Home  

Contact Gastenboek  

Havanezers Bichons Havanais

del Paradiso di Cani

Welkom Over ons Nieuws Havanezer Onze honden Puppies Foto's Links           
Nieuws van 2015 2014 2013 2012 2011-2010-2009-2008
           

 

NIEUWS 2012

OVERZICHT ACTIVITEITEN MET ONZE HAVANEZERS in 2012

Kalender 2012 : Klik voor een overzicht van de activiteiten met onze Havanezers in 2012

Activiteiten: Dog Dance Wedstrijden - Dog Dance Demonstraties - Gehoorzaamheid - Agility - Show

 

 

 

 

10 december 2012     Sterilisatie Havanezer Vita 

Vandaag werd ons teefje Vita (7 jaar) gesteriliseerd. We hadden deze operatie al enkele jaren uitgesteld (we vinden het niet leuk een gezonde hond "ziek" te maken), maar omdat de loopsheden van Vita zeer snel op elkaar volgen (soms amper 5 maanden tussen) en hevig zijn en meestal twee maand later voor schijndracht zorgen kon dit niet goed zijn voor haar lichaam. Het risico op vorming van cysten en gezwellen was enorm groot bij haar en op aanraden van de dierenarts hebben we haar toch laten steriliseren. Nu is ze nog jong en heel fit en we wilden een spoedoperatie in de toekomst vermijden. Baarmoeder en eierstokken werden verwijderd. De operatie duurde een klein uurtje en is zeer goed verlopen en de baarmoeder/eierstokken zagen er gelukkig goed uit (geen cystes). Terug thuisgekomen waren de andere honden natuurlijk heel nieuwsgierig, maar ze begrepen al gauw dat ze Vita beter wat met rust lieten. Vandaag was Vita natuurlijk nog ziekjes en wilde ze niet eten. Om Vita extra rust te gunnen en warmte te geven hebben we haar mee in de puppyren laten slapen. Omdat we zelf zeer veel mee in de puppyren zitten konden we meteen Vita en de pups in het oog houden. 

12/12/2012 : Met Vita gaat het ondertussen beter. Ze draagt nog een hemdje zodat ze niet aan de operatiewonde kan likken, maar ze loopt terug mee vrolijk tussen de "bende", al is ze nog heel rustig. 

 

 

8 december 2012     Belgium Open : deelname in Innovation met The Havanese Freestylers

Dit weekend vindt de Belgium Open ofwel het Belgisch kampioenschap canine freestyle (dog dance) plaats in Balen. Er waren veel nationele en internationale deelnemers. Zowel zaterdag als zondag traden de deelnemers uit de HTM (heelwork to music) gevolgd door de MF (musical freestyle) op van de klassen beginners, novice, intermediate, innovation en advanced (dus geen initiation noch fun&feed). Wijzelf hadden ons ingeschreven in de innovation klas. Dit is de klas waarin "groepen" deelnemen : ofwel één geleider met meerdere honden ofwel meerdere geleiders met elk één hond ofwel (zoals wij) twee geleiders met elk twee honden. We brachten onze routine op The Bongo Song van Safri Duo. Onze groep heet The Havanese Freestylers en bestaat normaal gezien uit de Havanezers Dolce, Vita, Dalia en Mistica. Omdat Dalia echter pupjes heeft hebben we de oefeningen en het teamwork op enkele weken tijd aan haar plaatsvervanger Gioia aangeleerd. Gioia is erg leergierig en leerde de oefeningen snel aan, maar ze heeft ook een eigen willetje en we hadden geen idee hoe ze op wedstrijd zou reageren. Met deze routine hebben we deze zomer ook deelgenomen aan La France a un incroyable talent (France got talent)

    Dolce, Vita, Dalia, Mistica 27.08.2012
  VIDEO The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica)

Hoewel het kampioenschap (Open Belgium) dus uit twee dagen bestond, hebben we slechts één dag, zaterdag, deelgenomen. Dit hadden we van tevoren besloten. We willen zondag bij de pupjes zijn, er volgen enkele examens de komende week en het is toch al een zeer vermoeiende dag geweest voor de freestylers. We deden dus mee voor het plezier. Het was niet leuk om de pupjes 'achter te laten', maar Laura is met alle plezier blijven puppysitten (én vooral veel puppyknuffelen). Zaterdagnamiddag kwamen we aan in een besneeuwd Balen. Er heerste een aangename en ontspannen sfeer. De honden hebben zich voortreffelijk gedragen. 

Dolce & Vita Gioia & Mistica Gioia & Mistica

Het is wel spijtig dat we niet bij de prijsuitreiking zondag aanwezig waren. We werden 3e nationaal met onze act en 4e internationaal en 3e met onze club (G.H.V.).

We waren zeer tevreden over onze prestatie. We hebben ons goed geamuseerd met de honden en zij vonden het ook heel leuk. Dat is het voornaamste. We kregen van twee Franse deelnemers complimenten over onze quattro act. Dat was voor ons een grote waardering en deed ons veel plezier om te horen :).

Meer foto's : klik hier (volgen later).

 

 

4 december 2012     Happy birthday Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne !!! 2 years 
Lucca, Emilia, Jolie, Dafne

Gelukkige verjaardag 
Tiziano
Lucca
Emilia
Jolie
Dafne !

 2 jaar

 

Lucca 04.12.2012Emilia 04.12.2012Jolie 04.12.201204.12.2012

Vandaag zijn de pups van Havana (uit 2010) 2 jaar geworden. Ze zijn allen uitgegroeid tot lieve, aanhankelijke, mooie en speelse Havanezers. Ze hebben elk hun eigen karakter, maar over het algemeen zijn het gekke springbonen :p. Hier een foto van de vier zussen : Lucca, Emilia, Jolie en Dafne. Ook aan broer Tiziano een gelukkige verjaardag!

 

 

1 december 2012     Emilia en Nikita geslaagd voor overgangsproef Agility 

Tot over twee dagen dachten we nog dat het niet haalbaar zou zijn om op de overgangsproef Agility van de gevorderden naar de wedstrijdklas te slagen met Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita. Beiden kennen alle toestellen, maar de weave zonder beugels hadden ze nog niet onder de knie. Tijdens de training werden er al enkele beugels weggelaten, maar dan begonnen Emilia en Nikita fouten te maken. Thuis was er nog geen tijd geweest om te oefenen. De proef zagen we dan ook als een oefening om te kijken hoe ver we stonden. De voorbije twee dagen (vrijdag en deze voormiddag) hebben we dan de paaltjes in de grond gestoken in de tuin en hebben we toch wat geoefend. Al gauw bleek dat Nikita de beweging door had. Drie van de vier keer lukte de weave zonder fouten. Dan zonder voeding. En dat gaf hetzelfde resultaat. Maar ook Emilia bleek de oefening beter te begrijpen dan verwacht. Er was dus toch een kans dat de proef deze namiddag zou lukken. En ja hoor, Emilia mocht de spits afbijten en voerde het hele parcours zonder fouten uit!!!! Wat ben ik trots op haar! Dit is identiek dezelfde proef als voor de TAP (toelatingsproef agility), alsook op tijd. Dan was het de beurt aan Nikita. Ook zij slaagde voor de proef. Ze maakte wel twee foutjes (de muur een meter voorbij gelopen en niet kunnen remmen op de tafel), maar het resultaat was voldoende om te slagen. Voortaan mogen ze dus meetrainen in de groep van de wedstrijdspelers op HS Hoba. Na de proeven was er nog les en hierbij werd de weave langs rechts (i.p.v. langs links zoals bij de proef) gelopen en hoewel Emilia en Nikita dit nog niet eerder zonder beugels hadden gedaan deden ze dat prima. Het zal nog wat oefening vergen om dit toestel volledig te beheersen en er zullen nog foutjes voorkomen, maar ik had nooit verwacht dat deze twee rakkers die pas sinds 8 mei 2012 met agility gestart zijn eigenlijk al wedstrijdklaar zouden zijn. Ze vinden agility zeer leuk om te doen. Ze leven zich er echt uit. Dat is het voornaamste!

 

 

28 november 2012     Gioia terug thuis na opname in dierenkliniek 

Het is zeer goed nieuws dat Dalia en de pups het zo goed doen. Helaas is het iets minder goed met ons Havanezertje Gioia. Ze ligt al sinds maandagavond in de dierenkliniek. Via een infuus krijgt ze vocht en medicatie. Ze heeft maag- en darmklachten, maar we weten de precieze oorzaak nog niet. Ze wou niet eten of drinken en als ze dan uiteindelijk iets at/dronk, dan moest ze braken. Er werden verschillende testen uitgevoerd (bloedstaal, echo, hormoontest, ...). Bepaalde waarden waren niet goed. Via de echo was te zien dat de darmlymfeklieren vergroot waren. Ze heeft een maag- en darmontsteking. Gisterennamiddag konden we haar even bezoeken. Het was hartverscheurend om haar daar te zien. Deze middag zijn we haar kunnen gaan ophalen. Ze is nog wat slapjes, maar gelukkig al wat beter. Het verder herstel zal toch nog even duren. Gelukkig eet ze terug goed. 
De testresultaten toonden aan dat Gioia niets besmettelijks had. Het heeft nog enkele dagen geduurd, maar ondertussen is ze weer helemaal "de oude". Haar gewicht begint ook terug toe te nemen.

 

 

27 november 2012     Lezing in dierenkliniek VvD i.v.m puppy's

Deze avond ben ik (Kristine) de puppyavond van dierenkliniek VvD gaan bijwonen. Er werden drie presentaties gegeven : over voeding (Astrid), over vlooien, teken en wormen (Carola Ooms) en over gedrag en opvoeding (Linda Hertoghs). Het was een interessante avond. 

