Laatste updates

Nieuws van 2011, 2010, 2009, 2008


     Nieuws over onze Engelse Cocker Spaniel is te volgen op de
website van Nikita

 

Click to enlarge the cards

 

 

20 december 2013     Agility training in manège in Westerlo

In de wintermaanden (tussen 22/11 en 28/02) trainen we met de B.H.P. (voorheen Pallieters) in een manège in Westerlo op vrijdagavond en soms ook op zondagvoormiddag. We krijgen ook les van externe lesgevers. Zelf ga ik 5x op vrijdag en 2x op zondag met telkens 2 honden. Op de eerste training (20/12) heb ik met Nikita en Emilia gelopen. Op de tweede training (22/12) met Gioia en Havana. Ook Iliano was toen mee en tijdens de pauze heeft hij ook nog eens wat sprongen en hindernissen genomen. Deze kleine rakker kent het nog allemaal, ook al is het al héél lang geleden dat hij nog agility gedaan heeft :).

 

 

14 december 2013     Canine Freestyle training in Kerstsfeer

Deze avond zijn we naar G.H.V. gegaan met Liana, Lucia, Sienna, Itala en Dafne. 

 

 

7-8 december 2013     Canine Freestyle wedstrijd Open Belgium in Balen

Dit jaar nemen we met drie honden deel aan het Belgisch kampioenschap Canine Freestyle (Belgian Open) namelijk de Havanezers Mistica, Vita en Dalia. Het is een 2-daagse wedstrijd met veel nationale en internationale deelnemers. In totaal waren er 94 routines zowel Heelwork als Freestyle. Iedereen kan een keer op zaterdag en een keer op zondag optreden. De samenstelling van de jury is op beide dagen lichtjes anders. De hoogste score van deze 2 dagen geldt voor de eindranking. Twee dagen na elkaar optreden hadden we nog nooit eerder gedaan. We zijn supertrots op onze "dansertjes" want ze hebben hun beste pootje voorgezet. Zaterdag was Sienna mee om te supporteren en op zondag eveneens Lupine en Laguna.

Novice FS
Mistica : 8,39 (I
nternationaal : 10e plaats op 21 en Nationaal : 7e plaats)
Muziek : Western mix (Ecstasy of Gold & Bandidas)
Mistica heeft zowel op zaterdag als op zondag een zéér mooie prestatie neergezet. Ze had de hele routine door veel aandacht en voerde de oefeningen op haar immer speelse en vrolijke manier uit. Ze behaalde een mooie score en we zijn blij met het 8-je. De punten van zaterdag waren het hoogst, al vonden we de afwerking op zondag net iets correcter. Het is wel jammer dat er 0,2 strafpunten zijn afgetrokken omwille van enkele blafjes tijdens de volgoefening. Mistica is zo enthousiast. Dergelijke afstraffing weegt toch zwaar door op het eindresultaat. Wij zijn trots! Mistica heeft twee dagen het beste van zichzelf gegeven en we hebben veel plezier gehad. Dat is het voornaamste.

Intermediate FS
Vita : 8,41 (Internationaal : 8e plaats op 13 en Nationaal : 7e plaats)
Muziek : 1789 Les amants de la bastille - Je veux le monde
Ook op Vita zijn we heel trots. Ze heeft twee dagen met veel enthousiasme haar routine getoond. Ze behaalde ook een mooi schore en een volgend 8-je. De score van zaterdag was het hoogst. Vita heeft op zondag eventjes geaarzeld wat als een "weigering" aanzien werd. Ook hier zijn we héél tevreden en kijken we terug op een leuke wedstrijd met Vita.

Advanced FS
Dalia : 9,05 (Internationaal : 7e plaats op 15 en Nationaal : 6e plaats op 12)
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
De advanced klas was de klas van de grote kleppers van België en enkele deelnemers uit Frankrijk. Het is dus niet eenvoudig om "het op te nemen" tegen die Border Collies en Poedels met ons kleine gezelschapshondje. Op zaterdag was Dalia in het begin van de routine wat afgeleid en ging ze even naar de jurytafel toe. Van zodra ik de muziek startte, merkte ik dat ze eigenlijk nog niet klaar was om te beginnen, maar je kan natuurlijk niet stoppen of opnieuw beginnen. We hadden op zaterdag ook geen ringverkenning gedaan (met geen één van onze drie honden) en dat was eigenlijk toch wel een must. Op zondag daarentegen heeft Dalia weer schitterend gewerkt! Wat een energie! Wat een enthousiasme! Wat een plezier! Het is een mooie afsluiter van deze routine en van het (wedstrijd)jaar. We zijn Dalia zo dankbaar voor al die mooie momenten! Het is gewoon een superhondje! We zijn blij met de mooie score. Dalia behaalde een ex-aequo met Border Collie Gijsje. Ze hadden dus beiden 9,05, maar omdat Gijsje op technisch vlak een 9,09 en Dalia een 9,04 eindigde hij voor Dalia. Je zou kunnen stellen dat Dalia een gedeelde 6e plaats had internationaal en een gedeelde 5e plaats nationaal. We zijn apetrots op onze schat! Maar we hadden vooral heel veel plezier :).

Resultaat Freestyle met de club (G.H.V.)
Zowel internationaal als nationaal behaalde we met onze club (Grasheidse hondenvereniging) de 2e plaats (op 9) met 26,99 voor de "Beste club Freestyle" en dit dankzij de punten van Eby, Gijsje en Dalia. 

Meer foto's zie : wedstrijden

 

 

4 december 2013     Happy birthday Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne !!!

Gelukkige verjaardag 
aan de pups van Havana !

 3 jaar

 

 

 

24 november 2013     Happy birthday Liana, Lupine, Laguna, Lucia & your brother Bo !!!

Gelukkige verjaardag 
aan de pups van Dalia !

 1 jaar

 

 

 

24 november 2013     Welkom Sienna

Vandaag hebben we een nieuw lid in de familie verwelkomd : het red brindle Havanezer teefje Glaciera (Léka Gyöngye Glaciera) van 4,5 maanden. We noemen haar Sienna. Ze werd geboren op 13 juli 2013 in Hongarije en verbleef daarna enkele weken in Nederland. Ook haar broer woont in Nederland. 

Sienna werd meteen hartelijk verwelkomd door onze roedel. Het zal een grote Havanezer worden. Ook al is ze nog een pup, ze is al heel wat groter dan onze éénjarige Havanezers (pups van Dalia). Sienna heeft één blauw oogje. 

 

Ze voelde zich hier al gauw thuis. Het nestje onder de salontafel is haar lievelingsplekje om te slapen. Ze ligt dolgraag op haar rug met de vier pootjes omhoog. Lekker relaxed! Lupine is haar grote speelkameraad, maar ook Lucia probeert ze uit te dagen. Ze zit heel graag in de tuin. Haar witte pootjes zien dan ook dagelijks "zwart" van al dat ravotten in de tuin en kunnen dan een voetbadje gebruiken.

Op 1 december is Sienna voor het eerst mee naar de hondenschool gegaan (op het agility terrein met Emilia en Nikita). Ze heeft een ontzettend open karakter en gaat meteen iedereen knuffelen.

 

 

23 november 2013     Bezoek aan Anja in Bergen Op Zoom

Vandaag hebben we nog eens een bezoekje gebracht aan Anja en haar hondjes. We hebben ook nog eens kunnen puppyknuffelen :). Ons Lupine en Laguna vergezelden ons.

Pups Duja Lupine del Paradiso di Cani Laguna del Paradiso di Cani 
Bowie Blue Siera Red

 

 

16 november 2013     Bezoek aan Nadine in Vinkt

Op de terugweg naar huis van de demonstratie op de Eurodogshow hebben we een bezoek gebracht aan Nadine en haar honden.

Ons Laguna & Lupine werden zo even herenigd met hun vader Billy.

 

Laguna & Lupine

 

Billy Dochter van Billy Pups Mojito

 

 

16 november 2013     Canine Freestyle demonstratie op Eurodogshow in Kortrijk 

Vandaag waren we met 6 van onze honden op de Eurodogshow in Kortrijk : Havanezers Dolce, Vita, Dalia, Mistica, Lupine en Laguna. Tijdens de eerste demonstratie trad Linda op met Mistica (Western mix) en Kristine met Dalia (Macklemore - Can't hold us). Tijdens de tweede demonstratie traden we nog eens op met The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) op het lied The Bongo Song van Safri Duo. Ook Lupine en Laguna waren van de partij en deden heel wat indrukken op. 

Meer foto's zie : demonstraties

 

 

14 november 2013     Buitenrit met De Poedertoren

ZALIGE buitenrit in Herselt en omstreken (ondanks de regen)!!!
Na 7 jaar nog eens volle galop kunnen beleven, gewoonweg genieten!!!
Met dank aan Louise van Paardencentrum de Poedertoren

 

 

9 november 2013     Canine Freestyle wedstrijd in HS De Roedel in Helchteren

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door HS De Roedel in Helchteren. We namen deel met Quenna, Gioia en Dalia. Het was geen gemakkelijke wedstrijdring. Deze was namelijk helemaal open. Laguna was ook van de partij als supporter.

Beginners FS
Quenna : 4e plaats (op 14) met 8,37 
Muziek : Gary Jules - Mad World
Quenna heeft zeer goed "gewerkt". We hadden veel plezier. Ze werd beloond met een knappe 8. Ze mag nu overgaan naar de volgende klas, de Novice.

 

Novice FS
Gioia : 1e plaats (op 6) met 8,57
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Tijdens de pauze heb ik met Gioia een uitgebreide zaal- en ringverkenning gedaan. Dat was hard nodig want onze slimmerik (ze is echt heel slim, maar ze kan ook oh zo koppig en eigenzinnig zijn) had toch zoveel te onderzoeken en te bekijken. Alle honden en mensen moesten toch eens uitgebreid dag gezegd worden. Na de middagpauze was het de beurt aan Gioia. We konden tamelijk snel starten en Gioia voerde de oefeningen goed uit. Het leverde haar een knappe 8,57 punten op. Ze mag nu overgaan naar de Intermediate klas. Onze eigenzinnige Gioia behaalde hiermee tevens de 1e plaats!!!

