheid klas C naar B1 

24.07.2012Vandaag heb ik met Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia de overgangsproef van de C naar de B1 klas afgelegd op HS Hoba. De zon scheen heel fel en dat maakte de honden wel wat moe. Toch hebben ze goed hun best gedaan en zijn ze allebei geslaagd :D !!! 

 

 

  8 juli 2012     Canine Freestyle demonstratie in Alden-Biesen 

NikitaVandaag namen we samen met andere leden van THE WET NOSE DANCERS deel aan de demonstratie dog dance (canine freestyle) ter gelegenheid van de land- en tuinbouwdag in Alden Biesen (Bilzen). Het was een dag met regenbuien, hevige wind, felle zon, ... Omwille van de regen hebben we niet alle attributen gebruikt in de routines en ook niet onze volledige outfits aangedaan. We doen verschillende oefeningen op de grond en het gras was na alle regen behoorlijk nat (maar gelukkig niet drassig). De honden hebben geen problemen met wandelen, spelen of 'dansen' in de regen, alleen Nikita vindt het ontzettend leuk om de geurtjes uit het natte gras te besnuffelen. Ondanks de niet al te eenvoudige weersomstandigheden hebben de honden allemaal goed gewerkt. Ze waren heel braaf. We namen deel aan de demo met Emilia, Mistica, Nikita, Havana en Dafne.

Nikita heeft op de volledige versie van het lied Rolling in the deep van Adele gedanst en werkte heel goed. Ze was rustig en aandachtig. Soms ging haar neus wel even naar het gras toe om te snuffelen, maar ze bleef de oefeningen wel uitvoeren. 

We zijn trots op onze honden! Ze waren heel braaf in de drukte en hebben veel plezier gehad op deze ontspannende dag.

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

  28 juni 2012     Werkstuk over de sporthond
Dit academiejaar heb ik stage gedaan bij Ellen Martens van Het Waterhof. Dit is een revalidatiecentrum voor dieren in Velm. Ellen is fysio- en hydrotherapeut en tevens sportcoach. M'n werkstuk van 170 blz gaat over de sporthond en heeft als titel : "Training en begeleiding van de hondenatleet met specifieke aandacht voor de disciplines canine freestyle, agility en canicross".

 

 

  24 juni 2012     Agility

Enkele foto's van Nikita en Emilia tijdens de Agility training in de gietende regen. 
Meer foto's
.

 

 

  12 juni 2012     Agility en gehoorzaamheid op HS Hoba 

Op dinsdag 8 mei 2012 kregen Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita hun eerste Agility les. Deze vond plaats op HS Hoba. Ze maakten kennis met de sprongen en enkele toestellen (nog laag bij de grond). Ze vonden het heel leuk. We zijn de enige twee starters, dus het zijn intensieve lessen. 
Na 7 lessen mochten ze al meedoen met de beginners. Ze hebben enorm veel plezier in het lopen en springen. Ze doen het supergoed! Het is voor mij (Kristine) als geleider wel nog wennen om met een snellere Havanezer en een iets grotere hond (Engelse Cocker) te lopen. Ik leer ook nog veel bij!
Vandaag, de 9e les, heeft Nikita voor het eerst de sprongen op medium hoogte genomen en dit deed ze perfect. Ze heeft geen enkele lat afgeworpen. 

 

 

 

  22 mei 2012     T-shirts van Euro Dog Sport Magazine aangekomen

Bedankt Luca Bartole, dogsportmag.eu & DogSpecialist.it !!

 

 

  27 april 2012     Trimbeurt Nikita

Aansluitend op het examen Anatomie op KATHO ben ik naar Inge gereden voor een trimbeurt voor Nikita. Wat ziet ze er weer mooi uit! Hier het resultaat :

28.04.2012

 

 

  22 april 2012     Workshop Canine Fitness in Nederland met Nikita

Deze voormiddag heb ik (Kristine) met Nikita een workshop gevolgd in Nederland (Dogcenter Kerkwijk) over Canine Fitness gegeven door dierfysiotherapeute Elma Bakker en hondeninstructeur Brigitte van Gestel. Deze workshop sluit nauw aan bij het onderwerp van m'n eindwerk voor KATHO in verband met de hondenatleet en m'n stage bij dierfysiotherapeute Ellen Martens van Het Waterhof. Het was een interessante voormiddag. Nikita vond het allemaal heel spannend.

