15.02.2013

L-nest Dalia & Billy

Vervolg foto's puppy's

Week 1-8

Week 9-12

Week 13-19

Week 20-

 

Video van geboorte tot 8 weken

 

Geboorte Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5 Week 6 Week 7 Week 8 Week 9 Week 10
Week 11 Week 12 Week 13 Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19 Week 20  

 

Week 9

Dag 57 : 19/01/2013

Pup 1 : teef : Liana Pup 2 : teef : Lupine Pup 3 : reu : Lupo Dal Bo Pup 4 : teef : Laguna

Pup 5 : teef : Lucia

Lupo Dal Bo

Dag 58 : 20/01/2013

Lupo Dal Bo del Paradiso di Cani 
op weg in de auto
in zijn nieuwe thuis 

Dag 59 : 21/01/2013

Dank je Dalia voor deze prachtige en lieve pupjes !!! Je bent een supermama !

Dag 60 : 22/01/2013

De pupjes ontdekken steeds meer slaapplekjes én soortgenoten waar ze lekker knus tegenaan kunnen gaan liggen. 

Dag 61 : 23/01/2013

Je zou het niet zeggen a.d.h.v. de foto's maar de pups zijn echte actievelingen. Lupine is iets rustiger, maar kan ook goed spelen. Speelgoed verzamelen in de mand onder de tafel vindt Laguna heel leuk. En na al dat spelen is het tijd voor een dutje.

Dag 62 : 24/01/2013

De speelvogels in actie. 
Een leuke wandeling in de buurt in de sneeuw. Tegelijk ook een oefening op het volgen aan de leiband.  

Dag 63  : 25/01/2013

Deze voormiddag zijn we met de zussen naar de dierenarts geweest waar ze hun inenting (9 weken) hebben gekregen. Ze waren allemaal heel braaf.
Deze namiddag volgde er nog een demonstratie canine freestyle (dog dance) in een rusthuis in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. We namen deel met Dolce en Dalia. Ook Dalia's pups Liana, Lupine en Laguna vergezelden ons.
Nadien was het tijd om te "puppyknuffelen". Alle ouderen hebben de pupjes mogen strelen en vastnemen. Sommigen waren er ontroerd, anderen begonnen spontaan te glimlachen of te vertellen. Het is knap om te zien wat een effect honden op deze mensen kunnen hebben. Het was weer een goede socialisatie oefening. 

 

Week 10

Dag 64 : 26/01/2013

Havanezerdeken, voetverwarmer, studiegenoot, ... ze zijn het al allemaal de kleinsten in huis.       's Avonds mee naar de hondenschool en kennismaking met andere honden en mensen. De pups hebben er ook enkele oefeningetjes gedaan waarna ze in hun bench in slaap vielen terwijl wij kussens maakten. 
                       

Dag 65 : 27/01/2013

Met de pupjes oefenen we dagelijks al spelenderwijs! op enkele basisgehoorzaamheidsoefeningen en doen we ook enkele balansoefeningen. Ze zijn alvast gek op aandacht! Liana at vroeger tamelijk traag uit de hand, nu gaat dat al heel snel. Lupine die geeft zelf aan wanneer ze genoeg heeft. Laguna heeft veel aandacht en leert ook snel. Ze is erg nieuwsgierig. Lucia was altijd een snelle eter uit de hand.  
Bezoek van kleine kinderen : Maxim en Axl (die trouwens veel grotere honden gewoon zijn) met mama Katrien en papa Sven op bezoek. 

Dag 66 : 28/01/2013

Vandaag is Lucia met Laura mee naar 't stad geweest. Ze heeft ineens ook kennis kunnen maken met de bus. 

Dag 67 : 29/01/2013

Nog voor we goed en wel de tijd hebben om alle materiaal klaar te zetten of op te ruimen, gaan ze op eigen houtje nog wat "evenwichtsoefeningen" doen. Ze zijn zo leergierig. 
We leren de pups aan stapsgewijs om "alleen" te zijn. Echt alleen zijn ze natuurlijk nooit, maar ze moeten ook leren dat ze niet altijd in huis kunnen rondlopen overdag (omdat we thuis zijn).