Advanced FS
Dalia : 4e plaats (op 9) met 9,12 
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Jarige Dalia was in het begin even afgeleid en ging ze de mensen voor de ring (oa de jury) even begroeten, maar eens ik haar aandacht had liet ik de muziek starten en heeft ze supergoed gewerkt. Alleen jammer dat m'n schoen tijdens het tweede refrein uitviel. Tijdens het 'dansen' slaagde ik er meteen in deze terug aan te doen, maar ik was zo uit balans dat Dalia schrok van mijn onverwachtse beweging en bijgevolg niet door m'n benen durfde lopen. Ze kreeg dus strafpunten voor deze "weigering". Ik kan haar niets kwalijk nemen, ik ben zeer fier op haar. Het is zo leuk om te zien hoeveel plezier ze heeft. Het is ook altijd nog even wennen aan die supergrote ring. 

Na de advanced klas werd ik uitgenodigd om de Fun & Feed te jureren ~ Laguna de hartendief                     

              

 

 

9 november 2013     Happy birthday Dalia

Gelukkige verjaardag 
Dalia !

 6 jaar

 

 

 

3 november 2013     Happy birthday Havana

Gelukkige verjaardag 
Havana !

 6 jaar

 

 

 

24 oktober 2013     Happy 11 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!

 

 

24 oktober 2013     Happy birthday Quenna

Gelukkige verjaardag 
Quenna !

 3 jaar

 

 

 

23 oktober 2013     Happy birthday Iliano

Gelukkige verjaardag 
Iliano !

 4 jaar

 

 

 

17 oktober 2013     Buitenrit met De Poedertoren

De namiddag zijn we nog eens een buitenrit gaan maken samen met de mensen van De Poedertoren. Ondanks de regenbuien de voorbije dagen en uren, is het heel de rit droog en zelfs wat zonnig gebleven. Lekker ontspannend!

 

 

12 oktober 2013     Bezoek aan dierenevenement

Deze namiddag hebben we een bezoek gebracht aan de Geelse Dierendag die plaatsvond in de landbouwhal van de hogeschool Thomas More (KHK Geel). Er waren verschillende dierenwelzijnsorganisaties aanwezig. Er werden ook demonstraties gegeven zo ook van de HHS uit Geel. We werden uitgenodigd om met onze pupjes, die we voor deze gelegenheid hadden meegenomen, wat oefeningen te tonen tijdens de opwarming. Zo hebben Lupine en Laguna ook even in de ring hun kunstjes mogen tonen. Ze waren heel erg braaf. Het was een goede oefening voor hen.

En 's avonds zijn we met Liana en Lucia nog naar de hondenclub gegaan.

 

 

11 oktober 2013     Belgium's Got Talent


Link naar de video met televisie optreden + volledige versie van het optreden

04/05/2013Op 13 april, de DD wedstrijd in Balen, werden we aangesproken en gevraagd om deel te nemen aan de tweede editie van Belgium's Got Talent. Een jaar geleden hadden we reeds deelgenomen aan de Franse versie (La France a un incroyable talent) en dat is een onvergetelijk avontuur geworden samen met onze viervoeters. Zonder verwachtingen hebben we ons ingeschreven met The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) met onze routine op The Bongo Song van Safri Duo. We werden uitgenodigd op de preselecties. Die vonden plaats op 4 mei 2013 in Vilvoorde. De jury was zeer enthousiast over ons optreden. Al gauw kregen we een telefoontje dat we mochten deelnemen aan de audities in Antwerpen. En zo geschiedde.

Op 26 juni 2013 vond onze auditie voor Belgium's Got Talent plaats in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het was weer een drukgevulde dag met heel wat interviews en fotoreportages, maar vooral met veel plezier met de honden. In de namiddag mochten we optreden voor een bomvolle zaal en 3-koppige jury. We kenden slechts 3 mensen in het publiek, maar het gejuich en applaus was oorverdovend. Dat gaf een ontzettend goed gevoel te horen dat je auditie geapprecieerd werd door het dolenthousiaste publiek. Het optreden was geslaagd. De hondjes hadden hun beste pootje voorgezet. We zijn supertrots op hen. Het verdict van de jury : een ja van Rob, maar helaas geen ja's van Ray en Karen. Ze hebben het niet zo voor hondenacts. Ieder z'n mening, wij hebben in elk geval weer een onvergetelijk avontuur met onze vier lieverds meegemaakt!!! 

 

We hebben heel wat vriendelijke mensen ontmoet. De sfeer was zeer aangenaam backstage.

Deze avond werden de audities van BGT uitgezonden op vtm. In deze eerste aflevering komen onze hondjes aan bod.

Video

 

 

 

6 oktober 2013     Test van sociaal gedrag met Liana, Lupine, Laguna en Lucia in Geel : GESLAAGD

Vandaag namen we deel met onze vier jongste Havanezers (Liana, Lupine, Laguna en Lucia del Paradiso di Cani) aan de Test van sociaal gedrag (Sociabiliteitstest) op de Holvensche Hondenschool in Geel. Ze zijn 10 maanden oud. Deze vier dochters van ons Dalia toonden hun zeer sociale aard en slaagden dan ook zonder problemen. Op Tosca, onze Maltezer die al een dagje ouder wordt, na hebben al onze honden hun Test van sociaal gedrag afgelegd en zijn ze met glans geslaagd. 

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

Van links naar rechts : Kristine met Lucia, Linda met Laguna, Linda met Liana en Kristine met Lupine. Allen geslaagd :).

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden.
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen:
1. Door 2 personen met honden
2. Door een jogger op een afstand van 2 m
3. Door een fietser op een afstand van 3 m
4. Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

29 september 2013     Uitstap naar zee


Liana, Lupine, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani

Vandaag zijn we met de "pups" (10 maanden ondertussen) gaan uitwaaien aan de kust van Blankenberge. De zon was van de partij. De vier zussen hebben zich goed geamuseerd. Na de strandwandeling zijn we nog op de dijk gaan wandelen. Ze waren superbraaf. Daarop zijn we nog een bezoek gaan brengen aan Tiziano (zoon van Havana). Hij was heel gek en speels toen hij ons terugzag. 
 

 

22 september 2013     Clubkampioenschap Agility BHP

Vandaag hebben we met de Havanezers Gioia, Havana en haar dochter Emilia deelgenomen aan het clubkampioenschap van BHP (Belgische Hagility Plub). Helaas kon Engelse Cocker Nikita niet meedoen (loopsheid). Het clubkampioenschap vond plaats in een hondenclub in Brecht. De hondjes waren toch een beetje onder de indruk. Het waren niet de gemakkelijkste parcours wat heel wat DK's onder de deelnemers veroorzaakte.

Het eerste vaste parcours had als grote moeilijkheid dat de tunnel onder de kapel (dak) stond. Gioia heeft zich hier laten vangen en het verkeerde toestel genomen wat haar een DK op dit parcours opleverde. Havana en Emilia hebben dit wel juist gelopen. Havana haperde enkel nog even in de weave.

Het tweede vaste parcours had dezelfde moeilijkheidsgraad en deze keer liet Havana zich vangen wat haar een DK opleverde. Gioia en Emilia liepen het dan weer correct.

Het derde agility parcours ging voor de drie Havanezers heel vlot. Alleen spijtig dat Emilia één hindernis dubbel sprong wat ook haar een DK opleverde. 

Toch zijn we trots op deze rakkers. Havana behaalde een 4e plaats. Gioia en Emilia een 7e en 8e plaats. Het was tevens een gezellig weerzien met de BHP-ers.

Dank aan Lut voor de foto's!

 

 

19 september 2013     Happy birthday Nikita

Gelukkige verjaardag 
Nikita !

 3 jaar

 

 

 

14 september 2013     Canine Freestyle wedstrijd op BBCC

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door Belgian Border Collie Club in Vlimmeren. 

Beginners FS
Lucca : 8,17
Muziek : Emeli Sandé - Heaven
Een knappe prestatie van Lucca! Soms even aarzelend, maar wel heel aandachtig.

Jolie : 2e plaats met 8,79
Muziek : Psy - Gangnam Style
Gekke Jolie "dansend" op een gek lied. Goede combinatie blijkbaar. Hoewel Dafne deze routine ook perfect kan uitvoeren, is ook Jolie er goed mee weg. Mooie punten en een knappe 2e plaats!

Intermediate FS
Dolce : 8,62
Muziek : Adele - Skyfall
Dolce heeft haar James Bond routine mooi uitgevoerd. De oefening waarbij ze op de voeten springt hebben we dus moeten vervangen (belachelijk!). Ook het rusten op de schouders mag niet. Leuk hoor! Heel veel vrijheid in het maken van een routine. Probeer eens origineel te zijn. Dolce heeft deze 8 dan ook dik verdiend!

Advanced FS
Dalia : 9,08 (4e plaats : onterecht!)
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Allereerst : PRACHTIG !!! ZALIG !!! FANTASTISCH !!! Dalia heeft op deze wedstrijd haar allerbeste prestatie neergezet met deze routine. Van het begin tot het einde ging alles vlot, hevig, met véél enthousiasme en aandacht! Gewoon SUPER !!! Zoveel toffe reacties uit het publiek. Iedereen werd er vrolijk van om Dalia zo energiek en enthousiast bezig te zien. Voor mij als geleider was dit ook zalig om te doen. De hele tijd een big smile. Effe gek doen op deze leuke muziek. Gewoon genieten van de samenwerking met onze lieve Dalia.
En dan het verdict van de jury : 4e plek. Onterecht! En velen waren het met ons eens!!! Gezien de fouten van de andere advanced spelers, had Dalia zelfs mogen winnen!

