Home  

Contact Gastenboek  

Havanezers Bichons Havanais

del Paradiso di Cani

Welkom Over ons Nieuws Havanezer Onze honden Puppies Foto's LinksNieuws van 2015 2014 2013 2012 2011-2010-2009-2008

 

NIEUWS 2013

 

20 december 2013     Agility training in manège in Westerlo

In de wintermaanden (tussen 22/11 en 28/02) trainen we met de B.H.P. (voorheen Pallieters) in een manège in Westerlo op vrijdagavond en soms ook op zondagvoormiddag. We krijgen ook les van externe lesgevers. Zelf ga ik 5x op vrijdag en 2x op zondag met telkens 2 honden. Op de eerste training (20/12) heb ik met Nikita en Emilia gelopen. Op de tweede training (22/12) met Gioia en Havana. Ook Iliano was toen mee en tijdens de pauze heeft hij ook nog eens wat sprongen en hindernissen genomen. Deze kleine rakker kent het nog allemaal, ook al is het al héél lang geleden dat hij nog agility gedaan heeft :).

 

 

14 december 2013     Canine Freestyle training in Kerstsfeer

Deze avond zijn we naar G.H.V. gegaan met Liana, Lucia, Sienna, Itala en Dafne. 

 

 

7-8 december 2013     Canine Freestyle wedstrijd Open Belgium in Balen

Dit jaar nemen we met drie honden deel aan het Belgisch kampioenschap Canine Freestyle (Belgian Open) namelijk de Havanezers Mistica, Vita en Dalia. Het is een 2-daagse wedstrijd met veel nationale en internationale deelnemers. In totaal waren er 94 routines zowel Heelwork als Freestyle. Iedereen kan een keer op zaterdag en een keer op zondag optreden. De samenstelling van de jury is op beide dagen lichtjes anders. De hoogste score van deze 2 dagen geldt voor de eindranking. Twee dagen na elkaar optreden hadden we nog nooit eerder gedaan. We zijn supertrots op onze "dansertjes" want ze hebben hun beste pootje voorgezet. Zaterdag was Sienna mee om te supporteren en op zondag eveneens Lupine en Laguna.

Novice FS
Mistica : 8,39 (Internationaal : 10e plaats op 21 en Nationaal : 7e plaats)
Muziek : Western mix (Ecstasy of Gold & Bandidas)
Mistica heeft zowel op zaterdag als op zondag een zéér mooie prestatie neergezet. Ze had de hele routine door veel aandacht en voerde de oefeningen op haar immer speelse en vrolijke manier uit. Ze behaalde een mooie score en we zijn blij met het 8-je. De punten van zaterdag waren het hoogst, al vonden we de afwerking op zondag net iets correcter. Het is wel jammer dat er 0,2 strafpunten zijn afgetrokken omwille van enkele blafjes tijdens de volgoefening. Mistica is zo enthousiast. Dergelijke afstraffing weegt toch zwaar door op het eindresultaat. Wij zijn trots! Mistica heeft twee dagen het beste van zichzelf gegeven en we hebben veel plezier gehad. Dat is het voornaamste.

Intermediate FS
Vita : 8,41 (Internationaal : 8e plaats op 13 en Nationaal : 7e plaats)
Muziek : 1789 Les amants de la bastille - Je veux le monde
Ook op Vita zijn we heel trots. Ze heeft twee dagen met veel enthousiasme haar routine getoond. Ze behaalde ook een mooi schore en een volgend 8-je. De score van zaterdag was het hoogst. Vita heeft op zondag eventjes geaarzeld wat als een "weigering" aanzien werd. Ook hier zijn we héél tevreden en kijken we terug op een leuke wedstrijd met Vita.

Advanced FS
Dalia : 9,05 (Internationaal : 7e plaats op 15 en Nationaal : 6e plaats op 12)
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
De advanced klas was de klas van de grote kleppers van België en enkele deelnemers uit Frankrijk. Het is dus niet eenvoudig om "het op te nemen" tegen die Border Collies en Poedels met ons kleine gezelschapshondje. Op zaterdag was Dalia in het begin van de routine wat afgeleid en ging ze even naar de jurytafel toe. Van zodra ik de muziek startte, merkte ik dat ze eigenlijk nog niet klaar was om te beginnen, maar je kan natuurlijk niet stoppen of opnieuw beginnen. We hadden op zaterdag ook geen ringverkenning gedaan (met geen één van onze drie honden) en dat was eigenlijk toch wel een must. Op zondag daarentegen heeft Dalia weer schitterend gewerkt! Wat een energie! Wat een enthousiasme! Wat een plezier! Het is een mooie afsluiter van deze routine en van het (wedstrijd)jaar. We zijn Dalia zo dankbaar voor al die mooie momenten! Het is gewoon een superhondje! We zijn blij met de mooie score. Dalia behaalde een ex-aequo met Border Collie Gijsje. Ze hadden dus beiden 9,05, maar omdat Gijsje op technisch vlak een 9,09 en Dalia een 9,04 eindigde hij voor Dalia. Je zou kunnen stellen dat Dalia een gedeelde 6e plaats had internationaal en een gedeelde 5e plaats nationaal. We zijn apetrots op onze schat! Maar we hadden vooral heel veel plezier :).

Resultaat Freestyle met de club (G.H.V.)
Zowel internationaal als nationaal behaalde we met onze club (Grasheidse hondenvereniging) de 2e plaats (op 9) met 26,99 voor de "Beste club Freestyle" en dit dankzij de punten van Eby, Gijsje en Dalia. 

Meer foto's zie : wedstrijden

 

 

4 december 2013     Happy birthday Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne !!!

Gelukkige verjaardag 
aan de pups van Havana !

 3 jaar

 

 

 

24 november 2013     Happy birthday Liana, Lupine, Laguna, Lucia & your brother Bo !!!

Gelukkige verjaardag 
aan de pups van Dalia !

 1 jaar

 

 

 

24 november 2013     Welkom Sienna

Vandaag hebben we een nieuw lid in de familie verwelkomd : het red brindle Havanezer teefje Glaciera (Léka Gyöngye Glaciera) van 4,5 maanden. We noemen haar Sienna. Ze werd geboren op 13 juli 2013 in Hongarije en verbleef daarna enkele weken in Nederland. Ook haar broer woont in Nederland. 

