Home  

Contact Gastenboek  

Havanezers Bichons Havanais

del Paradiso di Cani

Welkom Over ons Nieuws Havanezer Onze honden Puppies Foto's Links           
Nieuws van 2015 2014 2013 2012 2011-2010-2009-2008
           

 

Hieronder volgt het nieuws uit 2011, 2010, 2009, 2008 :

 

NIEUWS 2011

OVERZICHT ACTIVITEITEN MET ONZE HAVANEZERS in 2011

Kalender 2011 : Klik voor een overzicht van de activiteiten met onze Havanezers in 2011

Activiteiten: Dog Dance Wedstrijden - Dog Dance Demonstraties - Gehoorzaamheid - Agility - Show

 

 


Click to enlarge

 

 

4 december 2011     Happy birthday Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne del Paradiso di Cani !! 

Gelukkige verjaardag Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne !!!

 1 jaar

 

Precies een jaar geleden werden deze 5 kleine schatjes bij ons geboren ! Een ervaring die we nooit zullen vergeten ! Tussen 00.05u en 01.38u beviel Havana van haar 5-ling. Dikke knuffel !!


Je Tiziano del Paradiso di Cani

Jolie Lucca del Paradiso di Cani

J'Emilia del Paradiso di Cani

Jolie Siena del Paradiso di Cani

Jolie Dafne del Paradiso di Cani

 

 

19 november 2011     Demonstratie Dog Dance (K9 Freestyle) op Eurodogshow in Kortrijk             

Vandaag namen we samen met andere leden van THE WET NOSE DANCERS deel aan de demonstratie dog dance (canine freestyle) ter gelegenheid van de Eurodogshow in Kortrijk. Alle dansertjes hebben heel goed gewerkt en het publiek was duidelijk tevreden. 

Havana danste voor de tweede keer op de muziek The Riverside van Agnes Obel. Op het einde van de routine tokkelt Havana even op de piano wat toepasselijk is op deze muziek. Havana die eerder timide is buitenshuis heeft heel knap gewerkt. We zijn apetrots op haar! 

We hebben voor deze gelegenheid terug geoefend op de routine op The Bongo Song van Safri Duo met onze Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica). 
Het is altijd ontzettend leuk om deze quattro act uit te voeren! We amuseren ons altijd met die vier bengels tesamen op het podium. Doordat we geen ringverkenning hebben kunnen doen waren onze vier rakkers wel een beetje onder de indruk in het begin van de routine en daardoor wat afgeleid, maar ze hebben vol enthousiasme en met vrolijk kwispelende staartjes mooie dingen laten zien. Het was echt genieten!


Video's : 


Meer foto's

 

 

 

9 november 2011     Happy birthday Dalia !!! 

Gelukkige verjaardag 
Dalia !

 4 jaar

 

 

 

3 november 2011     Happy birthday Havana !!! 

Gelukkige verjaardag 
Havana !

 4 jaar

 

 

 

29 oktober 2011     Puppybezoek : ontmoeting tussen chocolate en red Havanezer puppy's            FOTO'S


Klik op de foto hierboven om het webalbum te openen met meer foto's. 

Tiziano was dit weekend bij ons op bezoek en kon daarom samen met z'n zusjes mee op puppybezoek in Vinkt. Ze hebben goed kunnen ravotten. Ze waren getuige van de eerste stapjes buiten van de pups van Princess en Rose. Het was schattig om hen allen samen te zien spelen.

 

 

24 oktober 2011     Happy birthday Quenna !!! 

Gelukkige verjaardag 
Quenna !

 1 jaar

 

 

 

23 oktober 2011     Happy birthday Iliano !!! 

Gelukkige verjaardag 
Iliano !

 2 jaar

 

 

 

22 oktober 2011     Provinciaal kampioenschap Agility op HS Sloeber in Kontich

Vandaag nam ik (Kristine) met twee van onze Havanezers deel aan het Provinciaal kampioenschap (Antwerpen) Agility (behendigheid) dat dit jaar plaatsvond op HS Sloeber in Kontich. Gioia en Havana lopen in "graad 1" small. Iedere deelnemer liep één jumping in de voormiddag en één vast parcours in de namiddag. De punten van beide parcours worden samengeteld om zo de rangschikking te bepalen. Er was ook een ploegen estafette. Het was een koude, maar heel zonnige dag. De sfeer was ontzettend leuk en ontspannend. HS Pallieter was talrijk vertegenwoordigd (16 handlers en 17 honden). 

Gioia 
Gioia heeft zowel de jumping als het vast parcours zonder fouten gelopen. De weave ging perfect. Ze was heel aandachtig. Zoals gewoonlijk liep ze op haar gemakske. Ze heeft enkel enkele secondjes tijdsfouten (buiten standaardtijd) gelopen (5.88 op jumping en 9.14 op vast). 
Op de jumping werd Gioia 13e op 20 deelnemers. Op het vast parcours behaalde ze een mooie 6e plaats op 20. Samen behaalde ze daarmee een mooie 9e plaats op 20.

 

Havana 
Havana heeft één fout gemaakt bij de weave (verkeerde ingang) bij de jumping, maar liep het vast parcours wel foutloos. Ook Havana liep rustig mee. Ze heeft ook enkele secondjes tijdsfouten gemaakt (7.10 op jumping en 10.56 op vast). 
Op de jumping behaalde Havana een 15e plaats op 20. Op het vast parcours de 9e plaats. De punten bij elkaar, werd dat een 12e plaats op 20.

 

Ik ben megatrots op onze twee Havanezers!!! Ze hebben hun best gedaan. Zo'n wedstrijd is altijd een lange dag voor hen. Ze zijn er ook altijd ietsje trager, maar we hebben allemaal heel veel plezier gehad. De andere Pallieters hebben ook heel goed gelopen en goede plaatsen behaald.
Ook m'n Engelse Cocker Nikita was van de partij om te supporteren voor haar kleine "zussen". Het was voor haar een hele ervaring om bij zo'n Agility wedstrijd te zijn met 100den honden en mensen. Ze was suuuuuperbraaf!! 

Meer foto's van Gioia en Havana in actie: klik hier.

Gioia Graad 1 [13e + 6e plaats -> 9e plaats op 20]
met 2x foutloos parcours
Havana Graad 1 [15e + 9e plaats -> 12e plaats op 20
met 1x foutloos parcours

 

 

15 oktober 2011     Dog Dance wedstrijd van de CCS in Luik

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd dog dance van de CCS (club canin sportif) in Luik. We hebben opgetreden met Nikita, Mistica & Vita. We zijn heel tevreden met de prestaties van onze hondjes want ze hebben superhard hun best gedaan. Het was een zeer gezellige dag met fijne babbels. Helaas was er een subjectieve puntenverdeling van bepaalde juryleden.

Beginners
Nikita : 7e plaats (op 9) met 8.13 (8.41 - 7.96 - 8.02) 
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Vandaag trad ik (Kristine) met Nikita, m'n Engelse Cocker Spaniel, voor de eerste keer op voor punten. Nikita was de jongste deelnemer met ook de minste ervaring. De routine ging naar mijn gevoel beter dan in Vlimmeren. Ik moest minder handgebaren gebruiken en Nikita werkte de volle 3,20 minuten goed mee. Ze was wel een beetje onder de indruk van het hele wedstrijdgebeuren en daardoor wat rustiger dan thuis. Op enkele korte snuffelmomentjes na had ze veel aandacht en werkte ze de oefeningen opgewekt uit. Haar staartje kwispelde de hele tijd. Het niveau van de beginners op deze wedstrijd was zeer hoog. Nikita kan al behoorlijk wat oefeningen (voor een beginnertje), maar moet nog wennen aan de optredens op vreemd terrein. Ze is ook nog jong en moet nog meer ervaring opdoen. De punten van de drie juryleden lagen wel behoorlijk uit elkaar... Ik ben heel trots op Nikita. We hebben zeker nog wat werkpuntjes, maar voor een tweede optreden op vreemd terrein en op zo'n jonge leeftijd heeft ze heel goed haar best gedaan!

VIDEO Nikita

Novice
Vita : 5e plaats (op 8) met 8.24 (8.55 - 7.93 - 8.24)
Muziek : Gia Farrell - Happy Feet (Hit me up)
Wat heb ik genoten van het optreden met Vita!! Vele jaren geleden had ik het idee (de droom eigenlijk) om met haar een routine op 'tapdans' muziek uit te voeren omdat Vita (na lange tijd oefenen) de 'dab' beweging met voor- en achterpoten op commando kon uitvoeren. Vita was echter op wedstrijd vaak onder de indruk en was dan wat afgeleid. De routine op Happy Feet heb ik met Dalia (die we ook de 'dab' beweging hebben aangeleerd) uitgevoerd op wedstijd (in het begin van het jaar in de Intermediate klas). Thuis heb ik deze routine dan ook eens met Vita geoefend en ze deed dat super! Vita voerde de oefeningen misschien wel een klein beetje trager uit (Dalia is thuis een echte TGV, wat moeilijk te evenaren is door de andere Havanezers), maar Vita kent wel enkele schattige oefeningen meer dan Dalia. We hebben dan besloten om deze routine ook eens op wedstrijd uit te voeren. Helaas was er op de wedstrijd geen tapijt (of grasmat) waarop de 'dab' beweging het best kan uitgevoerd worden. De wedstrijd ging gewoon door op de vloer van een sportzaaltje. Deze vloer leende zich niet echt tot deze 'dab' beweging, maar Vita probeerde het toch. De rest van de routine ging ook heel vlot. Soms was ze een beetje afgeleid, maar voor haar kunnen (op vreemd terrein) was het heel goed. Ik was in de wolken na haar optreden. Ze heeft zo goed haar best gedaan! Ik ben heel fier op haar! Vreemd wel dat ook hier de punten van de drie juryleden heel ver uit elkaar lagen. Behoorlijk subjectief, maar ja, wat doe je er aan? Vita had veel aandacht en werkte op haar manier heel goed mee. Uiteindelijk hebben we beiden veel plezier gehad, en dat primeert.
Net zoals voor Dolce in september, was dit voor Vita het laatste optreden op wedstrijd. Maar dat wilt niet zeggen dat we niet blijven oefenen en plezier beleven met dog dancen!

VIDEO VITA

Novice
Mistica : 6e plaats (op 8) met 8.023 (8 - 7.85 - 8.22)
Muziek : Beth Ditto - I wrote the book
Mistica trad voor de eerste keer op in de Novice klas. Ze was dolenthousiast en met haar immer kwispelende staartje voerde ze de oefeningen uit. Als een gekke puppy rende ze door de piste en met grote aandachtige oogjes kijkt ze je de hele tijd aan. Mistica is een echte clown om mee te werken. 
Mensen uit het publiek die we totaal niet kenden, kwamen naar ons toe om ons te feliciteren met de knappe routine en mooie oefeningen met Mistica. Ze waren onder de indruk. Ze waren het niet eens met de resultaten en de behaalde plaats. Ze vonden het optreden meer punten verdienen. 

Wij en de hondjes hebben veel plezier gehad vandaag. Dat is voor ons het belangrijkste. We zijn trots op hen. 

VIDEO Mistica

Meer FOTO'S van Nikita, Vita & Mistica : klik hier

 

 

9 oktober 2011     Havanezer reünie in Nederland 

 

Webalbum met meer foto's van de Havanese Reunion

Vandaag zijn we met onze pupjes Lucca, Emilia, Jolie, Dafne en Quenna op bezoek geweest in Bergen Op Zoom bij Anja van "A Maiden Efforts". Quenna werd herenigd met haar zusje Fleurie. Het was ook heel leuk om Red terug te zien, zijn moeder Kammie Su en zijn zoontje Rubino en diens mama Enna (Pipotje) en ook Boysz. We hebben ook leuk kunnen puppyknuffelen met de chocolade pupjes van Duja (MissyKissy) en Toto. 
Helaas was de zon deze keer niet van de partij en regende het waardoor de pupjes niet buiten konden spelen, maar het was toch een gezellige namiddag en de pups hadden veel plezier.

 

 

4 oktober 2011     Onze pupjes zijn 10 maanden 


LUCCA   Jolie Lucca del Paradiso di Cani                             EMILIA   J'Emilia del Paradiso di Cani

JOLIE   Jolie Siena del Paradiso di Cani                            Dafne   Jolie Dafne del Paradiso di Cani

Ook aan TIZIANO (Je Tiziano del Paradiso di Cani) een "gelukkige 10 maanden" :p

 

 

2 oktober 2011     De week van Quenna 

Quenna heeft een drukke week achter de rug en verschillende mooie resultaten behaald.

* Zondag 25 september 2011 Gehoorzaamheid : Overgang puppy klas naar préjuniors
Gehoorzaamheid : Overgang préjuniors naar juniors
* Woensdag 28 september 2011 Gehoorzaamheid : Overgangsproef juniors naar B klas met 85/100 (15 punten verloren aan apport -> niet op getraind en hoeft ze niet op verplaatsing te kunnen voor ons). Een superknap resultaat !!!
* Zaterdag 1 oktober 2011 Show : Attest toelating voor de LOSH fok behaald in Mol. Keurmeester was Diane Degryze.
* Zondag 2 oktober 2011 Gehoorzaamheid : Test sociaal gedrag (sociabiliteitsproef) met glans geslaagd (tesamen met Nikita)

 

 

30 september 2011     Filmpje Agility 19 september 2010 en collage Agility 18 september 2011 

Per toeval nog ontdekt dat we nog filmmateriaal van Agility met onze Havanezers Havana en Gioia hadden van vorig jaar. Voor het filmpje, klik op HS Pallieter Clubkampioenschap Agility 19.09.2010

 

We hebben ook een videocollage toegevoegd van alle Pallieters die deelnamen aan het Clubkampioenschap van dit jaar. Voor de collage, klik op HS Pallieter Clubkampioenschap Agility 18.09.2011

 

 

24 september 2011     Dog Dance wedstrijd van de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd dog dance van de B.B.C.C. te Vlimmeren. We hebben opgetreden met Nikita, Havana en Dolce. We zijn heel blij met de resultaten. Chapeau aan de B.B.C.C. voor de goede organisatie en mooie prijzen! 

Initiation
Nikita : GESLAAGD
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Vandaag trad ik (Kristine) voor de eerste keer op met Nikita, m'n Engelse Cocker Spaniel. Ze was maandag (19/09) net 1 jaar geworden. Ze kent al vele oefeningen, maar ze was niet zo gewend om in het (nat) gras te 'dansen'. Toch had ze veel aandacht en voerde ze de oefeningen goed uit. Ze behaalde haar brevet (diploma) en mag voortaan voor punten meedoen aan dog dance wedstrijden. De muziek stopte onverwachts tijdens de routine. We hebben veel oefeningen kunnen tonen, maar niet alles. 

 

Beginners
Havana : 3e plaats (op 12) met 8.32 !!
Muziek : Agnes Obel - The Riverside
Ik ben superfier op Havana omdat zij heel goed meegewerkt heeft vandaag. Nat gras en heel wat volk rond de ring, dat is niet eenvoudig voor haar, maar ze heeft heel goed haar best gedaan en werd beloond met een 3e plaats. Twee weken op rij een 3e plaats in twee verschillende disciplines (dog dance en agility)!! Super hoor lieve meid!!

 

 

 

 

 

Novice
Dolce : 6e plaats (op 9) met 7.97
Muziek : Kato - Dancing on my own
Dolce, ons oudste Havanezertje, kent veel oefeningen, maar is altijd heel rustig in de uitvoering er van. Op wedstrijd werkt ze nog trager omdat ze dan meestal wat last heeft van stress. Het was al een hele tijd geleden dat ze nog eens had deelgenomen aan een wedstrijd. Toch heeft ze rustig de oefeningen mooi uitgevoerd. 

 

 

 

 

Meer foto's van Nikita, Havana & Dolce : klik hier

Nikita & Kristine Havana & Kristine Linda & Dolce

 

 

18 september 2011     Clubkampioenschap HS Pallieter : Agility

Vandaag nam ik (Kristine) met drie van onze Havanezers deel aan het Clubkampioenschap op hondenschool Pallieter. Met Gioia, Havana en haar zoon Iliano deden we mee met de Agility (Behendigheid) wedstrijd.