Na de advanced klas werd ik uitgenodigd om de Fun & Feed te jureren. Mooie routines gezien.

 

 

8 september 2013     Canine Freestyle demo in Bornem 

Net zoals vorig jaar hebben we met The Wet Nose Dancers opgetreden op Fortiviteiten in Bornem. Het was een leuke demo. De hondjes (Dolce, Jolie, Lucca, Laguna en Lupine) hebben dat heel goed gedaan.
                                              Allemaal rossekes

 

  

 

7 september 2013     Canine Freestyle wedstrijd op Brabo

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door K.V. Brabo in Brasschaat. 

V.l.n.r. Quenna, Havana, Liana, Dalia, Gioia

V.o.n.b. Liana, Gioia, Quenna, Dalia, Havana

 

 

Beginners FS
Quenna : 8,42 (4e plaats)
Muziek : Gary Jules - Mad World
Net geen podiumplaats, maar een dikverdiende 8! Knappe prestatie van Quenna!

 

 

Novice FS
Havana : 8,28
Muziek : Enya - Orinoco Flow
Het eerste optreden in de Novice klas voor Havana. Ze heeft dat heel goed gedaan. Mooie punten!

Gioia : 8,09
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Nog niet de perfecte uitvoering, maar toch een heel goed optreden. Blij met de welverdiende 8.

Advanced FS
Dalia : 3e plaats met 9,27
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Een prachtprestatie van Dalia !!! Onbeschrijflijk hoe fantastisch ze "gedanst" heeft. Pure fun! Eén van de juryleden, Alfons Van den Bosch, vond dat Dalia had moeten winnen! Wat een compliment!

 

 

31 augustus 2013     Bezoek aan Bo

Deze namiddag hebben we een bezoek gebracht aan Bo (Lupo Dal Bo del Paradiso di Cani), de broer van ons Liana, Lupine, Laguna en Lucia (del Paradiso di Cani). Hij ziet er supergoed uit! Wat leuk om deze lieve schat nog eens terug te kunnen zien!!!! Het doet toch raar, een pupje bij ons geboren, na enkele maanden nog eens terug te zien. Hij heeft voor altijd een plaatsje in ons hart. 

Dalia en haar dochters voelden zich er meteen helemaal thuis. De tuin was één grote speeltuin :).
Hier enkele foto's.

 

 

30 augustus 2013     Buitenrit met De Poedertoren

De namiddag zijn we een gezellige buitenrit gaan maken met de paarden van Paardencentrum De Poedertoren. Het was een mooie wandeling.

Kristine met Tarzan Linda met LaRoma Laura met Combo

 

 

24 augustus 2013     Happy 9 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!


 

 

20 augustus 2013     Happy birthday Mistica

Gelukkige verjaardag 
Mistica !

 5 jaar

 

 

 

18 augustus 2013     Canine Freestyle wedstrijd op G.H.V.

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door de Grasheidse Hondenvereniging in Grasheide. Foto's genomen in onze tuin (dus niet op wedstrijd).

Beginners FS
Dafne : 
Muziek : Psy - Gangnam Style
Dafne was helaas wat onder de indruk van de drukte in de (kleine) zaal. Het is dan ook begrijpelijk dat we geen acht gekregen hebben. We brachten een nieuwe routine nl. op de Gangnam Style van Psy. We weten wat ze kan en dat ze er veel plezier in kan hebben. Thuis is ze een bom energie met bijzonder veel aandacht.

Itala : 
Muziek : Winnie The Pooh Theme Song
De eerste wedstrijd voor punten voor Itala en zoooooo goed meewerken! Vrolijk, speels, aandachtig! Dit kleine zwarte Havanezertje heeft samen met Linda een dag uit het leven van Winnie The Pooh verteld. Opstaan, koffie drinken, spelen met de vriendjes en met de bal, de bijen wat gaan lastig vallen, honing eten, om dat door Christopher Robin met het wagentje terug naar het bedje vervoerd te worden om terug te gaan slapen. Ze deed het schitterend. De punten van de jury zijn dan ook onbegrijpelijk. Nog niet eens een acht! Absurd!

Jolie : 
Muziek : Don Diablo ft. Dragonette - Animale
Jolie was op sommige momenten heel erg geïnteresseerd in geurtjes uit de mat (gelijkend op kunstgras). Ze ging tussen de oefeningen door al eens snuffelen. We kregen dan ook geen acht voor dit optreden. Al bij al zijn we toch tevreden. De ene dag is de andere niet.

 

Novice FS
Mistica : 
Muziek : Western mix : Ennio Morricone (Ecstacy of gold) & Bandidas
Mistica heeft dat super gedaan! We zijn zo trots op haar. Het was dan ook een groot ongeloof voor ons dat ze er geen acht voor gekregen heeft! Onterecht! Had de tranen in m'n ogen bij het zien van de routine.

Gioia : 
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Gioia, één van onze slimste Havanezers, kan zo koppig zijn he :p. Voor de aanvang van de routine moest ze toch wel even dag gaan zeggen tegen het publiek. Blijkbaar ergerde één jurylid zich hieraan en kreeg Gioia er strafpunten voor ... Eens ze begonnen was heeft ze dat heel goed gedaan. Maar ja, ook hier weer een gekke quotering.

Nikita : 8,2 (4e plaats)
Muziek : Rihanna - Where have you been?
Amper een week geleden nog de "oude routine" gebracht en vandaag voor het eerst de nieuwe routine met Nikita. Ze deed dit al héél erg goed. We toonden verschillende nieuwe oefeningen. Ze kreeg mooie punten.

Intermediate FS
Dolce :
Muziek : Adele - Skyfall
Ronduit belachelijke punten! Dolce heeft echt goed meegewerkt. Rustig, maar de muziek is dan ook rustig. Zeer aanmoedigend allemaal hoor met zo'n jurering! Kers op de taart is dan nog 0,5 strafpunt voor een oefening die NIET verboden is en dit jaar al meerdere malen door ons werd uitgevoerd zonder enige opmerking te krijgen. De oefening is bovendien vlot en zeer veilig verlopen (wat onze vereiste is!). Het gaat om het springen op de voeten. 

Advanced FS
Dalia : 3e plaats (op 9) met 8,96
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Dalia heeft weer het beste van zich laten zien. Ik als geleider heb wat stomme foutjes gemaakt, maar Dalia was gewoon weer super! Zalig hondje om mee te werken! Ze is ook dolenthousiast en één bom energie! We kregen een 3e plaats.

Na de Advanced klas was het tijd voor de Fun & Feed. Ik was uitgenodigd om de deelnemende routines te jureren. Een leuke en interessante ervaring.

Met acht honden/routines deelnemen aan een wedstrijd. Het is eens iets anders ;). Een drukgevulde dag in elk geval. We zijn supertrots op onze viervoetertjes! Ze hebben dat héél goed gedaan. 

 

 

17 augustus 2013     Happy birthday Vita

Gelukkige verjaardag 
Vita !

 8 jaar

 

 

 

11 augustus 2013     Canine Freestyle wedstrijd op Symbo

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door Hondvriendelijke Vereniging Symbo in Zwijndrecht. 

Beginners
Nikita : 3e plaats (op 10) met 8,04
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Een knappe prestatie van Nikita!

  Nikita             Quenna

Quenna : 7,83 (5e plaats)
Muziek : Gary Jules
Quenna heeft echt heel goed gewerkt! Ze heeft een dikke 8 verdiend! Zo onfair van bepaalde juryleden ...

Fun & Feed
Iliano
Muziek : Ellie Goulding - Light
Naast Agility ervaring, heeft onze enige reu in huis, Iliano del Paradiso di Cani, ook wel wat geleerd van dog dance. Hij heeft echt z'n eigen stijl :p. Hij loopt graag op z'n achterpoten (iets wat we bij onze honden niet stimuleren) en heeft ook een gekke manier van cirkels rond de geleider stappen. Een uniek geval. Voor dit uniek geval hebben we dan toch eens een routine in elkaar gestoken en op deze wedstrijd gebracht. Het was heel leuk om te doen! De gietende regen weerhield Iliano niet om z'n beste kunstjes te tonen :).

Video Iliano                                                                                     

              

 

 

10 augustus 2013     Clubkampioenschap Agility op HS Hoba

Deze namiddag vond het clubkampioenschap agility plaats van HS Hoba. We waren met 13 deelnemers. Er werden 3 parcours gelopen : 2 vast en 1 jumping. Nikita behaalde een mooie 3e plaats en Emilia een 6e. We hadden veel plezier. Er werd ook een fun parcours gelopen (2 tegen elkaar). 

Dank aan Sam van 585 photo voor de mooie foto's!

Video Emilia & Nikita   Bedankt Viola !!!

 

 

6 augustus 2013     Overgangsproef gehoorzaamheid op HS Hoba met Laguna

Vandaag hebben we met Laguna de overgangsproef gehoorzaamheid meegedaan en ze is geslaagd!!! Ze mag voortaan trainen in de B klas.

 

 

3 augustus 2013     Overgangsproef gehoorzaamheid op HS Hoba met Lupine en Liana

Vandaag hebben we met Lupine en Liana de overgangsproef gehoorzaamheid meegedaan en ze zijn beiden geslaagd!!! Ze mogen voortaan deelnemen in de B klas.

 

 

28 juli 2013     Bezoek TizianoTiziano, Lucca, Liana, Laguna, Lupine, Havana, Lucia                        Havana en zoon Tiziano                

 

 

24 juli 2013     Happy 8 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!

Liana, Lupine, Laguna, Lucia 24.07.2013

 

 

21 juli 2013     Workshop Balanced Horsemanship & Academische Rijkunst op De Poedertoren in Herstelt

Vandaag heb ik de workshop "Balanced horsemanship & academische rijkunst" gegeven door gastdocent Jarno De Smet bijgewoond die plaatsvond op Paardencentrum De Poedertoren in Herstelt. Het was een leerrijke dag!