Sienna werd meteen hartelijk verwelkomd door onze roedel. Het zal een grote Havanezer worden. Ook al is ze nog een pup, ze is al heel wat groter dan onze éénjarige Havanezers (pups van Dalia). Sienna heeft één blauw oogje. 

 

Ze voelde zich hier al gauw thuis. Het nestje onder de salontafel is haar lievelingsplekje om te slapen. Ze ligt dolgraag op haar rug met de vier pootjes omhoog. Lekker relaxed! Lupine is haar grote speelkameraad, maar ook Lucia probeert ze uit te dagen. Ze zit heel graag in de tuin. Haar witte pootjes zien dan ook dagelijks "zwart" van al dat ravotten in de tuin en kunnen dan een voetbadje gebruiken.

Op 1 december is Sienna voor het eerst mee naar de hondenschool gegaan (op het agility terrein met Emilia en Nikita). Ze heeft een ontzettend open karakter en gaat meteen iedereen knuffelen.

 

 

23 november 2013     Bezoek aan Anja in Bergen Op Zoom

Vandaag hebben we nog eens een bezoekje gebracht aan Anja en haar hondjes. We hebben ook nog eens kunnen puppyknuffelen :). Ons Lupine en Laguna vergezelden ons.

Pups Duja Lupine del Paradiso di Cani Laguna del Paradiso di Cani 
Bowie Blue Siera Red

 

 

16 november 2013     Bezoek aan Nadine in Vinkt

Op de terugweg naar huis van de demonstratie op de Eurodogshow hebben we een bezoek gebracht aan Nadine en haar honden.

Ons Laguna & Lupine werden zo even herenigd met hun vader Billy.

 

Laguna & Lupine

Billy Dochter van Billy Pups Mojito

 

 

16 november 2013     Canine Freestyle demonstratie op Eurodogshow in Kortrijk 

Vandaag waren we met 6 van onze honden op de Eurodogshow in Kortrijk : Havanezers Dolce, Vita, Dalia, Mistica, Lupine en Laguna. Tijdens de eerste demonstratie trad Linda op met Mistica (Western mix) en Kristine met Dalia (Macklemore - Can't hold us). Tijdens de tweede demonstratie traden we nog eens op met The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) op het lied The Bongo Song van Safri Duo. Ook Lupine en Laguna waren van de partij en deden heel wat indrukken op. 

Meer foto's zie : demonstraties

 

 

14 november 2013     Buitenrit met De Poedertoren

ZALIGE buitenrit in Herselt en omstreken (ondanks de regen)!!!
Na 7 jaar nog eens volle galop kunnen beleven, gewoonweg genieten!!!
Met dank aan Louise van Paardencentrum de Poedertoren

 

 

9 november 2013     Canine Freestyle wedstrijd in HS De Roedel in Helchteren

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door HS De Roedel in Helchteren. We namen deel met Quenna, Gioia en Dalia. Het was geen gemakkelijke wedstrijdring. Deze was namelijk helemaal open. Laguna was ook van de partij als supporter.

Beginners FS
Quenna : 4e plaats (op 14) met 8,37 
Muziek : Gary Jules - Mad World
Quenna heeft zeer goed "gewerkt". We hadden veel plezier. Ze werd beloond met een knappe 8. Ze mag nu overgaan naar de volgende klas, de Novice.

 

Novice FS
Gioia : 1e plaats (op 6) met 8,57
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Tijdens de pauze heb ik met Gioia een uitgebreide zaal- en ringverkenning gedaan. Dat was hard nodig want onze slimmerik (ze is echt heel slim, maar ze kan ook oh zo koppig en eigenzinnig zijn) had toch zoveel te onderzoeken en te bekijken. Alle honden en mensen moesten toch eens uitgebreid dag gezegd worden. Na de middagpauze was het de beurt aan Gioia. We konden tamelijk snel starten en Gioia voerde de oefeningen goed uit. Het leverde haar een knappe 8,57 punten op. Ze mag nu overgaan naar de Intermediate klas. Onze eigenzinnige Gioia behaalde hiermee tevens de 1e plaats!!!

Advanced FS
Dalia : 4e plaats (op 9) met 9,12 
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Jarige Dalia was in het begin even afgeleid en ging ze de mensen voor de ring (oa de jury) even begroeten, maar eens ik haar aandacht had liet ik de muziek starten en heeft ze supergoed gewerkt. Alleen jammer dat m'n schoen tijdens het tweede refrein uitviel. Tijdens het 'dansen' slaagde ik er meteen in deze terug aan te doen, maar ik was zo uit balans dat Dalia schrok van mijn onverwachtse beweging en bijgevolg niet door m'n benen durfde lopen. Ze kreeg dus strafpunten voor deze "weigering". Ik kan haar niets kwalijk nemen, ik ben zeer fier op haar. Het is zo leuk om te zien hoeveel plezier ze heeft. Het is ook altijd nog even wennen aan die supergrote ring. 

Na de advanced klas werd ik uitgenodigd om de Fun & Feed te jureren ~ Laguna de hartendief                     

              

 

 

9 november 2013     Happy birthday Dalia

Gelukkige verjaardag 
Dalia !

 6 jaar

 

 

 

3 november 2013     Happy birthday Havana

Gelukkige verjaardag 
Havana !

 6 jaar

 

 

 

24 oktober 2013     Happy 11 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!

 

 

24 oktober 2013     Happy birthday Quenna

Gelukkige verjaardag 
Quenna !

 3 jaar

 

 

 

23 oktober 2013     Happy birthday Iliano

Gelukkige verjaardag 
Iliano !

 4 jaar

 

 

 

17 oktober 2013     Buitenrit met De Poedertoren

De namiddag zijn we nog eens een buitenrit gaan maken samen met de mensen van De Poedertoren. Ondanks de regenbuien de voorbije dagen en uren, is het heel de rit droog en zelfs wat zonnig gebleven. Lekker ontspannend!

