05.04.2013

L-nest Dalia & Billy

Vervolg foto's puppy's

Week 1-8

Week 9-12

Week 13-19

Week 20-

 

Geboorte Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5 Week 6 Week 7 Week 8 Week 9 Week 10
Week 11 Week 12 Week 13 Week 14 Week 15 Week 16 Week 17 Week 18 Week 19 Week 20  

 

Week 13

Dag 85 : 16/02/2013

De pupjes zijn vandaag 12 weken geworden. In de namiddag is Laguna mee naar de hondenschool geweest (nog niet in de les, maar naast de terreinen) en heeft ze daar mooi aan de leiband gelopen. In het begin was ze nog wat onzeker, maar ze heeft flink meegewandeld.
Vandaag werd Dalia nog eens gewassen. Haar vacht is heel povertjes op het moment. Vooral in de nek zijn de haren grotendeels losgekomen. Dit gebeurt vaker bij teefjes die pups hebben gehad. Bij alle rassen. We zijn het enkel niet gewend om Dalia met zo'n dunne vacht te zien. Maar andere fokkers verzekeren ons dat dit allemaal zal teruggroeien.  
Dalia     Liana en grote vriend Nikita     Liana, Lupine, Laguna

Dag 86 : 17/02/2013

Vandaag is Liana mee naar de agility training in een manège in Eindhout geweest samen met Nikita en Emilia. Ze maakte er kennis met paarden en veel andere honden en mensen. Velen hebben haar opgepakt en geknuffeld. Liana was heel braaf en voelde zich al snel op haar gemak. Ze heeft ook tijdens de pauze een wandeling aan de leiband gemaakt. Ze stapte supergoed mee. Het was een zeer goede socialisatie oefening. 
De pups spelen graag met ons en met elkaar. Ze apporteren ook goed, maar als ze samen spelen gaat de ene het speeltje van de andere vaak afpakken. Dat is erg leuk om ze zo bezig te zien. Om ze de kans te geven om ook individueel te (leren) apporteren, hebben we met elke pup apart geapporteerd. Dat ging heel erg goed :). Ze spelen graag met zachte touwen, kleine tennisballetjes en krakende stoffen figuurtjes, maar ook de rubberen speeltjes vallen soms in de smaak.
    
    

Dag 87 : 18/02/2013

De pups zijn altijd heel enthousiast bij speel/etenstijd. Wat een aandacht! 
Laguna kan al liggen met een klein handgebaar, de andere drie zussen hebben nog wat meer hulp nodig en gaan met gemak onder je been liggen. Ze kunnen wel allemaal al zeer mooi zitten op commando. We laten de pupjes ook staan en leren de touch aan. We strelen hen ook overal en nemen de pootjes vast. Dit kan alleen maar ten voordele zijn bij het borstelen/kammen waarbij ze zich ook moeten laten aanraken.
Deze voormiddag zijn we naar de dierenarts geweest. De pups werden nog eens onderzocht en kregen hun laatste puppyvaccinaties.
Fotoshoot op 12 weken. De engeltjes. 
    
Liana del Paradiso di Cani 
Lupine del Paradiso di Cani 
Laguna del Paradiso di Cani 
Lucia del Paradiso di Cani 
Met mama Dalia op de foto. De interactie tussen Dalia en haar dochters was zo mooi om te zien. Ze begon hen spontaan likjes te geven. Ook de pups gingen knus naast hun mama liggen. Echt prachtig! 
 Dalia & Liana
Dalia & Lupine
Dalia & Laguna
Dalia & Lucia
Liana en Lucia zijn twee grote knuffelaars. Ze liggen vaak aan je voeten wanneer je aan tafel zit. Ook in de zetel komen ze ons maar al te graag gezelschap houden. Maar ook Laguna heeft haar knuffelmomenten! Dan ligt ze uitgestrekt in je nek. Als Laura de kamer binnenkomt en Lucia hoort haar stem dan begint ze luidkeels te 'kwetteren'. Ze kent haar 'baasje' al goed. Lupine is ook heel aanhankelijk en ligt graag naast je schoot. Ze zal zich net iets meer afzonderen dan de andere "plakijzers". 
Kenmerkend voor Lupine - die over het algemeen alle oefeningen net ietsje rustiger en soms beheerster uitvoert - is dat wanneer het haar beurt is dat ze van enthousiasme enkele keren blaft. Liana die durft bij het begin uit zichzelf een cirkel rond je benen te lopen (wat Dalia als kleine pup ook uit zichzelf deed). Laguna is een zotte doos die soms zonder nadenken over op en over en uit springt. Lucia is ook heel hevig. Na het eten zetten we elke pup in de tuin. Lupine gaat al gauw een plasje doen. Bij Laguna moeten we nog even mee buiten gaan.
De pups hebben ook een bijnaam die we al eens durven gebruikt. Zo is Liana "vlekkie", Lupine "plekkie" of "egeltje" (omwille van haar fijne zwarte neusje, snuitje en donkere oogjes), Laguna "rossekop" en Lucia "wittekop" of "mozzarella". Omwille van Lupines gekke dolfijngeluid wanneer ze ongeduldig is voor haar eten of iets duidelijk wil maken zou de bijnaam "dolfijn" haar ook niet misstaan. "Kleine wolf" past ook wel als bijnaam gezien haar naam.