 

 

24 november 2012     Dalia is bevallen van een 5-ling !!!                           Meer informatie op de Puppies pagina.

Via de volgende link kan je het volledig verslag van de bevalling lezen. Hieronder volgt een samenvatting.

Dalia was reeds de hele dag onrustig en wilde niet meer eten en amper drinken. Haar temperatuur was sinds de avond ervoor gedaald, maar deze namiddag terug gestegen. Rond 17.30u kwam er een deel van een vruchtblaas te voorschijn, maar er volgden geen weeën en Dalia perste niet. Ze gaf een vermoeide indruk. Weeënzwakte?

Een klein uur later belden we de dierenkliniek op of we konden langskomen. De zenuwen gierden door ons lijf, maar we bleven kalm voor Dalia. Dr. Van Geffen stelde ons gerust dat de pups nog in leven zouden zijn. Dalia's bloed werd getest op calcium, glucose en eiwitten. Ze werd ook aan het infuus gelegd omdat ze al de hele dag niet voldoende vocht had opgenomen. Ze kreeg ook oxytocine. De resultaten kwamen binnen. Er was geen calcium en geen glucose tekort. De eiwitwaarden waren wel laag. Het eigenlijke probleem was weeënzwakte (primary uterine inertia). 

Niet veel later werd de eerste pup geboren (stuitligging), zonder problemen. Het was 19.05u. Het was prachtig om te zien hoe Dalia instinctief te werk ging. Het eerste pupje was een teefje. Ze is red parti van kleur. Twintig minuten later kondigde zich de tweede pup al aan. Om 19.26u werd een tweede teefje geboren. Ook red parti van kleur. De pup lag ook in stuitligging, maar de bevalling ging heel vlot. Dalia kreeg nog onderhuids (subcutaan) vocht toegediend en een spuit met extra calcium en nog een dosis oxytocine. De rest van de bevalling zou thuis verder kunnen gebeuren. Dalia en de pups pakten we goed in en we reden naar huis. 

De komst van een derde pup kondigde zich aan, maar Dalia perste weer niet hard. Deze pup lag ook weer in stuitligging. We zagen de achterhand door het vruchtblaasje, maar halverwege bleef de pup steken. Dalia had enkele weeën, maar de pup kwam niet verder. Ze beet uiteindelijk het blaasje open en niet veel later was de helft van de pup reeds uit haar lichaam. Toen stopte het weer. Bij de volgende wee hebben we geholpen en trokken we de pup er mee uit. Het was 20.25u. De pup was een reutje. Hij is cream van kleur. De vierde pup was al op komst! Om 20.36u werd heel plots een teefje geboren. Dit ging ontzettend vlot. Het is een red irish pied pupje. We voelden aan Dalia's buik en voelden nog een harde plek terwijl de rest van haar buikje heel zacht aanvoelde. Er was inderdaad nog een vijfde pup. Omstreeks 20.57u werd het laatste teefje geboren. Een cream kleurig pupje met iets donkerdere plekjes op de rug. 

   

Alle pupjes werden mooi drooggelikt door Dalia en al gauw vonden ze hun weg naar de tepels. Ze kunnen al behoorlijk wat geluidjes produceren. Dalia is een fantastische moeder! Na de bevalling heeft Dalia meteen gegeten en nog eens uitgebreid gedronken. We legden een verwarmingskussen onder Dalia en de pups en gaven haar ook een warmtekruik (waterzak). Daar legde ze haar hoofd op. Ze is uitgeteld, maar zorgt ontzettend goed voor haar pups. Ze heeft amper tijd om zelf een plasje te gaan doen. We geven haar regelmatig te drinken. Ze is zo gefocust op de pups, dat ze zichzelf vergeet. 

We kijken terug op een lange, uitputtende dag, maar achteraf was het het waard. De pups en Dalia stellen het goed, maar we beseffen dat het meer tijd zal nodig hebben voor haar om te herstellen in tegenstelling tot Havana (2 jaar geleden die een voorbeeldbevalling had). We zijn dr. Van Geffen dankbaar voor de goede zorgen! 

 

: Geboorte en dag 1

 

 

17 november 2012     Canine Freestyle demonstratie op Eurodogshow in Kortrijk 
Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers en andere dog dancers vanuit alle hoeken van het land een demonstratie canine freestyle (dog dance) gegeven ter ere van de Eurodogshow in Kortrijk. 

Met The Havanese Freestylers hebben we de routine op het nummer The Bongo Song van Safri Duo getoond. Maar één van onze freestylerkes kon vandaag niet aanwezig zijn. Dalia is namelijk drachtig en is thuis aan het rusten. Gioia heeft haar plaats 'ingenomen'. Gioia heeft op zeer korte tijd nieuwe oefeningen geleerd en ook leren samenwerken met andere honden (Dolce, Vita en vooral met Mistica). We zijn blij met het resultaat. VIDEO

Nikita heeft de routine op het nummer Rolling in the deep van Adele tweemaal getoond (de volledige versie). Ze werkte met veel enthousiasme mee. Ze heeft echt haar beste pootje voorgezet. We kregen ook nog enkele leuke reacties uit het publiek. VIDEO

Meer foto's : klik hier.

 

 

9 november 2012     Happy birthday Dalia !!! 

Gelukkige verjaardag 
Dalia !

 5 jaar

 

 

 

3 november 2012     Canine Freestyle wedstrijd in Genk

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Dog Dance (Canine Freestyle) wedstrijd van hondenschool LIHOS in Genk. We hebben opgetreden met onze Havanezers Mistica en de drie zusjes Lucca, Jolie en Dafne. Het was koud, guur weer met veel regen. De honden waren al gauw helemaal nat. Gelukkig was de wedstrijd binnen te doen. We zijn supertrots op onze kleine rakkers. 

Dafne (Jolie Dafne del Paradiso di Cani)Initiation
Dafne : GESLAAGD !!!
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Havanezertje Dafne werd 23 maanden geleden bij ons geboren. Vandaag hebben we met haar deelgenomen in de Initiation klas en ze heeft haar brevet behaald. Dafne werkte ontzettend goed en met veel plezier. Ze heeft ons eigenlijk wat verbaasd. Ze was niet onder de indruk van het hele wedstrijdgebeuren. Ze was zelfs heel ontspannen. 

 

Beginners
Jolie : 6e plaats (op 9) met 7,98
Muziek : Don Diablo - Animale
Jolie heeft zich helemaal uitgeleefd tijdens de routine. Als een wildebras spurtte ze uit de kooi en crosste ze over het terrein. Haar zotte kuren pastten perfect bij dit lied "Animale". Hoewel ze heel hevig en speels was, heeft ze toch alle oefeningen uitgevoerd op haar superenthousiaste manier. Het was gewoon pure fun met Jolie! Haar enthousiaste sprongen hebben echter niet alle juryleden kunnen bekoren. Zo hebben enkele uitschieters de punten naar beneden gehaald waardoor ze net geen 8 behaalde. Dit vinden we niet fair. Haar prestatie was een 8 waard. Ach, we hebben ons geamuseerd en dat is het voornaamste!

Novice
Mistica : 6e plaats (op 8) met 8,16
Muziek : Lykke Li - I follow rivers
Net voor de start van de routine moest Mistica toch nog even dag komen zeggen aan de zijkant van de ring. Ze was ook heel hevig en enthousiast. Op enkele korte 'bezoekjes' aan de jury na heeft ze schitterend meegewerkt. Ze heeft zo'n vrolijk en zacht karakter en dat zie je ook tijdens haar optreden. Haar staartje kwispelt van het begin tot het einde van de routine. 

Fun & Feed
Lucca
Muziek : Emeli Sandé - Heaven

Lucca was toch wel de verrassing van de dag voor ons. Ze had nog nooit eerder op wedstrijd opgetreden en nog maar één demo meegedaan en ze werkte ontzettend goed mee. De uitvoering van de oefeningen was zeer beheerst en mooi afgewerkt. De eerder timide Lucca liet zich door niets van de wijs brengen. Ze had veel aandacht. Het was heel leuk om met haar te 'dansen'. Het is een leuke routine op mooie muziek. De jury was lovend over Lucca. Ze is 'wedstrijdklaar'. De routine bevat veel oefeningen en zou iets meer 'rustpauzes' mogen bevatten, aldus de jury. 

Meer FOTO'S van Dafne, Jolie, Mistica en Lucca : klik hier 

Dafne Jolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani) Mistica Lucca

 

 

3 november 2012     Happy birthday Havana !!! 

Gelukkige verjaardag 
Havana !

 5 jaar

 

 

 

24 oktober 2012     Happy birthday Quenna !!! 

Gelukkige verjaardag 
Quenna !

 2 jaar

 

 

 

23 oktober 2012     Happy birthday Iliano !!! 

Gelukkige verjaardag 
Iliano !

 3 jaar

 

 

 

13 oktober 2012     Agility wedstrijd op HS 't Kruierke met Gioia en Havana

Vandaag nam ik (Kristine) deel aan de Agility wedstrijd op HS 't Kruierke in Balen met Havanezers Gioia en Havana. Het was kil en nat weer. 

Gioia en Havana spelen in de 1e graad small. Het is hun eerste en enige wedstrijd Agility dit jaar.

In de voormiddag liepen we een vast parcours (met raakvlakken). Gioia voerde dit perfect uit. Ze had geen fouten én zelfs geen tijdfouten. Haar knappe prestatie werd beloond met een 4e plaats op 20! En met een U'tje (uitmuntend)!!! Ik ben apetrots op haar! Havana liep spijtig genoeg een DK. De tunnel was helemaal in een hoek geplaatst. Net achter de draad stonden tenten (van deelnemers) met luidkeels blaffende honden. Dit schrikte Havana zo hard af dat ze niet door de tunnel durfde lopen. Ze moest in principe naar het geblaf toe lopen en dat wilde ze niet. Ik kan het haar niet kwalijk nemen. De rest van het parcours werkte ze mooi af. Zelfs de weave vormde geen probleem.