 

 

12 oktober 2013     Bezoek aan dierenevenement

Deze namiddag hebben we een bezoek gebracht aan de Geelse Dierendag die plaatsvond in de landbouwhal van de hogeschool Thomas More (KHK Geel). Er waren verschillende dierenwelzijnsorganisaties aanwezig. Er werden ook demonstraties gegeven zo ook van de HHS uit Geel. We werden uitgenodigd om met onze pupjes, die we voor deze gelegenheid hadden meegenomen, wat oefeningen te tonen tijdens de opwarming. Zo hebben Lupine en Laguna ook even in de ring hun kunstjes mogen tonen. Ze waren heel erg braaf. Het was een goede oefening voor hen.

En 's avonds zijn we met Liana en Lucia nog naar de hondenclub gegaan.

 

 

11 oktober 2013     Belgium's Got Talent


Link naar de video met televisie optreden + volledige versie van het optreden

04/05/2013Op 13 april, de DD wedstrijd in Balen, werden we aangesproken en gevraagd om deel te nemen aan de tweede editie van Belgium's Got Talent. Een jaar geleden hadden we reeds deelgenomen aan de Franse versie (La France a un incroyable talent) en dat is een onvergetelijk avontuur geworden samen met onze viervoeters. Zonder verwachtingen hebben we ons ingeschreven met The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) met onze routine op The Bongo Song van Safri Duo. We werden uitgenodigd op de preselecties. Die vonden plaats op 4 mei 2013 in Vilvoorde. De jury was zeer enthousiast over ons optreden. Al gauw kregen we een telefoontje dat we mochten deelnemen aan de audities in Antwerpen. En zo geschiedde.

Op 26 juni 2013 vond onze auditie voor Belgium's Got Talent plaats in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het was weer een drukgevulde dag met heel wat interviews en fotoreportages, maar vooral met veel plezier met de honden. In de namiddag mochten we optreden voor een bomvolle zaal en 3-koppige jury. We kenden slechts 3 mensen in het publiek, maar het gejuich en applaus was oorverdovend. Dat gaf een ontzettend goed gevoel te horen dat je auditie geapprecieerd werd door het dolenthousiaste publiek. Het optreden was geslaagd. De hondjes hadden hun beste pootje voorgezet. We zijn supertrots op hen. Het verdict van de jury : een ja van Rob, maar helaas geen ja's van Ray en Karen. Ze hebben het niet zo voor hondenacts. Ieder z'n mening, wij hebben in elk geval weer een onvergetelijk avontuur met onze vier lieverds meegemaakt!!! 

 

We hebben heel wat vriendelijke mensen ontmoet. De sfeer was zeer aangenaam backstage.

Deze avond werden de audities van BGT uitgezonden op vtm. In deze eerste aflevering komen onze hondjes aan bod.

Video

 

 

 

6 oktober 2013     Test van sociaal gedrag met Liana, Lupine, Laguna en Lucia in Geel : GESLAAGD

Vandaag namen we deel met onze vier jongste Havanezers (Liana, Lupine, Laguna en Lucia del Paradiso di Cani) aan de Test van sociaal gedrag (Sociabiliteitstest) op de Holvensche Hondenschool in Geel. Ze zijn 10 maanden oud. Deze vier dochters van ons Dalia toonden hun zeer sociale aard en slaagden dan ook zonder problemen. Op Tosca, onze Maltezer die al een dagje ouder wordt, na hebben al onze honden hun Test van sociaal gedrag afgelegd en zijn ze met glans geslaagd. 

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

Van links naar rechts : Kristine met Lucia, Linda met Laguna, Linda met Liana en Kristine met Lupine. Allen geslaagd :).

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden.
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen:
1. Door 2 personen met honden
2. Door een jogger op een afstand van 2 m
3. Door een fietser op een afstand van 3 m
4. Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

29 september 2013     Uitstap naar zee


Liana, Lupine, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani

Vandaag zijn we met de "pups" (10 maanden ondertussen) gaan uitwaaien aan de kust van Blankenberge. De zon was van de partij. De vier zussen hebben zich goed geamuseerd. Na de strandwandeling zijn we nog op de dijk gaan wandelen. Ze waren superbraaf. Daarop zijn we nog een bezoek gaan brengen aan Tiziano (zoon van Havana). Hij was heel gek en speels toen hij ons terugzag. 
 

 

22 september 2013     Clubkampioenschap Agility BHP

Vandaag hebben we met de Havanezers Gioia, Havana en haar dochter Emilia deelgenomen aan het clubkampioenschap van BHP (Belgische Hagility Plub). Helaas kon Engelse Cocker Nikita niet meedoen (loopsheid). Het clubkampioenschap vond plaats in een hondenclub in Brecht. De hondjes waren toch een beetje onder de indruk. Het waren niet de gemakkelijkste parcours wat heel wat DK's onder de deelnemers veroorzaakte.

Het eerste vaste parcours had als grote moeilijkheid dat de tunnel onder de kapel (dak) stond. Gioia heeft zich hier laten vangen en het verkeerde toestel genomen wat haar een DK op dit parcours opleverde. Havana en Emilia hebben dit wel juist gelopen. Havana haperde enkel nog even in de weave.

Het tweede vaste parcours had dezelfde moeilijkheidsgraad en deze keer liet Havana zich vangen wat haar een DK opleverde. Gioia en Emilia liepen het dan weer correct.

Het derde agility parcours ging voor de drie Havanezers heel vlot. Alleen spijtig dat Emilia één hindernis dubbel sprong wat ook haar een DK opleverde. 

Toch zijn we trots op deze rakkers. Havana behaalde een 4e plaats. Gioia en Emilia een 7e en 8e plaats. Het was tevens een gezellig weerzien met de BHP-ers.

Dank aan Lut voor de foto's!

 

 

19 september 2013     Happy birthday Nikita

Gelukkige verjaardag 
Nikita !

 3 jaar

 

 

 

14 september 2013     Canine Freestyle wedstrijd op BBCC

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door Belgian Border Collie Club in Vlimmeren. 

Beginners FS
Lucca : 8,17
Muziek : Emeli Sandé - Heaven
Een knappe prestatie van Lucca! Soms even aarzelend, maar wel heel aandachtig.

Jolie : 2e plaats met 8,79
Muziek : Psy - Gangnam Style
Gekke Jolie "dansend" op een gek lied. Goede combinatie blijkbaar. Hoewel Dafne deze routine ook perfect kan uitvoeren, is ook Jolie er goed mee weg. Mooie punten en een knappe 2e plaats!