Dag 88 : 19/02/2013

Vandaag hebben we enkele nieuwe 'voorwerpen' geïntroduceerd nl. een balance kussen en balance board. De pups vonden het allemaal heel spannend. Op deze manier kan je al spelenderwijs oefenen op coördinatie en evenwicht.
Deze namiddag heeft Lupine voor het eerst meegereisd op de tram naar 't stad. Ze was heel erg braaf en lag vooral te slapen in m'n armen. We zijn een bezoek gaan brengen in de bakkerij in Antwerpen. Iedereen was gek van deze lieve schat. Lupine heeft ook een heel stuk mooi mee gewandeld aan de leiband. Soms zette ze zich even neer, maar na een kleine aanmoediging stapte ze weer fier verder (langs de rechterkant :p). We zijn zelfs een BV tegengekomen en die heeft Lupine zelfs geaaid! 
Deze avond hebben we voor het eerst deelgenomen aan de puppyklas met Lupine en Laguna. Het is niet vanzelfsprekend om in het donker te trainen. Hoewel het de eerste puppyles was voor de zusjes en ze weer heel wat andere (grote) puppy's hebben ontmoet, hebben ze dat super gedaan! Het volgen, zitten, liggen (met nog wat hulp), oproepen, laten betasten, ... ging heel goed. Ze hadden veel aandacht. We probeerden hen ook te laten apporteren. Lupine had een beetje interesse in het balletje en ging er achter, maar nam het niet vast (hoewel ze thuis maar al te goed kan apporteren). Laguna had meer aandacht voor het baasje dan voor het speelgoed. 
Lekker knus bij Vita  Havana's moederinstinct komt zo nu en dan eens boven (zelfs voor de pups van Dalia)

Dag 90 : 21/02/2013

Een nieuw speeltje ... allen ten aanval ;) 

Dag 91 : 22/02/2013

Dalia met haar 4 dochters Lupine

 

Week 14

Dag 92 : 23/02/2013

13 weken
De Havanezers zien het "groots"
Lucia had heel wat aantrok op de hondenschool Uitgeteld na een vermoeiende dag

Dag 93 : 24/02/2013

Nog maar eens sneeuw, maar dat vinden de pups net heel plezant.

Dag 95 : 26/02/2013

Liggen we goed Lupine? Is het lekker Liana?

Dag 96 : 27/02/2013

 Laguna & Lupine Met Vita op de foto

Dag 97 : 28/02/2013

Hoeveel Havanezers kan je tellen ?
                                                                                                  (Oplossing  = 9 : Hippy, Vita, Dafne, Dolce, Itala, Iliano, Lucca, Lupine, Liana)

Dag 98 : 01/03/2013

Nog moe Liana ?