Gioia en Havana lopen in "graad 1". Iliano, die z'n brevetje nog niet heeft, loopt onder de "beginners". Hoewel deze wedstrijd niet officieel voor punten meetelt, werd het toch een goede en leerrijke ervaring. Gespreid over de hele dag moest iedere deelnemer drie parcours lopen: 2 met raakvlakken en 1 jumping. Met drie eigen hondjes was het dus negen keer lopen in totaal.

Gioia
Het eerste parcours van de dag was niet eenvoudig. Bijna alle deelnemers hadden een DK. Gioia, die als eerste van de dag van start mocht gaan, liep het echter foutloos. In de namiddag volgde het tweede parcours. Hier heeft Gioia de verkeerde ingang van de tunnel genomen en dat leverde een DK op. Bij het derde parcours maakte ik zelf een fout (terug laten komen in de weave) waardoor ze opnieuw een DK had. Toch ben ik héél blij met Gioia's prestatie, want op die twee foutjes na, heeft ze heel goed gelopen. Het was heel fijn.

Havana
Het eerste parcours liep Havana zeer goed. Ze startte echter de weave bij het tweede paaltje wat haar 5 strafpunten opleverde. Verder liep ze alles heel vlot en snel. Het tweede parcours zou ze een raakvlak gemist hebben (wat ik niet gezien heb) en het derde parcours liep ze foutloos. Ze was wel iets trager bij het laatste parcours (al wat moe aan het worden van de lange dag). Het was ontzettend leuk om met haar te lopen. Ik ben heel blij met de resultaten. Havana behaalde de 3e plaats op 24 !!

 

 

 

Iliano
Iliano, die graag op z'n gemak loopt en nog niet veel heeft geoefend, heeft het eerste en het derde parcours heel goed gelopen. Ik was er zelf wat van verschoten. Hij liep deze twee foutloos op z'n eigen tempo. Het tweede parcours echter, net na de middag, was hij wat afwezig en dan heeft hij wel wat geaarzeld en foutjes gemaakt. Het was ook een lang parcours. Het was leuk om ook eens 'voor punten' te lopen met Iliano. Hij behaalde een mooie 4e plaats.

Ik ben supertrots op onze drie Havanezers! Het is niet evident om met deze gezelschapshonden Agility te doen, maar ze vinden het wel heel leuk. Het was net zoals vorig jaar een superfijne en ontspannende dag met een hele aangename sfeer! Complimenten aan HS Pallieter. Ik heb me goed geamuseerd met de andere Agility lopers. En chapeau aan Gioia, Havana en Iliano !!! 

Meer foto's van Gioia, Havana en Iliano in actie: klik hier.

Iliano Beginners 4e plaats 
met 2x foutloos parcours
Gioia Graad 1
met 1x foutloos parcours
Havana Graad 1 3e plaats 
met 1x foutloos parcours

 

 

4 september 2011     Happy 9 months Tiziano Lucca Emilia Jolie Dafne !!!                                               FOTO'S  

Klik op de foto hieronder om het webalbum van onze uitstap naar zee (Blankenberge) te openen. Uitstap met ons "oudje" Maltezer Tosca (die nog véél plezier had en heel goed meestapte), kleinste Havanezertje Itala, Havanezer Quenna en Engelse Cocker Nikita en de Havanezer pupjes van Havana : Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie en Dafne. Van zodra de honden los liepen renden ze naar de zee, het water in. Het leverde enkele leuke sfeerbeelden op. De meesten waren doorweekt, maar hadden zoveel plezier!! Minder dan een uur later, na wat wandelen en rusten in de duinen, waren ze alweer droog en klaar voor een kleine fotoshoot.

                                  Maltezer Tosca           Havanezers    Itala & Quenna            Engelse Cocker Nikita

 

 

 

1 september 2011      In loving memory <3 !

Is het weeral 1 september? De tijd vliegt voorbij. Voor velen is deze dag (opnieuw) de eerste schooldag, voor ons is het al jaren een dag met een pijnlijke herinnering: het afscheid van Philippe, onze superpapa en prachtige echtgenoot. Het went maar niet. We koesteren de herinneringen, maar de pijn en het verdriet gaan niet weg. 12 jaar geleden overleed Philippe na een strijd van amper 5 maanden tegen kanker, die rotkanker. Zijn jonge leven werd véél te vroeg beëindigd. We bleven alleen achter. Het leven is nooit meer hetzelfde geweest. Onze hondjes bieden steun. Zij geven ons een warm gevoel op momenten dat je weer geconfronteerd wordt met die afwezigheid van Philippe. Zij helpen ons door moeilijke tijden. We houden van je Klik om een video te zien opgedragen aan PhilippePapa! Dikke knuffels van Linda, Kristine, Laura

Is there a way I can find you?
Is there a sign I should know?
Is there a road I could follow,
to bring you back home?

                    Enya - If I Could Be Where You AreKlik op de foto om een Dog Dance routine te zien opgedragen aan Philippe. Doedelzak spelen was een grote passie van hem.

 

 

20 augustus 2011     Met de Havanezers naar zee                                                                                            FOTO'S  

Havanezers aan zee
Foto van Havana met haar 6 pupjes (in omgekeerde volgorde van geboorte) : 
Dafne, Jolie, Emilia, Lucca, Tiziano, (mama Havana), Iliano.

Havanezers aan zee
Van oud naar jong : Dolce, Vita, Gioia, Dalia, Hippy, Mistica

Klik op een van de foto's hierboven om het webalbum van onze uitstap naar zee (Blankenberge) te openen. Met Dolce, Vita, Gioia, Havana, Dalia, Hippy, (jarige) Mistica, Iliano, Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie en Dafne zijn we gaan wandelen aan het strand en in de duinen. Het was zeer warm en zonnig weer. Echt genieten met de hondjes. Ze hebben heel goed kunnen rennen en spelen. Het werd een echte reünie van Havana met haar 6 pupjes : uit het eerste nestje Iliano en uit het tweede nestje Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie en Dafne.

 

 

20 augustus 2011     Happy birthday Mistica !!! 

Gelukkige verjaardag Mistica !

 3 jaar

 

 

 

19 augustus 2011     Havanese Puppy Party                                                                                                     FOTO'S

Havanese Puppy Party (Chocolate & Red)

Klik op de foto hierboven om het webalbum te openen met meer foto's van de Havanese Puppy Party op vrijdag 19 augustus 2011 met vier "del Paradiso di Cani" pupjes (Lucca, Emilia, Jolie en Dafne) in Vinkt bij "mis Amores Pequenios". Op deze puppy bijeenkomst hebben we ook Havana, Dalia, Mistica, Hippy en Quenna meegenomen. 
Het was een leuk weerzien met Valter, de papa van het tweede nestje van Havana. Evenals met Julia en Juanita, twee halfzusjes van onze pups en Hippy (dezelfde vader), Jimena (dochter van de halfzus van ons Mistica), Gringo (broer van Gioia), de ouders van Gioia en Hippy, Pepita (halfzus van Mistica). We hebben ook Konchita, Karmella, Hana, Konsuela, Kesara, Billy Boy, Bibi en Romina ontmoet.
Het was een gezellige namiddag met veel zonneschijn. De pups hebben zich goed geamuseerd.

 

 

17 augustus 2011     Happy birthday Vita !!! 

Gelukkige verjaardag Vita !

 6 jaar

 

 

 

7 augustus 2011     Uitwaaien aan zee met de jongste honden
Havanezers aan zee
                                      Nikita      Dafne        Itala         Lucca    Emilia     Quenna           Jolie                Tiziano

Meer foto's

Deze namiddag zijn we met de jongste honden gaan uitwaaien aan zee. Samen met Tiziano en z'n baasje zijn we naar het strand gegaan waar de honden hebben kunnen rennen, spelen en pootje baden. Daarna hebben ze ook nog door de duinen gerend. Het weer was soms wat bewolkt en soms viel er wat neerslag, maar naar de avond toe scheen de zon intenser en leverde het leuke foto's op. 

Klik op de foto hierboven of op deze link Meer foto's om meer foto's te zien van de 5 pups van Havana (Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne), de andere Havanezers Quenna en Itala en Engelse Cocker Nikita.

 

 

 

31 juli 2011     Dog Dance wedstrijd van de Holvense Hondenschool in Geel


Vandaag heb ik (Kristine) meegedaan met Dalia aan de dog dance wedstrijd georganiseerd door de Holvense Hondenschool in Geel. Het was een aangename dag. We waren vergezeld door Dalia, Itala, Nikita en Tiziano die dit weekend bij ons op logé was. Ze hebben goed kunnen rennen!

Ik nam deel met Dalia in de Intermediate klas. We dansten op de muziek van "Happy Feet". Het was de eerste keer dat we deze routine op gras brachten. Dat was even wennen. Gelukkig was het zeer goed weer: geen regen en niet te warm. Bij het opwarmen in de extra ring had Dalia er duidelijk zin in. Ze voerde alle oefeningen perfect uit. In de ring waar de wedstrijd plaats vond was ze helaas in het begin ook weer wat afgeleid door het volk. Ze werkte trager dan anders in het begin van de routine. Na een minuutje herpakte ze zich en voerde de rest van de routine goed uit. Toch ben ik fier op haar! Dalia is zo'n tof hondje om mee te werken. Dalia behaalde een 5e plaats met 7.7 punten. Er werd streng gejureerd.
Met dank aan ons mama Linda voor de foto's.

 

 

21 juli 2011     Dog Dance wedstrijd van HS Te Lande in Reningelst

Vandaag heb ik (Kristine) meegedaan met Dalia aan de dog dance wedstrijd georganiseerd door HS Te Lande in Reningelst. Het was een zeer aangename wedstrijd met een leuke sfeer en een zeer mooie ring. De wedstrijd was zeer goed verzorgd. Chapeau!

Voor de derde keer nam ik deel met Dalia in de Intermediate klas. We dansted voor de tweede keer op de muziek van "Happy Feet". De voorbije weken hebben we niet buitenshuis kunnen trainen met Dalia omdat ze loops was. Tijdens de pauze zijn we even gaan opwarmen in de ring en daar werkte Dalia schitterend. Op het moment van de wedstrijd zelf was Dalia echter een beetje overweldigd door het publiek rond de ring. In het begin van de routine was ze wat afgeleid, maar ik kon tamelijk snel haar aandacht terug winnen en de rest van de routine voerde ze prima uit. Het is niet eenvoudig om het dansen met heavy shoes (tapschoenen) te combineren met het geven van commando's aan de hond en deze mooi af te werken. Het is een uitdaging, maar ik ben wel blij met het resultaat. Dalia behaalde een 5e plaats (op 9) met 8.44 punten. We hadden veel plezier! 
Met dank aan ons mama Linda voor de foto's.                                                                              EuroDogSportMagazine


 

 

20 juli 2011     Memo Dog Blog 5 questions


Het kort interview "5 questions" met Kristine is gepubliceerd op de Memo Dog Blog. Link

 

 

11 juli 2011     Interview van EuroDogSportMagazine

Vandaag werd het interview gepubliceerd met Kristine op het Euro Dog Sport Magazine onder de rubriek "To the top". 

Links :  Magazine  -  Interview  -  To the top

De rubriek "To the top" wordt als volgt omschreven : 
"
Here we have chosen and still choose boys or girls who play sport with dogs and even being very young have already left their mark by appearing in certain competitions.Talented guys who have something special. Without a doubt a motivation mixed with determination that has no equal. We will follow the career of each of them through competitions in which they will participate the trainings, the news about them and their dogs…updates on their careers."
Het is een grote eer om gekozen te zijn voor het onderdeel "dog dance". 

 

 

10 juli 2011     Agility wedstrijd op HS Pallieter met Havanezers Gioia en Havana

Vandaag hebben we met Gioia en Havana deelgenomen aan de Agility wedstrijd op HS Pallieter (waar we ook trainen). Er waren over de 300 deelnemers. Het was de eerste echte wedstrijd voor Havana en - op het Provinciaal kampioenschap na - ook voor Gioia. In de voormiddag werd het vast parcours gelopen (small, medium, large, graad 1, 2 en 3) en in de namiddag de jumping (small, medium, large, graad 1, 2 en 3). Gioia en Havana, beide kleine gezelschapshondjes, liepen natuurlijk alletwee in de categorie small graad 1. 

Gioia heeft goed gelopen, maar wel trager dan op training. Ze maakte ook dezelfde fout bij zowel het vast parcours als bij de jumping: ze miste de ingang van de weave. Deze fout kostte haar 5 strafpunten. Verder heeft ze alle hindernissen foutloos uitgevoerd en afgewerkt. Ze maakte wel enkele tijdsfouten (per seconde buiten de tijd komt er een strafpunt bij).
Voor het vast parcours behaalde ze de 10e plaats op 16 met 11 tijdsfouten en 5 strafpunten (16,450 - G).
Voor de jumping behaalde ze de 13e plaats op 16 met 9 tijdsfouten en 5 strafpunten (14.330 - ZG).

Havana, die normaal gezien snel onder de indruk is van drukte, heeft heel goed gelopen, maar ook weer iets trager dan op de training. Ze had heel veel aandacht en voerde alle hindernissen perfect uit en af. Ze liet zich niet van haar stuk brengen door de keurmeesters in de ring. Bij de weave hebben we wel wat tijd verloren omdat we deze heel rustig hebben uitgevoerd. Ook Havana had enkele tijdsfoutjes, maar verder waren beide parcours foutloos. Chapeau! Bij de jumping behaalde ze een U.
Voor het vast parcours behaalde ze de 7e plaats op 16 met 6 tijdsfouten en geen strafpunten (6,460 - ZG).
Voor de jumping behaalde ze de 6e plaats op 16 met 3 tijdsfouten en geen strafpunten (2,970 - U).

Het was een gezellige dag waarop vele Pallieters in de prijzen vielen. Ik ben alvast zéér tevreden met de resultaten. Met Gioia en Havana doe ik Agility puur voor de fun. 

Meer foto's van Gioia & Havana

 

 

1 juli 2011     Memo Dog Blog in juli

 

In de loop van juli zal een kort interview "5 questions" met Kristine gepubliceerd worden op de Memo Dog Blog. Link

Het interview "5 questions" met Silvia Trkman is alvast te lezen op deze blog.
Link

 

 

   Meer informatie

Honden drum uitdaging van Silvia Trkman van LoLaBuLand.
Klik op de foto of de link van Youtube om onze video te zien.

Tussen 12 mei en 5 juni kon op onze video gestemd worden. De 3 video's met de meeste stemmen 
winnen een trainings DVD van Silvia Trkman, een bekende hondentrainster uit Slovenië

WE HEBBEN GEWONNEN !!! BEDANKT VOOR AL JULLIE STEMMEN !!!

Klik hier om de resultaten te zien.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Jf6yC-Kf7X4

Uitvoering van the Havanese Freestylers as the Havanese Drummers die drummen op 
The Bongo Song van Safri Duo. Veel kijkplezier!

 

 

4 juni 2011     Happy 6 months Tiziano Lucca Emilia Jolie Dafne !!

Precies zes maanden geleden werden de 5 pupjes van Havana en Valter geboren. De perfecte gelegenheid voor een fotoshoot. 

 6 maanden

 

Je Tiziano del Paradiso di Cani

Jolie Lucca del Paradiso di Cani

 

J'Emilia del Paradiso di Cani

Jolie Siena del Paradiso di Cani

Jolie Dafne del Paradiso di Cani

 

 

28 mei 2011     Tiziano met z'n baasje aan zee

Tiziano is sinds gisteren aan zee en heeft al van de zeelucht kunnen genieten. Hij en z'n baasje hebben het er goed naar hun zin. Tiziano heeft kennis kunnen maken met het fietsmandje. Zolang het niet regent, vindt hij het zalig. Bij hun bezoek aan vrienden werden deze foto's genomen. 

Dank je wel Nadine De Vos voor de foto's! 