 

 

19 juli 2013     Happy birthday Tosca

Tosca 13.07.2013

Gelukkige verjaardag 
Tosca !

 12 jaar

 

 

 

7 juli 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Geel

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door Holvensche Hondenschool in Geel. 

Initiation
Lucca : GESLAAGD
Muziek : Emeli Sandé - Heaven
Lucca had wat last van de warmte. Ze was supergoed en heel actief begonnen. Al gauw hing haar tong "op de grond". Ze herpakte zich en voerde de rest van de routine prima uit. 

 

 

Beginners
Havana : 8,15 (4e plaats)
Muziek : Enya - Orinoco Flow
Ook Havana wist van de warmte, maar dat heeft haar niet belet om een knappe prestatie neer te zetten. Ze werd beloond met een 8.

Video Havana

Havana     Nikita

Nikita : DK
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Na één oefening besloot Nikita het terrein te verlaten, op zoek te gaan naar de zak met lekkers (die gesloten was), snel weer terug te keren om dan een PERFECTE uitvoering neer te zetten van deze routine. Zelfs met deze hoge temperatuur. Heel spijtig. 

Advanced
Dalia : 3e plaats (op 7) met 8,96
Muziek : Macklemore & Ryan Lewis - Can't hold us
Een nieuwe routine, oorspronkelijk bedoeld voor optredens buiten, maar zo leuk om uit te voeren dat het gewoon onze nieuwe routine wordt voor dit najaar. SUPER !!! Niet te omschrijven !!! Dalia is gewoon SUPER !!!
Het Franstalige jurylid kwam zelfs complimenten geven over Dalia!!!

Video Dalia


Fun & Feed
Lucia 
Muziek : Rihanna - Diamonds
Ons 7 maanden oude pup Lucia mocht haar kunstjes tonen op deze wedstrijd in de F&F klas. 't Was prachtig.

Video Lucia

 

 

 

3 juli 2013     Havanezer reünie in Vinkt

Vandaag hebben we Nadine, Mylène en Jo terug gezien op onze Havanezer reünie in Vinkt. We hebben de pupjes van Dalia meegenomen (Liana, Lupine, Laguna en Lucia) zodat ze nog eens herenigd werden met hun vader Billy. Ook kleine Itala, geboren bij Mylène, heeft ons vergezeld. Onze gekkerds Mistica, Quenna, Jolie en Dafne waren ook van de partij.

Fotoalbum


 

 

22 juni 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Langemark 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door De Brave Bakelanders in Langemark. 

Mistica

Lupine

 

Novice
Mistica : DK
Muziek : Western mix (Ennio Morricone & Bandidas)
Prachtig gewerkt! Helaas in het begin van de routine even het terrein verlaten. Zeer positieve commentaren gekregen van toeschouwers.

Intermediate
Vita : 8,21 (4e plaats)
Muziek : 1789, Les Amants de la bastille - Je veux le monde
Mooie prestatie van Vita.

Fun & Feed
Lupine 
Muziek : David Guetta ft. Sia - She Wolf
Ons 6,5 maanden oude Lupine voor het eerst op wedstrijd. Kei goed gedaan! Fantastische commentaren van de jury.
Video Lupine

The Havanese Freestylers
Muziek : Safri Duo - The Bongo Song
Nog eens dolle pret met onze quattro act! Ook de jury had veel plezier.

 

Vita

 

 

16 juni 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Luik

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door CCS Liège in Luik. 

Gioia

 


Dalia

 

 

 

 

Novice
Gioia : 8,15
Muziek : Lana Del Rey - Summertime Sadness
Nieuwe routine en veel nieuwe oefeningen. Een beetje afgeleid, maar mooie prestatie van Gioia.

Intermediate
Dolce : 8,36 (4e plaats op 7)
Muziek : Adele - Skyfall
Nieuwe routine. Knappe prestatie van Dolce.

Advanced
Dalia : 9,11
Muziek : Globus - Europa (Heaven help in all our battles)

Ook weer een knappe uitvoering van Dalia. Trots op onze lieve meid!

Fun & Feed
Liana 
Muziek : Xena theme song

Laguna
Muziek : Hurts - Miracle

Onze 6 maanden oude pupjes (dochters van Dalia) hebben voor het eerst op een wedstrijd opgetreden. In de fun & feed klas mochten ze hun "kunsten" laten zien. Ze deden dat schitterend!

Video Liana     Video Laguna

Dolce

 

Liana

Laguna

LOL

 

 

26 mei 2013     Canine Freestyle demonstratie in Mechelen

Deelname aan de Canine Freestyle (dog dance) demonstratie in Mechelen met de pupjes Lupine en Laguna, mama Dalia, gekke Dafne, slimme Dolce, kleine Itala en Hippy.

 

 

 

24 mei 2013     Happy 6 months Liana, Lupine, Bo, Laguna, Lucia del Paradiso di Cani !!!


 

 

20 mei 2013     Happy birthday Kira

Kira 01.05.2013

Gelukkige verjaardag 
Kira !

 8 jaar

 

 

 

18 april 2013     Happy birthday Hippy

Hippy 21.05.2013

Gelukkige verjaardag 
Hippy !

 5 jaar

 

 

 

13 april 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Balen

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd georganiseerd door HS 't Kruierke in Balen. Vier juryleden waarbij hoogste en laagste score wegvalt.

Initiation
Emilia GESLAAGD
Muziek : Nneka - Heartbeat
Een beetje onzekerder en rustiger dan in Theux, maar knap gedaan van Emilia!

Beginners
Nikita : 8,12
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Rustiger dan anders, maar mooi uitgevoerd.

Havana : 7,95
Muziek : Gary Jules - Mad World

Echt supergoed gewerkt! De "moeilijke" oefeningen zeer knap uitgevoerd. Onterecht geen 8 gekregen.
Video Havana

Nikita       Havana

Intermediate
Vita : 3e plaats met 8,51 !!!
Muziek : 1789, Les amants de la bastille - Je veux le monde
Eerste publieke uitvoering van deze nieuwe routine. Muziek van Frans theaterstuk over Franse Revolutie vandaar ook de kledij en attributen. Door technische fout van stereo moesten we de routine na helft herbeginnen. Toch héél knap gedaan van Vita. Héél trots op onze lieve Vita!

Video Vita

 

 

7 april 2013     Met de pups van Dalia naar de kust

We hadden eindelijk nog eens een mooie, zonnige en tamelijk warme dag. Deze namiddag zijn we naar de kust getrokken met de 4 zussen. Het was voor de pups hun eerste kennismaking met het strand. Ze vonden het superleuk. Ze hebben zo schattig rondgedarteld en achter elkaar gelopen. We hebben door de duinen een wandeling gemaakt en de pups volgden als hondjes. Bergop, bergaf, ... ze vonden het heerlijk. We zijn nadien ook nog even op de dijk gaan wandelen. De vier hadden weer veel beziens. Ze waren superbraaf en wandelden mooi mee aan de leiband. 

Meer foto's : klik hier                                                                                                                             Video : klik hier

 

 

3 april 2013     Foto's van Dalia's pupjes

We hebben veel leuke foto's van Bo aangekregen! Het is super om via deze weg op te volgen hoe hij uitgroeit en wat voor deugnietstreken hij allemaal uitsteekt ;). 

Op het profiel van Bo zijn foto's te bekijken die we van z'n familie hebben aangekregen. 

We kregen ook dit leuke filmpje van Bo :).

De avonturen van Liana, Lupine, Laguna en Lucia zijn te volgen via het ondertussen al derde deel van het dagboek.

 

 

31 maart 2013     Vrolijk Pasen 

vanwege ons konijn Caro

 

 

25 maart 2013     Happy birthday Dolce !!! 

Gelukkige verjaardag 
Dolce !

 9 jaar

 

 

 

24 maart 2013     Canine Freestyle wedstrijd in Theux - Dalia 2e plaats in Advanced klas freestyle !!! 

Deze (weeral) met sneeuwbedekte zondag hebben we deelgenomen aan de Canine Freestyle (dog dance) wedstrijd in Theux (Polleur) georganiseerd door hondenschool EEC Jean Cokaiko met onze Havanezers Dalia en Emilia. 

Advanced
Dalia : 2e plaats (op 7) met 9,32 !!!
Muziek : Globus - Europa (Heaven help in all our battles : Intrumental version)
Het was voor Dalia de tweede keer dat ze deelnam in deze advanced klas (hoogste klas) en ze was enkele maanden "buiten strijd" geweest door de dracht en geboorte van haar 5-ling. Ze bleek volledig hersteld te zijn en had veel energie. In het begin van het optreden was ze even afgeleid door de zaal, indrukken, het rumoer, maar eens ik haar aandacht had was het een brok energie die samen met mij heel veel plezier beleefde en met veel enthousiasme de oefeningen uitvoerden. Ook de nieuwe oefeningen gingen perfect. Het was gewoon dikke fun. We werden beloond met hoge punten en behaalden daarmee een knappe 2e plaats !!! Toen ik de punten vernam kreeg ik tranen in de ogen. Een droom is werkelijkheid geworden. We hadden het niet voor mogelijk geacht om dit te presteren met een Havanezertje. De eerste plaats ging naar de recente International Freestyle winner in Crufts. We zijn dan ook apetrots op Dalia!  

VIDEO Dalia

Fun & Feed
Emilia
Muziek : Nneka - Heartbeat

Emilia is niet meer op wedstrijd geweest sinds haar allereerste optreden op wedstrijd een goed jaar geleden. Ze was toen heel onzeker en onder de indruk. We hebben haar de tijd gegeven om meer te wennen aan het 'optreden buitenshuis' en ook de agilitytraining heeft haar duidelijk meer zelfvertrouwen gegeven. Vandaag bleek dat ook toen ze vol enthousiasme en met veel energie haar kunnen liet zien in de wedstrijdring. Ze kreeg geen punten in deze klas (fun & feed), maar de jury (en schaduwjuryleden) waren vol lof over haar. Het was "schitterend", aldus de jury.

