Wie zijn wij ?  français Qui sommes-nous ?   English Who are we ?   italiano Chi siamo ?

 

Linda
Linda met DolceIk ben moeder van twee dochters, Kristine en Laura. Op 1 september 1999 verloor ik mijn echtgenoot Philippe aan de gevolgen van kanker. Van kinds af aan ben ik een grote dierenvriend. Ik ben dan ook vegetariër uit pure dierenliefde. Mijn hobby’s zijn Doggy Dance en voor de kleine dierentuin thuis zorgen.

 

 

 

 

 

Kristine
Kristine met Vita« Les animaux sont mes amis et je ne mange pas mes amis ».
                                                               Citaat van Marguerite Yourcenar.

Dit citaat vat al kort samen wat dieren voor mij betekenen. Ik ben een 24 jarige studente. Aan de Universiteit Antwerpen heb ik mijn diploma Bachelor in de Taal- en Letterkunde (Frans-Italiaans) behaald en mijn diploma Master Taal- en Letterkunde (Frans). Het daaropvolgende academiejaar heb ik ook de Specifieke Lerarenopleiding aan de UA voltooid. Sinds het daaropvolgende academiejaar volg ik Agro- en Biotechnolgie op KATHO te Roeselare (via AO). Al mijn vrije tijd besteed ik aan activiteiten met de dieren (wandelen, spelen, dog dance, agility, canicross, gehoorzaamheid, cursussen volgen,…), aan Ierse dans en aan muziek beluisteren. Een andere passie van me is paardrijden en met paarden bezig zijn. Helaas heb ik daar momenteel niet genoeg tijd voor.
Een leven zonder dieren kan ik me niet voorstellen. 

 

Laura
Laura met ToscaHallo, ik ben Laura en ik ben 18 jaar oud. Ik ben een grote dierenvriend en daarom hebben we ook een kleine kinderboerderij. Ik volg les op de muziekschool. Ik heb gitaar gevolgd (akoestische en elektrische gitaar) en volg nu drumlessen. Muziek en dieren zijn mijn leven. Ik interesseer me vooral in Engels en Duits. Verder doe ik dus muziekschool en ga soms paardrijden.   

 

 

 

 

 

Find out Meer over onsabout us!

 

 

 

Onze Felici Animali 

 

Het begon allemaal met een goudvis …
VissenDe eerste dierenbewoners in huis waren twee goudvissen en een zwarte sluierstaart: Vanille, Pistache en Black Beauty. Dit was in 1996. Na deze mooie visjes, zijn er nog andere goudvissen gekomen.

 

 

 

 

 

Iets meer vacht…
Russische dwerghamstersNa het ‘vissentijdperk’ zijn we overgegaan naar het ‘dwerghamstertijdperk’. Dat was in 1999. Wat begon met twee Russische dwerghamsters (Knabbel en Babbel) veranderde al snel in een uitbreiding naar zes dwerghamsters (Picksy, Dicksy, Alpha, Bèta).

 

 

 

 

 

 

Even niets…
De korte levensduur van vissen en hamsters deed ons veel verdriet. We moesten telkens afscheid nemen van hele lieve dieren.

 

Ons eerste hondje…
Maltezer ToscaIn 2001 hebben we besloten een hondje in huis te nemen. Na veel nadenken over welk ras we zouden nemen, kozen we voor een Maltezer. We noemden haar Tosca

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén Havanezer ?
Havanezer DolceNa op een hondententoonstelling voor de eerste keer kennis gemaakt te hebben met het zeldzamere hondenras Havanezer (Bichon Havanais) waren we meteen verkocht. In 2004 kochten we onze eerste Havanezer, Dolce. Toen wisten we nog niet dat er nog meer zouden volgen
J.

 

 

 

 

 

 

 

Konijnen…
Duitse hangoren Lana & Luna
Luna en Lana, twee Duitse hangoorkonijnen, waren onze volgende dierlijke bewoners. Dat was in 2004. Het zijn twee onafscheidelijke zusjes.