Tiziano en z'n baasje :

 

 

 

8 mei 2011     Strandwandeling met Dalia, Mistica, Quenna & Nikita (Engelse Cocker wandeling)    FOTO'S

Deze namiddag zijn we met onze Engelse Cocker Spaniel Nikita en drie van onze Havanezertjes (Dalia, Mistica en Quenna) naar Knokke gegaan om mee te gaan wandelen met enkele leden van de Belgische Engelse Cocker Club. Er waren een 20 tal Cockers aanwezig. Na de hevige zonneschijn begonnen er meer wolken te komen, maar dat heeft de pret niet kunnen bederven. De honden (en wij) vonden het zalig om te wandelen en te rennen op het strand en om te gaan pootje baden in het zeewater dat zeer aangenaam van temperatuur was. De wandeling leverde mooie sfeerbeelden op. Klik hier voor meer foto's.

 

 

30 april 2011     Symposium Wetenschappelijke Commissie K.K.U.S.H. in Essene

Vandaag heb ik (Linda) het symposium over "Genetica binnen de Kynologie" bijgewoond georganiseerd door de Wetenschappelijke Commissie van Sint-Hubertus. Het was een zeer leerrijke dag.
Na het welkomswoord van de voorzitter van de Wetenschappelijke Commissie (Jos De Cuyper), gaf Dr. Tom Struys (lid van de Wet. Commissie) een uiteenzetting over 'Genetica: de basis'. Na de pauze gaf Prof. Dr. Renaville van Progenus uitleg over de afstammingsbepaling. Na de lunchpauze was er een interactieve sessie rond erfelijke afwijkingen bij rashonden. Tot slot kregen we van Prof. Dr. F. Coopman van de Universiteit Gent uitleg over het thema 'Is HD genetisch te bepalen?'

 

 

29 april 2011     Quenna & Nikita mee naar de les op KATHO in Roeselare 

Vandaag zijn Quenna en Nikita mee naar Roeselare gegaan waar ik (Kristine) Agro- en Biotechnologie studeer op KATHO. Tijdens het practicum "wondverzorging" hebben we geoefend op het aanleggen van verbanden aan het hoofd, de poten en de staart van de hond. Enkele weken eerder hadden we dezelfde oefening bij het paard. Naast Quenna en Nikita waren er nog vier andere honden aanwezig. Geen een van hen had natuurlijk echt een verband nodig, maar ze waren allemaal heel braaf tijdens de oefening op het aanleggen van  verbanden. Quenna en Nikita zijn superbraaf geweest. 

 

 

 

23 april 2011     Dog Dance wedstrijd HS 't Kruierke in Balen 

Vandaag heb ik (Kristine) deelgenomen aan de Dog Dance wedstrijd georganiseerd door HS 't Kruierke in Balen met ons Havanezertje Dalia.

We namen voor de tweede keer deel in de Intermediate klas. We lieten een nieuwe routine zien die ik wel al jaren in gedachten had. Ik heb gekozen voor het themalied van de film Happy Feet (met de tapdansende pinguins) namelijk "Hit me up" van Gia Farrell. In deze routine combineer ik Dog Dance met Ierse dans (heavy of hard shoe) met een beetje invloed van Amerikaanse tapdans. Dalia maakte bij het oefenen nooit problemen van het "tapgeluid" van de heavy shoes en op korte tijd leerde ze mee "tappen" op de muziek. Het was een groot plezier om dit idee eindelijk eens te kunnen uitvoeren. De pinguin op het terrein verwijst natuurlijk naar de film. Op de wedstrijd heeft Dalia haar best gedaan. Het was de eerste keer dat we de routine buitenshuis uitvoerden. Ze behaalde een knappe 3e plaats op 11 deelnemers met 8,4. We kregen heel wat leuke positieve reacties. Super!!! 

Video van Happy Feet    Dank je Lotte voor de video opname!

 

 

23 april 2011     Cursus Algemene Kynologie

Tussen 4 december 2010 en 23 april 2011 heb ik (Linda) de vernieuwde cursus Algemene Kynologie gevolgd in Duffel. In totaal waren er 10 lesdagen. De lesgevers waren Theo Leenen, Jos De Cuyper en Tom Struys. De behandelde onderwerpen zijn: anatomie (skelet, spieren, zenuwstelsel, zintuigen, cellen), stofwisselingsprocessen (spijsvertering, ademhaling, bloedsomloop, uitscheiding), klieren (voortplanting), erfelijkheidsleer, voedingsleer, kynologie in België en internationaal, tentoonstellingen en wedstrijden, het keuren-de keurmeester, indeling van de rassen, kynologische terminologie. Vandaag vond de laatste lesdag plaats. Het waren interessante lessen. 

 

 

18 april 2011     Happy birthday Hippy !!! 

Gelukkige verjaardag Hippy !

 3 jaar

 

 

 

25 maart 2011     Happy birthday Dolce !!! 

Gelukkige verjaardag Dolce !

 7 jaar

 

 

 

23 maart 2011     Spring is in the air - Lente collage                                                                                      FOTO'S
23.03.2011
23.03.2011


 

 

23 maart 2011     Filmpjes van onze Havanezer pupjes "del Paradiso di Cani" en andere honden

Hieronder zijn enkele filmpjes te bekijken van onze Havanezer pupjes (en Nikita) :

Filmpje van 23.03.2011 in de tuin :

Filmpje van 21.03.2011 deel 3 "De tuiniers" :

Filmpje van 21.03.2011 deel 2 "De papierversnipperaars" :

Filmpje van 21.03.2011 deel 1 "Spelen in de tuin" :

 

 

 

6 maart 2011     Chocolate Havanese puppy party                                                                                     FOTO'S

Zondag 6 maart hebben we een bezoek gebracht aan Anja Van Haarlem van "A Maiden Efforts Havanese" in Nederland (Bergen Op Zoom). We hebben de vijf pupjes van Havana, Quenna en Nikita (Engelse Cocker Spaniel) meegenomen op deze gezellige Havanezer reünie. Quenna werd herenigd met haar twee zusjes Fleurie en Kisha (op logée bij Anja). Het was ook leuk om Toto, Duja en Boysz terug te zien evenals Red, Kammie Su, Meme en Enna. Het was nog een beetje fris buiten, maar met een heerlijke zon die scheen leverde het mooie taferelen op van spelende Havanezer pupjes. Ook Nikita vond het fijn om met de Havanezertjes te spelen. Ze hebben héél véél gerend! 
Klik hier voor meer foto's.

 

 

8 februari 2011     Happy birthday Gioia !!! 

Gelukkige verjaardag Gioia !

 4 jaar

 

 

 

2 februari 2011     Bezoek van Anja, Geoff, Fleurie (zus van Quenna) & Toto

Vandaag zijn Anja en Geoff uit Nederland op puppyvisite gekomen. Ze hadden hun rakkertjes Fleurie en Toto meegenomen. Het was een leuk weerziens tussen de A Maiden Efforts zusjes Quenna en Fleurie. De pupjes hadden er ook nog een andere speelkameraad bij: Toto. Ze hebben zich allemaal goed kunnen uitleven. Na het bezoek was Quenna moe, de pupjes daarentegen hebben nog heel wat gespeeld om hun energie kwijt te raken. Het was een gezellige Havanezer reünie!

Enkele foto's :                                                                                                                       Klik voor meer foto's

 

 

2 februari 2011     Happy birthday Itala !!! 

Gelukkige verjaardag Itala !

 2 jaar

 

 

 

30 januari 2011     Bezoek van Marja, Rinus, Kenzie (papa van Iliano) & Guendo

Vandaag zijn Marja en Rinus uit Nederland op bezoek gekomen om de 5-ling van Havana te bewonderen. Ze hadden natuurlijk ook hun Havanezertjes Kenzie en Guendo meegenomen. Onze Iliano del Paradiso di Cani werd op die manier nog eens herenigd met z'n vader Kenzie (MacKenzie La Cuba Cao). De pupjes kregen ook leuke cadeautjes! Hartelijk dank :). Het was superleuk om hen allemaal nog eens terug te zien! Kenzie en Iliano hebben zich kunnen uitleven. Guendo vond de pupjes heel leuk om mee te spelen. We hadden een zeer aangename namiddag! 

Enkele foto's :


"Dag papa, lang geleden zeg!"


"Dag m'n flinke zoon."


"Ik heb veel weg van Kenzie qua karakter."


Gezellig aan tafel.

Knappe Guendo.

Vader en zoon.

mama Havana - zoon Iliano - papa Kenzie

Havana & de pupjes    -    Guendo


mama Havana - zoon Iliano - papa Kenzie


"Tot ziens, m'n jongen, braaf zijn hé". "Ja ja."

 

NIEUWS 2010

OVERZICHT ACTIVITEITEN MET ONZE HAVANEZERS in 2010

Kalender 2010 : Klik voor een overzicht van de activiteiten met onze Havanezers in 2010

Activiteiten: Dog Dance Wedstrijden - Dog Dance Demonstraties - Gehoorzaamheid - Agility - Show

 

 

28 december 2010     Sneeuwpret voor onze honden! (deel 2)


 

 

19 december 2010     Welkom Quenna !!!

Vandaag hebben we Quenna in onze roedel verwelkomd. Ze is een chocolate parti Havanezertje met zachte tan points op het hoofd (tricolor). De meeste van onze Havanezers zijn overwegend egaal van kleur. Het was een droom van ons om een gevlekte Havanezer in onze roedel te verwelkomen omdat we deze ook heel erg mooi vinden. Dit parti patroon gecombineerd met het bruine pigment geeft dus een bonte chocolade-witte Havanezer. Quenna paste meteen in de roedel. Nikita werd meteen haar grote speelkameraad! Hoewel ze verschillen in grootte, toch is Quenna dapper genoeg om het tegen onze Cocker op te nemen. Ze zijn even wild :p. Quenna moet nog wat getemd worden, maar 't is zo'n schatje!

Klik op de afbeelding om naar Quenna's "profieltje" te gaan.

Foto's van deze kleine spruit zijn later te bekijken op: http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/HavanezerQuenna

 

 

4 december 2010       ONS TWEEDE HAVANEZER NESTJE IS GEBOREN !!! 5 pupjes (1 reu en 4 teven)

Dag 63 van de dracht. Het is middernacht. Een half uur geleden zijn de weeën van Havana begonnen. De geboorte kondigt zich aan. Om 0.05u is het eerste pupje geboren. Een chocolade irish pied reutje is in stuitligging ter wereld gekomen. Hij woog 199 gram. Net zoals vorig jaar (Iliano) is deze pup zeer vlot geboren. We hebben het vliesje opengescheurd zodat het pupje kon ademhalen. Havana beet meteen de navelstreng door (die we ook meteen afklemden) en at de nageboorte op. Daarna begon ze het pupje droog te likken. We probeerden het reutje aan te leggen zodat hij kon drinken. Het duurde echter niet lang of Havana begon terug te graven. Een volgende pup was aan het afdalen. De volgende weeën begonnen en om 0.23u is het tweede pupje geboren, ook weer in stuitligging. Ook dit verliep heel vlot. Het is een chocoladebruin teefje met witte voetjes en een witte vlek op de borst. Ze woog 220 gram. Ook hier braken we het vliesje en verwijderden we de slijmen uit het mondje zodat de pup kon ademen. Havana deed de rest van de zorgen. Havana werd duidelijk wat moe, maar ging algauw weer graven. Een derde pup bevond zich ondertussen in het geboortekanaal. Havana perste en de voetjes van het pupje kwamen tevoorschijn, dan volgde het onderlijfje, maar op dat moment bleef de pup 'vastzitten'. Er kwam geen nieuwe wee en Havana slaagde er niet in het pupje naar buiten te duwen. Dit mocht niet te lang duren omdat de pup anders zonder zuurstof zou komen te zitten en zou kunnen sterven. We wreven over Havana's rugje en moedigden haar aan. Uiteindelijk deed ze een poging om te duwen, maar het lukte niet goed. We hebben het pupje dan voorzichtig verder uit de vulva getrokken. We scheurden het vliesje. Het was een grote opluchting wanneer het pupje bleek te ademen en op onze vinger probeerde te zuigen. Gelukkig maar! Drie pups ter wereld brengen op een 40tal minuten tijd is echt een grote inspanning voor Havana. Dit derde pupje werd dus geboren om 0.49u. Het teefje woog 235 gram en werd ook in stuitligging geboren. Het is een chocolade parti pupje. De bonte vlekken zijn donker sable. Havana werd iets rustiger en nam de tijd om haar pupjes te verzorgen. Gelukkig kwam de vierde pup nog niet meteen want Havana moest even op adem komen. Het vierde pupje werd geboren om 1.28u. Het teefje woog 202 gram en is chocolade sable van kleur (te vergelijken met een kleine Dalia). Ze werd geboren in kopligging. De geboorte ging heel vlot. Ze is tamelijk klein. De dierenarts had vier vruchtjes gezien op de echo van een maand geleden. Havana's buik was wel heel dik geworden (zeker in vergelijking met vorig jaar toen ze slechts één pup (Iliano) droeg). We waren dan ook verrast wanneer nog geen vijf minuten later een nieuwe weeënreeks begon. Bij elke wee kwam een stukje van het hoofd te voorschijn, maar verdween het weer.  En dan precies tien minuten na de geboorte van het vierde pupje werd een vijfde pupje geboren in kopligging. Het was een teefje van 230 gram met een chocolade irish pied/parti patroon. De vijfde nageboorte hebben we niet meer laten opeten. Na de geboorte van dit pupje werd Havana veel rustiger. Ze likte ze droog en liet hen drinken. Het is toch ook even wennen voor haar met haar kroost van vijf. Maar ze doet het prima!

Havana eet en drinkt heel goed en zorgt goed voor de pupjes. Nu krijgt ze puppyvoeding en aanvullend puppymelk. We houden de living, waar de werpkist staat, zo warm mogelijk. Het zijn buiten zeer koude temperaturen op het moment en er ligt sneeuw. Naast de warmtelamp hebben we ook twee warmtekussens onder het doek in de werpkist gelegd. Het ene staat iets warmer dan het andere. Zo kunnen zowel Havana als de pupjes kiezen waar ze willen liggen om het warm genoeg te hebben. 

We genieten met volle teugen van deze fantastische ervaring! Het is ons tweede en (voorlopig) laatste nestje. Het idee dat we over twee maanden afscheid moeten nemen van enkele pupjes valt ons zwaar. 

   

Meer info zie Puppies - DrachtGeboorte - Gewichtenschema - Dagboek - Foto's - Video's

 

 

29-30 november 2010     Sneeuwpret voor onze honden!

Vandaag lag er ook bij ons in de tuin een sneeuwtapijt. Sommige van onze Havanezers vinden dat geweldig. Mistica leeft zich helemaal uit en spoort de anderen aan om met haar mee te rennen. Vita en Gioia gingen er gretig op in. Anderen lieten hen maar doen en bleven binnen in de zetel liggen. Eens ze dan toch eens buiten gingen om een plasje te doen, vonden ze het toch ook wel eens leuk te rennen in de sneeuw. Het leverde volgende beelden op.

 

 

27 november 2010     Verwelkoming nieuwe huisgenoot : Nikita, de Engelse Cocker Spaniel 

Vandaag hebben we een nieuw huisgenootje verwelkomd namelijk Nikita (Chocolate Prettiness of Csipirkei), een chocoladebruin Engelse Cocker Spaniel teefje. Ze is geboren op 19 september 2010. Ze is nu 10 weken oud. 
Engelse Cockers hebben we altijd hele mooie honden gevonden. En de bruine kleur en het bruine pigment vinden we ook heel mooi in alle hondenrassen. Het is een droom die uitkomt. 
Nikita werd enthousiast verwelkomd door onze andere honden (Maltezer en Havanezers). Ze is een echt schatje. 

Bij deze openen we ook meteen het nieuwe deeltje van onze website dat we wijden aan Nikita en aan de Engelse Cocker Spaniel in het algemeen. Veel kijkplezier!

 

 

20 november 2010     Eurodogshow Kortrijk : weerzien met Kenzie + Dog Dance wedstrijd G.H.V. 

Vandaag hebben we heel wat Havanezers gezien op de Eurodogshow in Kortrijk. Ook Kenzie (de papa van onze Iliano del Paradiso di Cani) en Guendo (zijn "broertje") en hun baasjes waren van de partij. Wat was het superleuk om hen nog eens terug te zien!!! Hier enkele foto's :

Guendo & Kenzie (papa van Iliano) Kenzie Kenzie & Guendo Kenzie

Het was ook een leuk weerzien met enkele andere Havanezerfokkers/hondeneigenaars. 