Dag 68 : 30/01/2013

De sneeuw is weg en de wind heeft de regen weggeblazen, tijd voor een nieuwe wandeling. Het was voor de pups wel even wennen met die hevige wind. Normaal gezien wandelen we met één (of twee) pup(s) tegelijk, soms gaan we op stap met z'n allen. Het begint al heel wat vlotter te gaan. Soms bijten ze natuurlijk nog in de leiband of in elkaars flanken om de andere uit te dagen. Maar als we met een vrolijke stem hun naam roepen komen ze aangehuppeld of aangespurt.

Dag 69 : 31/01/2013

Ravotten in de tuin. En plezier dat ze hebben! Soms vliegen ze wel uit de bocht, al dan niet door de wind :p. Met takjes gaan lopen vinden ze ook super.
En de zitoefening is al een groot succes bij Laguna. Ze begrijpt het commando en voert het meestal perfect uit. Wat een aandacht! Ook bij de anderen begint het steeds beter te gaan. 

Dag 70  : 01/02/2013

Ook bij Liana, Lupine en Lucia lukt de zitoefening. Ze blijven ook steeds langer zitten. Ook de andere oefeningen vinden ze erg leuk om te doen. We proberen hen zo gevarieerd mogelijke oefeningen te laten uitvoeren, en dit allemaal al spelend. Al die aandacht en dat lekkers vinden ze natuurlijk super. En na het eten en spelen is het weer tijd om wat te rusten. Al zijn ze al heel wat actiever dan enkele weken geleden. Er is leven in de brouwerij met die speelvogels.   

 

Week 11

Dag 71 : 02/02/2013

Vandaag zijn de pups 10 weken geworden. Ze werden nog eens ontwormd. De pups vinden het heerlijk om in de tuin te ravotten op eender welk moment van de dag. Soms moet je ze overtuigen om terug binnen te komen. Hun zand/modderpootjes maken we dan even proper, maar niet veel later gaan ze terug buiten spelen. 
De fotoshoot op 10 weken.
Liana del Paradiso di Cani  Lupine del Paradiso di Cani 
Laguna del Paradiso di Cani  Lucia del Paradiso di Cani 
Deze namiddag zijn ze op bezoek geweest bij Nadine in Vinkt waar de pups hebben kunnen kennis maken met hun vader Billy. De pups zijn goed gewend om met de auto te rijden. Ze liggen braaf te slapen en zijn gelukkig nooit wagenziek.
Liana kwam als eerste nieuwsgierig uit de bench, gevolgd door Lupine en Laguna. Dan kwam ook Lucia even piepen. Het was even wennen in de nieuwe omgeving en de voor hen nieuwe honden. Liana was echter haantje de voorste en ging al snel de omgeving verkennen. De zussen hebben ook goed kunnen spelen met zes maand oude Louisa-Luna. Eerst kwam Liana los en ook Lupine en Lucia begonnen te spelen. Laguna bleef eerst nog tussen onze voeten zitten en observeerde dit alles, maar ook zij begon nadien te spelen. 's Avonds waren ze ook uitgeteld.
Liana Lupine
Laguna Lucia
     Meer foto's van Billy
Luisa-Luna

Dag 72 : 03/02/2013

Vandaag zijn we gaan wandelen bij het fort. We reden er heen met de auto. Deze keer lagen de pups gewoon op onze schoot (dus niet in de bench). Ze waren heel braaf. 
De pups maakten kennis met een nieuwe ondergrond. Er was echter veel wind en Lupine wilde liever opgepakt worden. Ze had het snel koud. Laguna wandelde héél goed mee aan de leiband. 
Deze avond hebben de vier zussen hun eerste bad gekregen. Ze waren al gewend aan water, shampoo en de haardroger, maar ze werden nog nooit volledig gewassen. Ze waren heel braaf, enkel Laguna begon te "zingen" :p. Lupine en Lucia waren ontzettend braaf, ook bij het drogen met de haardroger. 
Liana Lupine
Laguna Lucia

Dag 73 : 04/02/2013

Liana is een echte schootligger. Van zodra je in de zetel zit (en ze is niet aan het spelen), geeft ze aan dat ze opgepakt wilt worden. Of ze slaagt ze zelf in om in de zetel te klimmen. Liana is ook de grootste "waker". De pups blaffen niet vaak tenzij ze weten dat het etenstijd is, maar Liana zal eerder even blaffen dan de andere zussen. De tandjes zijn nu allemaal mooi aan het doorkomen. De pups kauwen dan ook graag op hun speeltjes en onze tenen :p. De pups hebben vandaag ook nog eens bezoek gekregen.
Zoek Liana ...
Nu de pups er terug netjes uit zien na hun wasbeurt van gisteren, moeten we toch nog eens een fotoshoot nemen he ;). Al zien hun pootjes en snuitjes er al weer behoorlijk "fluffy" uit na het spelen in de tuin. 't Zijn honden he. Ze mogen plezier maken zoveel ze willen en zich vuil maken hoort daar bij ;). 
Liana del Paradiso di Cani
Lupine del Paradiso di Cani
Laguna del Paradiso di Cani
Lucia del Paradiso di Cani