 

 

 

 

 

Een ragdoll is dat een lappenpop? Nee, dat is een kat!
Ragdoll KiraOnze poes Kira is een binnenhuiskat die ontzettend graag in huis vertoeft. Ze mag ook buiten, maar ze keert steeds weer snel naar binnen. Ze woont bij ons sinds 2005.

 

 

 

 

 

 

 

Nog een hond?
Havanezer VitaIn 2005 is ons derde hondje Vita, een Havanezer, in huis gekomen. Ze is familie van Dolce.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug dwerghamsters…
Roborovski dwerghamstersToen we kennis maakten met de kleine Roborovski dwerghamsters waren we ook weer verkocht… In 2006 namen we drie ‘zusjes’ in huis, wat later twee mannetjes en een vrouwtje bleken te zijn. Met deze hamsters hebben we heel wat meegemaakt, het is een echte 'hamsterhistorie’ geworden. Hoewel het eerder hamsters zijn om naar te kijken vanwege hun snelheid, zijn al onze hamsters heel tam en verdragen ze het heel goed zo nu en dan eens in de hand genomen te worden.

 

 

 

 

Eum… Nog een hond? Nummer vier ondertussen.
Havanezer GioiaGioia is ons derde Havanezertje. Sinds 2007 woont ze bij ons. We zijn echt wel zot van dit ras!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een ander diersoort in huis…
Coronet cavia Goofy Coronet cavia Breeze & Daike
We hadden al veel positieve dingen gehoord over cavia’s, maar deze dieren waren ons totaal onbekend qua karakter en verzorging. We houden wel van harige beestjes en zo komt het dat we langharige (coronet) cavia’s in huis hebben genomen. In de eerste plaats kochten we Goofy. Dat was in 2007.

Enkele maanden later hebben we twee caviaatjes geadopteerd Daike en Breeze.

In februari 2008 is Breeze bevallen van 3 kleine caafjes: Gucci, Dunja en Dayita.
Coronet cavia's Dayita Gucci Dunja Breeze

In juni 2010 is het Coronet beertje Pluto onze caviagroep komen vergroten. 
Coronet cavia Pluto

 

Chocolade…
Choco Havanezer Dalia Chocolade Havanezer Havana
In 2007/8  kwamen er nog twee Havanezers bij met een speciaal kenmerk; ze dragen allebei het chocoladebruine gen. Chocolade Havanezers dus J. Dalia heeft een crème vacht met chocolade tippings en heeft het bruine pigment (op neus, lippen, voetzooltjes, oogleden) en Havana heeft naast het bruine pigment ook een chocolade kleurige vacht.

 

Langharig konijntje
Teddy Widder FleurIn juni 2008 namen we een schat van een konijntje in huis: het Teddy Widdertje Fleur uit Nederland. 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een Havanezertje
Havanezer HippyIn augustus 2008 adopteerden we Hija-Hope (kortweg Hope of Hippy), een heel lief klein hondje van bijna vier maanden. Ze is tevens draagster van het chocoladekleurige pigment.

 

 

 

 

 

 

 

 

En nog eentje
Havanezer MisticaIn december 2008 is er nog een chocoladebruin Havanezertje met tan points overgekomen uit Canada. Mistica ontpopte zich meteen tot een ongelofelijk schattig en leergierig hondje.  

 

 

 

 

 

 

 

Eum ... nog eentje
Havanezer ItalaItala is in april 2009 bij ons komen wonen. Ze is een heel klein en fijn zwart Havanezertje. Ze heeft een acajou gloed over haar vacht. Dat komt omdat haar vader chocoladekleurig is en zij het bruine gen overgeërfd heeft. Ze draagt dus het bruine gen. Ze is heel lief en aanhankelijk. Ze straalt veel rust uit, maar kan ook heel goed met Mistica spelen. Dat zijn twee dikke maatjes.