Vandaag ging ook op deze Eurodogshow de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) door georganiseerd door de G.H.V. Naar gewoonte vond deze plaats in de erering. Dog Dancen op een druk evenement als een hondenshow is niet vanzelfsprekend. Er is veel volk, veel drukte, veel lawaai. De wedstrijd ging al vroeg van start. Omdat we enkel deelnamen in de Innovation klas (de laatste) was het tegen half 3 pas aan ons. De hondjes waren al wat moe, maar hadden in de loop van de dag toch ook wat rustig kunnen slapen in de grote bench. We brachten voor de laatste keer op wedstrijd de quattro-act met onze Havanese Freestylers (Dolce en Vita met Linda en Dalia en Mistica met Kristine) op het lied The Bongo Song van Safri Duo. We zijn weer apetrots op onze Havanezers die heel hard hun best gedaan hebben. Het was gewoon genieten om deze routine voor te brengen. Het publiek was ook enthousiast en applaudisseerde extra tijdens onze "boa oefening" na de wissel met de honden. 

Via deze link is de video van The Havanese Freestylers in Kortrijk 20/11/2010

Helaas kregen we geen punten voor onze routine. De ring was afgezet met paaltjes en touwen. Op één plaats was er geen touw en was de ring dus gewoon open. De jury gaf ons een onverdiende DK omdat Mistica op die plaats een stapje "buiten de ring" zou gezet hebben tijdens de routine. De ring is al niet zo groot en dan met 4 honden wordt het al helemaal krap. Jammer dus. Spijtig dat er in de beoordeling van "overtredingen" met twee maten en twee gewichten geoordeeld wordt. Het zij zo. Wij zijn superblij met de prestatie van onze Havanezertjes. Het blijven ten slotte gezelschapshondjes. Alles wat zij doen is voor ons al subliem. We hebben de lat extra hoog gelegd om met 4 honden tegelijk te werken. Elke begeleider dus met twee honden en alles synchroon laten verlopen. En er dan nog een dubbele wissel van honden in te verwerken. Doe dat maar eens na!

We danken An voor de video opname en Lisa voor de foto's. Onze dank ook naar alle medewerkers van deze wedstrijd. Jullie hebben jullie weer dagen zeer intensief ingezet om er een goede wedstrijd van te maken. 

Ondertussen hebben we ook nog twee andere video's online gezet namelijk :

 

 

9 november 2010     Happy birthday Dalia !!! 

Gelukkige verjaardag Dalia !

 3 jaar

 

 

 

6 november 2010     Demonstratie Dog Dance in Oostende

Click to enlargeVandaag hebben we een hele speciale demo gegeven. Op uitnodiging van Jacky Lafon hebben we een optreden met onze hondjes verzorgd tijdens de Variétéshow "Liefde voor kat en hond" ten voordele van het dierenasiel "Het Blauwe Kruis van de Kust" in Oostende. Deze vond plaats in het Royal Astrid Hotel. We stonden in voor de speciale verrassingsact. Naast optredens van zangers Wendy Van Wanten, Danny Fabry, Hilde Van Wesepoel, Guillaume Devos en Jacky Lafon, waren er ook leuke sketches met o.a. Jef De Smedt en grappige intermezzo's van Jacky. Ook een jong dansteam liet zijn kunnen zien en de mensen van de zumba brachten ook heel wat sfeer in de zaal. Het was een zeer goed gevulde show met heel wat variatie. We hebben heel wat sympathieke mensen mogen ontmoeten. En we werden nogal verwend! Chapeau voor de knappe organisatie. 

We werden vandaag vergezeld door Lisa, Linda & Luc van The Wet Nose Dancers. Er waren twee shows (namiddag en avond) met telkens een goede 20 minuten Dog Dance 'spektakel'. We zijn SUPERFIER op onze hondjes want ze hebben SCHITTEREND meegewerkt in deze toch wel ongewone en niet al te eenvoudige omstandigheden. De houten vloer was toch nog een beetje glad, maar dat hield hen niet tegen het beste van zichzelf te geven. De zaal zal propvol en de muziek stond heel luid. Dansen op een podium en in de schijnwerpers was een unieke ervaring. 
Met onze quattro-act (met Dolce, Vita, Dalia & Mistica) beten we (Linda & Kristine) de spits af op de muziek van Safri Duo met The Bongo Song. Daarna was het de beurt aan Linda met Eby op de muziek van Alegria. Na de pauze bracht Lisa haar routine met Emmy, daarna Kristine met Dalia op Alors on danse van Stromae en Linda met Gijsje de routine op het heksenlied I put a spell on you
Op een podium, verlicht door verschillende spots en voor een volle zaal met honderden enthousiaste mensen konden we onze routines laten zien. Een heel speciaal gevoel gaf dat! En onze Havanezers hebben werkelijk fantastisch meegewerkt. Kippevel gaf het! De drie uur durende namiddagshow startte om 14.30u. En 's avonds (vanaf 19.30u) werd deze nog eens overgedaan voor opnieuw een volle zaal. De ambiance zat er dik in. Na onze optredens hebben de honden nog met de kinderen gespeeld. 
Zeer laat op de avond keerden we terug naar huis. Moe, maar zeer tevreden over deze geslaagde demo. We zijn blij dat we op deze manier ons steentje hebben kunnen bijdragen voor het dierenasiel in Oostende. 

Enkele foto's :

 

 

3 november 2010     Happy birthday Havana !!! 

Gelukkige verjaardag Havana !

 3 jaar

 

 

 

24 oktober 2010     Havanezerwandeling in Kasterlee

Vandaag is de Havanezerwandeling met de Havanezervrienden (Havanese Lovers) doorgegaan in het bosrijke Kasterlee namelijk in het Provinciaal Domein De Hoge Mouw. Het was een groot succes. We zijn blij met de zeer mooie opkomst en de leuke ontmoeting met andere Havanezerliefhebbers. De weergoden zijn ons gelukkig ook vrij goed gezind geweest want op een kleine bui na hebben we mooi zonnig weer gehad. 

Een 80tal mensen hadden zich ingeschreven. Gelukkig hebben de weersvoorspellingen niet te veel mensen afgeschrikt want de opkomst voor deze wandeling was echt groot. We waren met 70 mensen en 37 honden waarvan het grootste gedeelte Havanezers. Het was echt heel fijn al deze mensen en honden op deze gelegenheid te mogen ontmoeten. We hopen dat iedereen net zoals wij ervan genoten heeft en dat de hondjes zich goed hebben kunnen uitleven! Wij hadden alvast veel plezier.

Vanaf 12u40 begonnen de mensen toe te komen aan school De Mast in Kasterlee. Alle deelnemende honden kregen een verrassingspakketje. Om 14u is de wandeling gestart. Eerst hebben we een lus rond de Kabouterberg gemaakt. We hebben een kleine stop aan het Kabouterhuisje gehouden en daarna hebben we het kleine doolhof doorkruist om de wandeling verder te zetten. Vervolgens zijn we verder het bos in gegaan van De Hoge Mouw waar we een andere grotere lus hebben gemaakt. We zijn ook de Duivelskuil gepasseerd. De totale wandeling was 5,5 km lang. Het landschap was gevarieerd en soms wat heuvelachtig. Maar de honden hebben zich duidelijk geamuseerd en zullen deze nacht goed slapen. 

Enkele sfeerbeelden : klik Havanese Lovers

Rond 16.20u zijn we met met nog een 60tal mensen en hun hondjes naar Hotel & Chaletpark Fauwater gegaan om iets te drinken en te knabbelen. Daar hebben we ook een mini tombola gehouden en nog wat gezellig nagekletst.

Wij danken iedereen voor zijn komst! Zonder jullie had het zo geen fijne namiddag geweest! We hopen dat jullie net zoals wij veel plezier hebben gehad. Tot een volgende keer!!

Ook met dank aan:

  Wommelgem             Antwerpen                      Kasterlee

 

 

23 oktober 2010     Provinciaal kampioenschap Agility op HS De Dappere Vriend te Herentals

Vandaag vond het Provinciaal kampioenschap Agility (Antwerpen) plaats op hondenschool De Dappere Vriend in Herentals. Ik nam deel met Gioia samen met verschillende andere Agility lopers van HS Pallieter. Het was voor mij (en Gioia) de allereerste echte wedstrijd Agility op verplaatsing in graad 1. Het was een zeer gezellige dag. 

GioiaGioia heeft naar haar vermogen schitterend gelopen. Ze durft uit nieuwsgierigheid te snuffelen op het terrein en ze is niet supersnel, maar ze heeft er telkens veel plezier in en doet toch haar best. Gioia loopt in graad 1 small. Op het eerste parcours (vast) behaalde ze de 7e plaats (op 10). Ze had 1 weigering (5 strafpunten) en enkele tijdsfouten. Op het tweede parcours (jumping) behaalde ze de 6e plaats (op 10). Ze heeft een foutloos parcours gelopen, maar was 3 seconden buiten tijd. Op het derde parcours (vast) behaalde ze de 2e plaats (op 10). Ze had opnieuw een foutloos parcours gelopen (geen makkelijk parcours en het was modderig o.w.v. de regen) en was 9 seconden buiten tijd. Haar eindresultaat op de 3 parcours : Gioia behaalde de 3e plaats. Ik ben alvast superfier op Gioia! Het was een lange, koude, regenachtige en vermoeiende dag, maar we hebben samen veel plezier gehad! De andere Pallieters hebben ook één voor één heel goed gelopen!

 

 

23 oktober 2010     Happy birthday Iliano del Paradiso di Cani !! 

Gelukkige verjaardag Iliano !

 1 jaar

 

Precies een jaar geleden werd dit wondertje bij ons geboren! Een onvergetelijke ervaring! Proficiat aan onze kleine schat die vandaag om exact 7.45u 1 jaar geworden is! Ook likjes van mama Havana en kusjes van papa Kenzie!

 

 

11 oktober 2010     Kenzie is papa geworden - Iliano heeft er drie halfbroertjes bij

Mac Kenzie La Cuba Cao (Kenzie), de vader van onze Iliano del Paradiso di Cani, is opnieuw papa geworden. In Nederland beviel Sandra's Romance Rivana (Rivana) van drie Havanezer reutjes in de kleuren zwart met wit. Iliano heeft er dus drie halfbroertjes bij J Een dikke proficiat!!!

De fokker is Marianne van der Lee (V. Maik's Huize) uit Veenendaal (NL).

Rivana & Kenzie

 

 

5 oktober 2010     Sterilisatie Havanezer Dolce

Het was geen eenvoudige beslissing want het idee om een gezonde hond te laten opereren zint ons niet, maar we hebben dan toch de knoop doorgehakt en Dolce laten steriliseren. Ze is een Havanezer teefje van 6,5 jaar oud. Het probleem van Dolce was dat haar loopsheden elkaar kort opeen opvolgden (soms met amper 5 maanden tussen) en dat ze vaak schijndrachtig werd. Haar loopsheid was ook telkens heel hevig en duurde lang. Het risico op vorming van cysten en gezwellen was enorm groot bij haar en op aanraden van de dierenarts hebben we haar toch laten steriliseren. Nu is ze nog jong en heel fit en we wilden een spoedoperatie in de toekomst vermijden. 

Deze ochtend is Dolce dus geopereerd. Baarmoeder en eierstokken werden verwijderd. De operatie duurde een klein uurtje en is zeer goed verlopen. Terug thuisgekomen waren de andere honden natuurlijk heel nieuwsgierig, maar ze begrepen al gauw dat ze Dolce beter wat met rust lieten. We hopen dat Dolce nu snel volledig herstelt van de operatie.  

19 oktober werden de draadjes verwijderd. Dolce heeft een tijdje een "babyhemdje" gedragen om het likken aan de wonde te beletten. Maar ze is heel braaf geweest en maakte geen aanstalte om aan de wonde te komen. Ondertussen is die goed genezen en is Dolce terug een grote speelvogel. 

 

 

3 oktober 2010     Sociabiliteitproef te HS Pallieter : Iliano GESLAAGD :D

Vandaag namen we deel met onze Havanezer Iliano aan de sociabiliteittest op de hondenschool Pallieter. Hij is GESLAAGD!! We zijn superblij!! Het was zonnig weer met een warme wind. Dat was een meevaller. Iliano was wel moe van de Agility training. Hij heeft zich supersociaal gedragen en voerde de proeven zonder problemen uit. Chapeau! 

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

Wij danken HS Pallieter en alle medewerkers tijdens deze proef!  

 

 

26 september 2010     Attestendag te Lichtervelde - Iliano geslaagd voor fokgoedkeuring

Vandaag namen we deel aan de Attestendag te Lichtervelde ingericht door de K.K.U.S.H. met onze Iliano del Paradiso di Cani. Keurmeester was Diane Degryze. 

De 'show' vond buiten plaats. Hoewel de zon scheen, had het leuker geweest als het zo geen regenachtig weer was. Dan maar met laarzen in de ring ;). 

Iliano stond keurig op de tafel en liep mooi mee aan de leiband. Hij behaalde het attest van toelating voor de LOSH-fok. Knap hoor kleine beer! 

 

 

25 september 2010     Wedstrijd Dog Dance van Belgian Border Collie Club in Vlimmeren

Vandaag namen we deel aan de Dog Dance (K9 Freestyle) wedstrijd georganiseerd door de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren. Het was een zeer koude en natte dag. Gelukkig stond er een grote tent over het grasveld. We namen enkel deel met Dalia. 

Intermediate
Dalia : 7e plaats op 11 met 8,59
Dalia danste voor de eerste keer in de Intermediate klas. We brachten voor het eerst de routine op Alors on danse van Stromae op wedstrijd. Ze heeft goed gewerkt en had veel aandacht. We zijn trots op haar! :)

 

Meer foto's Dog Dance

 

 

20 september 2010     Onze "Havanese Freestylers" staan in Havanese Club of America Horizons

Toen ons gevraagd werd of onze foto met de "Havanese Freestylers" gebruikt mocht worden voor de volgende editie van de HCA-Horizons, was dat natuurlijk geen probleem voor ons. En zo geschiedde. Dit wilden we hier toch even vermelden. We zijn zo fier op onze trouwe viervoeters! Klik op de link om het Havanezer magazine te openen :

HCA Horizons Volume 4 Issue 3

Havanese Club of America (HCA)
De Havanezer Club van Amerika (HCA) is ontstaan in 1979 wanneer een kleine groep Havanezerliefhebbers zich verenigden met als doel een nationale rasclub op te richten voor de Havanezer. Zo ontstond the Havanese Club of America. Een van de doelen was het ras erkend te laten worden door de AKC (American Kennel Club). Ondertussen is de Havanezer volledig erkend bij de AKC.

Havanese Horizons (magazine)
Hot off the HCA Press - the Fall 2010 issue! The Havanese version of Tips for Heloise or actually Havanese Horizons : Highlights for the Havanese Fancier is now available for free download or just web reading from your HCA. You spoke, we listened. You can download it and read it later, or read it on the web in your leisure.

 

 

19 september 2010     Clubkampioenschap HS Pallieter : Agility

Vandaag namen we met twee van onze Havanezers deel aan het Clubkampioenschap op hondenschool Pallieter. Met Gioia en Havana deden we mee met de Agility (Behendigheid) wedstrijd. Omdat ze hun brevet reeds behaalden, liepen ze in de groep van "graad 1". Hoewel deze wedstrijd niet officieel voor punten meetelt, werd het toch een goede en leerrijke ervaring. Gespreid over de hele dag moest iedere deelnemer drie parcours lopen: 2 met raakvlakken en 1 jumping. Ik ben supertrots op Gioia en Havana! Havana behaalde de 2e plaats (3x foutloos parcours) en Gioia de 7e plaats (met enkele strafpunten) op 10 deelnemers in die groep. Een knappe prestatie met deze twee enige Havanezers! 

Het was echt een superfijne en ontspannende dag met een hele aangename sfeer! Complimenten aan HS Pallieter. Ik heb me goed geamuseerd met de andere Agility lopers. En een dikke pluim voor Gioia en Havana natuurlijk !! 

Meer foto's van Gioia en Havana in actie: klik hier.