Intermediate FS
Dolce : 8,62
Muziek : Adele - Skyfall
Dolce heeft haar James Bond routine mooi uitgevoerd. De oefening waarbij ze op de voeten springt hebben we dus moeten vervangen (belachelijk!). Ook het rusten op de schouders mag niet. Leuk hoor! Heel veel vrijheid in het maken van een routine. Probeer eens origineel te zijn. Dolce heeft deze 8 dan ook dik verdiend!

Advanced FS
Dalia : 9,08 (4e plaats : onterecht!)
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Allereerst : PRACHTIG !!! ZALIG !!! FANTASTISCH !!! Dalia heeft op deze wedstrijd haar allerbeste prestatie neergezet met deze routine. Van het begin tot het einde ging alles vlot, hevig, met véél enthousiasme en aandacht! Gewoon SUPER !!! Zoveel toffe reacties uit het publiek. Iedereen werd er vrolijk van om Dalia zo energiek en enthousiast bezig te zien. Voor mij als geleider was dit ook zalig om te doen. De hele tijd een big smile. Effe gek doen op deze leuke muziek. Gewoon genieten van de samenwerking met onze lieve Dalia.
En dan het verdict van de jury : 4e plek. Onterecht! En velen waren het met ons eens!!! Gezien de fouten van de andere advanced spelers, had Dalia zelfs mogen winnen!

Na de advanced klas werd ik uitgenodigd om de Fun & Feed te jureren. Mooie routines gezien.

 

 

8 september 2013     Canine Freestyle demo in Bornem 

Net zoals vorig jaar hebben we met The Wet Nose Dancers opgetreden op Fortiviteiten in Bornem. Het was een leuke demo. De hondjes (Dolce, Jolie, Lucca, Laguna en Lupine) hebben dat heel goed gedaan.
                                              Allemaal rossekes 

 

7 september 2013     Canine Freestyle wedstrijd op Brabo

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door K.V. Brabo in Brasschaat. 

V.l.n.r. Quenna, Havana, Liana, Dalia, Gioia

V.o.n.b. Liana, Gioia, Quenna, Dalia, Havana

 

Beginners FS
Quenna : 8,42 (4e plaats)
Muziek : Gary Jules - Mad World
Net geen podiumplaats, maar een dikverdiende 8! Knappe prestatie van Quenna!

 

 

Novice FS
Havana : 8,28
Muziek : Enya - Orinoco Flow
Het eerste optreden in de Novice klas voor Havana. Ze heeft dat heel goed gedaan. Mooie punten!

Gioia : 8,09
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Nog niet de perfecte uitvoering, maar toch een heel goed optreden. Blij met de welverdiende 8.

Advanced FS
Dalia : 3e plaats met 9,27
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Een prachtprestatie van Dalia !!! Onbeschrijflijk hoe fantastisch ze "gedanst" heeft. Pure fun! Eén van de juryleden, Alfons Van den Bosch, vond dat Dalia had moeten winnen! Wat een compliment!

 

 

31 augustus 2013     Bezoek aan Bo

Deze namiddag hebben we een bezoek gebracht aan Bo (Lupo Dal Bo del Paradiso di Cani), de broer van ons Liana, Lupine, Laguna en Lucia (del Paradiso di Cani). Hij ziet er supergoed uit! Wat leuk om deze lieve schat nog eens terug te kunnen zien!!!! Het doet toch raar, een pupje bij ons geboren, na enkele maanden nog eens terug te zien. Hij heeft voor altijd een plaatsje in ons hart. 

Dalia en haar dochters voelden zich er meteen helemaal thuis. De tuin was één grote speeltuin :).
Hier enkele foto's.
 

 

30 augustus 2013     Buitenrit met De Poedertoren

De namiddag zijn we een gezellige buitenrit gaan maken met de paarden van Paardencentrum De Poedertoren. Het was een mooie wandeling.

Kristine met Tarzan Linda met LaRoma Laura met Combo

 

 

24 augustus 2013     Happy 9 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!


 

 

20 augustus 2013     Happy birthday Mistica

Gelukkige verjaardag 
Mistica !

 5 jaar

 

 

 

18 augustus 2013     Canine Freestyle wedstrijd op G.H.V.

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door de Grasheidse Hondenvereniging in Grasheide. Foto's genomen in onze tuin (dus niet op wedstrijd).

Beginners FS
Dafne : 
Muziek : Psy - Gangnam Style
Dafne was helaas wat onder de indruk van de drukte in de (kleine) zaal. Het is dan ook begrijpelijk dat we geen acht gekregen hebben. We brachten een nieuwe routine nl. op de Gangnam Style van Psy. We weten wat ze kan en dat ze er veel plezier in kan hebben. Thuis is ze een bom energie met bijzonder veel aandacht.

Itala : 
Muziek : Winnie The Pooh Theme Song
De eerste wedstrijd voor punten voor Itala en zoooooo goed meewerken! Vrolijk, speels, aandachtig! Dit kleine zwarte Havanezertje heeft samen met Linda een dag uit het leven van Winnie The Pooh verteld. Opstaan, koffie drinken, spelen met de vriendjes en met de bal, de bijen wat gaan lastig vallen, honing eten, om dat door Christopher Robin met het wagentje terug naar het bedje vervoerd te worden om terug te gaan slapen. Ze deed het schitterend. De punten van de jury zijn dan ook onbegrijpelijk. Nog niet eens een acht! Absurd!

Jolie : 
Muziek : Don Diablo ft. Dragonette - Animale
Jolie was op sommige momenten heel erg geïnteresseerd in geurtjes uit de mat (gelijkend op kunstgras). Ze ging tussen de oefeningen door al eens snuffelen. We kregen dan ook geen acht voor dit optreden. Al bij al zijn we toch tevreden. De ene dag is de andere niet.

 

Novice FS
Mistica
Muziek : Western mix : Ennio Morricone (Ecstacy of gold) & Bandidas
Mistica heeft dat super gedaan! We zijn zo trots op haar. Het was dan ook een groot ongeloof voor ons dat ze er geen acht voor gekregen heeft! Onterecht! Had de tranen in m'n ogen bij het zien van de routine.