Dag 74 : 05/02/2013

De pups spelen heel graag met elkaar, maar ook met ons. Ze kunnen ook al een beetje apporteren. Ondanks het slechte weer (veel regen en hagel) rennen ze ook graag in de tuin. Hun modderpootjes spoelen we dan wel even af als ze terug binnen komen :p.

Dag 75 : 06/02/2013

's Morgens lag Havana plots bij de pups. Ze heeft hen gezelschap gehouden deze nacht.   Wij liggen overal goed.
 

Dag 76 : 07/02/2013

Dikke maatjes Lucia en Liana.

Dag 77  : 08/02/2013

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij ons grootvader. Hij heeft een Engelse Bulldog (die soms gekke geluiden maakt :p). Wonderwel waren de pups niet bang van Cookie. Ondernemend als ze zijn gingen ze overal in huis (en ook in de tuin) op onderzoek uit. Ze kropen zelfs onder de kasten ;). Ze waren echt op hun gemak en heel braaf.  

 

Week 12

Dag 78 : 09/02/2013

Vandaag zijn de pups 11 weken geworden. Deze avond zijn ze mee naar de hondenschool (dog dance) geweest. Ze maakten kennis met een lieve Sheltie en verschillende Border Collies. We hebben hen enkele oefeningetjes laten doen. Ze deden dat prima ondanks alle afleiding.
           Laguna          Tiziano

Dag 79 : 10/02/2013

Dit weekend hebben de pups kennis gemaakt met Tiziano (de broer van Lucca, Emilia, Jolie en Dafne). Op nieuwjaarsdag hadden ze mekaar als eens gezien, maar dat beseften de pups toen nog niet ten volle. Tiziano wilde met hen spelen. Soms was hij wat wild en schrikte hij de kleine pups wat af met z'n gekke kuren, maar hij was wel lief tegen hen. Al gauw had hij meer interesse in de volwassen teefjes :p. 
De pups hebben weer veel plezier gehad in de tuin. Ze kunnen er zo goed ravotten. Ze verstoppen zich achter de struiken, sluipen naar elkaar toe, rennen achter elkaar, bijten in elkaars staarten, ... En op takjes kauwen. Ze zijn zo leuk om bezig te zien.

Dag 80 : 11/02/2013

Havana lag ook deze ochtend weer bij de pups.    Zo nieuwsgierig.

Dag 81 : 12/02/2013

De kleine dutskes helemaal ingepakt nu hun pootbadje. Ze waren moe na al dat spelen in de tuin.
Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Anja en haar honden in Bergen Op Zoom. De pups moesten nog een beetje 'los komen' in het begin. Ze maakten niet alleen kennis met andere jonge en volwassen Havanezers, maar ook met twee Chinese Naakthonden. Een van hen, Daiyu, wilde wel met hen spelen, maar blafte luidkeels en trappelde met haar voorpootjes. Voor de pups was dit even wennen. De zusjes hebben ook buiten goed kunnen spelen, ook met de andere honden. Terug in huis vonden ze allemaal lekkere kauwbeentjes. Na al dat spelen en kauwen waren ze moe en vielen ze in de zetel in slaap. Het was een leuke namiddag.

Dag 83 : 14/02/2013

De pups zijn helemaal "ingeburgerd" en gedragen zich als echte Havanezers. Lekker knus bij ons of bij elkaar in de zetel liggen, ook bij de andere honden. Het zijn echte "nekverwarmers". Lupine heeft ook graag gezelschap, maar ze ligt iets vaker apart of in het nestje. Dat karaktertrekje zal ze van Dalia hebben.
                                                         Hippy & Liana, Lucia, Laguna, Lupine

Dag 84  : 15/02/2013

Etenstijd. Mooi wachten op hun beurt. En dan vooral veel plezier maken. De pups zijn zo leergierig.

 

 

NL   FR   EN NL   FR   EN