 

Havana 2e plaats met 3x foutloos parcours Gioia 7e plaats met 1x foutloos parcours

 

 

15 september 2010     Geslaagd voor toegangsproef tot Agility training met Iliano

Iliano is geslaagd voor de toegangsproef Agility. Hij mag nu ook les volgen. Hij heeft al enkele maanden de Agility trainingen kunnen bijwonen vanaf de zijlijn, maar na het clubkampioenschap op de hondenschool mag ook hij het Agility terrein van Pallieter onveilig maken ;). We zijn heel benieuwd wat hij zal uitspoken! 
We kijken al uit naar de eerste les!

 

 

september 2010     Geslaagd voor de cursus "Zelfstandig hondeninstructeur"

Gedurende het voorbije jaar heeft Linda zich ingezet om het 2e jaar van de cursus "Zelfstandig hondeninstructeur" te volgen via Syntra te Sint-Niklaas. Voor het eerste jaar had ze een vrijstelling omdat ze reeds de cursus "Hondenfokker" volgde bij Syntra en de vakken overlapten. Na een jaar met theorie, heel veel praktijk (stages) op de hondenschool en het samenstellen van een eindwerk heeft Linda het examen afgelegd en is geslaagd  J. Deze cursus volgde ze puur uit interesse. Nu gaat ze zich terug volledig concentreren op de opvoeding van onze eigen honden.

 

 

21 augustus 2010       Wedstrijd Dog Dance van Thor -  Goud voor de Havanese Freestylers !!!

Vandaag namen we deel aan de Dog Dance (K9 Freestyle) wedstrijd georganiseerd door de Haachtse Hondenclub Thor. De wedstrijd ging door in de Nekkerhal te Mechelen waar tevens de hondententoonstelling plaatsvond. Het was zeer warm in de zaal en er waren heel wat afleidende factoren. Toch hebben alle honden hun beste pootje voorgezet.

Meer foto's Dog Dance

                        Kristine & Havana      Kristine & Dalia & Mistica - Linda & Dolce & Vita

Beginnersklas 
Havana : 16e plaats op 20 met 7,9
In het begin van de routine was Havana wat afgeleid en erg onder de indruk. Ze had ook nog een brokje van een voorganger opgemerkt op de tapijt ... Naarmate de routine vorderde ging het beter totdat ze een schel geluid hoorde (een bank die omviel in de zaal en waar ik zelf van schrok). Toen werd ze terug onzeker en voerde ze de oefeningen heel traag uit. Ze behaalde geen acht, maar dat geeft niet. Ze moet nog meer wennen aan het wedstrijdgebeuren. Ze danste met Kristine op de muziek van Jovanotti L'ombelico del mondo.

Innovation
Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) : 1e plaats met 8,75 !!!
In de Innovation klas wordt met meer dan één hond gewerkt. Dolce en Vita hebben in het verleden al enkele malen samen gewerkt met één begeleider, maar voor Dalia en Mistica was dit nieuw. Enkele maanden geleden zijn we begonnen met ook hen oefeningen per twee aan te leren. Als lied kozen we voor The Bongo Song van Safri Duo waarop we met twee geleiders (Linda en Kristine) zouden dansen met vier honden (Dolce, Vita, Dalia, Mistica). Een quattro act dus J. Ons groepje noemden we de "Havanese Freestylers". De routine start met het tromgeroffel van onze Havanezers op de bongo's. Naar het einde toe is er tweemaal een wissel van honden. Na veel oefenen konden we deze routine op de wedstrijd tonen. Als laatste van de 62 deelnemers konden we met onze 4 Havanezers van start gaan. En ze hebben schitterend gewerkt! Hier en daar wat kleine schoonheidsfoutjes, maar voor ons was het gezien de omstandigheden fantastisch. We werden beloond met een 1e plaats met een mooie score van 8,75. Wat zijn we fier op onze Havanezers!!! Super gewerkt! Het was genieten!!!

Meer foto's Dog Dance

 

 

20 augustus 2010       Toelatingsproef Agility - Gioia en Havana geslaagd !!!

Op deze vrijdagavond zijn we met Gioia en Havana naar hondenschool Ter Dries in Beerzel gegaan voor de toelatingsproef Agility. Na de grote honden (large) en kleinere honden (medium) was het de beurt aan de kleinsten (small) waaronder ook Gioia en Havana. De toelatingsproef bestaat uit een achtvormige opstelling van alle toestellen die de hond in minder dan één minuut moet afleggen.
 

Kristine & Gioia

Havana & Gioia geslaagd

Havana

Gioia en Havana hebben fantastisch gelopen! Ze hebben beiden hun Agility brevet behaald en mogen voortaan deelnemen aan Agility wedstrijden (graad 1). Ze legden allebei van bij de eerste poging een foutloos parcours af en ruim binnen de tijd (resp. 51 en 52 seconden). Ik ben superfier!

 

 

 

20 augustus 2010     Happy birthday Mistica !! 

Gelukkige verjaardag Mistica !

 2 jaar

 

 

 

 

17 augustus 2010     Happy birthday Vita !! 

Gelukkige verjaardag Vita !

 5 jaar

 

 

 

 

6 augustus 2010     Wandeling aan zee met al onze honden 

Op deze vrijdag zijn we met z'n allen naar Blankenberge gegaan om ons (groot)moeder een bezoek te brengen. Na lekkere wafels gegeten te hebben, zijn we gaan wandelen op het strand met onze 10 hondjes. Ons Maltezertje Tosca was er ook bij. Hoewel ze rustig van aard is, kwamen er plots gekke puppykuren boven en rende ze mee met onze Havanezers. Ze hadden allemaal veel plezier! En wij ook J.

We hebben onderaan nieuwe foto's toegevoegd aan de volgende fotomap : Meer foto's Havanezers aan zee

 

 

4 augustus 2010       Overgang van Juniors klas naar B klas gehoorzaamheid met Iliano

Vandaag hebben we met onze Havanezer reu Iliano del Paradiso di Cani de overgangsproef afgelegd van de Juniors klas naar de B klas gehoorzaamheid op HS Pallieter. Hij is geslaagd en zit nu in de B klas.

Iliano had heel veel aandacht en stapte mooi mee aan de leiband. Hij bracht het speelgoedje niet helemaal terug, maar ging er toch achter en pakte het vast. Hij had een beetje moeite met de blijf oefening. Hij volgt ons liever :p. Maar het lukte uiteindelijk. Het oproepen en de zit voor deed hij prachtig. Ook het weigeren van voedsel was geen probleem. Op de houdingen behaalde hij ook 10/10 en ook op het voorstellen en betasten van de hond en het begroeten haalde hij de maximum score. Hij behaalde in totaal 86,5/100. Knap gedaan hoor Iliano!

Iliano Iliano Supporters Gioia & mama Havana

 

 

2 augustus 2010     Demonstratie Dog Dance op dierenhappening Beestig Geestig in De Panne 

Click to enlargeVandaag hebben we een leuke dag aan het strand van De Panne gehad met al onze Havanezers! Voor een demonstratie met de Dog Dance groep THE WET NOSE DANCERS trokken we naar zee om er ter gelegenheid van de eerste editie van Beestig Geestig een optreden te verzorgen. Tijdens dit event waren heel wat dieren aanwezig zoals honden (Dog Dance), paarden, ezels, een kameel, roofvogels, ganzen, enz. De demonstratie vond plaats 'in de arena', een soort podium (op de dijk) in steen met zitplaatsen errond (met wat fantasie zag je er een mini colosseum in :p). We waren met vele dansertjes en daarom traden we elk met één hond op. De demo duurde 2x een half uur. Alle honden hebben dat schitterend gedaan! Het publiek was zeer enthousiast en klapte mee op het ritme van de muziek. Een prachtig gevoel gaf dat. Linda danste met Havana die wel wat onder de indruk was van al dat volk. Ze danste op L'ombelico del mondo van Jovanotti. Kristine danste met Dalia op Alors on danse van Stromae. Ze heeft schitterend gewerkt! Na de optredens zijn we nog gaan wandelen op het strand en hebben de hondjes ook in het water gespeeld. Wat hadden ze plezier! Omdat we al onze Havanezers hadden meegenomen (Dolce, Vita, Gioia, Havana, Dalia, Hippy, Mistica, Itala, Iliano), ja, 9 in totaal, hadden we heel wat beziens. Het was heel fijn om met hen allemaal nog eens op demo te kunnen gaan. Ze hebben duidelijk genoten van het dagje aan zee en waren nadien natuurlijk heel moe. Ze vielen als een brok in slaap in de auto. We kijken terug op een aangename dag. De weergoden waren ons gelukkig ook goedgezind want het was ideaal strandweer.

Meer foto's Dog Dance Meer foto's Havanezers aan zee
 

Linda & Havana

Kristine & Dalia Hippy - Dalia - Vita - Mistica - Dalia - Iliano - Havana - Dolce - Gioia
Havana - L'ombelico del mondo Dalia - Alors on danse

 

 

25 juli 2010     Demonstratie Dog Dance op hondenshow te Luik (Golden Dog Trophy) 

Naar jaarlijkse traditie hebben we samen met andere Dog Dancers twee demonstratiemomenten verzorgd op de hondenshow (Golden Dog Trophy) in Luik. 
We traden op met Mistica, Dalia en Havana. Mistica danste tweemaal op "Pokerface" van Lady GaGa. Dalia danste een keer op "Requiem for a dream" en een keer op "Right Round" van Flo Rida. Havana danste op "L'ombelico del mondo" van Jovanotti.
Ze hebben allen heel goed gewerkt. Hier enkele foto's:                                                          
Meer foto's Dog Dance

Mistica Dalia Havana Dalia

 

 

17 juli 2010       Demonstratie Dog Dance op Europees Kampioenschap Dog Frisbee te Olen

Choco tijdens Dog FrisbeeOp uitnodiging van onze goede vrienden van de honden frisbee hebben we vandaag een demonstratie Canine Freestyle gegeven met vier van onze Havanezers (Dalia, Gioia, Mistica en Havana) ter gelegenheid van het European Championship Dog Frisbee Skyhoundz® dat plaatsvindt te Olen op 17 en 18 juli

Ondanks het wisselvallige weer, was het toch te warm voor onze rakkers. Ze hebben het beste van zichzelf gegeven, maar de felle zon maakte het niet eenvoudig. 't Was een zeer gezellige dag! Sven en Katrien, jullie hebben deze wedstrijd Dog Frisbee knap georganiseerd! Dikke pluim voor jullie! 

Het was een zeer internationaal publiek. Zo waren er deelnemers aan het kampioenschap uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Hongarije, enz.

Met Dalia, Mistica en Havana hebben we de gekende routines uitgevoerd. Dalia danste op Requiem for a dream, Mistica op Poker Face van Lady GaGa en Havana op L'ombelico del mondo van Jovanotti. Met Gioia toonden we een nieuwe routine namelijk op de muziek van Stromae met Alors on danse

Meer foto's Dog Dance
Dalia
Requiem for a dream
Gioia
Alors on danse
Mistica
Poker Face
Havana
L'ombelico del mondo

 

 

14 juli 2010       Overgang van Préjuniors naar Juniors klas gehoorzaamheid met Iliano

Vandaag kon ons Havanezertje Iliano del Paradiso di Cani voor de eerste keer meedoen in de Juniorsklas Gehoorzaamheid op HS Pallieter. 

Hij had al langer de oefeningen van de Préjuniors onder de knie, maar om wille van examens en agility training (overlappende uren) hebben we niet veel kunnen trainen met hem op de hondenschool zelf. Hij is wel een hevige supporter tijdens de Agility training! Hij is er steeds bij om z'n mama aan te moedigen :p.

Hij zal nu voortaan een uur trainen i.p.v. een half uur. Hij heeft superveel aandacht, maar apporteren vindt hij maar niets. Van wie heeft hij dat trekje?

 

 

27 juni 2010       (MystykalSky Chocolate) Havanese party - Bezoek uit Denemarken

Vandaag hebben we bezoek gekregen van onze Havanezervrienden uit Denemarken! Sanne Friborg en haar gezin zijn op doortocht in Europa en hebben een tussenstop in Vlaanderen gemaakt. Ze hebben onze Dog Dance demo in Herk-de-Stad bijgewoond. Ze hebben twee van hun Havanezertjes meegenomen : Coccio en Lillo. De knappe MystykalSky's Coccio, een jongere 'broer' van ons Havana uit een ander nestje en Havatilles Lillo, hun zelf gefokt prachtig teefje. Ook Janine was van de partij met haar teefje Tootsie (MystykalSky's Tootsie Roll). Zelf hadden we MystykalSky Chocolate Mistica, MystykalSky's Chocolate Havana en haar zoon Iliano del Paradiso di Cani, Itala de la Vallée du Rêve (dochter van MystykalSky Gavroche) en Massivus Angel's Dalia Hanna meegenomen. Het werd als het ware een « MystykalSky Chocolate Havanese party ».

Havanese Party (3) - click to see pictures
           Lillo             Coccio        Mistica       Itala  Iliano        Havana        Dalia        Tootsie

De reünie werd verdergezet in Hoepertingen bij de eigenaars van Tootsie waar een lekkere BBQ gehouden werd. De honden hebben nog goed kunnen spelen en ravotten in de tuin! Zalig om hen zo te zien rennen en gek doen!! We hebben natuurlijk veel over Havanezers gebabbeld en nog enkele leuke (groeps)foto's gemaakt. We kijken terug op een hele aangename dag! 

Foto's van de Havanese Party (3)

 

 

27 juni 2010       Demonstratie Dog Dance op Shetlandpony- en dierendag in Herk-de-Stad

Ondanks de hitte (het was puffen voor mens en dier!) hebben we met THE WET NOSE DANCERS een demonstratie Dog Dancing (Canine Freestyle) gegeven in Herk-de-Stad ter gelegenheid van de Shetlandpony- en dierendag. Net zoals vorig jaar was de felle zon van de partij. Alle honden hebben hun best gedaan. Het was een leuke en ontspannende dag. We namen deel met drie van onze Havanezers: Havana, Mistica en Dalia. Ook Itala en Iliano waren erbij. Het was ook een leuk weerzien met onze vrienden van de Dog Frisbee. 

HavanaMisticaDalia
Meer foto's Dog Dance

We hebben op deze gelegenheid ook Havanezervrienden uit Denemarken ontmoet (zie nieuwtje hierboven).

 

 

13 juni 2010       Wedstrijd Dog Dance van HS Cynopolis te Kapellen -  Brons voor Dalia !!!

Vandaag vond de wedstrijd Dog Dance van HS Cynopolis plaats in Kapellen. We namen deel met drie van onze Havanezers. Ze hebben heel goed gewerkt!!! Dalia behaalde een 3e plaats in de Novice klas en moet nu over naar de Intermediate klas. Ze is ons eerste Havanezertje dat nu in Intermediate zal dansen!! Ook Mistica moet nu overgaan naar de volgende klas namelijk Novice.

Havana - KristineMistica - LindaDalia - Kristine
Meer foto's Dog Dance

Beginnersklas

Havana : 8e plaats !!! (op 13) en een knappe 8,44 !!!
Ze danste met Kristine op "L'ombelico del mondo" ('De navel van de wereld) van Jovanotti. Al lange tijd wilde ik een act uitvoeren op deze leuke Italiaanse muziek die met tromgeroffel en heel wat ritme uitnodigt om te dansen : E noi stiamo già ballando. Havana voerde alle oefeningen perfect uit, maar wel iets trager dan thuis. Dat komt omdat ze onzeker is 'en plein public'. Havana is een schat van een hond met een grote werklust. Ze is wel eerder nonchalant, maar toch ook gek van alle aandacht. We zijn heel blij met dit resultaat. Chapeau Havana!

Mistica : 5e plaats !!! (op 13) en een knappe 8,66 !!!
Ze danste met Linda op "Pokerface" van Lady GaGa. Flink gewerkt lieve Mistica! Ze moet na het behalen van 4x meer dan 8 nu overgaan naar de Novice klas. 