In de namiddag liepen we een jumping (geen raakvlakken). De start van dit parcours was net naast het publiek en Gioia, grote mensenvriend als ze is, wilde de mensen eerst even dag gaan zeggen. Door haar getreuzel aan de start zijn we wat tijd verloren. Ze behaalde de 13e plaats op 20 met 12 tijdfouten en 5 strafpunten. Havana was trager dan deze ochtend en haar onzekerheid zo dicht bij al die 'vreemde mensen' speelde haar parten. Ze behaalde de 12e plaats op 20 met 17 tijdfouten en verder geen strafpunten.

Ik kijk terug op een leuke ontspannende dag. Spijtig genoeg ook een regenachtige dag. Dank aan Bie dat ik haar tent mee mocht gebruiken! Anders hadden we wel erg nat geweest :p. Ik ben trots op de honden. Ze missen nog wedstrijdervaring, maar op training doen ze het supergoed. Ze vinden Agility ook heel leuk. Een U'tje behalen met een Havanezer ... ik had het niet verwacht. Chapeau Gioia!

 

 

12 oktober 2012     Emilia en Nikita mee naar de les Dierfysiotherapie

Voor het vak Fysiotherapie voor dieren op KATHO van dr. Muylaert heb ik vandaag m'n twee honden meegenomen nl. Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita. Zij fungeerden als levende praktijkvoorbeelden. Ze waren heel braaf. Na de hond werd ook het paard besproken.

De week erop (19 oktober) heeft Nikita me opnieuw vergezeld naar Roeselare voor het mondeling deel van het examen van Dierfysiotherapie. Ook medestudenten hebben Nikita voor hun examen 'gebruikt'. Ze was superbraaf! 

 

 

7 oktober 2012     Test van sociaal gedrag met Dolce, Vita, Hippy, Itala : GESLAAGD

Vandaag namen we deel met vier van onze Havanezers aan de Test van sociaal gedrag (Sociabiliteitstest) op de Holvensche Hondenschool in Geel. Onze viervoeters toonden hun zeer sociale aard en slaagden dan ook zonder problemen. Op Tosca, onze Maltezer die al een dagje ouder wordt, na hebben al onze honden hun Test van sociaal gedrag afgelegd en zijn ze met glans geslaagd. 

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

Van links naar rechts : Linda met Dolce, Kristine met Vita, Linda met Itala en Kristine met Hippy. Allen geslaagd :).

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden.
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen:
1. Door 2 personen met honden
2. Door een jogger op een afstand van 2 m
3. Door een fietser op een afstand van 3 m
4. Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

7 oktober 2012     Eerste les Agility met Dafne
De Pallieters startten vandaag met een nieuwe groep Agility honden. Het was meteen Dafne's eerste kennismaking met Agility. Ze vond het alvast heel leuk. Dafne is de tweede dochter van Havana die zich waagt aan deze toffe hondensport. 

 

 

29 september 2012     Attestendag in Temse met Jolie en Dafne

Vandaag namen we deel aan de attestendag van de KKUSH in Temse met Jolie en Dafne. Beide Havanezertjes behaalden hun attest (toelating tot de LOSH-fok). 

 

 

16 september 2012     Canine Freestyle demonstratie in Evere 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd tijdens de "Week van vervoering" ("Semaine de la mobilité") in Evere (village - dorp) nabij Brussel. In het kader van de autoloze zondag werd hier een groot burgerfeest gehouden op zondag 16 september waarop we uitgenodigd waren voor een demonstratie met de honden. We werden verwelkomd in het hondenkapsalon Animaclean. 

De eerste demo vond plaats op een grasveld aangelegd op een kruispunt. Er was veel volk. Kristine danste met Havanezertje Dalia op de muziek "Good Feeling" van Flo Rida (lange versie). Dalia was dolenthousiast en spurte als een wildebras over het terrein. Ze had één en al aandacht en vooral véél plezier. Ze heeft schitterend gewerkt! Wat zijn we trots op haar. Ook Mistica mocht haar danskunsten laten zien met Linda op het nummer "I follow rivers" van Lykke Li. Kwispelen, kwispelen en nog eens kwispelen ... Mistica vond het super! Ze is zo'n vrolijke, energieke en speelse Havanezer die ontzettend graag 'werkt'. Het publiek bestaande uit heel wat volwassenen en kinderen, vaak met hun fototoestel en camera in de aanslag, was heel enthousiast en we kregen veel applaus. Na ons optreden kwamen verschillende mensen naar ons toe en ze spraken allemaal vol lof over onze honden. Ze hadden indruk gemaakt. Dat was zeer fijn om te horen. 

Na een pauze van een kleine twee uur en het verorberen van een heerlijke smos, vond de tweede demo plaats op een podium in het midden van de straat. Alles ging goed totdat het geluid van trommels duidelijk hoorbaar werd en naderde. Het geluid werd luider en luider. Op dat moment was Havana aan de beurt met Kristine op het lied "The riverside" van Agnes Obel. Havana kon niet plaatsen waar dit geluid vandaan kwam en ze werd onzeker. Daarom hebben we het lied stopgezet. Gelukkig maar, want enkele minuten later stond een horde Braziliaanse dansers en danseressen met luide trommels op het podium. Het geluid was oorverdovend en we zijn dan ook een heel stuk verder gaan staan met de honden. Ook andere honden kregen schrik van het hels kabaal. Na het optreden van de Braziliaanse dans ging de demo van The Wet Nose Dancers verder. Zo kwam ook Mistica nog een keer op met Linda. Ze deed het weer schitterend! Na het laatste optreden kwamen alle dansertjes nog eens op het podium en lieten nog enkele oefeningen zien. Zo ook Havana. Deze keer was ze wel vrolijk en voerde ze de oefeningen met het kwispelende staartje omhoog uit. Ze was terug zelfzeker. We zijn blij dat dit toch op een positieve manier is afgesloten. Dat was zeer belangrijk.

Na de demo hebben we nog een foto laten nemen van onze drie rakkers en hebben we nog een lekkere taart gegeten. Het was een heel gezellige dag. Veel zon, een enthousiast publiek en superbrave hondjes!

Meer FOTO'S van Dalia, Mistica en Havana : klik hier

 

 

15 september 2012     Canine Freestyle wedstrijd van de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren 

Vandaag hebben deelgenomen aan de Dog Dance (Canine Freestyle) wedstrijd van hondenschool/ rasvereniging de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren. We hebben opgetreden met onze Havanezertjes 

Quenna en Gioia en Engelse Cocker Nikita. De wedstrijd vond plaats in een grote tent met in het midden een ring van 10m x 10m in het gras. Werken op gras kan voor extra afleiding zorgen voor de honden en voedsel als extra stimulans mag niet meer op wedstrijd gebruikt worden. We zijn daarom superfier op onze honden omdat ze zo goed hun best gedaan hebben. Ondanks de muziekproblemen tijdens de beginnersklas, was het een zeer aangename wedstrijd. Samen met onze honden hadden we veel plezier! De goede uitslag en extra onverwachte prijs waren natuurlijk extra leuk :).

Beginners
Quenna : 8e plaats (op 12) met 8,57 !!!
Muziek : Gotye - Somebody that I used to know
In het begin van de routine van Quenna even afgeleid door de geurtjes in het vochtige gras, maar niet veel later was ze helemaal mee. Ze heeft haar beste pootje voorgezet en ons heel trots gemaakt. Haar gekke sprongen en aandachtige blik tijdens de volgoefeningen zijn kenmerkend voor Quenna. We zijn zeer tevreden met de mooie punten.             

Beginners
Nikita : 3e plaats (op 12) met 9,11 !!!
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Het was Nikita's eerste wedstrijd dit jaar en ze heeft ons aangenaam verrast met haar knappe prestatie. Nikita die gek is op eten werkte voor het eerst zonder voeding en ze deed het schitterend! Ze was zelfs nauwelijks afgeleid door geurtjes komende uit het natte gras. Ze had heel veel aandacht en werkte alle oefeningen mooi af. De bewegingen en overgangen gingen zeer vlot en kwispelde de hele tijd. Nikita werd beloond met een knappe 3e plaats en een zeer hoge score van 9,11 !!! We kregen een zeer mooi aandenken van de BBCC. We werden ook beloond met een extra prijs namelijk voor de "Meest belovende routine". Dit was een leuke verrassing en mooie erkenning.

Novice
Gioia : 2
e plaats (op 7) met 8,72 !!!
Muziek : Jovanotti - L'ombelico del mondo
Gioia blijft verbazen. Ze was deze keer heel wat rustiger en meer gefocused dan op haar laatste wedstrijd en dat heeft geloond. Ondanks de korte begroeting aan ons mama aan de zijkant (wat we verwacht hadden van gekke Gioia) en de korte snuffelbeurtjes in het gras, heeft Gioia de oefeningen goed uitgevoerd. Zo is ze nu eenmaal. Toch hebben haar oefeningen indruk gemaakt op de jury want ze behaalde een knappe 2e plaats en daarmee een mooi aandenken !! We zijn trots op deze clown die ons met haar apestreken goed heeft doen lachen.

Meer FOTO'S van Quenna, Nikita en Gioia : klik hier 

 

 

2 september 2012     Canine Freestyle demonstratie in Bornem 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd tijdens de Fortiviteiten in het fort van Bornem. We werden verwend met lekkere frietjes (en mosselen voor de liefhebbers). We hebben voor de eerste keer deelgenomen aan een canine freestyle demonstratie met onze vier "pups" (ondertussen 21 maanden). De vier zusjes Lucca, Emilia, Jolie en Dafne, geboren op 4 december 2010, hebben hun beste pootje voorgezet. We zijn heel erg trots op hen! 