 

Week 15

Dag 99 : 02/03/2013

14 weken
Lucia, dat gaat ook wel zonder jouw hulp ! Liana mee naar de hondenschool

Dag 100 : 03/03/2013

Havanezers zijn wel inventief met hun slaapplekjes
Met dikke maat Emilia Vechten als leeuwen Nikita ambeteren

Dag 101 : 04/03/2013

Initiatie paardrijden voor Liana, Lupine, Laguna en Lucia
                                                                                                      Moe na al dat "paardrijden" Lupine met haar supergoed evenwicht
     

Dag 102 : 05/03/2013

Eindelijk eens zonnig en warm weer in België. De pups waren dit niet gewoon. In de zon achter het glas in de living begonnen ze zelfs te zuchten. Ze zijn dan ook veel koudere temperaturen gewoon, maar buiten was het een en al spel en plezier. Ze hebben goed kunnen ravotten. Het konijn Caro in de buitenren vonden ze ook heel interessant.
Liana del Paradiso di Cani
Lupine del Paradiso di Cani
Laguna del Paradiso di Cani
Lucia del Paradiso di Cani
Genieten van het prachtig weer : Liana, Lupine, Laguna, Lucia
Emilia, altijd bereid om met de pups te spelen.
Ja ja, we weten het al, jullie zijn superschattig !!!
Engelse Cocker Nikita : "Daar zijn ze weer, die aan mijn oren en staart knabbelende Havanezers ..."
Dat is wel een hele rare hond ?!  Lig je goed Lupine ?
Even gek doen.

Dag 103 : 06/03/2013

De bodyguards van ons konijn Caro Lupine & Lucia
 
Betrapt !!!                                                                                                                                        Ik zal eens heel onschuldig kijken.

Dag 104 : 07/03/2013

Zoek Lupine (achter Liana en Laguna)

Dag 105 : 08/03/2013

En waar moeten wij dan gaan liggen ?
 
Ook onze honden volgen de wedstrijd HTM (Freestyle) op Crufts via het internet

 

Week 16

Dag 106 : 09/03/2013

15 weken

Zusterliefde

Dag 107 : 10/03/2013

" Wat is dat voor een gekke hond ? "

Dag 108 : 11/03/2013

Ondanks het koude weer gaan de pups maar al te graag in de tuin spelen.

Dag 109 : 12/03/2013

Een week geleden hadden we nog een zomers weertje en nu ligt er alweer een sneeuwtapijt ... De pups van Dalia voelden zich in hun element en hadden veel plezier, maar ook de juniors van Havana samen met Quenna maakten bokkesprongen in de sneeuw. Het leverde weer heel wat leuke foto's op.
Liana del Paradiso di Cani
Lupine del Paradiso di Cani
Laguna del Paradiso di Cani
Lucia del Paradiso di Cani
Snowfun
Laguna Lupine Lucia Jolie
"Ik heb braaf buiten een plasje gedaan. 
Krijg ik dan nu een koekje?"
Een "hoopje" Havanezers Vier vertederende snoetjes

Dag 110 : 13/03/2013

Liana is een grote knuffelaar. Ze wilt steeds op je schoot liggen wanneer je aan de pc werkt. Ook haar zussen komen geregeld om aandacht vragen :). Soms heb je plots één, twee of drie pups aan je voeten liggen. Ze zijn zo aanhankelijk. Ook het kleine stoeltje heeft veel succes. Groot en klein gaat er geregeld in liggen. Liana ligt niet alleen graag op je schoot, maar ook op de tafel tussen jou en de computer. Soms ligt ze dan met haar hoofdje op je arm tijdens het typen. "Sweet dreams"
Lazy days (aan het groeien waarschijnlijk) Laguna leert omrollen

Dag 111 : 14/03/2013

Havana, je moet Lucia niet als kopsteuntje gebruiken he!

Dag 112 : 15/03/2013

Ondertussen kunnen Lupine en Laguna rollen. 

 

Week 17

Dag 113 : 16/03/2013

16 weken

No comment. Havanese having fun.

Een "hoopje" pups

Dag 114 : 17/03/2013

Vandaag is Lucia mee naar de agility training in een manège in Eindhout geweest samen met Gioia en Emilia. Ze maakte er kennis met paarden en veel andere honden en mensen. Het was een zeer goede socialisatie oefening. 
 
Na de operatie van Linda aan de heup werden de pupjes enkele weken in huis 
geconfronteerd met "krukken". Ze maakten er geen probleem van.
Zoals een echte Havanezer : altijd in je buurt willen zijn, ook tijdens het 
kammen van de andere honden. Liana is heel aanhankelijk.