Novice

Dalia : 3e plaats !!! en een knappe 8,45 !!!
Dalia danste met Kristine op de muziek "Requiem for a dream" van Clint Mansell. Een beetje meer afgeleid als anders, maar toch weer met een snelheid die amper te volgen is, danste Dalia, immer vrolijk, mee op deze mooie filmmuziek. Verkleed als boogschutter en met bijbehorende pijl en boog (wat blijkbaar door één jurylid niet begrepen was) danste ik met haar op het themalied van Lord Of The Rings - The Two Towers. Dalia behaalde nu 2x meer dan 8 en 2x meer dan 9 en moet nu over naar de Intermediate klas. Supergoed gedaan Dalia!! 

 

 

30 mei 2010       Wedstrijd Dog Dance van HS Pallieter te Ranst  -  Zilver voor Mistica en voor Dalia !!!

Vandaag vond de wedstrijd Dog Dance van HS Pallieter plaats in Ranst. We namen deel met twee van onze Havanezers. Ze hebben supergoed gewerkt!!! Zowel Mistica als Dalia behaalden de 2e plaats. Mistica in de Beginnersklas en Dalia in de Novice klas. Chapeau lieve schatten!!!


Meer foto's Dog Dance

Beginnersklas
Mistica : 2
e plaats !!! (op 16) en een knappe 8,94 !!!
Ze danste met Linda op "Pokerface" van Lady GaGa. Knap gedaan kleine meid!!
(Filmpje volgt later)

Novice
Dalia : 2e plaats !!! (op 12) en een knappe 9,18 !!!
Dalia danste met Kristine op de muziek "Requiem for a dream" (thema lied van 'Lord Of The Rings - The Two Towers) van Clint Mansell. Dikke knuf!! 

 

 

9 mei 2010       Wedstrijd Dog Dance van RCCDISH in Waver  -  Goud voor Dalia !!!

Vandaag vond de wedstrijd Dog Dance van hondenclub RCCDISH plaats in Waver. We namen deel met drie van onze Havanezers. Onze drie Havietjes hebben supergoed gewerkt!!! Ze verdienen alledrie een dikke pluim!!

Kristine & Itala Linda & Mistica Kristine & Dalia Meer foto's : klik

Initiation
Itala : geslaagd
Het was Itala's eerste wedstrijd. En ze heeft dat super gedaan. Ons kleinste Havanezertje was tevens de kleinste deelnemer van de hele wedstrijd. Ze was heel ijverig en voerde de oefeningen op een schattige wijze uit. Ze heeft dus ook haar brevetje gehaald. Ze danste met Kristine op het liedje "Moi ... Lolita" van Alizée. 
     Video

Beginnersklas
Mistica : DK
Hoewel Mistica schitterend gewerkt heeft (beter dan op de vorige wedstrijd te Balen) heeft ze het terrein eventjes verlaten waardoor ze een DK kreeg. Echt zonde, want ze deed zo haar best. Ze danste met Linda op "Pokerface" van Lady GaGa.
     Video

Novice
Dalia : 1e plaats !!! (op 12) en een knappe 9,4 !!!
FANTASTISCH, zo voelde het om met Dalia deze routine uit te voeren! Ze vloog over het terrein en voerde alle oefeningen perfect uit. Wat een energie, wat een aandacht! Dalia werd beloond voor de knappe prestatie en behaalde de 1e plaats in deze Noviceklas. Het was haar tweede wedstrijd in deze klas. Dalia danste met Kristine op de muziek "Requiem for a dream" (thema lied van 'Lord Of The Rings - The Two Towers) van Clint Mansell. Ik ben zo fier op Dalia!! 
     Video

 

 

2 mei 2010       Hondenshow Brabo te Antwerpen
Iliano del Paradiso di Cani : puppyklas reuen : 3e VEELBELOVEND
Iliano stapte fantastisch mee in de ring. Hij heeft een heel mooi gangwerk. Z'n verhoudingen zitten heel goed. Hij was de jongste van de drie (net 6 maanden en 1 week) en moet nog wat uitzetten in de breedte. 
Itala ontmoet haar halfbroer Izorka (puppyklas reuen).

Iliano Itala Izorka

 

 

30 april 2010       Agility op HS Pallieter
Gioia                                           Havana

 

 

18 april 2010       Happy birthday Hippy !!!

Gelukkige verjaardag Hippy !

 2 jaar

 

 

18 april 2010       Demonstratie Dog Dance te Borgerhout

Onze eerste dog dance demonstratie ging dit jaar door in Borgerhout ter ere van de inhuldiging van een hondenweide. Om op dit grasveld te dansen was niet zo vanzelfsprekend. Mistica was afgeleid door alle geurtjes. Ze danste met Linda op Poker Face van Lady GaGa.Kristine & Havana

Linda & MisticaVoor Itala was het de allereerste keer dat ze optrad. Nog kleiner dan de doorsnee Havanezer en dus een neus nog lager bij de grond... Ze heeft ook wel wat gesnuffeld tijdens het brengen van de routine. Kristine danste met Itala op het liedje "Moi...Lolita" van Alizée (een Franstalig liedje verwijzend naar haar roots). 

Havana heeft heel goed meegewerkt. Ze had veel aandacht. Met Havana danste Kristine op het liedje "Bad Romance" van Lady GaGa. In de voormiddag had ze nog heel goed gewerkt op de Agility training. Ze moet moe geweest zijn, maar heeft toch heel flink meegewerkt. Chapeau!

Meer foto's : klik hier :)

 

 

17 april 2010       Wedstrijd Dog Dance van HS 't Kruierke in Balen

Linda & MisticaOp deze eerste dog dance wedstrijd dit jaar waar we aan hebben deelgenomen, hebben Mistica en Dalia goed gewerkt. Het was toch weer even wennen voor hen om in een nieuwe omgeving te 'dansen'. 

In de beginnersklas werd Mistica 5e op 26 deelnemers. Ze behaalde 8,68. Een prachtige score. Het was haar tweede wedstrijd voor punten. Ze danste samen met Kristine & DaliaLinda op de muziek van Lady GaGa met het liedje Poker Face. De act werd aangevuld met nieuwe oefeningen. Ze werkte zonder gebruik te maken van voedsel.

In de Noviceklas werd Dalia 9e op 19 deelnemers. Ze behaalde 8,84. Ook een zéér mooie score. Voor Dalia was het de eerste wedstrijd in de Novice klas. Samen met Kristine bracht ze haar routine op de filmmuziek van Clint Mansell nl. Requiem For A Dream. Deze muziek wordt tevens gebruikt als themalied van de film The Lord Of The Rings (The Two Towers). Het liedje duurt ruim een minuut langer dan haar vorig liedje en bevat heel wat nieuwe oefeningen.

We zijn heel trots op onze Havanezertjes. Ze hebben hun best gedaan!

Meer foto's : klik hier :)

 

 

27 maart 2010       Bezoek aan Truffel (vroeger Mocha genaamd)

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan Truffel en haar baasjes. Wat was het fijn om haar terug te zien. Deze superlieve Havanezer hebben we als pup een tijdje bij ons als logéeke gehad voordat ze naar haar nieuwe thuis is gegaan. 

Truffel is echt met "haar gat in de boter gevallen". Ze heeft een grote tuin waar ze dolgraag in rondrent. Ze heeft een grote speelkameraad: de kat Praline. En binnenkort mag ze van de Zuiderse zon gaan genieten. 

Truffel is een heel open en vrolijke meid die niets liever doet dan kwispelen en knuffelen. Ze vond het ook heel leuk om met onze Havanezers Dalia, Mistica, Itala en Iliano te spelen.

Voor meer foto's klik op de foto of hier.

 

 

25 maart 2010       Happy birthday Dolce !!!

Gelukkige verjaardag Dolce !

 6 jaar

 

 

14 maart 2010       Overgang gehoorzaamheid babyklas naar prejuniors met Iliano

Vandaag mocht ons Havanezertje Iliano del Paradiso di Cani voor de eerste keer meedoen in de Prejuniorsklas Gehoorzaamheid op HS Pallieter. 

Vorige les (10 maart) kregen we te horen dat hij mocht overgaan. 

Hij is nu 4 maanden en 3 weken.

 

 

28 februari 2010       Iliano op show te Gent - Baby klas : 1e veelbelovend Beste Baby (bij 12 beste baby's op show)

Op zondag 28 februari 2010 vond de Flanders Dog Show plaats te Gent. We namen voor de eerste keer deel met Iliano del Paradiso di Cani die 23 februari net 4 maanden oud geworden was. 
Hij zat dus in de Baby Klas reuen. Hij liep fantastisch mee in de ring en stond ook tamelijk stil bij het poseren. De keurmeester (André Leblond uit Frankrijk) vond zijn gangwerk prachtig. 
Iliano werd 1e en kreeg een veelbelovend. Hij werd Beste Baby en mocht later op de dag ook de erering betreden samen met nog veel andere jonge honden van andere rassen die Beste Baby waren geworden. Hij poseerde deze keer zelfs beter in de ring. Door de keurmeester (Jos De Kuyper uit België) werd hij geselecteerd tot de een van de 12 Beste Baby's van de hele show
We zijn apetrots op onze kleine bruine beer. 's Avonds was hij natuurlijk heel moe van de lange dag, maar hij heeft zich voorbeeldig gedragen.

       

 

 

8 februari 2010       Happy birthday Gioia !!!

Gelukkige verjaardag Gioia !

 3 jaar

 

 

2 februari 2010       Happy birthday Itala !!!

Gelukkige verjaardag Itala !

 1 jaar

 

 

31 januari 2010     Sociabiliteitproef te HS Pallieter : Mistica GESLAAGD :D

Vandaag namen we deel met onze Havanezer Mistica aan de sociabiliteittest op de hondenschool Pallieter. Ze is GESLAAGD!! We zijn superblij!!  

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

Wij danken HS Pallieter en alle medewerkers tijdens deze proef!

 

NIEUWS 2009

OVERZICHT ACTIVITEITEN MET ONZE HAVANEZERS in 2009

Kalender 2009 : Klik voor een overzicht van de activiteiten met onze Havanezers in 2009

Activiteiten: Dog Dance Wedstrijden - Dog Dance Demonstraties - Gehoorzaamheid - Agility - Show

 

 

18 december 2009     Sneeuwpret voor onze honden 

Snow Fun 2009Gisteren en vandaag hebben onze honden (en kat) al heel wat plezier beleefd door de sneeuw. Voor Itala en Iliano was het de eerste kennismaking met sneeuw.

Dat leverde heel wat leuke foto's op.


Klik op SNOW FUN 2009 om meer foto's te zien.

Collage snow fun december 2009

Collage snow fun januari 2009  

 

We hebben foto's toegevoegd in onze       Kleurengalerij van de Havanezer   (kleuren, patronen, markeringen)      

 

4 december 2009     Uitreiking Hondensport Awards 2009 categorie Dog Dancing : Kristine & Dalia 3e plaats !


Op de Hondensport Awards 2009 behaalden Kristine Goossens & Massivus Angel's Dalia Hanna "Dalia" voor de Award van "Beste Dog Dancer 2009" de 3e plaats op 21 genomineerden !!!! 

We zijn superblij !! J 
Hartelijk dank voor alle stemmen !! Dat appreciëren we ontzettend hard !

Klik hier of op de afbeelding om het volledige verslag (+ foto's) te lezen.

 

 

1 december 2009     Graveerwerk "Havanezers del Paradiso di Cani"

Havanezers del Paradiso di Cani

 

Dit prachtig CNC graveerwerk met blauwe LED verlichting werd voor ons gemaakt door Frank.

Het is prachtig!

Dank je wel J !!

 

 

 

 

19 november 2009     Symposium over Herpes virus bij honden en Preventie voor vlooien

Deze avond hebben wij (Linda en Kristine) het Symposium georganiseerd door de Belgische Bichon Club (B.B.C.B.B.) bijgewoond. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:
- Herpesvirose
- Vlooien
Deze twee onderwerpen worden vaak onderschat binnen de honden- en fokkerswereld. Het is dan ook interessant er meer over te weten. 
Het was een zeer leerrijke avond met als afsluiter een heerlijk koud buffet J.

 

 

14 november 2009     Wedstrijd Dog Dance van HS G.H.V. in Kortrijk (Eurodogshow)

Vandaag namen we deel met twee van onze Havanezers aan de wedstrijd Dog Dance georganiseerd door hondenschool de Grasheidse Hondenvereniging. De wedstrijd vond plaats in Kortrijk ter gelegenheid van de Eurodogshow.
Linda & MisticaHet was de eerste wedstrijd voor punten voor Mistica (Beginners) en ze heeft heel goed meegewerkt. Ze voerde het dansje uit met de nodige enthousiaste sprongen :). Ze behaalde een mooie 8,40 en werd 12e op 18. Ze is nog heel jong natuurlijk. We kregen heel wat leuke reacties van andere dansers. Super! Linda & Mistica dansten op "Poker face" van Lady Gaga.

Kristine & DaliaDalia  kreeg  een  8,74   en behaalde  de  4e plaats op 18 deelnemers (Beginners). Ze zette een knappe prestatie neer. Ze werkte alle oefeningen heel beheerst uit wat niet eenvoudig is voor onze kleine Speedy Gonzales. Ook de nieuwe oefeningetjes vormden geen probleem. Dalia behaalde nu vier keer op rij minstens een 8 op 10 waardoor ze bij de volgende wedstrijd in de Noviceklas mag starten. We kregen ook hele toffe reacties van het publiek. Dat is heel aangenaam. Kristine & Dalia dansten op de muziek van Flo Rida met "Right round".

We zijn heel trots op Mistica en Dalia. Ze hebben beiden zonder voedsel gewerkt. Ze hebben zich ook niet laten beïnvloeden door de grote hal en de drukte van de show. Nadien waren ze wel moe. 
Onze felicitaties aan de andere leden van de G.H.V. en alle medewerkers voor de hele organisatie van deze leuke wedstrijd in een  ontspannende sfeer!!
Hartelijk dank aan Linda & co. voor de video's.

 

 

 

9 november 2009       Happy birthday Dalia !!!

Gelukkige verjaardag Dalia !

 2 jaar

 

 

 

3 november 2009       Happy birthday Havana !!!


Gelukkige verjaardag Havana !

 2 jaar

 

 

 

1 november 2009       Havanezerwandeling te Nieuwvliet-Bad (Nederland) met o.a. Kenzie en z'n familie

MisticaVandaag hebben we Kenzie, de papa van ons pupje Iliano, terug gezien ter gelegenheid van de Havanezerwandeling georganiseerd door de Havanezerclub Nederland aan het strand van Nieuwvliet-Bad (Nederland). Terwijl Laura thuis bleef puppysitten zijn wij (Linda en Kristine) mee gaan wandelen Kenziemet onze Havanezers Dalia, Mistica en Itala. Marja en Rinus waren er natuurlijk ook met hun jonge spruit Guendo. Ook de andere Havanezertjes van op de hondenschool waren er. 
Het eerste deel van de wandeling verliep langs het water en in de duinen, bij de terugkeer hebben we deels (in de regen) op het strand, in de duinen en langs de Zwarte Polder gewandeld. 
Het was een superleuke bijeenkomst van verschillende Havanezervrienden. Het was een hele toffe dag ondanks de regen.  

Fotocollage                                                                                                                                          Uitgebreidere collage

 

 

23 oktober 2009       ONS EERSTE HAVANEZER NESTJE IS GEBOREN !!! 1 chocoladebruine reu

Om 7.15u 's morgens was Havana héél onrustig. Ze rende van het ene naar het andere mandje om een nest te graven. Dan piepte ze enkele keren. We zetten haar in de werpkist waar ze verder ging graven. We maten nog snel even haar temperatuur : 35.9°C. Toen beseften we wel dat het een spannende dag zou worden. En dan voelden we de eerste weeën komen...

Om 7.45u bevalt Havana van een donkerkleurig reutje. De bevalling is perfect en snel verlopen. De pup kwam er na slechts enkele keren persen in kopligging uit. We hebben Havana een beetje geholpen om het vliesje open te maken. De navelstreng hebben we afgeklemd en toen de nageboorte eruit was, at Havana die meteen op zodat de navelstreng afbrak. Deze stopte al snel met bloeden. Het pupje ging meteen op zoek naar de moedermelk. Z'n zoogreflex is uitstekend en ook Havana laat alles goed toe. Hij woog 172 gram.
Hoewel Havana nog een beetje onwennig is, komt haar moederinstinct al duidelijk naar boven. Ze draagt goed zorg voor hem. Ze likte hem al meteen droog. Toen hij helemaal gedroogd was, merkten we pas z'n echte vachtkleur op. Deze is chocoladebruin! Wat een verrassing J. Hij heeft een fijne witte streep over z'n borst en een heel klein beetje wit aan de topjes van z'n tenen. 