LuccaVoor Lucca was deze demonstratie nog specialer omdat het haar allereerste optreden was. Ze 'danste' op een gloednieuwe routine namelijk op het lied "Heaven" van Emeli Sandé samen met Kristine. Lucca die eerder wat timide is van aard liet zich niet van de wijs brengen door het publiek, maar voerde met veel enthousiasme en kwispelende staart de oefeningen uit. Wat is ze toch een schatje!!

DafneLinda toonde met Dafne de routine op de muziek "Somebody that I used to know" van Gotye. Ze was een beetje afgeleid door het publiek, maar was toch ook heel enthousiast. Haar sprongen door de armen, over de benen zijn, zoals altijd, gigantisch. Ze vindt dit ontzettend leuk. Ze vliegt door de lucht. 

EmiliaTijdens het tweede demo moment trad Kristine met Emilia op. Ze 'dansten' op de muziek "Heartbeat" van Nneka. Emilia lijkt toch wat op haar mama Havana : op verplaatsing werkt ze wat rustiger en springt ze minder hoog, maar dat neemt niet weg dat we beiden veel plezier beleven. Het was op dit middaguur ook behoorlijk warm geworden. 

JolieTot slot was gekke Jolie aan de beurt, samen met Kristine. Jolie is ook zo'n Havanezertje met een enorme will-to-please dat met veel enthousiasme de oefeningen uitvoert. Ze is er echt dol op. Ze liet haar danstalent zien op de muziek "Good feeling" van Flo Rida. Je kan niet anders dan met een big smile op het 'podium' staan als je met Jolie aan het werken bent.

Meer foto's van onze viervoetertjes : klik hier.

 

 

20 augustus 2012     Happy birthday Mistica !!! 

Gelukkige verjaardag 
Mistica !

 4 jaar

 

 

 

17 augustus 2012     Happy birthday Vita !!! 

Gelukkige verjaardag 
Vita !

 7 jaar

 

 

 

15 augustus 2012     Canine Freestyle demonstratie in Duisburg 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd tijdens het dorpsfeest in Duisburg, een deelgemeente van Tervuren. Dit jaar was het thema "Themadag feesten 2012 : Allemaal Beestjes !!!" vandaar dat ze ons hadden gevraagd om een dog dance demonstratie te geven. Het was net een bijzonder warme dag vandaag wat niet zo prettig was zowel voor mens als voor dier. We zorgden er dan ook voor dat de honden altijd in de schaduw konden zitten, veel water ter beschikking hadden en regelmatig een verfrissende 'douche' kregen. Ondanks de warmte hebben de honden het beste van zichzelf gegeven.

We hebben tweemaal de quattro act (The Bongo Song van Safri Duo) getoond nl. de routine met de Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, 15.08.2012 Duisburg Dolce Vita Dalia Mistica Gioia Mistica). De eerste keer hebben we zelfs met de zonnebril op gedanst, maar dat vormde geen probleem voor de honden. Ook Gioia heeft een keer haar danskunsten kunnen laten zien op het ritme van de muziek L'ombelico del mondo van Jovanotti. Haar tong hing ver uit haar mond, maar ze gaf niet op. Ze werkte ontzettend goed mee en had veel plezier. We zijn ontzettend trots op onze Havanezers. 

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

12 augustus 2012     Overgangsproef agility naar gevorderden 

Deze ochtend vond de overgangsproef plaats bij Agility op HS Hoba. Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia zijn 3 maanden geleden met Agility gestart als starters, maar al gauw konden ze 

meetrainen in de beginners klas (ook al waren het in feite nog starters). Vandaag konden we deelnemen aan de overgangsproef en ze slaagden meteen. Ze mogen zich nu bij de gevorderden voegen. We zijn apetrots op hen! 

Met dank aan Barbara Crols van Lunagraph voor de foto's.

 

 

11 augustus 2012     Clubkampioenschap op HS Hoba  

Deze namiddag vond het clubkampioenschap op HS Hoba plaats. Enerzijds waren er proeven in de verschillende gehoorzaamheidsklassen. Anderzijds was er ook een clubwedstrijd agility (beginners en gevorderden). Zowel met Nikita als Emilia namen we deel. De zonneschijn was op dit middaguur heel fel. Emilia mocht de spits afbijten. Ze maakte echter enkele foutjes. Zo miste ze de ingang van de weave doordat ze eerst even naar het nummertje ernaast ging kijken. Dit 'vreemde voorwerp' kende ze niet. In de zak is ze spijtig genoeg verstrengeld geraakt. Ook de ingang van de tunnel liep ze een halve meter voorbij. Toch zijn we trots op haar. Op training werkt ze altijd supergoed. De zenuwen van de geleider zullen vandaag ook wel parten gespeeld hebben :p. Nikita was in het begin van het parcours even afgeleid en wilde de helper aan de zijkant dag gaan zeggen. Het begin van het dak liep ze ook een halve meter voorbij. Nikita maakte echter de minste fouten van de zes deelnemers en is daardoor clubkampioen agility van de beginners geworden. We zijn natuurlijk heel trots op haar! 

Na de wedstrijd werd er ook een fun parcours gelopen, de zogenaamde knock-out waarbij twee lopers het tegen elkaar opnemen (beginners en gevorderden door elkaar) en eenzelfde parcours met zo weinig mogelijk fouten en zo snel mogelijk lopen. Wie verliest valt af. De winnaars nemen het tegen elkaar op totdat er één uiteindelijke winnaar overblijft. Nikita werd 3e en Emilia behaalde een knappe 2e plaats (nipt verloren van een wedstrijdspeler). Dat was een knappe prestatie van deze twee rakkers!

 

Bedankt aan Linda voor de foto's. 

Om 18u vond de prijsuitreiking plaats en we kregen een mooie beker voor Nikita die clubkampioen agility beginners werd. 

 

 

10 augustus 2012     Bezoek aan Het Waterhof 

Het nieuwe academiejaar nadert stilaan en ik moest m'n stageverslag (werkstuk) nog afgeven aan Ellen Martens van Het Waterhof waar ik het vorige schooljaar m'n stage voltooid heb. Het was de ideale gelegenheid om onze oudste Havanezers namelijk Dolce en Vita eens te laten controleren. We doen nog steeds dog dance (canine freestyle) met hen en we willen het zo gezond en verantwoord mogelijk houden. Tijdens deze sportkeuring bleek dat Dolce en Vita goed gespierd waren en geen grote problemen hadden. Zowel bij Dolce als bij Vita is de spierverhouding tussen de voorhand en achterhand heel goed, maar ook die tussen de linker- en rechterzijde. Dit is altijd een goed teken. Bij Dolce zat de rechterschouder een beetje vast en bij Vita de linkerachterpoot. Vita heeft zelfs nog meer spiermassa als Dolce. We zijn blij dat alles dik in orde is en dat activiteiten zoals dog dance geen probleem vormen voor hen. Ik heb ook Puppy (de hond met verlamde achterhand) kunnen terugzien. Wat is ze toch een schatje!

 
 

 

 

8 augustus 2012     Uitstap naar zee 

Op deze zonnige zomerdag zijn we met onze 4 Havanese Freestylertjes naar zee geweest en hebben dat enkele dog dance / canine freestyle oefeningen op het strand uitgevoerd. Het was een zeer ontspannende namiddag. We hebben ook nog een stuk gewandeld en rondgerend. De honden hadden veel plezier. 

 
 

 

 

7 augustus 2012     Agility training met Nikita en Emilia

Met dank aan Nathalie voor de foto's.

   Emilia : " Ik wil ook lopen !! "                                                             " Joepie ... mijn beurt !! "
 
    " Ik kom er aaaaaan ... "                               De weave met minder beugels                   Een mooi raakvlak van Nikita 

 

 

4 augustus 2012     Onze "pups" zijn 20 maanden 

Vandaag zijn de jongste honden in huis 20 maanden geworden. Tijd dus voor een fotosessie :).

TIZIANO   Je Tiziano del Paradiso di Cani
28.08.2012 28.07.2012 
LUCCA   Jolie Lucca del Paradiso di Cani
09.08.2012 09.08.2012 
EMILIA   J'Emilia del Paradiso di Cani

09.08.2012 09.08.2012 
JOLIE   Jolie Siena del Paradiso di Cani
05.08.2012 05.08.2012
DAFNE   Jolie Dafne del Paradiso di Cani 
04.08.2012 04.08.2012 

4 zusjes Lucca Emilia Jolie Dafne
09.08.2012

 

 

4 augustus 2012     Overgangsproef gehoorzaamheid klas C naar B1 

24.07.2012Vandaag heb ik met Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia de overgangsproef van de C naar de B1 klas afgelegd op HS Hoba. De zon scheen heel fel en dat maakte de honden wel wat moe. Toch hebben ze goed hun best gedaan en zijn ze allebei geslaagd :D !!! 

 

 

29 juli 2012     Canine Freestyle demonstratie in Beervelde 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd op de Natte poten, dolle neuzen in Beervelde (de vroegere Hondsdolle dag). De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. We hebben de hele dag goed weer gehad. Soms misschien zelfs iets te warm weer. Toen we net terug ingepakt waren en richting huiswaarts wilden keren, begon het hevig te regenen. 

Dolce Vita Dalia Mistica EmiliaHet was een leuke ontspannende dag. Enkel jammer dat de muziekinstallatie gekke kuren vertoonde (de muziek versprong regelmatig) wat ervoor zorgde dat we tijdens het optreden soms al eens moesten improviseren. We hebben de routine met de Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) getoond. Het was dan echter niet eenvoudig om met twee geleiders tegelijk te 'improviseren', maar het is gelukt. De honden werkten heel aandachtig! Ook met Emilia heb ik een keer opgetreden. Hoewel ze toch wat last had van de warmte, heeft ze heel goed gewerkt. We zijn trots op hen!