Thema's waren body-awareness, coördinatie en balans bij de hond. Daarnaast kwamen ook belastbaarheid en trainbaarheid van de hond in theorie en praktijk aan bod. De workshop richt zich op preventie van blessures, revalidatie en op verbetering van sportprestaties.

 

Ook thuis oefenen we verder. De Havanezers vinden het ook heel leuk. Het is eens iets anders dan de gehoorzaamheids- of dog dance oefeningen.

 

 

 

 

 

  17 april 2012     Geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid - toelating Agility

Nikita is ondertussen bijna 19 maanden en ik had graag met haar gestart met Agility. Aangezien er geen nieuwe groep op HS Pallieter start (door de verhuis en de tijdelijke nieuwe terreinen) zijn we gaan uitkijken naar een andere hondenschool. We wilden tevens met onze jongste rakkers ook gehoorzaamheid volgen op een hondenschool. De basis kennen ze goed genoeg van thuis. Maar het is altijd nuttig om ook op verplaatsing wat meer te oefenen. Zo zijn we bij HS Hoba in Deurne terechtgekomen. Sinds 8 april volgen we er les gehoorzaamheid. Nikita had reeds gehoorzaamheidslessen gevolgd en was met glans geslaagd voor de overgangsproeven op HS Pallieter, maar om te kunnen deelnemen aan de startersklas Agility moest ze ook op HS Hoba een overgangsproef afleggen nl. van de D naar de C klas. En zo geschiedde. Ze voerde de oefeningen op deze dinsdagavond zonder problemen uit en mag midden mei met de nieuwe Agility groep starten. Ik ben zeer benieuwd.

 

 

  2 maart 2012     Nikita & Emilia mee naar de praktijkles Anatomie


Vandaag een examen gaan afleggen op KATHO in Roeselare waar ik Agro- en Biotechnologie (afstudeerrichting Dierenzorg) via afstandsonderwijs volg. In de namiddag vond de praktijkles Anatomie plaats. De palpatiepunten (met o.a. verschillende spieren) bij hond en paard kwamen aan bod. Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita konden meegaan om alles in praktijk te oefenen. Door de dierenarts/professor werden meteen ook de knietjes van deze twee rakkers getest en ze zaten perfect en stevig vast. Emilia en Nikita waren superbraaf, ook tijdens de lange autorit!

 

 

  4 februari 2012     Plezier in de sneeuw

 
 
 

 

 

 

 

 

  26 november 2011     Dog Dance demonstratie

Vandaag hebben we deelgenomen aan een dog dance demonstratie in een rusthuis in Hever samen met de Disco Dogs. 
Onze Havanezer Dalia kon nog eens haar (tap)dans kunsten laten zien op de muziek van Gia Farrell met Hit me up (themalied van de animatiefilm Happy Feet). 
Havanezertje Mistica danste nog eens op I wrote the book van Beth Ditto. Beiden werkten prachtig en waren superenthousiast. 
En Engelse Cocker Nikita mocht nog eens haar dansje tonen op de muziek Rolling in the deep van Adele. Hoewel ze zich twee keer even tot het publiek wendde (ze is niet gewoon om door 'vreemde' mensen omringd te zijn tijdens het dansen), heeft Nikita fantastisch goed meegewerkt! Ze was hevig, speels, snel, enthousiast, met het leuke fel kwispelende staartje ... Ze overtrof m'n verwachtingen. Ze moet nog meer wennen aan het optreden op nieuwe plaatsen, maar dit was alvast een hele goede oefening.