Het eerste uur was Havana nog wel onrustig. De andere honden zijn heel nieuwsgierig en komen vaak rond de ren staan om naar Havana en haar pup te kijken. Daar maakt Havana geen probleem van. Ondertussen is Havana al heel wat rustiger. Ze heeft al goed gegeten en gedronken. Nu krijgt ze puppyvoeding en aanvullend puppymelk. 

Het is geen 'goede dracht' geweest omdat er al minstens één andere pup/vrucht is afgestorven rond dag 30 van de dracht. De geboorte van deze pup noemen we dan ook een klein mirakel. Deze reu is al ongelofelijk sterk geweest. We hopen nu dat hij heel goed verder evolueert.

Wat genieten we van het aanschouwen van onze trotse mama Havana en haar flinke zoon...

Geboorte + Dag 1

Meer info zie Puppies - Geboorte - Gewichtenschema - Dagboek - Foto's - Video's

We willen allereerst Marja en Rinus, baasjes van Kenzie, van ganser harte bedanken voor de supertoffe samenwerking! We danken ook alle andere fokkers, houders van kleine liefhebberskennels en dierenvrienden die ons de voorbije maanden hebben gesteund door het delen van ervaringen en het geven van aanmoedigende woorden! Onze oprechte dank!!! Jullie zijn echte schatten!

 

 

21 oktober 2009       Kristine en Dalia geselecteerd voor Hondensport Awards 2009 categorie Dog Dancing
Info Goossens Kristine & Dalia

Voor de sporttak Dog Dancing werden Kristine Goossens en haar Havanezer Dalia (Massivus Angel's Dalia Hanna) verkozen door een concilie tot één van de finalisten genomineerd voor de Award van "Beste Dog Dancer 2009". Een grote eer! 
Al meer dan 5 jaar en half beoefenen we Dog Dance met onze gezelschapshonden. We doen vaak mee aan wedstrijden en demonstraties. Iedere hond heeft z'n eigen karakter en dat maakt het net zo leuk en verscheiden. Het is een fantastische hondensport! 
Dank je om te stemmen !!
Award van "Beste Dog Dancer 2009"
11. Goossens Kristine & Dalia  
Meer info Stemmen
Klik hier
Stemmen = gratis  // 1 stem per persoon
Stemmen kan tussen 19/10/09 en 19/11/09

 

 

11 oktober 2009     Overgang Préjuniors naar Juniors Gehoorzaamheid met Itala  

Vandaag mocht ons Havanezertje Itala voor de eerste keer meedoen in de Juniorklas Gehoorzaamheid op HS Pallieter. Vorige les kregen we te horen dat ze mocht overgaan. In plaats van een half uur is de training nu een uur en leren de honden nog meer gehoorzaamheidsoefeningen.

 

 

27 september 2009     Havanezerwandeling te Zoutelande (Nederland) met Kenzie en z'n familie

Gioia - Dalia - Havana - Kenzie - Guendo - Hippy - ItalaVandaag hebben we een superleuke Havanezerwandeling gemaakt aan het strand te Zoutelande (Nederland) samen met de baasjes van Kenzie, de dekreu van Havana. Als alles goed verloopt worden ze eind oktober de trots ouders van een pupje. De verliefdheid hing nog steeds in de lucht tussen die twee. Het is zo'n leuk koppel tesamen. 
Kenzie & Havana Tijdens deze wandeling waren naast Havana ook Dalia, Gioia, Hippy en Itala van de partij en ook Kenzie werd vergezeld door z'n nieuwe huisgenootje Guendo, een superlief Havanezer pupje. We hebben een hele leuke en ontspannende wandeling gemaakt aan het water. De honden hebben ook leuk in het water gespeeld en gezwommen. Ze hebben ook ontzettend leuk gerend op het strand. Na een lekker drankje op een terrasje zijn we teruggekeerd deels langs de duinen en deels langs het strand. 's Avonds hebben we ook nog lekker gegeten bij Marja en Rinus op de camping. We hebben allemaal een hele leuke en plezierige dag gehad. Het was superfijn Kenzie nog eens terug te zien en de jongste telg te ontmoeten. Dank je Marja en Rinus voor het gastvrij onthaal en voor de leuke dag! 

Fotocollage van deze leuke dag aan zee                                                                                        Uitgebreidere collage

 

 

26 september 2009     Wedstrijd Dog Dance op HS de Belgian Border Collie Club

Vandaag namen we deel met vier van onze Havanezers aan de wedstrijd Dog Dance georganiseerd door hondenschool de B.B.C.C. De wedstrijd vond plaats in Rijkevorsel.
Mistica & LindaHet was de eerste officiële wedstrijd voor Mistica (Initiation) en ze heeft haar brevetje gehaald. Ze was heel enthousiast op het terrein. Dikke proficiat kleine meid!
Kristine & DaliaIn de beginnersklas namen we deel met Gioia en Dalia. Gioia behaalde 8,10. Ze voerde alle oefeningen uit, maar op een traag tempo. DALIA kreeg een 8,57 en behaalde de 6e plaats op 30 deelnemers in die klas. Ze kreeg een hele mooie 'beker'. Een knappe prestatie. We vinden het jammer dat ze niet meer beloond werd voor deze prestatie want het was zonder overdrijven haar allerbeste uitvoering van deze routine ooit op wedstrijd of op demo. Ze heeft alle oefeningen perfect uitgevoerd. Ze had veel aandacht, snelheid, een grote werklust en vooral heel veel plezier. Het was ongelofelijk tof om met haar te 'dansen'. We zijn echt heel fier op haar.
In de Novice klas namen we deel met Vita. Helaas bezorgde de warmte op de middag en de drukte om haar heel voor spanning bij haar en blokkeerde ze. Ze was echt moe en uitgeput en kon haar oefeningen niet vlot uitvoeren. Ze behaalde geen 8 (7,78). Toch vinden we dat ze haar best heeft gedaan. Iedere hond reageert anders en ook iedere wedstrijd of demo is anders. 
Chapeau aan deze vier rakkertjes!                                                                            Enkele foto's van op de wedstrijd

 

 

20 september 2009     Clubkampioenschap HS Pallieter : Agility + Dog Dance

Resultaat Agility BeginnersVandaag namen we met drie van onze Havanezers deel aan het Clubkampioenschap op hondenschool Pallieter. Met Gioia en Havana deden we mee met Agility (behendigheid) en met Mistica met Dog Dancing. 
Het was de allereerste keer dat we deelnamen aan een Agility wedstrijd. Deze telde niet officieel voor punten. We namen deel met Gioia en Havana in de beginnersklas. Gioia volgt nu een klein jaar lessen en Havana sinds mei 2009. Gespreid over de hele dag moest iedere deelnemer drie parcours lopen: 2 met raakvlakken en 1 jumping. Gioia en Havana hebben supergoed gewerkt! Gioia behaalde de 1e plaats (zonder strafpunten) en Havana de 4e plaats (met 5 strafpunten op de drie parcours : 3-1-1) op 8 deelnemers in die groep. 
In de beginnersklas mocht Mistica haar danskunsten laten zien. Ze deed dat weer heel enthousiast. Ze behaalde een mooi resultaat (8,47) en kreeg de 3e plaats.
 Kristine & Gioia - Agility    Kristine & Havana - Agility    Linda & Mistica - Dog Dance

Gioia 1e plaats Agility beginners Het was echt een superfijne en ontspannende dag met een hele aangename sfeer! Complimenten aan HS Pallieter. En een dikke pluim voor Gioia en Havana en Mistica !! :)
Meer foto's van Havana en Gioia : klik hier

 

Alle clubkampioenen (gehoorzaamheid - agility - dog dance)
Gioia Alle clubkampioenen

 

 

4 september 2009     Chocolate Havanese Party (2) - Bezoek aan Tearaway's Havanezers in Nederland (Nes) 

Op vrijdag 4 september 2009 zijn we met Havana, Dalia, Mistica en Itala naar het noorden van Nederland gegaan op bezoek bij Wilma (van Tearaway's Aussies en Havanezers) en haar chocoladebruine Havanezers en andere dieren. Het was een leuke « Chocolate Havanese party ». We zijn ook gaan wandelen in het meest noordelijke punt (vasteland) van Nederland nl. in Lauwersoog in de regio Friesland. De honden hebben lekker kunnen uitwaaien in de wind en leuk met elkaar gespeeld. Sommigen waagden zich ook met hun pootjes in het water. Het leverde heel wat leuke sfeerbeelden op. De honden hebben er duidelijk van genoten.

Klik op collage of op een van de foto's om nog meer foto's te zien.

 

 

30 augustus 2009     Demonstratie Dog Dance op Dag van de hond in Hasselt 

Vita & DolceVandaag namen we deel met THE WET NOSE DANCERS aan de demonstratie K9 Freestyle/Dog Dance in Hasselt ter gelegenheid van de "Dag van de hond". Het was een mooie zonnige dag en alle hondjes hebben weer hun beste pootje voorgezet. Dank aan Luc om DJ te spelen.

We namen deel met Dolce & Vita (duo act) op de Schotse doedelzak muziek "Amazing Grace". Dit is een routine speciaal uitgevoerd ter herinnering aan Philippe Goossens, onze papa die op 1 september 10 jaar geleden veel te vroeg is gestorven. We zijn echt heel trots op Dolce en Vita die knap gewerkt hebben. Het zijn geen makkelijke dagen, maar onze honden bieden veel steun en afleiding. We namen ook deel aan de demo met Havana die supergoed en nauwkeurig meewerkte op het liedje "When I Grow Up" van The Pussycat Dolls. Gioia danste nog eens op "Disturbia" van Rihanna. In het begin was ze nog wat verstrooid, maar ze herpakte zich en heeft de rest van de routine mooi uitgevoerd. Ook Mistica heeft twee keer een dansje mogen uitvoeren, de ene keer op het liedje "Just Dance" en de andere keer op "Poker Face" van Lady GaGa. We hebben ook Dalia meegenomen. Ze heeft de andere hondjes aangemoedigd :).

Foto's en filmpjes van onze hondjes.

 

 

23 augustus 2009     Hondenshow te Mechelen 

Vandaag namen we deel aan de hondenshow te Mechelen met Mistica (teef jeugd) en Itala (teef puppy). Ze hebben allebei heel mooi meegestapt in de ring. Keermeester van de dag was Mevr. De Ridder (BE). Mistica heeft haar 'goed' behaald en Itala een belovend. De deelname met Itala was meer voor de fun daar zij een heel klein Havanezertje is. Het was een echte Havanezerbijeenkomst. Het was een hele gezellige dag.

Itala de la Vallée du Rêve (6 maanden en half)

MystykalSky's Chocolate Mistica (1 jaar)

Itala & Laura

In de namiddag mocht Mistica meedoen met de demo Dog Dance in de erering samen met de andere dansers van The Disco Dogs. Hoewel ze moe moet geweest zijn van de vermoeiende voormiddag, heeft ze weer haar best gedaan en schoot ze als een pijl over het terrein. Wat is ze toch een superleuk hondje om mee te werken!

Mistica & Kristine 

 

 

20 augustus 2009     Happy birthday Mistica !!! 

Gelukkige verjaardag Mistica!

 1 jaar

 

 

17 augustus 2009     Happy birthday Vita !!! 

Gelukkige verjaardag Vita!

 4 jaar

 

 

2 augustus 2009     Demonstratie Dog Dance op Hondsdolle Dag in Beervelde 

Naar jaarlijkse gewoonte zijn we ook deze keer afgezakt naar Beervelde om een demonstratie Dog Dance / K9 Freestyle te verzorgen ter gelegenheid van de Hondsdolle Dag samen met de andere leden van THE WET NOSE DANCERS. We namen deel met 3 van onze Havies (Dolce, Dalia & Mistica).

De dag begon echter met heel slecht weer. Regen regen en nog eens regen. De eerste demo in de voormiddag kon niet doorgaan. De honden waren al gauw doorweekt door de regen. Er zat niets anders op dan te schuilen in de gezellige tenten van Diane en Lisa. In de namiddag hebben de honden dan toch hun dansjes kunnen tonen. En ze hebben dat allemaal prachtig gedaan. Het was toch nog een leuke dag met een ontspannen sfeer :D! Helaas hebben de tenten van Diane en Lisa het slechte weer niet overleefd doordat ze zijn gaan vliegen :s.

Foto's van onze hondjes                                                 Foto's van alle dansertjes (op de site van Linda De Smet)

 

 

1 augustus 2009     Demonstratie Dog Dance in hondenschool "de moedige bijters" te Schoten 

Vandaag waren we van de partij met 3 van onze Havanezertjes (Havana, Dalia, Mistica) op de hondeschool "de moedige bijters" voor een demonstratie Dog Dance met enkele Pallieters. 

Het zonnetje scheen en de honden hadden er duidelijk zin in. Hoewel het voor sommigen onder hen net iets te warm was, hebben ze het uitstekend gedaan.

 

Foto's van onze hondjes.

 

 

25 juli 2009     Demonstratie Dog Dance op hondenshow te Luik 

Klik voor foto's en video'sTer gelegenheid van de hondenshow te Luik hebben we met 5 van onze Havanezers (Dolce, Vita, Gioia, Dalia, Mistica) deelgenomen aan de Dog Dance (Canine Freestyle) demonstratie samen met nog andere Dog Dancers. Het was een ontspannende dag. Hoewel we al een tijd niet meer met de honden geoefend hadden, hebben ze alle 5 de pannen van het dak gedanst. Ze waren fantastisch! We zijn zo fier op hen! 

Om meer foto's en video's te zien, klik op de foto.

 

 

12-22 juli 2009     Reis naar Canada en bezoek aan MystykalSky's Havanese 
Verslag reis Canada

Deze zomer zijn we met z'n allen op vakantie gegaan naar Canada in de regio New Brunswick waar we tevens de fokster van ons Havana & Mistica, Nathalie Tremblay van MystykalSky's Havanese, hebben ontmoet.

Verslag reis Canada
Het was een fantastische reis.  Klik op de foto's om het hele verslag met foto's te bekijken.

 

 

28 juni 2009     Demonstratie Dog Dance in Herk-de-Stad ter gelegenheid van de Shetlandpony-en dierendag
Mistica

The Wet Nose Dancers waren vandaag van de partij op de Shetlandpony- en dierendag in Herk-de-Stad. Ondanks de hitte hebben alle honden heel erg goed gewerkt. Iedereen is superfier! 

Havana - Dalia - Itala - Mistica op de huifkar

Er waren veel toeschouwers en de reacties waren heel positief. Dat is altijd superleuk! Het was een gezellige demo en ook de organisatie was pico bello :). We namen deel met onze jongere honden nl. Havana, Dalia & Mistica. Itala is mee komen supporteren.
Foto's van onze hondjes                                                
Foto's van alle dansertjes (op de site van Linda De Smet)

 

 

2009     Chocoladebruin officieel erkend als kleur voor de Havanezer volgens de FCI rasstandaard !

Tijdens de bijeenkomst van het Generale Comité van het FCI eind november 2008 heeft deze een toelichtend en samenvattend document goedgekeurd met als titel "Rassen met toegestane genetisch blauwe of bruine kleur" zoals voorgesteld door de Commissie van de Standaarden van het FCI. Bron

Verschillende lidstaten hebben hun waardering over eerdere verklaringen van Prof. Bernard Denis over de kleur uitgedrukt en hebben gevraagd om de rassen met de mogelijkheid genetisch de blauwe of bruine kleur te hebben individueel voor te stellen. Dit is de reden van de volgende poging om opnieuw de rassen te verduidelijken die de verdunde blauwe en de bruine kleur kunnen dragen. Het blauw en het bruin zijn niet noodzakelijk aanwezig over de hele vacht en kunnen ook met tan markeringen voorkomen.