Gioia : 
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Gioia, één van onze slimste Havanezers, kan zo koppig zijn he :p. Voor de aanvang van de routine moest ze toch wel even dag gaan zeggen tegen het publiek. Blijkbaar ergerde één jurylid zich hieraan en kreeg Gioia er strafpunten voor ... Eens ze begonnen was heeft ze dat heel goed gedaan. Maar ja, ook hier weer een gekke quotering.

Nikita : 8,2 (4e plaats)
Muziek : Rihanna - Where have you been?
Amper een week geleden nog de "oude routine" gebracht en vandaag voor het eerst de nieuwe routine met Nikita. Ze deed dit al héél erg goed. We toonden verschillende nieuwe oefeningen. Ze kreeg mooie punten.

Intermediate FS
Dolce :
Muziek : Adele - Skyfall
Ronduit belachelijke punten! Dolce heeft echt goed meegewerkt. Rustig, maar de muziek is dan ook rustig. Zeer aanmoedigend allemaal hoor met zo'n jurering! Kers op de taart is dan nog 0,5 strafpunt voor een oefening die NIET verboden is en dit jaar al meerdere malen door ons werd uitgevoerd zonder enige opmerking te krijgen. De oefening is bovendien vlot en zeer veilig verlopen (wat onze vereiste is!). Het gaat om het springen op de voeten. 

Advanced FS
Dalia : 3e plaats (op 9) met 8,96
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Dalia heeft weer het beste van zich laten zien. Ik als geleider heb wat stomme foutjes gemaakt, maar Dalia was gewoon weer super! Zalig hondje om mee te werken! Ze is ook dolenthousiast en één bom energie! We kregen een 3e plaats.

Na de Advanced klas was het tijd voor de Fun & Feed. Ik was uitgenodigd om de deelnemende routines te jureren. Een leuke en interessante ervaring.

Met acht honden/routines deelnemen aan een wedstrijd. Het is eens iets anders ;). Een drukgevulde dag in elk geval. We zijn supertrots op onze viervoetertjes! Ze hebben dat héél goed gedaan. 

 

 

17 augustus 2013     Happy birthday Vita

Gelukkige verjaardag 
Vita !

 8 jaar

 

 

 

11 augustus 2013     Canine Freestyle wedstrijd op Symbo

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door Hondvriendelijke Vereniging Symbo in Zwijndrecht. 

Beginners
Nikita : 3e plaats (op 10) met 8,04
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Een knappe prestatie van Nikita!

  Nikita             Quenna

Quenna : 7,83 (5e plaats)
Muziek : Gary Jules
Quenna heeft echt heel goed gewerkt! Ze heeft een dikke 8 verdiend! Zo onfair van bepaalde juryleden ...

Fun & Feed
Iliano
Muziek : Ellie Goulding - Light
Naast Agility ervaring, heeft onze enige reu in huis, Iliano del Paradiso di Cani, ook wel wat geleerd van dog dance. Hij heeft echt z'n eigen stijl :p. Hij loopt graag op z'n achterpoten (iets wat we bij onze honden niet stimuleren) en heeft ook een gekke manier van cirkels rond de geleider stappen. Een uniek geval. Voor dit uniek geval hebben we dan toch eens een routine in elkaar gestoken en op deze wedstrijd gebracht. Het was heel leuk om te doen! De gietende regen weerhield Iliano niet om z'n beste kunstjes te tonen :).

Video Iliano                                                                                     

              

 

 

10 augustus 2013     Clubkampioenschap Agility op HS Hoba

Deze namiddag vond het clubkampioenschap agility plaats van HS Hoba. We waren met 13 deelnemers. Er werden 3 parcours gelopen : 2 vast en 1 jumping. Nikita behaalde een mooie 3e plaats en Emilia een 6e. We hadden veel plezier. Er werd ook een fun parcours gelopen (2 tegen elkaar). 

Dank aan Sam van 585 photo voor de mooie foto's!

Video Emilia & Nikita   Bedankt Viola !!!

 

 

6 augustus 2013     Overgangsproef gehoorzaamheid op HS Hoba met Laguna

Vandaag hebben we met Laguna de overgangsproef gehoorzaamheid meegedaan en ze is geslaagd!!! Ze mag voortaan trainen in de B klas.

 

 

3 augustus 2013     Overgangsproef gehoorzaamheid op HS Hoba met Lupine en Liana

Vandaag hebben we met Lupine en Liana de overgangsproef gehoorzaamheid meegedaan en ze zijn beiden geslaagd!!! Ze mogen voortaan deelnemen in de B klas.

 

 

28 juli 2013     Bezoek TizianoTiziano, Lucca, Liana, Laguna, Lupine, Havana, Lucia                        Havana en zoon Tiziano                

 

 

24 juli 2013     Happy 8 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!

Liana, Lupine, Laguna, Lucia 24.07.2013

 

 

21 juli 2013     Workshop Balanced Horsemanship & Academische Rijkunst op De Poedertoren in Herstelt

Vandaag heb ik de workshop "Balanced horsemanship & academische rijkunst" gegeven door gastdocent Jarno De Smet bijgewoond die plaatsvond op Paardencentrum De Poedertoren in Herstelt. Het was een leerrijke dag!

 

 

19 juli 2013     Happy birthday Tosca

Tosca 13.07.2013

Gelukkige verjaardag 
Tosca !

 12 jaar

 

 

 

7 juli 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Geel

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door Holvensche Hondenschool in Geel. 

Initiation
Lucca : GESLAAGD
Muziek : Emeli Sandé - Heaven
Lucca had wat last van de warmte. Ze was supergoed en heel actief begonnen. Al gauw hing haar tong "op de grond". Ze herpakte zich en voerde de rest van de routine prima uit. 

Beginners
Havana : 8,15 (4e plaats)
Muziek : Enya - Orinoco Flow
Ook Havana wist van de warmte, maar dat heeft haar niet belet om een knappe prestatie neer te zetten. Ze werd beloond met een 8.

Video Havana

Havana     Nikita

Nikita : DK
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Na één oefening besloot Nikita het terrein te verlaten, op zoek te gaan naar de zak met lekkers (die gesloten was), snel weer terug te keren om dan een PERFECTE uitvoering neer te zetten van deze routine. Zelfs met deze hoge temperatuur. Heel spijtig. 