 

 

  22 oktober 2011     Nikita mee op Agility wedstrijd (als supporter)

Vandaag nam ik (Kristine) met twee van onze Havanezers deel aan het Provinciaal kampioenschap (Antwerpen) Agility (behendigheid) dat dit jaar plaatsvond op HS Sloeber in Kontich. Ik ben megatrots op onze twee Havanezers!!! Ze hebben hun best gedaan. 

Ook m'n Engelse Cocker Nikita was van de partij om te supporteren voor haar kleine "zussen". Het was voor haar een hele ervaring om bij zo'n Agility wedstrijd te zijn met 100den honden en mensen. Ze was suuuuuperbraaf!! 

Meer foto's van Gioia en Havana in actie: klik hier.

Op het profiel van Nikita zijn ook enkele nieuwe foto's toegevoegd (13 maanden).

 

 

  15 oktober 2011     Dog Dance wedstrijd van de C.C.S. in Luik

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd dog dance van de CCS (club canin sportif) in Luik. We hebben opgetreden met Nikita (Beginners), Mistica & Vita (Novice). We zijn heel tevreden met de prestaties van onze hondjes want ze hebben superhard hun best gedaan. Het was een zeer gezellige dag met fijne babbels. Helaas was er een subjectieve puntenverdeling van bepaalde juryleden.

Beginners
Nikita : 7e plaats (op 9) met 8.13 (8.41 - 7.96 - 8.02) 
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Vandaag trad ik (Kristine) met Nikita, m'n Engelse Cocker Spaniel, voor de eerste keer op voor punten. Nikita was de jongste deelnemer met ook de minste ervaring. De routine ging naar mijn gevoel beter dan in Vlimmeren. Ik moest minder handgebaren gebruiken en Nikita werkte de volle 3,20 minuten goed mee. Ze was wel een beetje onder de indruk van het hele wedstrijdgebeuren en daardoor wat rustiger dan thuis. Op enkele korte snuffelmomentjes na had ze veel aandacht en werkte ze de oefeningen opgewekt uit. Haar staartje kwispelde de hele tijd. Het niveau van de beginners op deze wedstrijd was zeer hoog. Nikita kan al behoorlijk wat oefeningen (voor een beginnertje), maar moet nog wennen aan de optredens op vreemd terrein. Ze is ook nog jong en moet nog meer ervaring opdoen. De punten van de drie juryleden lagen wel behoorlijk uit elkaar... Ik ben heel trots op Nikita. We hebben zeker nog wat werkpuntjes, maar voor een tweede optreden op vreemd terrein en op zo'n jonge leeftijd heeft ze heel goed haar best gedaan!

VIDEO Nikita

Meer FOTO'S (en ook de video's) van Nikita, Vita & Mistica : klik hier

 

 

  2 oktober 2011     Test sociaal gedrag Nikita geslaagd

Vandaag nam ik deel met Nikita aan de sociabiliteittest (test van sociaal gedrag) op hondenschool Pallieter. Ze is GESLAAGD!! Ik ben heel trots op Nikita !!! Ze was superbraaf en supersociaal. Bij aankomst op de hondenschool ging ze al meteen vrolijk de andere honden en mensen begroeten. Het weer was heel warm en zonnig. Nikita voerde de proeven zonder problemen uit. Knap hoor! 

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

Wij danken HS Pallieter en alle medewerkers tijdens deze proef!  

 

 

  24 september 2011     Dog Dance wedstrijd van de B.B.C.C. te Vlimmeren

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd dog dance van de Belgian Border Collie Club te Vlimmeren. We hebben opgetreden met Nikita (geslaagd), Havana (3e plaats beginners) en Dolce (6e plaats novice). De pupjes van Havana zijn mee komen supporteren. We zijn heel blij met de resultaten. Chapeau aan de B.B.C.C. voor de goede organisatie en mooie prijzen! 

