Home  

Contact Gastenboek  

Havanezers - Bichons Havanais

del Paradiso di Cani

Welkom Over ons Nieuws Havanezer Onze honden Puppies Foto's LinksHavanezer 


NL  FR  EN

 

Geschiedenis Karakter Rasstandaard Kleuren Verzorging Activiteiten

 

De Havanezer is voor velen een onbekend ras, maar van zodra je kennis hebt gemaakt met dit vriendelijke en aantrekkelijke hondje geraak je er als het ware aan verslaafd. Deze zeldzame gezelschapshond is een echte hartendief. Het blijft niet noodzakelijk bij één Havanezertje. Eens je de microbe te pakken hebt, zijn de gevolgen niet te overzien.

 

 

Een Havanezer kan omschreven worden als Hartelijk, Aardig, Vrolijk, Aanhankelijk, Nieuwsgierig, Eerlijk, Zeer kleurrijk, Enthousiast, Rustig.  Kortom een Superhondje. Deze beknopte omschrijving in trefwoorden geeft al weer wat we van een Havanezer vinden. Een Havanezer is een schat van een gezelschapshond, hij heeft vele capaciteiten die menig hart zal stelen.

 

 

 

 

De reden waarom we een Havanezer hebben aangeschaft is dat het een zeer lieve en aanhankelijke gezelschapshond is. Daarnaast heeft hij een aangenaam karakter en wordt hij niet te groot. Hij heeft ook prachtige lange haren die weliswaar het nodige onderhoud vragen maar het grote voordeel is dat dit hondje niet verhaart. De grote kleurvariatie die een Havanezer kenmerkt is ook een reden tot aanschaf voor velen: de Havanezer staat bekend om de vele kleuren die zijn vacht kan hebben: van wit tot zwart, van lichtbeige tot chocoladebruin, van gevlekt wit-zwart tot egaal havanabruin, ... Deze haarkleur blijft niet altijd hetzelfde in de loop van de jaren. Zo kan de vacht verlichten, maar ook verdonkeren of zelfs van kleur veranderen: de Havanezer is een echte kameleon. Daarom krijgt dit ras soms wel eens de eigenschap ‘toverballetjes’ te zijn.

 

 

Informatie over de chocoladekleur

 

Kleurengalerij van de Havanezer (kleuren, patronen, markeringen)

 

Overzicht van al onze Dog Dance routines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   
Home Back Top Next