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

25 juli 2012     Uitstap naar zee 
Deze namiddag zijn we met enkele honden naar zee gegaan om te genieten van het zonnige weer. Na een wandeling op de dijk in Blankenberge hebben we de hondjes wat laten rusten op het strand.

 

 

 

23 juli 2012     Havanezerbezoek             

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de Havanezers van Nadine in Vinkt. Het was eindelijk nog eens een zonnige zomerdag. De honden hebben genoten van de stralende zon. Het was een gezellige namiddag.

Ons Lucca, Emilia, Jolie, Dafne, Itala en Dalia vergezelden ons :
Lucca 23.07.2012 Emilia  23.07.2012 Jolie 23.07.2012
Dafne  23.07.2012 Itala 23.07.2012 Dalia 23.07.2012
Rode Havanezers in verschillende nuances (Kubana, Kalima, Kesara, Bibi, Rose) + Vier zussen van Princess en Red (Kuenna, Kuerida, Kubana, Kalima) : 
Zus en broer (Romina en Billy-Boy) :                                                                         Princess :
Valter, papa van ons Havana's 5-ling en een even grote "gekke" Havanezer als ons Dafne : 
Vier dochters van Havana en Valter (Lucca, Emilia, Jolie, Dafne) + Pepita's dochters Kokonut en Kissy-Mocca + Billy-Boy :
Jolie, Dafne, Dalia :                                       Dalia :                                                       Kalima, Kubana, Itala :
Pups van Pepita en Julia :                    Kittens van Marie : 
Pups van Pepita geboren op 13 juli 2012

 

 

21 juli 2012     Canine Freestyle wedstrijd van HS Te Lande in Reningelst

Dalia Mistica JolieVandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van hondenschool Te Lande in Reningelst. We hebben opgetreden met Jolie, Mistica en Dalia. Ondanks de lange rit naar West-Vlaanderen hadden de hondjes er duidelijk zin in. Ze hebben allen goed gewerkt ondanks de spijtige DK's van Mistica en Dalia. Aan het begin van hun routine hebben ze de ring via de uitgang verlaten en zijn ze de jury gaan 'begroeten'. Jolie is het eerste "del Paradiso di Cani" Havanezertje met wie we voor punten deelgenomen hebben aan een wedstrijd. Ze behaalde de eerste plaats! Dat geeft wel een zeer goed gevoel als de "pup" (ondertussen 19 maanden) die bij ons geboren is dit kan verwezenlijken. 
De ene dag is de andere niet en we mogen niet vergeten dat Havanezers nog steeds pure gezelschapshondjes zijn voor wie het hele wedstrijdgebeuren niet evident is. Hoe zij die hele wedstrijdring, het publiek errond en de juryleden die hen nauwlettend in het oog houden ervaren is moeilijk in te schatten. Ze zijn er in elk geval toch wat door afgeleid, vooral bij de start van het optreden. Omdat ze dit thuis, op training of op demo niet doen, is het moeilijk hier op te oefenen en te weten te komen hoe hier precies op te reageren (in te grijpen). Ze voelen ook onze emoties en zenuwen aan. Dat maakt het extra moeilijk. Mistica en Dalia hebben in elk geval na hun valse start laten zien wat ze kunnen en we kregen dan ook complimenten van alle drie de juryleden! Ze waren erg onder de indruk van hun prestaties en vonden het zeer jammer dat ze geen punten konden geven. Dat doet ons deugd te horen. Voor ons zijn het drie engeltjes die soms wel eens bengeltjes streken uithalen, maar ach, het zijn (schoot)honden. Als ze maar plezier hebben.

Beginners
Jolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani) : 1e plaats (op 5) met 8,76 !!!
Muziek : Don Diablo feat. Dragonette - Animale
Jolie Siena del Paradiso di Cani Jolie is het eerste Havanezertje dat bij ons geboren is met wie we aan het dog dance / canine freestyle wedstrijd deelnamen voor punten. En ze behaalde meteen een mooie 1e plaats !!! Jolie is zo'n schat van een hond. Ze is open van karakter, heel sociaal en wilt graag door iedereen geknuffeld worden. Op enkele schoonheidsfoutjes na (het is nog een jong hondje dat niet veel wedstrijdervaring heeft), heeft ze schitterend gewerkt! Ze had er echt plezier in. Ze dartelde vrolijk rond en heeft alle oefeningen op haar gekke, zo speelse manier, uitgevoerd. 
We dansten op het lied Animale van Don Diablo feat. Dragonette. In deze nieuwe routine ontsnapt Jolie uit een kooi (ze duwt deze zelf open) en komt dan in contact met andere wilde dieren zoals een slang, een aap, een tijger, een jachtluipaard en een wolf. Uiteindelijk springt ze in de armen van de geleider.                 
VIDEO Jolie

Novice
Mistica : DK
Muziek : Lykke Li - I follow rivers
Mistica was echt in form en had er ook duidelijk zin in. Helaas is ze nog voor het begin van de routine naar de jury toe gelopen en net na het begin van het lied liep ze naar de uitgang. Vrolijk, met de kwispelende staart in de lucht. Hoe kan je nu kwaad zijn op zo'n gekke hond? De DK was natuurlijk al een feit, maar bij de tweede start van het lied voerde ze alle oefeningen zonder problemen uit. Ze heeft dus kunnen laten zien wat ze kan en de jury sprak erg lovend over haar na de wedstrijd.
Mistica en Linda dansten op een nieuw lied nl. I follow rivers van Lykke Li. Net voor de prijsuitreiking hebben we de hele routine nog eens uitgevoerd in de ring (die toen al afgebroken werd). Toen was ze door niets afgeleid en liep ze totaal niet weg. Ze had een en al aandacht. Ze kan het dus wel degelijk, maar dat wisten wel wel ;). Het zijn geen robotjes he.

Advanced
Dalia : DK
Muziek : Globus - Europa (Heaven help in all our battles) instumental version

Dalia danste voor de allereerste keer in de Advanced klas. Het feit alleen al dat we met een Havanezer deze categorie bereikt hebben, vinden we zeer bijzonder. Dalia heeft een feilloos parcours afgelegd de voorbije jaren. Zo heeft ze telkens mooie resultaten behaald. Het is een zalig hondje om mee te werken. Ze vindt canine freestyle ontzettend leuk om te doen. Vaak voert ze uit zichzelf oefeningen uit. Dat deed ze al van kleins af aan. We hebben telkens slechts enkele wedstrijden per jaar met Dalia meegedaan om zeker geen druk op haar te zetten. Dit geldt trouwens voor al onze honden. Het hele wedstrijdgebeuren is dan ook geen 'routine' voor haar. En het blijft een Havanezer, een gezelschapshondje dus, waardoor het niet altijd in te schatten is hoe ze zal reageren op de omgeving. Vandaag was zo'n dag. Ook op Dalia had de wedstrijdring, het publiek, de jury én de zenuwen van de geleider een invloed. Ze heeft de ring enkele keren verlaten bij de start waardoor de eerste halve minuut de mist zijn in gegaan. Daarna had ik haar aandacht en is ze geen seconde van m'n zijde geweken. Ze heeft dan prachtig gewerkt! Haar prestatie was superknap! Ze had een ongelofelijke snelheid en rende met veel plezier bij het uitvoeren van de laatste oefeningen. Ook over Dalia spraken alle juryleden vol lof. Dat deed ons veel plezier!

Meer FOTO'S van Jolie, Mistica en Dalia : klik hier 

 

 

8 juli 2012     Canine Freestyle demonstratie in Alden-Biesen 

Vandaag namen we samen met andere leden van THE WET NOSE DANCERS deel aan de demonstratie dog dance (canine freestyle) ter gelegenheid van de land- en tuinbouwdag in Alden Biesen (Bilzen). Het was een dag met regenbuien, hevige wind, felle zon, ... Omwille van de regen hebben we niet alle attributen gebruikt in de routines en ook niet onze volledige outfits aangedaan. We doen verschillende oefeningen op de grond en het gras was na alle regen behoorlijk nat (maar gelukkig niet drassig). De honden hebben geen problemen met wandelen, spelen of 'dansen' in de regen, alleen Nikita vindt het ontzettend leuk om de geurtjes uit het natte gras te besnuffelen. Ondanks de niet al te eenvoudige weersomstandigheden hebben de honden allemaal goed gewerkt. Ze waren heel braaf.

Emilia Mistica Nikita Havana Dafne   

Emilia mocht de spits afbijten. Ze danste voor de tweede keer op de muziek Heartbeat van Nneka. Ze aarzelde heel even in het begin van de routine en keek om zich heen, maar met enkele motiverende woorden was haar aandacht helemaal op mij gericht en heeft ze uitstekend gewerkt. 

Mistica danste voor het eerst een nieuwe routine nl. op de muziek I follow rivers van Lykke Li. Mistica was zo enthousiast en vinnig als anders. Een schat van een hond om mee te werken! Sommige oefeningen wisten het publiek te bekoren.

Nikita heeft op de volledige versie van het lied Rolling in the deep van Adele gedanst en werkte heel goed. Ze was rustig en aandachtig. Soms ging haar neus wel even naar het gras toe om te snuffelen, maar ze bleef de oefeningen wel uitvoeren. 

Tijdens de tweede demo sessie was het de beurt aan Havana die nog eens op de muziek The Riverside van Agnes Obel danste. De zon was net heel hevig beginnen schijnen. Havana werkte rustiger dan thuis, maar ze voerde de oefeningen mooi uit. Tijdens bepaalde oefeningen waarbij ze op de voeten springt, kregen we een hartelijk applaus van het publiek. 