VIDEO Emilia

 


Dalia's 4 maand oude pups Lupine en Laguna vergezelden ons vandaag in Theux als socialisatieoefening. Ze hebben enkele oefeningen gedaan in de ring tijdens de pauze. Ze hadden veel aandacht. Ze waren superschattig! Ze hadden ook veel aantrok en beziens door het publiek :p.

Meer foto's klik hier.

 

 

12 maart 2013     Sneeuw !!! 

Een week geleden hadden we nog een zomers weertje en nu ligt er alweer een sneeuwtapijt ... De pups van Dalia voelden zich in hun element en hadden veel plezier, maar ook de juniors van Havana samen met Quenna maakten bokkesprongen in de sneeuw. Voor kleine zwarte Itala was het toch maar wat te koud. Ze ging snel maar weer naar binnen. Het leverde weer heel wat leuke foto's op.


Quenna Emilia Dafne
Dafne Quenna Jolie Itala

 

 

5 maart 2013     Zonneschijn !!! 

Eindelijk eens zonnig en warm weer in België. De pups waren dit niet gewoon. In de zon achter het glas in de living begonnen ze zelfs te zuchten. Ze zijn dan ook veel koudere temperaturen gewoon, maar buiten was het een en al spel en plezier. Ze hebben goed kunnen ravotten. Het konijn Caro in de buitenren vonden ze ook heel interessant. 

 

24 februari 2013     Agility brevet (TAP) met Nikita en Emilia - geslaagd !!! 

Ondanks de sneeuwval is het Agility brevet (TAP) doorgegaan in HS Hoba. Er werd door de keurders wel rekening gehouden met deze weersomstandigheden en om alles veilig te houden voor hond en baas was men soepeler in het keuren. Ik heb de proef afgelegd met Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia. Ze hadden geen problemen met de sneeuw. Ikzelf heb wel voorzichtiger (en dus trager) gelopen zodat de honden bij het springen goed zouden neerkomen en ook bij de toestellen niet zouden uitglijden. Nikita en Emilia slaagden bij hun eerste poging! Nikita liep foutloos. Emilia liep een halve meter voorbij de kapel, maar herstelde zich meteen. Ze hebben dat supergoed gedaan! Ik had nooit verwacht met deze twee rakkers het brevet reeds te behalen omdat ze nog maar 9,5 maanden deze sport beoefenen (sinds 8 mei 2012). Wat ben ik trots op m'n meisjes. Meer foto's klik hier.


 

 

12 februari 2013     Op bezoek bij Anja en haar hondenkroost 

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Anja en haar honden in Bergen Op Zoom. De pups moesten nog een beetje 'los komen' in het begin. Ze maakten niet alleen kennis met andere jonge en volwassen Havanezers, maar ook met twee Chinese Naakthonden. Een van hen, Daiyu, wilde wel met hen spelen, maar blafte luidkeels en trappelde met haar voorpootjes. Voor de pups was dit even wennen. De zusjes hebben ook buiten goed kunnen spelen, ook met de andere honden. Terug in huis vonden ze allemaal lekkere kauwbeentjes. Na al dat spelen en kauwen waren ze moe en vielen ze in de zetel in slaap. Het was een leuke namiddag. Meer foto's klik hier.


 

 

10 & 17 februari & 17 maart 2013     Agility training in manège 

Deze winter gaan we enkele keren in de piste van een manège trainen met de andere Pallieters. Het was voor Nikita en Emilia even wennen aan de nieuwe omgeving en aan het zand om in te lopen, maar het was een goede oefening. De eerste keer vergezelde Jolie ons, de tweede keer kleine Liana. En de derde keer ging Lucia mee en Gioia 'verving' Nikita.

 

 

 

10 februari 2013     Tiziano op bezoek 

Dit weekend is Tiziano, de zoon van Havana en Valter, komen logeren. Hij heeft goed kunnen spelen met de andere Havanezers. Quenna was z'n favoriet. Maar hij heeft ook met de pups van Dalia kunnen spelen.

 

 

8 februari 2013     Happy birthday Gioia !!! 

Gelukkige verjaardag 
Gioia !

 6 jaar

 

 

 

5 februari 2013     Nieuws en foto's van Bo - Aanmaak profieltjes pups Dalia 

We krijgen regelmatig een update over het reilen en zeilen van Dalia's zoon Bo die nu in Wuustwezel woont. Dit vinden we ontzettend leuk omdat we zo ook kunnen opvolgen hoe deze lieve schat opgroeit.

21.01.2013We hebben voor de 5-ling van Dalia (Liana, Lupine, Bo, Laguna en Lucia) elk een profieltje aangemaakt dat terug te vinden is via de pagina "Onze honden" (en die later nog meer vervolledigd zullen worden). 

Op het profiel van Bo zijn foto's van hem terug te vinden die we van z'n nieuwe baasjes hebben aangekregen.

De avonturen van Liana, Lupine, Laguna en Lucia zijn te volgen via het tweede deel van het dagboek.

 

 

2 februari 2013     Bezoek aan Billy, de vader van Dalia's pupjes 

Deze namiddag zijn ze op bezoek geweest bij Nadine in Vinkt waar de pups hebben kunnen kennis maken met hun vader Billy. 
Liana kwam als eerste nieuwsgierig uit de bench, gevolgd door Lupine en Laguna. Dan kwam ook Lucia even piepen. Het was even wennen in de nieuwe omgeving en de voor hen nieuwe honden. Liana was echter haantje de voorste en ging al snel de omgeving verkennen. De zussen hebben ook goed kunnen spelen met zes maand oude Louisa-Luna. Eerst kwam Liana los en ook Lupine en Lucia begonnen te spelen. Laguna bleef eerst nog tussen onze voeten zitten en observeerde dit alles, maar ook zij begon nadien te spelen. 's Avonds waren ze ook uitgeteld.

 
 
           Meer foto's van Billy           Meer foto's van het bezoek

 

 

2 februari 2013     Happy birthday Itala !!! 

Gelukkige verjaardag 
Itala !

 4 jaar

 

 

 

25 januari 2013     EHBO-avond (hond en kat) in dierenkliniek VvD

Deze avond ben ik (Kristine) naar de EHBO-avond geweest die georganiseerd werd door dierenkliniek VvD in Berchem waar ik tevens stage loop. Na een half uurtje theoretische uitleg gegevens door assistente Ellen Meysmans en dierenarts Lissa Lambrecht, volgden drie praktische delen begeleid door Ellen Meysmans, dr. Lissa Lambrecht en dr. Brecht Debaes. Het was alweer een zeer interessante uiteenzetting.

 

 

20 januari 2013     Dalia's pupjes 

Gisteren werd de 5-ling van Dalia 8 weken. Ze zijn allen uitgegroeid tot mooie, speelse en nieuwsgierige pupjes. Vandaag is Bo naar zijn nieuwe baasjes gegaan. We gaan hem missen, maar we weten dat hij heel goed verzorgd en heel hard verwend zal worden. 


               Liana                               Lupine                          Lupo Dal Bo                          Laguna                         Lucia

De laatste verslagen over de pupjes en de foto's van hun geboorte tot hun 8e levensweek zijn te bekijken in het dagboek. Op de vervolgpagina zijn meer foto's te bekijken, alsook op hun eigen profieltjes (die worden later aangemaakt).

 

 

 

15 januari 2013     Sneeuwpret voor de honden 

Deze nacht heeft het veel gesneeuwd wat ervoor gezorgd heeft dat er nu een sneeuwtapijt op het gras ligt. Dit vonden de honden natuurlijk heel leuk. Vooral de jongeren leefden zich helemaal uit. Maar ook de pupjes van Dalia hebben op deze manier kunnen kennis maken met sneeuw. Ze vonden het ook heel prettig om in rond te huppelen. Hier volgen enkele beelden.

 

 

 

6 januari 2013     Agility training in Nederland 

Vandaag heb ik met Gioia en Havana samen met andere Pallieters agility les gekregen in een trainingshal in Bergen Op Zoom. We kregen ook les van bekende agility spelers. We hebben veel bijgeleerd. We merkten op dat Havana vaak draaft in plaats van galoppeert wat haar tijd natuurlijk niet ten goede komt. Ook Gioia neigt vaak naar de draf. Havana die normaal gezien onder de indruk is op nieuwe plaatsen (en bij nieuwe mensen) deed het heel goed. Gioia, de zotte mus, was in de voormiddag zeer actief en behoorlijk snel, maar in de namiddag was ze toch al wat moe. Ik weet nu ook beter op welke punten het kritiek is om de hond "op te vangen" en aan te moedigen door te lopen (zoals na de tunnel). Ik heb ook veel geoefend op de Franse en Belgische wissels. Het was natuurlijk superleuk om op deze kunstgrasmatten te lopen in tegenstelling tot het drassige gras met al die regen de laatste tijd. Zowel Gioia als Havana kregen twee uur les. 's Avonds waren ze dan ook uitgeteld.

 

 

 

5 januari 2013     Onze honden in "André van Duin's Animal crackers"                                                      verslag

Eind augustus 2012 contacteerde een werknemer voor de Nederlandse televisie ons omdat men op onze website gelezen had dat we met onze honden aan Doggy Dancing (Canine Freestyle) doen. Men was op dat moment bezig met een nieuwe serie over mensen met hun passie voor dieren. Men was geïnteresseerd in het maken van een reportage over onze hobby met onze kleine hondjes. Men had ook enkele filmpjes gezien van hen. André van Duin zou in de gedaante van zijn alter ego "reporter Jan Wijdbeens" bij ons thuis een kijkje komen nemen naar onze hondjes die kunnen "dansen". En zo geschiedde.