Initiation
Nikita : GESLAAGD
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Vandaag trad ik (Kristine) voor de eerste keer op met Nikita, m'n Engelse Cocker Spaniel. Ze was maandag (19/09) net 1 jaar geworden. Ze kent al vele oefeningen, maar ze was niet zo gewend om in het (nat) gras te 'dansen'. Toch had ze veel aandacht en voerde ze de oefeningen goed uit. Ze behaalde haar brevet (diploma) en mag voortaan voor punten meedoen aan dog dance wedstrijden. De muziek stopte onverwachts tijdens de routine. We hebben veel oefeningen kunnen tonen, maar niet alles. Het is een uitdaging om met een Engelse Cocker aan dog dance / canine freestyle te doen, ook omdat ik gewend ben met Havanezers te werken. Ik ben superfier op Nikita! 

Meer info en foto's van de drie honden : klik hier

 

 

 

  19 september 2011     Happy birthday Nikita !!!

 

 

  16 september 2011     Trimworkshop met Nikita

De verzorging van de vacht van onze Havanezers doen we volledig zelf. Een Engelse Cocker heeft een andere vachtverzorging nodig. Deze moeten immers getrimd of geplukt worden. Toen Nikita 9 maanden was is ze voor het eerst getrimd geweest door een ervaren trimster. Ze zag er toen prachtig uit! Het kriebelde bij me om meer te weten te komen over het trimmen of plukken van de Engelse Cocker en daarom ben ik een workshop gaan volgen in Nederland (Weert) bij De Natte Neus. Het was een leerrijke en gezellige dag. Het zal nog heel wat oefening vragen om Nikita op de correcte manier 'showklaar' te maken, maar de trimtechniek heb ik nu toch al wat beter onder de knie. 

 
voor                                             na

 

 

  5 en 13 september 2011     Nikita op Het Waterhof

Momenteel loop ik stage op Het Waterhof (Animal Rehab Center) te Velm bij Ellen Martens in het kader van de opleiding Agro- en Biotechnologie op KATHO Roeselare. Ellen is dierfysiotherapeut en geeft ook hydrotherapie aan honden. Om me meer te kunnen verdiepen in het thema van m'n eindwerk heeft Ellen een sportkeuring uitgevoerd bij Nikita.
Nikita heeft een moeilijke start gehad als jonge pup en draagt daar nu nog de gevolgen van. Qua gewicht zit ze goed en ook de heupen, knieën en ellebogen waren in orde. Ze zou enkel nog wat meer spiermassa moeten krijgen. Dat zal haar helpen een betere coördinatie en balans te bekomen. Wandelen, lopen (canicross) volgens het trainingsschema, spelen, gehoorzaamheid en dog dance, ... is allemaal toegestaan. Belangrijk is zeker de opwarming en cooling-down. Spelenderwijs mag ze ook over cavaletti's leren lopen. We kunnen ook regelmatig thuis enkele kleine oefeningetjes uitvoeren om de coördinatie/evenwicht te bevorderen. Nikita was superbraaf! Ze is natuurlijk nog jong. Rond de leeftijd van 14 maanden is een sportkeuring bij een (sport)hond aangeraden omdat de hond dan min of meer volgroeid is.

 

 

 

  3 september 2011     Nikita & Havanezers aan zee

                         Maltezer Tosca           Havanezers Itala & Quenna           Engelse Cocker Nikita

Klik op de foto hierboven om het webalbum van onze uitstap naar zee (Blankenberge) te openen. Uitstap met ons "oudje" Maltezer Tosca (die nog véél plezier had en heel goed meestapte), kleinste Havanezertje Itala, Havanezer Quenna en Engelse Cocker Nikita en de Havanezer pupjes van Havana : Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie en Dafne. Van zodra de honden los liepen renden ze naar de zee, het water in. Het leverde enkele leuke sfeerbeelden op. De meesten waren doorweekt, maar hadden zoveel plezier!! Minder dan een uur later, na wat wandelen en rusten in de duinen, waren ze alweer droog en klaar voor een kleine fotoshoot.