Dafne danste voor het eerst met Linda. Ze voerden de routine van Quenna uit nl. Somebody that I used to know van Gotye. Dafne's sprongen waren prachtig. Ze heeft héél goed meegewerkt. Op het einde van de routine werd haar aandacht getrokken door iets lekkers dat in het gras was achtergebleven uit een vorige demo, maar dat neemt niet weg dat ze haar best gedaan heeft en met veel enthousiasme heeft gedanst.  

We zijn trots op onze honden! Ze waren heel braaf in de drukte en hebben veel plezier gehad op deze ontspannende dag.

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

3 juli 2012     Lucca en Dafne geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid 
LuccaDafne Deze avond hebben we op HS Hoba de overgangsproef van de D naar de C klas meegedaan met Lucca en Dafne. En ze zijn geslaagd !! 

 

Nikita, Quenna en de vier zusjes Lucca, Emilia, Jolie en Dafne hebben nu dus de overgangsproef afgelegd. We zijn heel trots op hen!

 

 

1 juli 2012     Canine Freestyle wedstrijd van RCCDISH in Waver

Quenna Gioia JolieVandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van RCCDISH in Waver. We hebben opgetreden met Jolie, Quenna en Gioia. Onze viervoeters waren meer afgeleid als anders in deze grote zaal en extra grote ring zonder duidelijke afsluiting (voor hen dan toch niet). Omdat we beiden (zowel Linda als Kristine) thuis met de honden werken en dus hun geleiders zijn, merken we vaak dat als op wedstrijd de ene geleider gaat optreden de hond de andere geleider probeert te zoeken. Dit uit zich door iets meer afgeleid te zijn, rond zich heen kijken of in het ergste geval de andere geleider te gaan zoeken en begroeten. Dat is niet eenvoudig te voorkomen en er kan ook moeilijk op geoefend worden om dergelijke situatie te voorkomen. Onze Havanezers willen de "meute" bij elkaar hebben en zijn meer afgeleid als dat niet het geval is, zoals dus in de wedstrijdring. De ene dag is ook de andere niet. En de ene zaal/ring is de andere niet. 

Initiation
JolieJolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani)
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Jolie is het eerste Havanezertje dat bij ons geboren is met wie we aan het dog dance / canine freestyle brevet deelnamen. Ze is geslaagd !! In deze grote zaal was het niet vanzelfsprekend om alle externe prikkels uit te schakelen waardoor Jolie iets meer afgeleid was dan op de vorige twee wedstrijden (demo klas), maar ze heeft alle oefeningen toch uitgevoerd op haar enthousiaste manier. Ze is vrolijk, speels, energiek, geeft soms graag haar eigen draai aan een oefening, maar ze is zo'n schatje om mee te werken. We zijn apetrots op haar!

Beginners
QuennaQuenna : 6e plaats (op 6) met 7.95
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Ook Quenna was onder de indruk van de grote zaal/ring en keek enkele keren om zich heen, maar dat neemt niet weg dat ze superenthousiast was en heel goed heeft meegewerkt. Dat ze met haar routine geen 8 behaalde kunnen we niet begrijpen. Soms moet je blijkbaar met wat meer show en bling bling afkomen. Helaas. Maar wij hebben alvast veel plezier, net zoals de honden, aan het trainen en oefenen. 

Meer FOTO'S van Jolie en Quenna : klik hier  

Novice
Gioia : DK
Muziek : Jovanotti - L'ombelico del mondo

Onze Havanezer "Gioia" staat voor "verrassingen". Net zoals ze vorige keer ons verraste met een prachtige prestatie en een knappe score en 2e plaats, heeft onze eeuwige koppige, maar slimme puber ons weer eens een staaltje van haar kunnen laten zien. Zo wist ze absoluut niet waar mijn moeder (Linda) zich bevond (nl. achter een reclame spandoek van de omheining) toen ik (Kristine) de ring betrad, maar eigenwijs als ze was moest en zou ze haar vinden. En dat gebeurde al na enkele seconden. Even achter de jurytafel passeren en voilà "gevonden". Met haar guitige blik kwispelde ze triomfantelijk. Bevorderlijk voor de zenuwen was dit natuurlijk niet. Dan maar van start gaan en gelukkig ging alles heel goed. Ook de moeilijkste oefeningen voerde Gioia zonder problemen uit. Op de voeten springen, rondje op de rug, trommelen, enz., maar dan kwam ik in de buurt van waar ons mama zich bevond en had Gioia er toch weer even nood aan om "dag" te gaan zeggen. En zo geschiedde. Amper 15 seconden voor het einde van het lied verliet ze eventjes de ring om Linda dag te zeggen. Ze kwam meteen terug de ring is. De laatste seconden werkte ze de oefeningen mooi af alsof er niets aan de hand was. Natuurlijk hadden we door haar korte bezoekje buiten de ring een diskwalificatie. Hoe kan je nu boos zijn op zo'n gekkerd?! Teleurgesteld, toch wel een beetje, want we weten dat ze het kan! Gioia is altijd een hond geweest die zonder handleiding geboren is. Een karakter apart. Héél slim, maar ook heel eigenwijs. 

 

 

28 juni 2012     Werkstuk over de sporthond

Dit academiejaar heb ik stage gedaan bij Ellen Martens van Het Waterhof. Dit is een revalidatiecentrum voor dieren in Velm. Ellen is fysio- en hydrotherapeut en tevens sportcoach. M'n werkstuk van 170 blz gaat over de sporthond en heeft als titel : "Training en begeleiding van de hondenatleet met specifieke aandacht voor de disciplines canine freestyle, agility en canicross".

 

 

24 juni 2012     Agility

Enkele foto's van Nikita en Emilia tijdens de Agility training in de gietende regen. Meer foto's.

 

 

17 juni 2012     Canine Freestyle wedstrijd van HS Cynopolis in Kapellen 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van HS Cynopolis in Kapellen. We hebben opgetreden met The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) en met Dafne. Het werd haar eerste optreden. We zijn supertrots op onze viervoeters!! Ze hebben ontzettend goed en met véél enthousiasme meegewerkt. 

Demo klas
The Havanese Freestylers
Muziek : Safri Duo - The Bongo Song
Het is altijd ontzettend leuk om met de vier Havanezers Dolce, Vita, Dalia en Mistica tesamen te werken. Ze motiveren mekaar ook. Daarom hebben we nog eens deelgenomen met The Bongo Song, maar we hebben enkele nieuwe oefeningen geïntroduceerd in de routine. Het werd hun beste optreden op verplaatsing. We zijn dan ook megafier op hen! In de demo of fun & feed klas worden er geen punten gegeven, maar voor ons was het optreden geslaagd. We hebben ook veel leuke reacties gekregen. Ook de jury gaf lovende commentaar.

Demo klas
Dafne (Jolie Dafne del Paradiso di Cani)
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Voor ons pupje Dafne, ondertussen 18 maanden (wat gaat de tijd toch snel!), was het vandaag haar allereerste optreden op verplaatsing. Ze deed het super! Ook over Dafne spraken de juryleden erg lovend.


Meer FOTO'S van Dafne : klik hier  

 

 

12 juni 2012     Agility en gehoorzaamheid op HS Hoba 

Op dinsdag 8 mei 2012 kregen Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita hun eerste Agility les. Deze vond plaats op HS Hoba. Ze maakten kennis met de sprongen en enkele toestellen (nog laag bij de grond). Ze vonden het heel leuk. We zijn de enige twee starters, dus het zijn intensieve lessen. 
Na 7 lessen mochten ze al meedoen met de beginners. Ze hebben enorm veel plezier in het lopen en springen. Ze doen het supergoed! Het is voor mij (Kristine) als geleider wel nog wennen om met een snellere Havanezer en een iets grotere hond (Engelse Cocker) te lopen. Ik leer ook nog veel bij!
Vandaag, de 9e les, heeft Nikita voor het eerst de sprongen op medium hoogte genomen en dit deed ze perfect. Ze heeft geen enkele lat afgeworpen. 


            

Quenna volgde ondertussen nog een les gehoorzaamheid. Ze is heel aandachtig en braaf!

 

 

5 juni 2012     Jolie geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid 

Sinds een kleine maand trainen we ook met Lucca en Jolie gehoorzaamheid op HS Hoba. Deze avond heb ik (Linda) de overgangsproef van de D naar de C klas meegedaan met Jolie. En ze is geslaagd !! Met Lucca kon ik (Kristine) de proef niet meedoen o.w.v. m'n examens. We zijn supertrots op Jolie !!

 

 

12 mei 2012     Canine Freestyle wedstrijd van Dogs@Work in Bornem

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van Dogs@Work in Bornem. We hebben opgetreden met Gioia, Quenna & Jolie. Lucca vergezelde ons ook. Het was een ontzettend aangename dag! De honden waren superbraaf. Door het goede weer en de lange middagpauze zijn we een goed uur gaan wandelen in de weilanden in de buurt. De hondjes hebben ervan genoten en wij ook. 's Avonds waren ze uitgeteld en net zoals ons moe maar voldaan. 