 

 

 

 

Ons eerste zelf gefokt Havanezer pupje!!!!! 
Havanezer Iliano del Paradiso di CaniIn oktober 2009 beviel Havana van een chocoladebruin reutje. We hebben hem Iliano del Paradiso di Cani genoemd. Het was een onvergetelijke ervaring! Iliano is de eerste reu in onze hondenroedel. Hij is een grote bruine knuffelbeer.

 

 

 

 

 

Een ander ras? Jep, een Engelse Cocker Spaniel.
Engelse Cocker Spaniel NikitaEngelse Cockers hebben we altijd heel mooie honden gevonden. In 2010 hebben we Nikita, een chocoladebruine Engelse Cocker, in onze roedel verwelkomd. 

 

 

 

 

 

 

 

Twee kleuren druk... Een chocolate parti Havanezer erbij
Havanezer QuennaEen bonte Havanezer vinden we heel speciaal en zeker wanneer deze een witte bles heeft. Zo is Quenna bij ons gekomen. Ze is chocolate parti van kleur wat betekent dat ze een witte vacht heeft met bruine platen en een bruine neus (bruin pigment).

 

 

 

 

 

Tweede nestje van Havana... 5 pupjes!!!!!!
Havanezers Emilia Jolie Dafne Lucca TizianoOp 4 december 2010 beviel Havana van 5 prachtige pupjes, allen uniek in kleur en aftekening. Ze werden in onze handen geboren. Die schatjes konden we niet meer laten gaan. Onze harten bezweken meteen. Tiziano, het enige reutje uit het nestje, woont bij z'n nieuwe baasje (familie van ons) en komt nog heel regelmatig bij ons logeren. Z'n zusjes zijn Lucca, Emilia, Jolie en Dafne. 

Van links naar rechts : 
Emilia Jolie Dafne Lucca Tiziano

 

Konijntjes

       Dwergkonijn Kato                    Nederlandse Hangoor Lina          Nederlandse Hangoor Caro

 

Dit is onze kleine boerderij J.

 

 


  
Havanese are like CHOCOLATES You can never have just one     

 

 

PaardrijdenDaar er geen mogelijkheid is échte boerderijdieren te houden (paarden, ezels, …) houden we het de komende jaren nog bij deze kleine rakkers. We hebben allemaal vele jaren paardgereden, maar door tijdgebrek en het moeilijk vinden van een goede manege zijn we er momenteel mee gestopt.

 

 

 

 

 

Aandacht voor dieren!Naast onze eigen dieren, die zich terecht verwend kunnen noemen, proberen we zo veel mogelijk onze aandacht te vestigen op andere dieren, spijtig genoeg vaak sukkeltjes, die vaak het slachtoffer zijn van slecht menselijk handelen...

We gaan regelmatig wandelen met honden uit het dierenasiel. Daarnaast proberen we verschillende organisaties te steunen die opkomen voor het welzijn van dieren. Deze mensen leveren vaak prachtig werk!!

Wij trachten ook onze kennis over dieren (en veel over honden) op allerlei vlakken uit te breiden door cursussen te volgen.

 

 

Dog Dance?
Dog DanceIn maart 2004 zijn we begonnen met Dog Dance (of ook wel Doggy Dance, Dog Dancing, Doggy Dancing, Canine Freestyle, Heelwork to Music genaamd). We praten liever over ‘gehoorzaamheid op muziek’ omdat vele mensen bij het horen van de term ‘Dog Dance’ een verkeerd idee hebben van deze leuke hondensport.

Meer daarover in het deeltje ‘Dog DanceJ.  

 

 

 

Verder beoefenen we ook Gehoorzaamheid en Agility met onze Havanezers. Met onze Engele Cocker doen we ook aan Canicross.

 

 

 

Home Back Top Meer over ons