Meer foto's

 

 

  7 augustus 2011     Nikita & Havanezers aan zee

                  
Nikita      Dafne    Itala   Lucca   Emilia  Quenna       Jolie          Tiziano

Meer foto's

Deze namiddag zijn we met de jongste honden gaan uitwaaien aan zee. Samen met Tiziano en z'n baasje zijn we naar het strand gegaan waar de honden hebben kunnen rennen, spelen en pootje baden. Daarna hebben ze ook nog door de duinen gerend. Het weer was soms wat bewolkt en soms viel er wat neerslag, maar naar de avond toe scheen de zon intenser en leverde het leuke foto's op. 

Klik op de foto hierboven of op deze link Meer foto's om meer foto's te zien van de 5 pups van Havana (Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne), de andere Havanezers Quenna en Itala en Engelse Cocker Nikita.

 

 

  2 augustus 2011     Nikita 10 maanden / Canicross

Foto's van Nikita op 10 maanden zijn op haar profieltje toegevoegd. 

We gaan ook nog regelmatig lopen (canicrossen) met Nikita. Ze doet dit graag. We lopen korte stukjes afgewisseld met wandelen. Weimaraner Flore is er ook altijd bij om het goede voorbeeld te geven :). Het voorop lopen lukt al vrij goed. 

 

 

  31 juli 2011     Nikita mee naar de dog dance wedstrijd in Geel / Canicross

Nikita is nog te jong om deel te nemen aan dog dance wedstrijden, maar vandaag is ze wel mee gaan supporteren voor Dalia. Ook Itala en Tiziano waren van de partij. Nikita heeft zich voorbeeldig gedragen en goed kunnen rennen op de terreinen van de Holvense Hondenschool waar de wedstrijd plaats vond. Meer info/foto's.

 

 

 

  3 juli 2011      Overgangsproef gehoorzaamheid van B naar C klas geslaagd met 99/100

Vandaag hebben we met Nikita deelgenomen aan de overgangsproef gehoorzaamheid op de hondenschool. Ze heeft een schitterende proef afgelegd en mag nu overgaan van de B naar de C klas. Ons doel op het gebied van gehoorzaamheid is bereikt. Ze is amper 9,5 maanden. Ondanks de hitte (de proef vond op de middag plaats in de felle zon), heeft Nikita alle oefeningen prima uitgevoerd: houdingen (liggen, zitten, staan), los en aan de lijn lopen, zich voorstellen, voedsel weigeren, 1.5 minuten blijven liggen op afstand, oproepen met zit voor en voet, apporteren, liggen op afstand, enz. Eén punt is verloren gegaan door een fout van mezelf: bij het oproepen met zit voor gevolgd door een voet stond ik te dicht bij de kegel waardoor Nikita niet voldoende plaats had om de voet uit te voeren. Ik heb me een stap naar voren moeten zetten en dat heeft een punt gekost. Nikita daarentegen heeft alles perfect uitgevoerd :o). Ik ben superfier op m'n grote schat! Ze zit dan ook nog in haar pubermaanden :p. Ze behaalde dus 99/100. Ik ben megafier!!

 

 

  30 juni 2011     Nikita's Canicross initiatie 

Deze avond hebben we kennis gemaakt met een leuke hondensport namelijk Canicross. Ik heb een stuk met Weimaraner Flore kunnen lopen (een speciale ervaring) en Nikita liep met plezier mee. Daarna hebben we ook Nikita even laten wennen aan de Canicross 'elastiek' en enkele stukjes gelopen. Voorop lopen is ze niet gewoon, maar meelopen vond ze al ontzettend leuk. Het is niet de bedoeling om echt intensief te gaan trainen. Nikita is trouwens nog wat te jong om lange afstanden af te leggen, maar wandelen afgewisseld met stukjes lopen is alvast heel leuk. Merci aan Jolien voor deze 'Canicross initiatie' :).
Klik op de foto voor een kort filmpje.