Beginners (Musical Freestyle)
Gioia : 2e plaats (op 13) met 8,7
Muziek : Jovanotti - L'ombelico del mondo

Het is al van september 2009 geleden dat Gioia nog aan een dog dance wedstrijd had deelgenomen. Ze deed vooral agility de voorbije jaren. Toch oefenden we thuis nog dagelijks met haar en ze bleef ons verbazen met haar intelligentie. Ze heeft ontzettend snel nieuwe oefeningen door. De moeilijkheid bij Gioia is haar koppigheid. Ze kan al eens "haar botten eraan vegen" en protesteren als er niet snel genoeg een beloning volgt. Gioia heeft nooit het gemakkelijkste karakter gehad en het was dan ook een uitdaging om een betere band met haar te krijgen. Dat is gelukt door gehoorzaamheid, agility en dog dance met haar te doen. Nu 2,5 jaar na haar laatste optreden wilden we toch graag haar kunnen nog eens proberen te tonen. Het was afwachten hoe ze zou reageren op wedstrijd. In de Beginnersklas mag geen voeding meer gebruikt worden, dus ook dat was afwachten hoe ze dan zou meewerken. Ze kan prima zonder voer werken, maar op verplaatsing is dat niet evident. Door GPS problemen waren we met drie kwartier vertraging aangekomen in Bornem. Het was toen nog minder dan 10 minuten voor de aanvang van de wedstrijd. In een spoedtempo gaan omkleden, attributen verzamelen en Gioia klaarmaken en meteen de ring in. Zonder terreinverkenning en starten maar. Maar Gioia werkte super!!! We waren aangenaam verrast! Ze weigerde geen enkele oefening. De moeilijke oefeningen gingen ook perfect. Het was superfijn om met haar te 'dansen'. Het lied L'ombelico del mondo van Jovanotti had ik vroeger al eens gebruikt met Havana, maar de routine is nu helemaal nieuw met ook verschillende nieuwe oefeningen. 

     VIDEO Gioia

Beginners (Musical Freestyle)
Quenna : 6e plaats (op 13) met 8,2
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Een week geleden behaalde Quenna haar dog dance brevet. Vandaag mocht ze voor het eerst optreden voor punten in de Beginners klas. Wat had ze aandacht! Ze werkte beter dan vorige week. En dat zonder voeding! Ze is nog jong en heeft ook nog niet veel wedstrijdervaring. We zijn dan ook héél blij met haar knappe prestatie vandaag. Ze is zo'n schat om mee te werken. Ze heeft er duidelijk plezier in. 

     VIDEO Quenna

Demo klas
Jolie (Joliesiena del Paradiso di Cani)
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Helemaal op het einde van de wedstrijd zijn de deelnemers van de Fun & Feed klas aan de beurt. Dit is een soort demonstratie klas. Er worden geen punten gegeven en er is dus ook geen rangschikking. Ondanks de lange wandeling op de middag, had Jolie nog energie over op het eind van de dag. Het was haar tweede optreden en met een nieuwe routine. Ze werkte weer supergoed mee! Wat zijn we fier op haar :). 

     VIDEO Jolie

 

Meer FOTO'S van Gioia, Quenna & Jolie : klik hier  

 

 

5 mei 2012     Canine Freestyle wedstrijd van De Brave Bakelanders in Langemark

QuennaVandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van De Brave Bakelanders in Langemark. We hebben opgetreden met Quenna, Havana & Jolie. Emilia & Dafne vergezelden ons ook. Ze zijn heel braaf geweest. We zijn weer erg trots op onze Havanezers! Het was een lange, maar aangename dag. 

Initiation (Musical Freestyle)
Quenna
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Quenna speelde vandaag voor haar dog dance brevetje. Ze is met glans geslaagd. Ze mag voortaan deelnemen in de Beginners klas waar ze dus ook punten zal krijgen. Ze was even afgeleid in het begin van de routine toen ze Kristine aan de zijkant zag staan, maar ze herpakte zich. Even viel de muziek stil, wat natuurlijk schrikken is voor de geleider, maar Quenna deed gewoon voort. We zijn fier op haar!

Beginners (Musical Freestyle)
Havana : 4e plaats met 8
Muziek : Anges Obel - The Riverside

Geen nieuwe routine voor Havana, maar het was toch al een tijdje geleden dat we met haar aan een wedstrijd hadden deelgenomen. Het was de eerste keer in de beginnersklas met het nieuwe reglement, dus geen mogelijkheid tot het gebruik van voedsel. Niet dat onze honden per se met voeding beloond moeten worden tijdens de routine, maar op wedstrijd kan het hen toch iets meer doen focussen en alle afleidingen achterwege doen laten, maar dat gaat dus niet meer in de beginnersklas. Havana is mooi bij me gebleven. Ze was rustiger dan anders en voerde niet alle oefeningen perfect uit, maar het was toch leuk om met haar te werken. In de namiddag liet ze naast het terrein haar zotte kunsten zien, zonder enige aarzeling. We waren verwonderd dat ze nog zoveel energie had na de lange dag. 

Demo klas
Jolie (Joliesiena del Paradiso di Cani)
Muziek : Nneka - Heartbeat
Helemaal op het einde van de wedstrijd zijn de deelnemers van de Fun & Feed klas aan de beurt. Dit is een soort demonstratie klas. Er worden geen punten gegeven en er is dus ook geen rangschikking. We hadden verwacht dat Jolie (dochter van Havana) moe zou zijn na de lange rit en toch al drukke dag in deze nieuwe/vreemde omgeving. Het was haar allereerste optreden buitenshuis. Ze gaf het beste van zichzelf. We zijn apetrots. 

 

Meer FOTO'S van Quenna, Havana & Jolie : klik hier  

 

 

1 mei 2012     Emilia en Quenna geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid - toelating Agility

QuennaDoor de verhuis en de tijdelijke nieuwe terreinen van HS Pallieter start er dit voorjaar geen nieuwe groep Agility. Daarom zijn we gaan uitkijken naar een andere hondenschool. We wilden ook met onze jongste rakkers gehoorzaamheid volgen op een hondenschool. De basis kennen ze goed genoeg van thuis. Maar het is altijd nuttig om ook op verplaatsing wat meer te oefenen. Zo zijn we bij HS Hoba in Deurne terechtgekomen. Sinds 8 april volgen we er les gehoorzaamheid. Quenna had reeds gehoorzaamheidslessen gevolgd en was met succes geslaagd voor de overgangsproef op HS Pallieter. Deze avond hebben we de proef op HS Hoba van de EmiliaD naar C klas meegedaan en Quenna is geslaagd. Met Emilia, de eeuwige spring in 't veld, hadden we ook graag gestart met Agility. Ze is nu bijna 17 maanden. Om te kunnen deelnemen aan de startersklas Agility moet je op HS Hoba een overgangsproef afleggen nl. van de D naar de C klas. Emilia had nog geen ervaring met gehoorzaamheidslessen op een hondenschool. Na enkele lessen de voorbije drie weken hebben we deze avond de proef afgelegd en ze is zonder problemen geslaagd. Ook Nikita, met wie we graag starten met Agility, is twee weken geleden geslaagd voor de overgangsproef. Volgende week, 8 mei, start de eerste les Agility. We kijken er al naar uit! 

 

 

29 april 2012     Havanezer puppyknuffelen 

Deze namiddag zijn we een bezoek gaan brengen aan Anja en haar hondjes, pupjes en logeekes. Quenna kon haar zusjes Fleurie en Kisha nog eens terugzien. Tegen de late namiddag klaarde het weer op en kregen we aangenaam zonnig weer wat natuurlijk ideaal was om foto's te nemen. De pupjes van Kammie Su konden heerlijk buiten spelen. 

Pupjes Kammie Su & Pillowtalk's Si Si El Corazon :
 

Drie zusjes Quenna, Fleurie, Kisha (Tella & Dude) :
Quenna Fleurie Kisha

Ons Hippy, Lucca & Quenna :
Hippy Lucca Hippy Lucca Quenna

Kammie Su & zoon Red, Bino & zus & moeder Pipotje, Doodle & moeder Duja (halfzus van ons Mistica) :
Kammie Su Red Bino
Pipotje Doodle 
Duja Bino Bino Doodle 
Red Kisha Quenna Fleurie Doodle Bino Duja Hippy

 

 

29 april 2012     Test van sociaal gedrag op Holvensche HS : Jolie & Dafne GESLAAGD !!! 

Vandaag namen we deel met onze Havanezers Jolie & Dafne aan de sociabiliteittest op de Holvensche Hondenschool in Geel. Beide zusjes zijn GESLAAGD!! We zijn superblij!! Het was weeral een natte lentedag. Ze voerden alle oefeningen zonder problemen uit.

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

22 april 2012     Workshop Canine Fitness in Nederland 

Deze voormiddag heb ik (Kristine) met Nikita een workshop gevolgd in Nederland (Dogcenter Kerkwijk) over Canine Fitness gegeven door dierfysiotherapeute Elma Bakker en hondeninstructeur Brigitte van Gestel. Deze workshop sluit nauw aan bij het onderwerp van m'n eindwerk voor KATHO in verband met de hondenatleet en m'n stage bij dierfysiotherapeute Ellen Martens van Het Waterhof. Het was een interessante voormiddag. Nikita vond het allemaal heel spannend.

Thema's waren body-awareness, coördinatie en balans bij de hond. Daarnaast kwamen ook belastbaarheid en trainbaarheid van de hond in theorie en praktijk aan bod. De workshop richt zich op preventie van blessures, revalidatie en op verbetering van sportprestaties.

 

Ook thuis oefenen we verder. De Havanezers vinden het ook heel leuk. Het is eens iets anders dan de gehoorzaamheids- of dog dance oefeningen.

 

 

 

 

 

 

 

21 april 2012     Canine Freestyle wedstrijd van 't Kruierke in Balen 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van 't Kruierke in Balen. We hebben opgetreden met Dalia, Quenna & Emilia. We zijn apetrots op onze Havanezers!
Het werd een gezellige dag met het leuke weerzien van andere DD'ers. 