Reportage te bekijken via de volgende link vanaf 2.30 minuten : http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1317463 

Lees hier het hele verslag.

 

 

NIEUWS 2012

OVERZICHT ACTIVITEITEN MET ONZE HAVANEZERS in 2012

Kalender 2012 : Klik voor een overzicht van de activiteiten met onze Havanezers in 2012

Activiteiten: Dog Dance Wedstrijden - Dog Dance Demonstraties - Gehoorzaamheid - Agility - Show

 

 

 

 

10 december 2012     Sterilisatie Havanezer Vita 

Vandaag werd ons teefje Vita (7 jaar) gesteriliseerd. We hadden deze operatie al enkele jaren uitgesteld (we vinden het niet leuk een gezonde hond "ziek" te maken), maar omdat de loopsheden van Vita zeer snel op elkaar volgen (soms amper 5 maanden tussen) en hevig zijn en meestal twee maand later voor schijndracht zorgen kon dit niet goed zijn voor haar lichaam. Het risico op vorming van cysten en gezwellen was enorm groot bij haar en op aanraden van de dierenarts hebben we haar toch laten steriliseren. Nu is ze nog jong en heel fit en we wilden een spoedoperatie in de toekomst vermijden. Baarmoeder en eierstokken werden verwijderd. De operatie duurde een klein uurtje en is zeer goed verlopen en de baarmoeder/eierstokken zagen er gelukkig goed uit (geen cystes). Terug thuisgekomen waren de andere honden natuurlijk heel nieuwsgierig, maar ze begrepen al gauw dat ze Vita beter wat met rust lieten. Vandaag was Vita natuurlijk nog ziekjes en wilde ze niet eten. Om Vita extra rust te gunnen en warmte te geven hebben we haar mee in de puppyren laten slapen. Omdat we zelf zeer veel mee in de puppyren zitten konden we meteen Vita en de pups in het oog houden. 

12/12/2012 : Met Vita gaat het ondertussen beter. Ze draagt nog een hemdje zodat ze niet aan de operatiewonde kan likken, maar ze loopt terug mee vrolijk tussen de "bende", al is ze nog heel rustig. 

 

 

8 december 2012     Belgium Open : deelname in Innovation met The Havanese Freestylers

Dit weekend vindt de Belgium Open ofwel het Belgisch kampioenschap canine freestyle (dog dance) plaats in Balen. Er waren veel nationele en internationale deelnemers. Zowel zaterdag als zondag traden de deelnemers uit de HTM (heelwork to music) gevolgd door de MF (musical freestyle) op van de klassen beginners, novice, intermediate, innovation en advanced (dus geen initiation noch fun&feed). Wijzelf hadden ons ingeschreven in de innovation klas. Dit is de klas waarin "groepen" deelnemen : ofwel één geleider met meerdere honden ofwel meerdere geleiders met elk één hond ofwel (zoals wij) twee geleiders met elk twee honden. We brachten onze routine op The Bongo Song van Safri Duo. Onze groep heet The Havanese Freestylers en bestaat normaal gezien uit de Havanezers Dolce, Vita, Dalia en Mistica. Omdat Dalia echter pupjes heeft hebben we de oefeningen en het teamwork op enkele weken tijd aan haar plaatsvervanger Gioia aangeleerd. Gioia is erg leergierig en leerde de oefeningen snel aan, maar ze heeft ook een eigen willetje en we hadden geen idee hoe ze op wedstrijd zou reageren. Met deze routine hebben we deze zomer ook deelgenomen aan La France a un incroyable talent (France got talent)

    Dolce, Vita, Dalia, Mistica 27.08.2012
 
VIDEO The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica)

Hoewel het kampioenschap (Open Belgium) dus uit twee dagen bestond, hebben we slechts één dag, zaterdag, deelgenomen. Dit hadden we van tevoren besloten. We willen zondag bij de pupjes zijn, er volgen enkele examens de komende week en het is toch al een zeer vermoeiende dag geweest voor de freestylers. We deden dus mee voor het plezier. Het was niet leuk om de pupjes 'achter te laten', maar Laura is met alle plezier blijven puppysitten (én vooral veel puppyknuffelen). Zaterdagnamiddag kwamen we aan in een besneeuwd Balen. Er heerste een aangename en ontspannen sfeer. De honden hebben zich voortreffelijk gedragen. 

Dolce & Vita Gioia & Mistica Gioia & Mistica

Het is wel spijtig dat we niet bij de prijsuitreiking zondag aanwezig waren. We werden 3e nationaal met onze act en 4e internationaal en 3e met onze club (G.H.V.).

We waren zeer tevreden over onze prestatie. We hebben ons goed geamuseerd met de honden en zij vonden het ook heel leuk. Dat is het voornaamste. We kregen van twee Franse deelnemers complimenten over onze quattro act. Dat was voor ons een grote waardering en deed ons veel plezier om te horen :).

Meer foto's : klik hier (volgen later).

 

 

4 december 2012     Happy birthday Tiziano, Lucca, Emilia, Jolie, Dafne !!! 2 years 
Lucca, Emilia, Jolie, Dafne

Gelukkige verjaardag 
Tiziano
Lucca
Emilia
Jolie
Dafne !

 2 jaar

 

Lucca 04.12.2012Emilia 04.12.2012Jolie 04.12.201204.12.2012

Vandaag zijn de pups van Havana (uit 2010) 2 jaar geworden. Ze zijn allen uitgegroeid tot lieve, aanhankelijke, mooie en speelse Havanezers. Ze hebben elk hun eigen karakter, maar over het algemeen zijn het gekke springbonen :p. Hier een foto van de vier zussen : Lucca, Emilia, Jolie en Dafne. Ook aan broer Tiziano een gelukkige verjaardag!

 

 

1 december 2012     Emilia en Nikita geslaagd voor overgangsproef Agility 

Tot over twee dagen dachten we nog dat het niet haalbaar zou zijn om op de overgangsproef Agility van de gevorderden naar de wedstrijdklas te slagen met Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita. Beiden kennen alle toestellen, maar de weave zonder beugels hadden ze nog niet onder de knie. Tijdens de training werden er al enkele beugels weggelaten, maar dan begonnen Emilia en Nikita fouten te maken. Thuis was er nog geen tijd geweest om te oefenen. De proef zagen we dan ook als een oefening om te kijken hoe ver we stonden. De voorbije twee dagen (vrijdag en deze voormiddag) hebben we dan de paaltjes in de grond gestoken in de tuin en hebben we toch wat geoefend. Al gauw bleek dat Nikita de beweging door had. Drie van de vier keer lukte de weave zonder fouten. Dan zonder voeding. En dat gaf hetzelfde resultaat. Maar ook Emilia bleek de oefening beter te begrijpen dan verwacht. Er was dus toch een kans dat de proef deze namiddag zou lukken. En ja hoor, Emilia mocht de spits afbijten en voerde het hele parcours zonder fouten uit!!!! Wat ben ik trots op haar! Dit is identiek dezelfde proef als voor de TAP (toelatingsproef agility), alsook op tijd. Dan was het de beurt aan Nikita. Ook zij slaagde voor de proef. Ze maakte wel twee foutjes (de muur een meter voorbij gelopen en niet kunnen remmen op de tafel), maar het resultaat was voldoende om te slagen. Voortaan mogen ze dus meetrainen in de groep van de wedstrijdspelers op HS Hoba. Na de proeven was er nog les en hierbij werd de weave langs rechts (i.p.v. langs links zoals bij de proef) gelopen en hoewel Emilia en Nikita dit nog niet eerder zonder beugels hadden gedaan deden ze dat prima. Het zal nog wat oefening vergen om dit toestel volledig te beheersen en er zullen nog foutjes voorkomen, maar ik had nooit verwacht dat deze twee rakkers die pas sinds 8 mei 2012 met agility gestart zijn eigenlijk al wedstrijdklaar zouden zijn. Ze vinden agility zeer leuk om te doen. Ze leven zich er echt uit. Dat is het voornaamste!

 

 

28 november 2012     Gioia terug thuis na opname in dierenkliniek 

Het is zeer goed nieuws dat Dalia en de pups het zo goed doen. Helaas is het iets minder goed met ons Havanezertje Gioia. Ze ligt al sinds maandagavond in de dierenkliniek. Via een infuus krijgt ze vocht en medicatie. Ze heeft maag- en darmklachten, maar we weten de precieze oorzaak nog niet. Ze wou niet eten of drinken en als ze dan uiteindelijk iets at/dronk, dan moest ze braken. Er werden verschillende testen uitgevoerd (bloedstaal, echo, hormoontest, ...). Bepaalde waarden waren niet goed. Via de echo was te zien dat de darmlymfeklieren vergroot waren. Ze heeft een maag- en darmontsteking. Gisterennamiddag konden we haar even bezoeken. Het was hartverscheurend om haar daar te zien. Deze middag zijn we haar kunnen gaan ophalen. Ze is nog wat slapjes, maar gelukkig al wat beter. Het verder herstel zal toch nog even duren. Gelukkig eet ze terug goed. 
De testresultaten toonden aan dat Gioia niets besmettelijks had. Het heeft nog enkele dagen geduurd, maar ondertussen is ze weer helemaal "de oude". Haar gewicht begint ook terug toe te nemen.

 

 

27 november 2012     Lezing in dierenkliniek VvD i.v.m puppy's

Deze avond ben ik (Kristine) de puppyavond van dierenkliniek VvD gaan bijwonen. Er werden drie presentaties gegeven : over voeding (Astrid), over vlooien, teken en wormen (Carola Ooms) en over gedrag en opvoeding (Linda Hertoghs). Het was een interessante avond. 

 

 

24 november 2012     Dalia is bevallen van een 5-ling !!!                           Meer informatie op de Puppies pagina.

Via de volgende link kan je het volledig verslag van de bevalling lezen. Hieronder volgt een samenvatting.