 

 

  22 juni 2011     Nikita's eerste trimbeurt

In de voormiddag heb ik nog m'n laatste examen in Roeselare afgelegd en op de terugweg naar huis zijn Nikita en ik bij hondentrimster Inge van Engelse Cockers "Of Primrose Garden" langsgegaan voor Nikita's eerste trimbeurt. Nikita was superbraaf. En wat ziet ze er prachtig uit!! Haar vacht is heel mooi. Haar kuifje is weg en de pootjes zijn wat minder zwaar behaard. Ze ziet er nu echt als een show Cockertje uit. Na het trimmen heeft Nikita nog met de andere Cockers en pupjes bij Inge kunnen spelen. Wat hadden ze veel plezier! Hieronder enkele foto's :

Nikita & de andere Engelse Cockers en pupjes:

Vóór de trimbeurt:

Na de trimbeurt:

 

 

  19 juni 2011     Nikita 9 maanden

Foto's van Nikita op 7, 8 en 9 maanden zijn op haar profieltje toegevoegd.

 

 

  8 mei 2011     Strandwandeling met Nikita & Havanezers (Engelse Cocker wandeling)

Deze namiddag zijn we met onze Engelse Cocker Spaniel Nikita en drie van onze Havanezertjes (Dalia, Mistica en Quenna) naar Knokke gegaan om mee te gaan wandelen met enkele leden van de Belgische Engelse Cocker Club. Er waren een 20 tal Cockers aanwezig. Na de hevige zonneschijn begonnen er meer wolken te komen, maar dat heeft de pret niet kunnen bederven. De honden (en wij) vonden het zalig om te wandelen en te rennen op het strand en om te gaan pootje baden in het zeewater dat zeer aangenaam van temperatuur was. De wandeling leverde mooie sfeerbeelden op. Klik hier voor meer FOTO'S.


 

 

  1 mei 2011     Overgangsproef gehoorzaamheid Junior naar B klas geslaagd met 98/100

15.04.2011Vandaag hebben we met Nikita deelgenomen aan de overgangsproef gehoorzaamheid op de hondenschool. Ze is met glans geslaagd en mag nu overgaan van de Junior naar de B klas. Ze voerde alle oefeningen perfect uit (houdingen, aan de lijn lopen, zich voorstellen, blijven op afstand, oproepen, apporteren, voedsel weigeren, enz.). Het enige 'foutje' was dat ik het commando "zit" heb moeten herhalen om van de lig naar zit houding over te gaan. Ze lag zo goed in het zonnetje :p. Ze behaalde 98/100. Proficiat lieve meid!! 

 

 

  29 april 2011     Nikita & Quenna mee naar de les op KATHO in Roeselare

Vandaag zijn Quenna en Nikita mee naar Roeselare gegaan waar ik (Kristine) Agro- en Biotechnologie studeer op KATHO. Tijdens het practicum "wondverzorging" hebben we geoefend op het aanleggen van verbanden aan het hoofd, de poten en de staart van de hond. Enkele weken eerder hadden we dezelfde oefening bij het paard. Naast Quenna en Nikita waren er nog vier andere honden aanwezig. Geen een van hen had natuurlijk echt een verband nodig, maar ze waren allemaal heel braaf tijdens de oefening op het aanleggen van  verbanden. Quenna en Nikita zijn superbraaf geweest.  

 

  3 april 2011     Show Belgian English Cocker Club in Tessenderlo

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de club show van de Belgian English Cocker Club (B.E.C.C.) die plaatsvond in Tessenderlo. Er waren 80 ingeschreven Engelse Cocker Spaniels. We hebben hele mooie honden gezien. We hebben er tevens Treakly, de halfbroer van Nikita, ontmoet. Het was een aangename dag en een leuke ontmoeting met andere Cockerliefhebbers.


                             Treakly                 Nikita                                             Figlio                      Treakly

                               Figlio                     Treakly                                                    Nikita

 

 

  23 maart 2011     Filmpjes Nikita in de tuin

Hieronder zijn enkele filmpjes te bekijken van Nikita en onze Havanezer pupjes :

Filmpje van 23.03.2011 in de tuin :

Filmpje van 21.03.2011 deel 3 "De tuiniers" :

Filmpje van 21.03.2011 deel 1 "Spelen in de tuin" :

Filmpje van 17.03.2011 Nikita (6 maand) apporteren :

 

 

  9 maart 2011     Gehoorzaamheid : overgang préjuniors naar juniors

Zondag 6 maart kregen we op het einde van de les gehoorzaamheid te horen dat Nikita mag overgaan naar de juniors klas. Ze is 5,5 maanden. Vandaag woensdag 9 maart volgden we dus les in de juniors klas. Deze duurt een uur i.p.v. een half uur bij de préjuniors. De nieuwe oefeningen gingen al vlot. 