Vanaf dit jaar gaan de nieuwe reglementen binnen de Dog Dance / Canine Freestyle van kracht in België. 2012 is nog een overgangsjaar. De deelnemende honden in alle klassen (behalve in de nieuwe demo klas) moeten een werkboekje hebben waarin na afloop van de wedstrijd de resultaten genoteerd worden. Er is nu een onderscheid tussen twee disciplines nl. Heelwork to music (HTM) en Musical Freestyle (MF). Beide disciplines komen voor elke klas (behalve in de demo klas) apart aan bod op wedstrijd. Eerst HTM, gevolgd door MF telkens per klas. Wij doen aan Musical Freestyle. Er mag ook geen voedsel meer gebruikt worden als beloning in de Initiation en Beginners klas. Er is een nieuwe klas gecreëerd namelijk een demonstratie klas (Fun & Food) waarin honden vanaf 6 maanden kunnen deelnemen. Hier mag wel gebruik gemaakt worden van voedsel of speelgoed om de hond tijdens de routine te belonen. Het is een ideale manier om de honden te laten kennis maken met het hele wedstrijdgebeuren. Deze klas komt op het einde van de wedstrijd aan bod. Er worden geen punten gegeven en ook geen rangschikking. De juryleden geven wel commentaar en opmerkingen.

Intermediate (Musical Freestyle)
Dalia : 1e plaats met 8.78 
Muziek : Globus - Europa (instrumental version) "Heaven help in all our battles"

Grote schat Dalia heeft haar beste pootje voorgezet op deze wedstrijd. We brachten een nieuwe routine die we nog nooit eerder ergens hadden geoefend (behalve thuis dan natuurlijk). Dat was zeer spannend. 
We toonden onze choreografie op de instrumentale versie (met koor) van het lied Europa (Heaven help in all our battles) uitgevoerd door Globus. Naast deze instrumentale versie bestaat er ook een versie van het lied waarin verschillende strofen gezongen worden. Het is een lied over oorlogen en veldslagen over de voorbije eeuwen. Het eindigt met de woorden "Never again!" Gekleed als een vrouwelijke krijger 'reisde' ik met Dalia door verschillende tijdperken : Klassieke Oudheid (Classical Antiquity), Middeleeuwen (Middle Ages), Vroeg Modern Europa (Early Modern Europe) en de Moderne Tijd en Recente Geschiedenis (Moders Times & Recent History). Elk tijdperk werd voorgesteld door middel van een 'mijlpaal' daarop namen van veldslagen die vermeld worden in het lied. Op het einde van de routine toon ik de tekst "To battle ... Never again!" aan de jury.
Ik ben ontzettend trots op Dalia!! Ze had veel aandacht. We hebben enkele nieuwe oefeningen getoond. We hadden veel plezier in de ring. We werden beloond met de hoogste punten in de Intermediate klas. We hebben zelfs twee Border Collies verslaan ;). 
De volgende wedstrijd moet Dalia deelnemen in de Advanced klas, het hoogste niveau in Canine Freestyle. Ze zal de eerste Havanezer in die klas zijn.

Demo klas
Quenna
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Quenna's dog dance debuut is héél goed gegaan. Nog nooit trad ze op een vreemde (nieuwe) plaats op en al zeker niet met toeschouwers. Ze liet zich niet van haar stuk brengen en voerde de oefeningen heel mooi uit. Het is natuurlijk nog een beetje wennen. De jury vond haar een vrolijk hondje.

 

 


Demo klas
Emilia (Jemilia del Paradiso di Cani)
Muziek : Nneka - Heartbeat
Emilia die thuis als een magneet aan mij plakt had het toch wat moeilijker met de nieuwe omgeving en de drukte. Ze was overweldigd. Ze keek meteen rond zich heen. Ze voerde enkele oefeningen heel goed uit, maar ze is ook enkele keren naar de zijkant van de ring gelopen om te kijken wie daar allemaal zat. Ze zal nog meer moeten wennen aan het wedstrijdgebeuren. Buitenshuis optreden is helemaal niet evident, en al zeker niet voor 'schoothondjes'. Het was een goede oefening voor haar.

 

Meer FOTO'S van Dalia, Quenna & Emilia : klik hier  

 

 

18 april 2012     Happy birthday Hippy !!! 

Gelukkige verjaardag Hippy !

 4 jaar

 

 

 

4 april 2012     Havana's 5-ling is 16 maanden 
Tiziano (Je Tiziano del Paradiso di Cani)

Lucca (Jolie Lucca del Paradiso di Cani)

Emilia (J'Emilia del Paradiso di Cani)

Jolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani) 

Dafne (Jolie Dafne del Paradiso di Cani) 
 

 

 

1 april 2012     Havanezerplezier 
 
 
 
 
 

 

 

25 maart 2012     Happy birthday Dolce !!! 

Gelukkige verjaardag Dolce !

 8 jaar

 

 

 

23 maart 2012     Nog meer lentekriebels 

 

 

20 maart 2012     De lente is op komst 


ToscaDolceVita
GioiaHavanaDalia
HippyMisticaItala
IlianoNikitaQuenna
LuccaEmiliaJolie
Dafne

 

 

4 maart 2012     Havana's 5-ling is 15 maanden 

 

 

2 maart 2012     Emilia & Nikita mee naar de praktijkles Anatomie 

Vandaag een examen gaan afleggen op KATHO in Roeselare waar ik Agro- en Biotechnologie (afstudeerrichting Dierenzorg) via afstandsonderwijs volg. In de namiddag vond de praktijkles Anatomie plaats. De palpatiepunten (met o.a. verschillende spieren) bij hond en paard kwamen aan bod. Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita konden meegaan om alles in praktijk te oefenen. Door de dierenarts/professor werden meteen ook de knietjes van deze twee rakkers getest en ze zaten perfect en stevig vast. Emilia en Nikita waren superbraaf, ook tijdens de lange autorit!

 

 

8 februari 2012     Happy birthday Gioia !!! 

Gelukkige verjaardag Gioia !

 5 jaar

 

 

 

7 februari 2012     Havanezer boek (Engelstalig) van Patricia McRae 
Boek over de Havanezer Het overzichtelijk en mooi boek over de Havanezer 
met als titel

Havanese The Essential Guide for the Havanese Lover 

(Breed Lover's Guide)
van Patricia McRae (Ahavapicaro kennel) 
uit de Verenigde Staten

 is nu beschikbaar via Amazon.

Een aanrader!

 

The Havanese was originally bred to be a pampered companion pet of the aristocracy in Cuba especially prized for his long and luxuriously silky coat. A lap-sized charmer, this lively and intelligent little dog exceled at giving amusement and affection, so much so that he quickly became an ideal family pet who is now sought-after worldwide. Along with complete coverage of breed-specific care, this comprehensive guide will teach you how to keep your Havanese's long, dense, and often curly coat properly groomed and looking show-ring perfect.

Dr. Patricia McRae is a retired professor and owner of Ahavapicaro Kennel. Coming from a farm and ranching tradition, but eventually needing her dogs to be smaller, she encountered and fell in love with the Havanese breed. Established in 1997, Dr. McRae's kennel has fielded approximately 40 champions over the past 12 years. She co-founded and served as President of the Delaware Valley Havanese Club (DVHC), of which she remains a member, and is a member of the Havanese Club of America (HCA), where she has served on numerous committees.

 

 

5 februari 2012     Met onze "pups" op bezoek bij familie 

Nog meer sneeuw om zich in uit te leven. Lucca, Emilia, Jolie en Dafne hadden duidelijk veel plezier. Engelse Bulldog Cookie bleef liever binnen. Klik hier om het album Snowfun 2012 te openen.

Lucca Emilia Jolie
Dafne
 
Lucca 
Emilia Jolie Dafne

 

 

4 februari 2012     Eerste kennismaking met sneeuw voor onze "pupjes" (14 maanden) + Sneeuwpret voor allen

Vandaag zijn onze "pupjes" 14 maanden geworden en hoewel ze geboren werden toen er een dik pak sneeuw in de tuin lag, hebben ze er nu voor het eerst kennis mee gemaakt. Toen het eind 2010 sneeuwde lagen ze nog lekker knus bij hun mama Havana en waren ze volop aan het groeien. Nu de winter pas echt begonnen is, kan de 5-ling voor het eerst spelen in de sneeuw. Lucca stond al te popelen om het witte tapijt te verkennen en al gauw volgden haar drie zusjes Emilia, Jolie en Dafne. Ook broer Tiziano (van wie we helaas nog geen "sneeuwfoto's" hebben) heeft zich al kunnen uitleven in de sneeuw. Ze vinden het geweldig! Ze amuseren zich te pletter. Klik hier om het album Snowfun 2012 te openen.

Lucca
Emilia
Jolie
Dafne  
Dafne Lucca Dafne Quenna Quenna Lucca Jolie Emilia Dafne
Nikita Lucca Quenna Quenna Lucca Emilia Dafne Emilia Dafne 
Dafne Jolie Emilia Quenna Dafne Quenna Jolie Lucca Emilia Dafne Jolie Emilia Quenna

Oud en jong hadden veel plezier in de sneeuw : 
Tosca Dolce Vita 
Gioia Havana Dalia 
Hippy Mistica Itala 
Iliano Nikita Quenna

 

 

2 februari 2012     Happy birthday Itala !!! 
Itala

Gelukkige verjaardag 
Itala !

 3 jaar

 

 

 

29 januari 2012     Sociabiliteitsproef op HS Pallieter : Lucca & Emilia GESLAAGD !!! 

Vandaag namen we deel met onze Havanezers Lucca & Emilia aan de sociabiliteittest op de hondenschool Pallieter. Beide zusjes zijn GESLAAGD!! We zijn superblij!! Het was koud weer met een gure wind. Ze voerden alle oefeningen zonder problemen uit.

Lucca (del Paradiso di Cani)Emilia (del Paradiso di Cani)De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

1 januari 2012     Happy 2012 
De eerste dag van het jaar hebben we gevierd bij Tiziano. Hij mocht z'n cadeautjes zelf openmaken en vond dat natuurlijk heel plezant. Z'n zusjes Lucca, Emilia, Jolie en Dafne waren ook van de partij.
 

 

 

Klik hier voor het Nieuws van 2011, 2010, 2009, 2008

 

 

                   
Home Back Top Next