Advanced
Dalia : 3e plaats (op 7) met 8,96
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Een nieuwe routine, oorspronkelijk bedoeld voor optredens buiten, maar zo leuk om uit te voeren dat het gewoon onze nieuwe routine wordt voor dit najaar. SUPER !!! Niet te omschrijven !!! Dalia is gewoon SUPER !!!
Het Franstalige jurylid kwam zelfs complimenten geven over Dalia!!!

Video Dalia


Fun & Feed
Lucia 
Muziek :
Rihanna - Diamonds
Ons 7 maanden oude pup Lucia mocht haar kunstjes tonen op deze wedstrijd in de F&F klas. 't Was prachtig.

Video Lucia

 

 

 

3 juli 2013     Havanezer reünie in Vinkt

Vandaag hebben we Nadine, Mylène en Jo terug gezien op onze Havanezer reünie in Vinkt. We hebben de pupjes van Dalia meegenomen (Liana, Lupine, Laguna en Lucia) zodat ze nog eens herenigd werden met hun vader Billy. Ook kleine Itala, geboren bij Mylène, heeft ons vergezeld. Onze gekkerds Mistica, Quenna, Jolie en Dafne waren ook van de partij.

Fotoalbum


 

 

22 juni 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Langemark 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door De Brave Bakelanders in Langemark. 

Mistica

Lupine

 

Novice
Mistica : DK
Muziek : Western mix (Ennio Morricone & Bandidas)
Prachtig gewerkt! Helaas in het begin van de routine even het terrein verlaten. Zeer positieve commentaren gekregen van toeschouwers.

Intermediate
Vita : 8,21 (4e plaats)
Muziek : 1789, Les Amants de la bastille - Je veux le monde
Mooie prestatie van Vita.

Fun & Feed
Lupine 
Muziek :
David Guetta ft. Sia - She Wolf
Ons 6,5 maanden oude Lupine voor het eerst op wedstrijd. Kei goed gedaan! Fantastische commentaren van de jury.
Video Lupine

The Havanese Freestylers
Muziek : Safri Duo - The Bongo Song
Nog eens dolle pret met onze quattro act! Ook de jury had veel plezier.

 

Vita

 

 

16 juni 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Luik

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door CCS Liège in Luik. 

Gioia

 


Dalia

 

 

 

 

Novice
Gioia : 8,15
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Nieuwe routine en veel nieuwe oefeningen. Een beetje afgeleid, maar mooie prestatie van Gioia.

Intermediate
Dolce : 8,36 (4e plaats op 7)
Muziek : Adele - Skyfall
Nieuwe routine. Knappe prestatie van Dolce.

Advanced
Dalia
: 9,11
Muziek : Globus - Europa (Heaven help in all our battles)

Ook weer een knappe uitvoering van Dalia. Trots op onze lieve meid!

Fun & Feed
Liana 
Muziek : Xena theme song

Laguna
Muziek : Hurts - Miracle

Onze 6 maanden oude pupjes (dochters van Dalia) hebben voor het eerst op een wedstrijd opgetreden. In de fun & feed klas mochten ze hun "kunsten" laten zien. Ze deden dat schitterend!

Video Liana     Video Laguna

Dolce

 

Liana

Laguna

LOL

 

 

26 mei 2013     Canine Freestyle demonstratie in Mechelen

Deelname aan de Canine Freestyle (dog dance) demonstratie in Mechelen met de pupjes Lupine en Laguna, mama Dalia, gekke Dafne, slimme Dolce, kleine Itala en Hippy.

 

 

 

24 mei 2013     Happy 6 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!


 

 

20 mei 2013     Happy birthday Kira

Kira 01.05.2013

Gelukkige verjaardag 
Kira !

 8 jaar

 

 

 

18 april 2013     Happy birthday Hippy

Hippy 21.05.2013

Gelukkige verjaardag 
Hippy !

 5 jaar

 

 

 

13 april 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Balen

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door HS 't Kruierke in Balen. Vier juryleden waarbij hoogste en laagste score wegvalt.

Initiation
Emilia
GESLAAGD
Muziek : Nneka - Heartbeat
Een beetje onzekerder en rustiger dan in Theux, maar knap gedaan van Emilia!

Beginners
Nikita : 8,12
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Rustiger dan anders, maar mooi uitgevoerd.

Havana : 7,95
Muziek : Gary Jules - Mad World

Echt supergoed gewerkt! De "moeilijke" oefeningen zeer knap uitgevoerd. Onterecht geen 8 gekregen.
Video Havana

Nikita       Havana

Intermediate
Vita : 3e plaats met 8,51 !!!
Muziek : 1789, Les amants de la bastille - Je veux le monde
Eerste publieke uitvoering van deze nieuwe routine. Muziek van Frans theaterstuk over Franse Revolutie vandaar ook de kledij en attributen. Door technische fout van stereo moesten we de routine na helft herbeginnen. Toch héél knap gedaan van Vita. Héél trots op onze lieve Vita!

Video Vita

 

 

7 april 2013     Met de pups van Dalia naar de kust

We hadden eindelijk nog eens een mooie, zonnige en tamelijk warme dag. Deze namiddag zijn we naar de kust getrokken met de 4 zussen. Het was voor de pups hun eerste kennismaking met het strand. Ze vonden het superleuk. Ze hebben zo schattig rondgedarteld en achter elkaar gelopen. We hebben door de duinen een wandeling gemaakt en de pups volgden als hondjes. Bergop, bergaf, ... ze vonden het heerlijk. We zijn nadien ook nog even op de dijk gaan wandelen. De vier hadden weer veel beziens. Ze waren superbraaf en wandelden mooi mee aan de leiband. 

Meer foto's : klik hier                                                                                                                             Video : klik hier

 

 

3 april 2013     Foto's van Dalia's pupjes

We hebben veel leuke foto's van Bo aangekregen! Het is super om via deze weg op te volgen hoe hij uitgroeit en wat voor deugnietstreken hij allemaal uitsteekt ;). 

Op het profiel van Bo zijn foto's te bekijken die we van z'n familie hebben aangekregen. 

We kregen ook dit leuke filmpje van Bo :).

De avonturen van Liana, Lupine, Laguna en Lucia zijn te volgen via het ondertussen al derde deel van het dagboek.