 

 

Filmpje van Nikita (6 maart) op de hondenschool :

 

 

  6 maart 2011     Chocolate Havanese puppy party                                             FOTO'S

Zondag 6 maart hebben we een bezoek gebracht aan Anja Van Haarlem van "A Maiden Efforts Havanese" in Nederland (Bergen Op Zoom). We hebben de vijf pupjes van Havana, Quenna en natuurlijk ook onze Cocker Nikita meegenomen op deze gezellige Havanezer reünie. Het was nog een beetje fris buiten, maar met een heerlijke zon die scheen leverde het mooie taferelen op van spelende Havanezer pupjes. Ook Nikita vond het fijn om met de Havanezertjes te spelen. Ze hebben héél véél gerend! 
 

Klik hier voor meer foto's.

 

 

  1 maart 2011     Nieuwe foto's


Nikita 01.03.2011

Op Nikita's pagina ("Onze Cocker") zijn nieuwe foto's te bekijken (4 en 5 maanden). 

Nikita is nu 5 maanden en 10 dagen. Ze weegt 5,7 kg en meet 31 cm aan de schoft. Ze is heel energiek en aanhankelijk. Ze wilt altijd in de buurt zijn. Ze werkt supergraag, maar is soms een beetje ongeduldig. Ze is nog heel jong natuurlijk. Knuffelen, op de schoot of aan je voeten liggen, gestreeld worden, meerennen, oefenen (op gehoorzaamheid en een beetje K9 Freestyle al spelend), met de pupjes spelen, ... ze doet dit allemaal supergraag.

 

 

  31 januari 2011     Spelen met de Havanezer pups

Hoewel Nikita hele gekke buien kan hebben en graag rondrent, is ze heel voorzichtig met de pupjes. Ze komen supergoed overeen. We houden hen natuurlijk goed in het oog.


Nikita lag mooi te slapen in de mand. De pupjes zijn er gewoon bij gaan liggen :).


Zoek de Cocker ...

 

 

  28 januari 2011     Eerste badje

Een Cocker zal niet zoveel gewassen moeten worden als een Havanezer, maar Nikita had het toch echt wel bont gemaakt de voorbije dagen en kon echt wel eens een verfrissend badje gebruiken. Ze was heel braaf. 

 

 

  16 januari 2011     Genieten van het goede weer

Eindelijk nog een goed weer! Na al die sneeuw, regen en donkere wolken, hadden we vandaag een zeer aangename dag. De zon scheen eindelijk nog eens ten volle. De honden hebben veel plezier gehad in de tuin. Zo ook Nikita. 

Nikita 16.01.2011    

Onder "Onze Cocker" zijn ook enkele nieuwe foto's toegevoegd.

 

 

  14 januari 2011     Nikita mee naar de les

Vandaag is Nikita mee naar Roeselare gegaan waar ik Agro- en Biotechnologie studeer op KATHO. In de voormiddag had ik twee examens en in de namiddag had ik practicum. Voor dit practicum Fysiologie en Verzorging (dieren) waren er enkele hondjes nodig om de theorie om te zetten in praktijk. Nikita heeft zich voorbeeldig gedragen. Met z'n vieren stonden we rond een tafel met Nikita in het midden. Het was een hele goede oefening voor haar op het gebied van sociaal gedrag. Vrolijk als ze altijd is ging ze iedereen begroeten. Ik ben héél fier op haar want het was een vermoeiende dag voor haar en ze was ontzettend braaf! 