Dalia was reeds de hele dag onrustig en wilde niet meer eten en amper drinken. Haar temperatuur was sinds de avond ervoor gedaald, maar deze namiddag terug gestegen. Rond 17.30u kwam er een deel van een vruchtblaas te voorschijn, maar er volgden geen weeën en Dalia perste niet. Ze gaf een vermoeide indruk. Weeënzwakte?

Een klein uur later belden we de dierenkliniek op of we konden langskomen. De zenuwen gierden door ons lijf, maar we bleven kalm voor Dalia. Dr. Van Geffen stelde ons gerust dat de pups nog in leven zouden zijn. Dalia's bloed werd getest op calcium, glucose en eiwitten. Ze werd ook aan het infuus gelegd omdat ze al de hele dag niet voldoende vocht had opgenomen. Ze kreeg ook oxytocine. De resultaten kwamen binnen. Er was geen calcium en geen glucose tekort. De eiwitwaarden waren wel laag. Het eigenlijke probleem was weeënzwakte (primary uterine inertia). 

Niet veel later werd de eerste pup geboren (stuitligging), zonder problemen. Het was 19.05u. Het was prachtig om te zien hoe Dalia instinctief te werk ging. Het eerste pupje was een teefje. Ze is red parti van kleur. Twintig minuten later kondigde zich de tweede pup al aan. Om 19.26u werd een tweede teefje geboren. Ook red parti van kleur. De pup lag ook in stuitligging, maar de bevalling ging heel vlot. Dalia kreeg nog onderhuids (subcutaan) vocht toegediend en een spuit met extra calcium en nog een dosis oxytocine. De rest van de bevalling zou thuis verder kunnen gebeuren. Dalia en de pups pakten we goed in en we reden naar huis. 

De komst van een derde pup kondigde zich aan, maar Dalia perste weer niet hard. Deze pup lag ook weer in stuitligging. We zagen de achterhand door het vruchtblaasje, maar halverwege bleef de pup steken. Dalia had enkele weeën, maar de pup kwam niet verder. Ze beet uiteindelijk het blaasje open en niet veel later was de helft van de pup reeds uit haar lichaam. Toen stopte het weer. Bij de volgende wee hebben we geholpen en trokken we de pup er mee uit. Het was 20.25u. De pup was een reutje. Hij is cream van kleur. De vierde pup was al op komst! Om 20.36u werd heel plots een teefje geboren. Dit ging ontzettend vlot. Het is een red irish pied pupje. We voelden aan Dalia's buik en voelden nog een harde plek terwijl de rest van haar buikje heel zacht aanvoelde. Er was inderdaad nog een vijfde pup. Omstreeks 20.57u werd het laatste teefje geboren. Een cream kleurig pupje met iets donkerdere plekjes op de rug. 

   

Alle pupjes werden mooi drooggelikt door Dalia en al gauw vonden ze hun weg naar de tepels. Ze kunnen al behoorlijk wat geluidjes produceren. Dalia is een fantastische moeder! Na de bevalling heeft Dalia meteen gegeten en nog eens uitgebreid gedronken. We legden een verwarmingskussen onder Dalia en de pups en gaven haar ook een warmtekruik (waterzak). Daar legde ze haar hoofd op. Ze is uitgeteld, maar zorgt ontzettend goed voor haar pups. Ze heeft amper tijd om zelf een plasje te gaan doen. We geven haar regelmatig te drinken. Ze is zo gefocust op de pups, dat ze zichzelf vergeet. 

We kijken terug op een lange, uitputtende dag, maar achteraf was het het waard. De pups en Dalia stellen het goed, maar we beseffen dat het meer tijd zal nodig hebben voor haar om te herstellen in tegenstelling tot Havana (2 jaar geleden die een voorbeeldbevalling had). We zijn dr. Van Geffen dankbaar voor de goede zorgen! 

 

: Geboorte en dag 1

 

 

17 november 2012     Canine Freestyle demonstratie op Eurodogshow in Kortrijk 
Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers en andere dog dancers vanuit alle hoeken van het land een demonstratie canine freestyle (dog dance) gegeven ter ere van de Eurodogshow in Kortrijk. 

Met The Havanese Freestylers hebben we de routine op het nummer The Bongo Song van Safri Duo getoond. Maar één van onze freestylerkes kon vandaag niet aanwezig zijn. Dalia is namelijk drachtig en is thuis aan het rusten. Gioia heeft haar plaats 'ingenomen'. Gioia heeft op zeer korte tijd nieuwe oefeningen geleerd en ook leren samenwerken met andere honden (Dolce, Vita en vooral met Mistica). We zijn blij met het resultaat. VIDEO

Nikita heeft de routine op het nummer Rolling in the deep van Adele tweemaal getoond (de volledige versie). Ze werkte met veel enthousiasme mee. Ze heeft echt haar beste pootje voorgezet. We kregen ook nog enkele leuke reacties uit het publiek. VIDEO

Meer foto's : klik hier.

 

 

15 november 2012     Overlijden Dayita dei Felici Animali 
Onze laatste cavia, Dayita, is deze avond overleden. Ze is bij ons geboren. We wisten al langer dat ze ziek was. Waarschijnlijk een probleem met de hormonen veroorzaakt door een cyste op de eierstokken. Daardoor kreeg ze kale plekken, vooral op de flanken. Een operatie (sterilisatie) wilden we echter niet laten uitvoeren, omdat dergelijke ingreep te veeln stress meebrengt voor zo'n diertjes. Een cavia die pijn heeft, zo hebben we ondertussen al mogen ondervinden, laat zich gaan en geeft de moed op. Dayita at goed en was niet te mager. Ze was nog heel alert en maakte nog vele geluidjes. De voorbije dagen merkten we dat ze niet in de haak was. Deze ochtend hadden we al een voorgevoel. Deze avond verslechterde haar situatie langzaamaan. Rond 17.30u lag ze op haar zij en maakte ze trage fietsbewegingen met haar pootjes. We wisten dat dit moment zou komen, maar je bent er nooit echt op voorbereid. Voordat we naar de dierenarts konden gaan, is ze thuis overleden (rond 20.45u). We zijn blij dat ze toch nog enkele maanden een goed leven heeft gehad na het vaststellen van haar gezondheidsprobleem. Het is nu wel erg leeg in de garage. We hebben nu enkel nog ons konijn Caro. Ze zal de geluidjes van haar 'buur' Dayita ook moeten missen. 

 

 

9 november 2012     Happy birthday Dalia !!! 

Gelukkige verjaardag 
Dalia !

 5 jaar

 

 

 

3 november 2012     Canine Freestyle wedstrijd in Genk

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Dog Dance (Canine Freestyle) wedstrijd van hondenschool LIHOS in Genk. We hebben opgetreden met onze Havanezers Mistica en de drie zusjes Lucca, Jolie en Dafne. Het was koud, guur weer met veel regen. De honden waren al gauw helemaal nat. Gelukkig was de wedstrijd binnen te doen. We zijn supertrots op onze kleine rakkers. 

Dafne (Jolie Dafne del Paradiso di Cani)Initiation
Dafne
: GESLAAGD !!!
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Havanezertje Dafne werd 23 maanden geleden bij ons geboren. Vandaag hebben we met haar deelgenomen in de Initiation klas en ze heeft haar brevet behaald. Dafne werkte ontzettend goed en met veel plezier. Ze heeft ons eigenlijk wat verbaasd. Ze was niet onder de indruk van het hele wedstrijdgebeuren. Ze was zelfs heel ontspannen. 

Beginners
Jolie : 6e plaats (op 9) met 7,98
Muziek : Don Diablo - Animale
Jolie heeft zich helemaal uitgeleefd tijdens de routine. Als een wildebras spurtte ze uit de kooi en crosste ze over het terrein. Haar zotte kuren pastten perfect bij dit lied "Animale". Hoewel ze heel hevig en speels was, heeft ze toch alle oefeningen uitgevoerd op haar superenthousiaste manier. Het was gewoon pure fun met Jolie! Haar enthousiaste sprongen hebben echter niet alle juryleden kunnen bekoren. Zo hebben enkele uitschieters de punten naar beneden gehaald waardoor ze net geen 8 behaalde. Dit vinden we niet fair. Haar prestatie was een 8 waard. Ach, we hebben ons geamuseerd en dat is het voornaamste!

Novice
Mistica : 6e plaats (op 8) met 8,16
Muziek : Lykke Li - I follow rivers
Net voor de start van de routine moest Mistica toch nog even dag komen zeggen aan de zijkant van de ring. Ze was ook heel hevig en enthousiast. Op enkele korte 'bezoekjes' aan de jury na heeft ze schitterend meegewerkt. Ze heeft
zo'n vrolijk en zacht karakter en dat zie je ook tijdens haar optreden. Haar staartje kwispelt van het begin tot het einde van de routine. 

Fun & Feed
Lucca
Muziek : Emeli Sandé - Heaven
Lucca was toch wel de verrassing van de dag voor ons. Ze had nog nooit eerder op wedstrijd opgetreden en nog maar één demo meegedaan en ze werkte ontzettend goed mee. De uitvoering van de oefeningen was zeer beheerst en mooi afgewerkt. De eerder timide Lucca liet zich door niets van de wijs brengen. Ze had veel aandacht. Het was heel leuk om met haar te 'dansen'. Het is een leuke routine op mooie muziek. De jury was lovend over Lucca. Ze is 'wedstrijdklaar'. De routine bevat veel oefeningen en zou iets meer 'rustpauzes' mogen bevatten, aldus de jury. 

Meer FOTO'S van Dafne, Jolie, Mistica en Lucca : klik hier 

Dafne Jolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani) Mistica Lucca

 

 

3 november 2012     Happy birthday Havana !!! 

Gelukkige verjaardag 
Havana !

 5 jaar

 

 

 

24 oktober 2012     Happy birthday Quenna !!! 