Dag 115 : 18/03/2013

Als er geen losse takken meer op de gazon liggen, zullen we ze wel ergens anders zoeken.
Uitgeteld
 

Dag 116 : 19/03/2013

Havanezer worstelen
En we amuseren ons :) En Emilia doet lekker mee.
Enjoy the sunshine!
Onze tuiniers volop de struiken aan het snoeien
Moe van al dat spelen
Havanese in the box
" What's for dinner? "

 

Week 18

Dag 120 : 23/03/2013

17 weken zijn de pupjes al. Etenstijd is een "ritueel" geworden. Terwijl de volwassenen om de beurt oefeningetjes doen en eten krijgen, blijven de pups samen in de mand liggen. Ze weten goed wanneer het hun beurt is. Dan "ontwaken" ze en gaan ze rechtop staan. En dan krijg je dit grappig beeld. Het is wel knap dat ze zoveel geduld hebben wanneer de "groten" eten krijgen, maar wanneer het aan hen is, dan zijn het een voor een energieke pups. 

Dag 121 : 24/03/2013

Deze (weeral) met sneeuwbedekte zondag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd in Theux (Polleur) georganiseerd door hondenschool EEC Jean Cokaiko met onze Havanezers Dalia en Emilia. Dalia behaalde een superknappe 2e plaats in de Advanced klas!!! 
Dalia's 4 maand oude pups Lupine en Laguna vergezelden ons vandaag in Theux als socialisatieoefening. (Gisterenavond waren Liana en Lucia al mee naar dog dance training geweest.) Ze hebben enkele oefeningen gedaan in de ring tijdens de pauze. Ze hadden veel aandacht. Ze waren superschattig! Ze hadden ook veel aantrok en beziens door het publiek :p.
Meer info en foto's klik hier.
   VIDEO Dalia

Dag 122 : 25/03/2013

Die onweerstaanbare Havanezer blikken

Dag 123 : 26/03/2013

Laguna (moe) en Lucia (trots op haar speeltje) Slaap pupjes slaap, daarbuiten loopt een ...

Dag 124 : 27/03/2013

Playtime ... en Emilia is weer slachtoffer van dienst ... met alle plezier ... "Wij zijn toch zo braaf geweest, mogen we dan nu een koekje?"

 

Week 19

Dag 127 : 30/03/2013

De pups zijn 18 weken en wegen tussen de 2.060 en 2.240 kg. Ze zijn allemaal ongeveer even groot. Liana en Lupine zijn iets forser van bouw en Laguna en Lucia zijn twee "lichtgewichtjes" hoewel ze alle vier evenveel brokjes krijgen. 
De pups gaan naar gewoonte samen in hun mand liggen wanneer ze wachten op hun beurt om te eten. Normaal gezien liggen ze samen in de puppyren in de living, maar voortaan liggen ze nu bij de "groten".  Al snel leren ze de gewoontes van de anderen over. Zo doet Laguna (helemaal links) Dafne & co. na bij het trappelen tegen het hek (scheiding tussen de keuken en living). Ze leren toch zo snel van elkaar. Liana heeft haar roeping als kapster gemist. De vachten van Emilia en Quenna hebben al vaak en "knabbelbeurt" gekregen :s.

Dag 128 : 31/03/2013

Alle pups (misschien Lupine iets minder) lopen graag rond met een speeltje in hun mond. Ze willen dit speeltje dan ook met grote fierheid komen tonen zowel aan ons als aan de andere honden. Het zijn hele speelse pupjes. Ze spelen veel samen en halen ook tesamen kattekwaad uit, maar ze spelen ook graag met ons. 
   "Kijk kijk ... ik heb een speeltje voor jou"   :) 
In dromenland De knuffelpups

Dag 129 : 01/04/2013

Volop bezig met deugnietstreken
Liana heeft al een favoriet plekje gekozen
Wat doen we daar op de rugleuning van de zetel Laguna? Ook Laguna heeft al een lievelingsplek uitgekozen.

Dag 130 : 02/04/2013

De pups wachten geduldig hun beurt af (etenstijd). En nu is het onze beurt.
De buikjes volgegeten, tijd voor een dutje.

Dag 131 : 03/04/2013

                                Lucca bij de pups                                                                     Iliano & Lucia

Dag 132 : 04/04/2013

Onze kleine "ijsbeer" Lucia steunt de Coca-Cola campagne (i.s.m. WWF) om het leefgebied van de ijsbeer te beschermen
Drie op een rij

Dag 133 : 05/04/2013

Wat doen jullie daar in die wasmand?

 

 

NL   FR   EN NL   FR   EN