 

 

31 maart 2013     Vrolijk Pasen 

vanwege ons konijn Caro

 

 

25 maart 2013     Happy birthday Dolce !!! 

Gelukkige verjaardag 
Dolce !

 9 jaar

 

 

 

24 maart 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Theux - Dalia 2e plaats in Advanced klas freestyle !!! 

Deze (weeral) met sneeuwbedekte zondag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd in Theux (Polleur) georganiseerd door hondenschool EEC Jean Cokaiko met onze Havanezers Dalia en Emilia. 

Advanced
Dalia : 2e plaats (op 7) met 9,32 !!!
Muziek : Globus - Europa (Heaven help in all our battles : Intrumental version)
Het was voor Dalia de tweede keer dat ze deelnam in deze advanced klas (hoogste klas) en ze was enkele maanden "buiten strijd" geweest door de dracht en geboorte van haar 5-ling. Ze bleek volledig hersteld te zijn en had veel energie. In het begin van het optreden was ze even afgeleid door de zaal, indrukken, het rumoer, maar eens ik haar aandacht had was het een brok energie die samen met mij heel veel plezier beleefde en met veel enthousiasme de oefeningen uitvoerden. Ook de nieuwe oefeningen gingen perfect. Het was gewoon dikke fun. We werden beloond met hoge punten en behaalden daarmee een knappe 2e plaats !!! Toen ik de punten vernam kreeg ik tranen in de ogen. Een droom is werkelijkheid geworden. We hadden het niet voor mogelijk geacht om dit te presteren met een Havanezertje. De eerste plaats ging naar de recente International Freestyle winner in Crufts. We zijn dan ook apetrots op Dalia!  

VIDEO Dalia

Fun & Feed
Emilia del Paradiso di Cani
Muziek : Nneka - Heartbeat

Emilia is niet meer op wedstrijd geweest sinds haar allereerste optreden op wedstrijd een goed jaar geleden. Ze was toen heel onzeker en onder de indruk. We hebben haar de tijd gegeven om meer te wennen aan het 'optreden buitenshuis' en ook de agilitytraining heeft haar duidelijk meer zelfvertrouwen gegeven. Vandaag bleek dat ook toen ze vol enthousiasme en met veel energie haar kunnen liet zien in de wedstrijdring. Ze kreeg geen punten in deze klas (fun & feed), maar de jury (en schaduwjuryleden) waren vol lof over haar. Het was "schitterend", aldus de jury.

VIDEO Emilia


Dalia's 4 maand oude pups Lupine en Laguna vergezelden ons vandaag in Theux als socialisatieoefening. Ze hebben enkele oefeningen gedaan in de ring tijdens de pauze. Ze hadden veel aandacht. Ze waren superschattig! Ze hadden ook veel aantrok en beziens door het publiek :p.

Meer foto's klik hier.

 

 

12 maart 2013     Sneeuw !!! 

Een week geleden hadden we nog een zomers weertje en nu ligt er alweer een sneeuwtapijt ... De pups van Dalia voelden zich in hun element en hadden veel plezier, maar ook de juniors van Havana samen met Quenna maakten bokkesprongen in de sneeuw. Voor kleine zwarte Itala was het toch maar wat te koud. Ze ging snel maar weer naar binnen. Het leverde weer heel wat leuke foto's op.


Quenna Emilia Dafne
Dafne Quenna Jolie Itala

 

 

5 maart 2013     Zonneschijn !!! 

Eindelijk eens zonnig en warm weer in België. De pups waren dit niet gewoon. In de zon achter het glas in de living begonnen ze zelfs te zuchten. Ze zijn dan ook veel koudere temperaturen gewoon, maar buiten was het een en al spel en plezier. Ze hebben goed kunnen ravotten. Het konijn Caro in de buitenren vonden ze ook heel interessant. 

 

24 februari 2013     Agility brevet (TAP) met Nikita en Emilia - geslaagd !!! 

Ondanks de sneeuwval is het Agility brevet (TAP) doorgegaan in HS Hoba. Er werd door de keurders wel rekening gehouden met deze weersomstandigheden en om alles veilig te houden voor hond en baas was men soepeler in het keuren. Ik heb de proef afgelegd met Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia. Ze hadden geen problemen met de sneeuw. Ikzelf heb wel voorzichtiger (en dus trager) gelopen zodat de honden bij het springen goed zouden neerkomen en ook bij de toestellen niet zouden uitglijden. Nikita en Emilia slaagden bij hun eerste poging! Nikita liep foutloos. Emilia liep een halve meter voorbij de kapel, maar herstelde zich meteen. Ze hebben dat supergoed gedaan! Ik had nooit verwacht met deze twee rakkers het brevet reeds te behalen omdat ze nog maar 9,5 maanden deze sport beoefenen (sinds 8 mei 2012). Wat ben ik trots op m'n meisjes. Meer foto's klik hier.


 

 

12 februari 2013     Op bezoek bij Anja en haar hondenkroost 

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Anja en haar honden in Bergen Op Zoom. De pups moesten nog een beetje 'los komen' in het begin. Ze maakten niet alleen kennis met andere jonge en volwassen Havanezers, maar ook met twee Chinese Naakthonden. Een van hen, Daiyu, wilde wel met hen spelen, maar blafte luidkeels en trappelde met haar voorpootjes. Voor de pups was dit even wennen. De zusjes hebben ook buiten goed kunnen spelen, ook met de andere honden. Terug in huis vonden ze allemaal lekkere kauwbeentjes. Na al dat spelen en kauwen waren ze moe en vielen ze in de zetel in slaap. Het was een leuke namiddag. Meer foto's klik hier.


 

 

10 & 17 februari & 17 maart 2013     Agility training in manège 

Deze winter gaan we enkele keren in de piste van een manège trainen met de andere Pallieters. Het was voor Nikita en Emilia even wennen aan de nieuwe omgeving en aan het zand om in te lopen, maar het was een goede oefening. De eerste keer vergezelde Jolie ons, de tweede keer kleine Liana. En de derde keer ging Lucia mee en Gioia 'verving' Nikita.