Bruin: (d.w.z. erfelijk bepaald lever bruin, ook chocolade genoemd). Honden met een erfelijk bruine kleur kunnen nooit een zwarte neus hebben en de kleur van de ogen is meestal hazelnoot. De intensiteit van de vacht of huid kleur kan variëren van heel bleek wanneer verdund (zoals de Weimaraner) tot diep paarsbruin (zoals in de Deutscher Wachtelhund of de Ierse Waterspaniel). 
Voor rassen waarin de kleur bruin voorkomt, maar waar alleen een zwarte neus is toegestaan, is de conclusie dat de bruine kleur niet toegestaan is voor dat ras.

Havanezer: GROEP 9 : Chocoladebruine kleur : Bichon Havanais (250) e.a. Bron

Circulaire 14/2009 van het FCI gepubliceerd op 17/02/2009

 

  

 

14 juni 2009     Dog Dance wedstrijd op HS Cynopolis - Goud voor Vita :o)

Vandaag hebben we met 3 van onze Havanezers deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance te Kapellen op HS Cynopolis. Gioia, Dalia en Vita hebben UITSTEKEND gewerkt!!! Dikke pluim aan alle drie!

In de beginners klas heeft DALIA de 5e plaats behaald op 15 deelnemers. Ze behaalde 8,57. Dalia zat weer vol met energie en swingde de pannen van het dak. Het is zo'n tof hondje om mee te werken. 

Ook nog in de beginners klas behaalde GIOIA de 7e plaats met 8,37. Ze heeft supergoed gewerkt en had veel aandacht. 

In  de  Novice klas heeft  VITA  de 1e plaats op 6 deelnemers behaald!!! Ze behaalde 8,42. We zijn superblij en héél fier op Vita! Een dikke dikke proficiat lieve meid!

Enkele foto's van de 3 Havies zijn terug te vinden onder Dog Dance - Wedstrijden OF klik op de foto

 

 

31 mei 2009     Dog Dance wedstrijd op HS Pallieter - Zilver voor Dalia :o)

Vandaag hebben we met 4 van onze Havanezers deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance te Ranst op HS Pallieter. 

In de beginnersklas heeft DALIA de 2e plaats op 30 deelnemers behaald!!! Ze behaalde 8,85. En dat op haar eerste wedstrijd in de beginnersklas! Het was gewoon zaaaaalig om met haar deze routine uit te voeren. Het is zo'n schatje dat ontzettend graag werkt en een grote will to please heeft. Chapeau hoor meid! We zijn ongelofelijk trots op jou!!
Ook in de beginnersklas namen we deel met Gioia en Havana. GIOIA behaalde 8,17 en HAVANA 7,67. Beide waren nogal afgeleid door geurtjes op het grasveld. 
In de noviceklas heeft VITA me een beetje in de steek gelaten. Ze behaalde 7,52. Ze was enorm afgeleid en uitgeput door zichzelf op te boeien. 
Bij deze onze complimenten aan HS Pallieter om er zo'n leuke wedstrijd van te maken!

Volledig verslag en foto's van de 4 Havies en filmpje van Dalia zijn terug te vinden onder Dog Dance - Wedstrijden OF klik op de foto:

 

 

6 mei 2009     Overgang B klas naar C klas Gehoorzaamheid met Mistica  

Op deze woensdagavond hebben we met Mistica deelgenomen aan de overgangsproef gehoorzaamheid op HS Pallieter. Mistica behaalde 85,5/100
We weten nu aan welke punten we moeten verderwerken in de C klas. 
Knap gedaan hoor meid! 

 

 

3 mei 2009     Deelname aan demonstratie Dog Dance te Huizingen (Woefdag)
Dog Dance Demonstraties -  foto's van het optreden

Ook dit jaar waren we van de partij op de Woefdag te Huizingen samen met THE WET NOSE DANCERS. Ondanks wat regen, was het een aangename dag. Onze Havanezertjes hebben allemaal hun beste pootje voorgezet. Ze hebben fantastisch goed gewerkt. Voor sommigen onder hen was het het allereerste optreden en voor anderen werd een nieuwe routine voor het eerst uitgevoerd. Dolce, Vita, Gioia, Havana, Dalia, Mistica, Hippy & Itala zijn ontzettend braaf geweest! Jullie (samen met Tosca natuurlijk) zijn schatten en zonnetjes in ons leven!!

 

Meer info onder Dog Dance - Demonstraties OF klik op de foto.

 

 

 

18 april 2009     Welkom / Bienvenue Itala !!!

Vandaag hebben we Itala in onze roedel verwelkomd. Ze is een klein zwart Havanezertje met een wit vlekje op de borst. Ze heeft ons hart gestolen. Hope heeft haar meteen onder haar hoede genomen en samen met Mistica spelen deze drie deugenieten met veel plezier.

Klik op de afbeelding om naar Itala's "profieltje" te gaan.

Fotocollage :
Welcome home Itala

Foto's van deze kleine spruit zijn later te bekijken op: http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/HavanezerItala

 

 

18 april 2009     Happy Birthday Hope !!!

Gelukkige verjaardag Hope!

 1 jaar

 

 

 

5 april 2009     Overgang Juniors naar B klas Gehoorzaamheid met Mistica  
Op deze zonnige zondag hebben we met Mistica deelgenomen aan de overgangsproef gehoorzaamheid op HS Pallieter. Ze is met glans geslaagd: Mistica behaalde 92/100. Omwille van het natte gras wou ze niet op commando gaan liggen (-3) en tijdens het apporteren liet ze het apportje los (-5). We zijn superfier op haar! :)  

Meer foto's onder Felici Animali a Gehoorzaamheid.

 

 

25 maart 2009     Happy birthday Dolce !!
Dolce

Gelukkige verjaardag

 Dolce!

 5 jaar

 

 

11 maart 2009     Geslaagd voor toegangsproef Agility met Havana

Havana is geslaagd voor de toegangsproef Agility. Voortaan mag ook zij het Agility terrein van HS Pallieter onveilig maken ;).
We kijken al uit naar de eerste les!
Super, lieve meid!

 

 

4 maart 2009     Overgang Préjuniors naar Juniors Gehoorzaamheid met Hope en Mistica  

Onze Havanezertjes Hope en Mistica mochten vandaag voor de eerste keer meedoen in de Juniorklas Gehoorzaamheid op HS Pallieter. Op het einde van de vorige les (1 maart) kregen we immers te horen dat ze mochten overgaan naar de volgende klas :).

Mistica & Hope Mistica & Hope en hun luilekkerleventje :p

 

 

14 februari 2009     Clubmatch Belgische Bichon Club te Oostakker                               Foto's CLICK
Mistica

Ter gelegenheid van de Clubmatch van de B.B.C.B.B. te Oostakker hebben we weer heel wat mooie Havanezers gezien. Het is een gezellige dag geworden. Zelf namen we deel met drie van onze rakkers.
Keurmeester: Mr. Dupas Jean Jacques (FR)

Babyklas
Mistica behaalde de 2e plaats en een Veelbelovend/Très prometteur.
Opmerkingen Mistica: geheel mooi type, uitstekende proporties van het geheel (ook het hoofd), goede hals, opgewekt voorkomen, met veel présence in de ring, uitstekend karakter, leuke beweging.

Hope uit de ringJeugdklas
Hope behaalde de 4e plaats en Dalia de 5e plaats en kregen beiden een Zeer goed/Très bon.
Opmerkingen Hope: zeer jong model (9 maanden), met nog een ‘poupon’ voorkomen, hoofd mooi geproportioneerd, goede hals, smalle borstkas, zeer goede textuur, goede beweging.
Opmerkingen Dalia: jong model, pigmentatie in verhouding tot de kleur van de vacht, goede beendergestel, nog smalle borst, zeer goede textuur, stapt goed.

Info te vinden onder "Felici Animali" --> "Show" 

 

 

8 februari 2009     Happy Birthday Gioia !!!

 

Gioia is 2 jaar geworden vandaag !! Een dikke proficiat ! Ook gefeliciteerd aan je drie broertjes.

 

 

25 januari 2009     Sociabiliteitproef te HS Pallieter : Gioia, Havana & Dalia GESLAAGD :D
GioiaHavanaDalia

Vandaag namen we deel met drie van onze Havanezers aan de sociabiliteittest op de hondenschool Pallieter. Ze zijn alledrie GESLAAGD!! We zijn superblij!!

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid of agility is deze test verplicht.

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:
Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:
Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

Wij danken HS Pallieter en alle medewerkers tijdens deze proef!

 

 

januari 2009     Chocolade Havanezer reünie

Klik op de foto om nog enkele andere foto's te zien.

Later volgen er meer.

 

 

 

 

NIEUWS 2008

OVERZICHT ACTIVITEITEN MET ONZE HAVANEZERS in 2008

Kalender 2008 : Klik voor een overzicht van de activiteiten met onze Havanezers in 2008

Activiteiten: Dog Dance Wedstrijden - Dog Dance Demonstraties - Gehoorzaamheid - Agility - Show

 

 

31 december 2008     De kleuring van het oog bij een hond met het bruine pigment

De ervaringen waar gewoonlijk naar verwezen worden zijn reeds oud maar klassiek en de gegevens zijn sindsdien niet betwist.
Men herkent het bestaan van drie allelen op de locus Ir (= Iris), in de volgende volgorde van dominantie :

Ir+        donkere iris (donkerbruin)
irm       hazelnootbruine iris (intermediaire schakering of tint)
iry        gele iris

Tussen deze drie allelen is de dominantie niet compleet (= ze hebben onderlinge relaties van onvolledige dominantie), en, bijgevolg, komen de verschillende mogelijke combinaties overeen met verschillende schakeringen. Om alles ingewikkelder te maken, is de tussenkomst van modificatie genen bijna zeker (= enkele kleuringsgenen van de vacht die de kleur van de iris beïnvloeden). Men verklaart op die manier een bijna continue serie in de nuance, van een bleek geel tot een donkerbruin.

Men kan het idee in overweging nemen volgens hetwelke, in het algemeen, de kleur van de iris wordt doorgegeven onafhankelijk van de vachtkleur. Dat verhindert niet dat enkele invloeden van deze laatste gekend zijn :

-          b maakt de iris lichter : met irm zijn de ogen licht hazelnootbruin gekleurd, met iry zeer bleek geel. Het is dus vruchteloos om zeer donkere irissen te zoeken met een kastanjebruine vacht ;

-          d verdunt de kleur van het oog (« smoky eyes », namelijk « yeux fumés »).

Bron: Bernard Denis, Génétique et sélection chez le chien, p. 119 et p. 125
Vrije vertaling : Kristine Goossens

 

 

9 december 2008     Welcome home Mistica !!
MystykalSky's Chocolate Mistica

Na maanden aftellen was het dinsdag 9 december eindelijk zover; we konden Mistica gaan afhalen in Parijs. Ze kwam samen met Sacha, Duja en Pepita overgevlogen uit Canada.

Vol spanning vertrokken we om 4.30u 's ochtends naar de luchthaven. Rond 11u konden we de hondjes eindelijk ontmoeten. Wat een schatjes! Hoewel ze uitgeput waren van de lange reis, hadden ze toch nog energie te over en begonnen ze vrolijk rond te huppelen en met elkaar te spelen. Een half uurtje later vertrokken we naar huis. Duja mocht nog een nachtje bij ons thuis doorbrengen. 

Mistica is ontzettend lief en schattig. Ze werd meteen opgenomen in de roedel, heel fijn!
Het waren spannende dagen, maar we zijn ontzettend blij dat de weergoden ons deze keer wel goed gezind waren!! 

Klik op de afbeelding om naar Mistica's "profieltje" te gaan.

Fotocollage :
Welcome home Mistica

Foto's van deze kleine spruit zijn later te bekijken op:
http://picasaweb.google.co.uk/Felici.Animali/HavanezerMistica

 

 

12 november 2008     Chocolate Party !!
Chocolade Havanezers

Vandaag hebben we een superfijne "Chocolate Havanese Party" gehouden.

Voor een kleine fotocollage klik hier.

 

 

9 november 2008     Happy Birthday Dalia !!

Vandaag wordt onze Massivus Angel's Dalia Hanna 1 jaar !! Hip hip hoera !!!

Klik op de foto om ze op ware grootte te zien

 

 

3 november 2008     Happy Birthday Havana !!

Vandaag wordt onze MystykalSky's Chocolate Havana 1 jaar !! Hip hip hoera !!!

Klik op de foto om ze op ware grootte te zien

 

 

19 oktober 2008     Banner van "Felici Animali - del Paradiso di Cani"

Graag stellen we jullie onze banner voor. Jullie mogen gerust een link plaatsen naar onze website. Je kan deze banner daarvoor kopiëren. Dank je wel :).

Felici Animali - del Paradiso di Cani

Felici Animali - del Paradiso di Cani

http://www.felici-animali.be/

Hartelijk dank aan Michel van Dijk voor het creëren van deze mooie banner! 

 

 

8 oktober 2008     CHOCOLADE is GEEN verdunningskleur !

In de Havana Post 31 (augustus) van de Havanezerclub Nederland verscheen een artikel omtrent de chocoladekleur bij de Havanezer. Graag willen wij enkele dingen die in dit artikel beweerd werden rechtzetten.

Chocolate HavanaDe kleur “chocolade” of bruin wordt niet veroorzaakt door het pigment pheomelanine (dit veroorzaakt de geel-rood-oranje kleuren). De chocoladekleur wordt veroorzaakt door het eumelanine (zwart pigment). Dit zwart pigment zit in de “kleurcellen” in eiwitnetjes. De vorm van deze netjes bepaalt mee de kleur. Indien de netjes langgerekt zijn is het uitzicht zwart, indien ze eerder bol zijn is het uitzicht bruin-chocolade. De hoeveelheid aanwezig pigment verandert dus niet en in die zin is er geen sprake van verdunning.  

Een verband tussen chocoladekleur en immuunfalen (immuunzwakte, huidirritaties, allergieën, …) op zich is in de wetenschappelijke literatuur niet aangetoond.  

Wij danken Prof. Dr. L. Peelman van de UG voor deze nuttige en duidelijke uitleg!!

Let op: 
Met een chocoladekleurige Havanezer wordt een hond bedoeld die een chocolade/leverkleurige vacht heeft én die een bruine neus, bruine oogleden, bruine lippen en bruine voetkussentjes heeft! De chocoladekleurige Havanezer kan nergens enig zwart pigment hebben.
Meer info over de Chocoladekleurige Havanezer is te vinden onder Havanezer - Kleuren.

 

 

30 september 2008     Opening nieuwe site : http://www.felici-animali.be 

We hebben besloten een nieuwe website te maken. In tegenstelling tot onze vorige website bestaat deze uit twee delen. Het eerste deel (genaamd "Felici Animali", vergelijkbaar met de vorige website) gaat over AL ONZE DIEREN (honden, kat, cavia's, konijnen, hamsters,...) en AL ONZE ACTIVITEITEN met hen (Dog Dance, show, gehoorzaamheid, agility, wandelingen maken,...). Het tweede deel (nl. dit deel genaamd "del Paradiso di Cani") is helemaal gewijd aan de HAVANEZER. We stellen onze honden voor en geven info over dit hondenras. In de toekomst plannen we ook te fokken met enkele van onze honden, maar dit enkel op zeer kleine schaal.

We houden beide delen zo veel mogelijk up to date zodat er altijd wel iets nieuws te bekijken valt. Veel kijkplezier alvast!!!

Bij deze willen we onze dank uiten aan Linda De Smet voor al haar hulp bij de opzet van deze nieuwe site. Dank voor je tijd en geduld. Een droom is zo uitgekomen.

 

 

juni 2008     Geslaagd voor de cursus "Hondenfokker"

Gedurende twee jaar heeft Linda de opleiding "Hondenfokker" gevolgd bij Syntra te Antwerpen. In juni 2008 studeerde ze met glans af J. De cursus omvatte allerlei aspecten die betrekking hebben op het fokken van honden: kennelinrichting, genetica, voeding, verzorging, kynologie, ... Het eindwerk handelde natuurlijk over de Havanezer. Het was een zeer leerrijke cursus die alvast een goede voorbereiding is voor in het geval we zelf zouden fokken.

 

 

 

 

                   
Home Back Top Next