 

 

  5 januari 2011     Overgang van Puppy naar Prejuniors gehoorzaamheid

Vandaag mocht Nikita trainen in de Prejuniors klas gehoorzaamheid. Op het einde van vorige les, zondag 2 januari, kregen we te horen dat ze al mocht overgaan. Ze heeft slechts driemaal in de Puppyklas gezeten. Nikita is heel leergierig en voelt zich elke keer steeds meer op haar gemak op de hondenschool temidden van alle andere honden en mensen. Thuis trainen we natuurlijk ook dagelijks. Ze is soms wel wat ongeduldig en gek op eten, maar ze had al snel de oefeningen "zit", "af", "hier" en "volg" onder de knie en ook voedsel weigeren lukt al redelijk. En we trainen nu ook op de "voet". Voor het betasten en checken van tanden en oren moet het puppygeweld eerst nog wat minderen. Maar alles op z'n tijd. Na het bezoek aan de hondenschool is Nikita duidelijk wat moe en moet ze een dutje doen. Daarna is ze weer klaarwakker en klaar voor haar puppystreken uit te halen.

 

 

  4-5 januari 2011     Spelen met de Havanezer pupjes

Onze Havanezer puppy's zijn ondertussen al meer dan 30 dagen oud. Ze hebben kennis kunnen maken met Nikita. Onder toezicht kunnen ze soms wat samen spelen.

   

 

 

  28 december 2010     Sneeuwpret (deel 2)
Het begint erop te lijken dat Nikita bij ons enkel sneeuw gezien heeft tot nu toe. 

 

 

  26 december 2010     Start gehoorzaamheidslessen

Thuis doen we dagelijks enkele gehoorzaamheidsoefeningen met Nikita al sinds ze bij ons is gekomen. Op nog geen 2 dagen kende ze haar naam al. We proberen ook veel te spelen met haar. Ze vindt alle aandacht leuk. Ze slaapt ook nog behoorlijk veel. Nikita is al tweemaal mee naar de hondenschool kunnen gaan, maar ze heeft toen nog geen les gevolgd omdat ze nog te jong was. 
Vandaag heeft ze dan haar eerste les in de puppyklas gekregen. Het sneeuwtapijt dat er lag maakte het niet eenvoudig voor de honden. Na enkele volg- en oproepoefeningen buiten, hebben we dan ook verder binnen les gekregen. Het werd meer een socialisatie oefening. Nikita heeft vele indrukken over zich heen gekregen. Ze moet nog wat wennen aan de drukte en andere (grote) honden, maar ze is superbraaf!

 

 

 

 

 

  29-30 november 2010     Sneeuwpret

Nikita is nog maar enkele dagen bij ons thuis, maar ze heeft al heel wat nieuwe indrukken kunnen ervaren. Zo heeft ze ook kennis kunnen maken met de sneeuw. Ze vond het een beetje koud, maar tegelijk ook wel leuk om door te ploeteren. Hier enkele foto's : 
 

 

  27 november 2010     Thuiskomst Nikita, de Engelse Cocker Spaniel

Vandaag hebben we een nieuw huisgenootje verwelkomd namelijk Nikita (Chocolate Prettiness of Csipirkei), een chocoladebruin Engelse Cocker Spaniel teefje. Ze is geboren op 19 september 2010. Ze is nu 10 weken oud. 
Engelse Cockers hebben we altijd hele mooie honden gevonden. En de bruine kleur en het bruine pigment vinden we ook heel mooi in alle hondenrassen. Het is een droom die uitkomt. 
Nikita werd enthousiast verwelkomd door onze andere honden (Maltezer en Havanezers). Ze is een echt schatje. 

Bij deze openen we ook meteen het nieuwe deeltje van onze website dat we wijden aan Nikita. We zullen onder "Nieuws" berichtjes schrijven over haar. Onder "Het ras" zal later nog meer informatie over de Engelse Cocker verschijnen. En ook het fotoalbum, "Foto's", zal later aangevuld worden. Veel kijkplezier!

 

 

 

 

Copyright © 2008-2013 Felici Animali. All rights reserved.
Website & layout by Kristine Goossens


Top

Home  Back  Next E-mail