 

 

 

10 februari 2013     Tiziano op bezoek 

Dit weekend is Tiziano, de zoon van Havana en Valter, komen logeren. Hij heeft goed kunnen spelen met de andere Havanezers. Quenna was z'n favoriet. Maar hij heeft ook met de pups van Dalia kunnen spelen.

 

 

8 februari 2013     Happy birthday Gioia !!! 

Gelukkige verjaardag 
Gioia !

 6 jaar

 

 

 

5 februari 2013     Nieuws en foto's van Bo - Aanmaak profieltjes pups Dalia 

We krijgen regelmatig een update over het reilen en zeilen van Dalia's zoon Bo die nu in Wuustwezel woont. Dit vinden we ontzettend leuk omdat we zo ook kunnen opvolgen hoe deze lieve schat opgroeit.

21.01.2013We hebben voor de 5-ling van Dalia (Liana, Lupine, Bo, Laguna en Lucia) elk een profieltje aangemaakt dat terug te vinden is via de pagina "Onze honden" (en die later nog meer vervolledigd zullen worden). 

Op het profiel van Bo zijn foto's van hem terug te vinden die we van z'n nieuwe baasjes hebben aangekregen.

De avonturen van Liana, Lupine, Laguna en Lucia zijn te volgen via het tweede deel van het dagboek.

 

 

2 februari 2013     Bezoek aan Billy, de vader van Dalia's pupjes 

Deze namiddag zijn ze op bezoek geweest bij Nadine in Vinkt waar de pups hebben kunnen kennis maken met hun vader Billy. 
Liana kwam als eerste nieuwsgierig uit de bench, gevolgd door Lupine en Laguna. Dan kwam ook Lucia even piepen. Het was even wennen in de nieuwe omgeving en de voor hen nieuwe honden. Liana was echter haantje de voorste en ging al snel de omgeving verkennen. De zussen hebben ook goed kunnen spelen met zes maand oude Louisa-Luna. Eerst kwam Liana los en ook Lupine en Lucia begonnen te spelen. Laguna bleef eerst nog tussen onze voeten zitten en observeerde dit alles, maar ook zij begon nadien te spelen. 's Avonds waren ze ook uitgeteld.

 
 
           Meer foto's van Billy           Meer foto's van het bezoek

 

 

2 februari 2013     Happy birthday Itala !!! 

Gelukkige verjaardag 
Itala !

 4 jaar

 

 

 

25 januari 2013     EHBO-avond (hond en kat) in dierenkliniek VvD

Deze avond ben ik (Kristine) naar de EHBO-avond geweest die georganiseerd werd door dierenkliniek VvD in Berchem waar ik tevens stage loop. Na een half uurtje theoretische uitleg gegevens door assistente Ellen Meysmans en dierenarts Lissa Lambrecht, volgden drie praktische delen begeleid door Ellen Meysmans, dr. Lissa Lambrecht en dr. Brecht Debaes. Het was alweer een zeer interessante uiteenzetting.

 

 

20 januari 2013     Dalia's pupjes 

Gisteren werd de 5-ling van Dalia 8 weken. Ze zijn allen uitgegroeid tot mooie, speelse en nieuwsgierige pupjes. Vandaag is Bo naar zijn nieuwe baasjes gegaan. We gaan hem missen, maar we weten dat hij heel goed verzorgd en heel hard verwend zal worden. 


               Liana                               Lupine                          Lupo Dal Bo                          Laguna                         Lucia

De laatste verslagen over de pupjes en de foto's van hun geboorte tot hun 8e levensweek zijn te bekijken in het dagboek. Op de vervolgpagina zijn meer foto's te bekijken, alsook op hun eigen profieltjes (die worden later aangemaakt).

 

 

 

15 januari 2013     Sneeuwpret voor de honden 

Deze nacht heeft het veel gesneeuwd wat ervoor gezorgd heeft dat er nu een sneeuwtapijt op het gras ligt. Dit vonden de honden natuurlijk heel leuk. Vooral de jongeren leefden zich helemaal uit. Maar ook de pupjes van Dalia hebben op deze manier kunnen kennis maken met sneeuw. Ze vonden het ook heel prettig om in rond te huppelen. Hier volgen enkele beelden.

 

 

6 januari 2013     Agility training in Nederland 

Vandaag heb ik met Gioia en Havana samen met andere Pallieters agility les gekregen in een trainingshal in Bergen Op Zoom. We kregen ook les van bekende agility spelers. We hebben veel bijgeleerd. We merkten op dat Havana vaak draaft in plaats van galoppeert wat haar tijd natuurlijk niet ten goede komt. Ook Gioia neigt vaak naar de draf. Havana die normaal gezien onder de indruk is op nieuwe plaatsen (en bij nieuwe mensen) deed het heel goed. Gioia, de zotte mus, was in de voormiddag zeer actief en behoorlijk snel, maar in de namiddag was ze toch al wat moe. Ik weet nu ook beter op welke punten het kritiek is om de hond "op te vangen" en aan te moedigen door te lopen (zoals na de tunnel). Ik heb ook veel geoefend op de Franse en Belgische wissels. Het was natuurlijk superleuk om op deze kunstgrasmatten te lopen in tegenstelling tot het drassige gras met al die regen de laatste tijd. Zowel Gioia als Havana kregen twee uur les. 's Avonds waren ze dan ook uitgeteld.

 

 

 

5 januari 2013     Onze honden in "André van Duin's Animal crackers"                                                      verslag

Eind augustus 2012 contacteerde een werknemer voor de Nederlandse televisie ons omdat men op onze website gelezen had dat we met onze honden aan Doggy Dancing (Canine Freestyle) doen. Men was op dat moment bezig met een nieuwe serie over mensen met hun passie voor dieren. Men was geïnteresseerd in het maken van een reportage over onze hobby met onze kleine hondjes. Men had ook enkele filmpjes gezien van hen. André van Duin zou in de gedaante van zijn alter ego "reporter Jan Wijdbeens" bij ons thuis een kijkje komen nemen naar onze hondjes die kunnen "dansen". En zo geschiedde.

Reportage te bekijken via de volgende link vanaf 2.30 minuten : http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1317463 

Lees hier het hele verslag.        Nieuwe foto's dankzij Leny

 

 

Klik hier voor het Nieuws van 2011, 2010, 2009, 2008

 

 

                   
Home Back Top Next