Gelukkige verjaardag 
Quenna !

 2 jaar

 

 

 

23 oktober 2012     Happy birthday Iliano !!! 

Gelukkige verjaardag 
Iliano !

 3 jaar

 

 

 

13 oktober 2012     Agility wedstrijd op HS 't Kruierke met Gioia en Havana

Vandaag nam ik (Kristine) deel aan de Agility wedstrijd op HS 't Kruierke met Havanezers Gioia en Havana. Het was kil en nat weer. 

Gioia en Havana spelen in de 1e graad small. Het is hun eerste en enige wedstrijd Agility dit jaar.

In de voormiddag liepen we een vast parcours (met raakvlakken). Gioia voerde dit perfect uit. Ze had geen fouten én zelfs geen tijdfouten. Haar knappe prestatie werd beloond met een 4e plaats op 20! En met een U'tje (uitmuntend)!!! Ik ben apetrots op haar! Havana liep spijtig genoeg een DK. De tunnel was helemaal in een hoek geplaatst. Net achter de draad stonden tenten (van deelnemers) met luidkeels blaffende honden. Dit schrikte Havana zo hard af dat ze niet door de tunnel durfde lopen. Ze moest in principe naar het geblaf toe lopen en dat wilde ze niet. Ik kan het haar niet kwalijk nemen. De rest van het parcours werkte ze mooi af. Zelfs de weave vormde geen probleem.

In de namiddag liepen we een jumping (geen raakvlakken). De start van dit parcours was net naast het publiek en Gioia, grote mensenvriend als ze is, wilde de mensen eerst even dag gaan zeggen. Door haar getreuzel aan de start zijn we wat tijd verloren. Ze behaalde de 13e plaats op 20 met 12 tijdfouten en 5 strafpunten. Havana was trager dan deze ochtend en haar onzekerheid zo dicht bij al die 'vreemde mensen' speelde haar parten. Ze behaalde de 12e plaats op 20 met 17 tijdfouten en verder geen strafpunten.

Ik kijk terug op een leuke ontspannende dag. Spijtig genoeg ook een regenachtige dag. Dank aan Bie dat ik haar tent mee mocht gebruiken! Anders hadden we wel erg nat geweest :p. Ik ben trots op de honden. Ze missen nog wedstrijdervaring, maar op training doen ze het supergoed. Ze vinden Agility ook heel leuk. Een U'tje behalen met een Havanezer ... ik had het niet verwacht. Chapeau Gioia!

 

 

12 oktober 2012     Emilia en Nikita mee naar de les Dierfysiotherapie

Voor het vak Fysiotherapie voor dieren op KATHO van dr. Muylaert heb ik vandaag m'n twee honden meegenomen nl. Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita. Zij fungeerden als levende praktijkvoorbeelden. Ze waren heel braaf. Na de hond werd ook het paard besproken.

De week erop (19 oktober) heeft Nikita me opnieuw vergezeld naar Roeselare voor het mondeling deel van het examen van Dierfysiotherapie. Ook medestudenten hebben Nikita voor hun examen 'gebruikt'. Ze was superbraaf! 

 

 

7 oktober 2012     Test van sociaal gedrag met Dolce, Vita, Hippy, Itala : GESLAAGD

Vandaag namen we deel met vier van onze Havanezers aan de Test van sociaal gedrag (Sociabiliteitstest) op de Holvensche Hondenschool. Onze viervoeters toonden hun zeer sociale aard en slaagden dan ook zonder problemen. Op Tosca, onze Maltezer die al een dagje ouder wordt, na hebben al onze honden hun Test van sociaal gedrag afgelegd en zijn ze met glans geslaagd. 

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

Van links naar rechts : Linda met Dolce, Kristine met Vita, Linda met Itala en Kristine met Hippy. Allen geslaagd :).

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden.
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen:
1. Door 2 personen met honden
2. Door een jogger op een afstand van 2 m
3. Door een fietser op een afstand van 3 m
4. Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

7 oktober 2012     Eerste les Agility met Dafne
De Pallieters startten vandaag met een nieuwe groep Agility honden. Het was meteen Dafne's eerste kennismaking met Agility. Ze vond het alvast heel leuk. Dafne is de tweede dochter van Havana die zich waagt aan deze toffe hondensport. 

 

 

29 september 2012     Attestendag in Temse met Jolie en Dafne

Vandaag namen we deel aan de attestendag van de KKUSH in Temse met Jolie en Dafne. Beide Havanezertjes behaalden hun attest (toelating tot de LOSH-fok). 

 

 

19 september 2012     Happy birthday Nikita !!!

15.09.2012

 

 

16 september 2012     Canine Freestyle demonstratie in Evere 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd tijdens de "Week van vervoering" ("Semaine de la mobilité") in Evere (village - dorp) nabij Brussel. In het kader van de autoloze zondag werd hier een groot burgerfeest gehouden op zondag 16 september waarop we uitgenodigd waren voor een demonstratie met de honden. We werden verwelkomd in het hondenkapsalon Animaclean. 

De eerste demo vond plaats op een grasveld aangelegd op een kruispunt. Er was veel volk. Kristine danste met Havanezertje Dalia op de muziek "Good Feeling" van Flo Rida (lange versie). Dalia was dolenthousiast en spurte als een wildebras over het terrein. Ze had één en al aandacht en vooral véél plezier. Ze heeft schitterend gewerkt! Wat zijn we trots op haar. Ook Mistica mocht haar danskunsten laten zien met Linda op het nummer "I follow rivers" van Lykke Li. Kwispelen, kwispelen en nog eens kwispelen ... Mistica vond het super! Ze is zo'n vrolijke, energieke en speelse Havanezer die ontzettend graag 'werkt'. Het publiek bestaande uit heel wat volwassenen en kinderen, vaak met hun fototoestel en camera in de aanslag, was heel enthousiast en we kregen veel applaus. Na ons optreden kwamen verschillende mensen naar ons toe en ze spraken allemaal vol lof over onze honden. Ze hadden indruk gemaakt. Dat was zeer fijn om te horen. 

Na een pauze van een kleine twee uur en het verorberen van een heerlijke smos, vond de tweede demo plaats op een podium in het midden van de straat. Alles ging goed totdat het geluid van trommels duidelijk hoorbaar werd en naderde. Het geluid werd luider en luider. Op dat moment was Havana aan de beurt met Kristine op het lied "The riverside" van Agnes Obel. Havana kon niet plaatsen waar dit geluid vandaan kwam en ze werd onzeker. Daarom hebben we het lied stopgezet. Gelukkig maar, want enkele minuten later stond een horde Braziliaanse dansers en danseressen met luide trommels op het podium. Het geluid was oorverdovend en we zijn dan ook een heel stuk verder gaan staan met de honden. Ook andere honden kregen schrik van het hels kabaal. Na het optreden van de Braziliaanse dans ging de demo van The Wet Nose Dancers verder. Zo kwam ook Mistica nog een keer op met Linda. Ze deed het weer schitterend! Na het laatste optreden kwamen alle dansertjes nog eens op het podium en lieten nog enkele oefeningen zien. Zo ook Havana. Deze keer was ze wel vrolijk en voerde ze de oefeningen met het kwispelende staartje omhoog uit. Ze was terug zelfzeker. We zijn blij dat dit toch op een positieve manier is afgesloten. Dat was zeer belangrijk.

Na de demo hebben we nog een foto laten nemen van onze drie rakkers en hebben we nog een lekkere taart gegeten. Het was een heel gezellige dag. Veel zon, een enthousiast publiek en superbrave hondjes!

Meer FOTO'S van Dalia, Mistica en Havana : klik hier

 

 

15 september 2012     Canine Freestyle wedstrijd van de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Dog Dance (Canine Freestyle) wedstrijd van hondenschool/ rasvereniging de Belgian Border Collie Club in Vlimmeren. We hebben opgetreden met onze Havanezertjes Quenna en Gioia en Engelse Cocker Nikita. De wedstrijd vond plaats in een grote tent met in 

het midden een ring van 10m x 10m in het gras. Werken op gras kan voor extra afleiding zorgen voor de honden en voedsel als extra stimulans mag niet meer op wedstrijd gebruikt worden. We zijn daarom superfier op onze honden omdat ze zo goed hun best gedaan hebben. Ondanks de muziekproblemen tijdens de beginnersklas, was het een zeer aangename wedstrijd. Samen met onze honden hadden we veel plezier! De goede uitslag en extra onverwachte prijs waren natuurlijk extra leuk :).

Beginners
Quenna : 8e plaats (op 12) met 8,57 !!!
Muziek : Gotye - Somebody that I used to know
In het begin van de routine van Quenna even afgeleid door de geurtjes in het vochtige gras, maar niet veel later was ze helemaal mee. Ze heeft haar beste pootje voorgezet en ons heel trots gemaakt. Haar gekke sprongen en aandachtige blik tijdens de volgoefeningen zijn kenmerkend voor Quenna. We zijn zeer tevreden met de mooie punten.             

Beginners
Nikita : 3e plaats (op 12) met 9,11 !!!
Muziek : Adele - Rolling in the deep
Het was Nikita's eerste wedstrijd dit jaar en ze heeft ons aangenaam verrast met haar knappe prestatie. Nikita die gek is op eten werkte voor het eerst zonder voeding en ze deed het schitterend! Ze was zelfs nauwelijks afgeleid door geurtjes komende uit het natte gras. Ze had heel veel aandacht en werkte alle oefeningen mooi af. De bewegingen en overgangen gingen zeer vlot en kwispelde de hele tijd. Nikita werd beloond met een knappe 3e plaats en een zeer hoge score van 9,11 !!! We kregen een zeer mooi aandenken van de BBCC. We werden ook beloond met een extra prijs namelijk voor de "Meest belovende routine". Dit was een leuke verrassing en mooie erkenning.

Novice
Gioia : 2e plaats (op 7) met 8,72 !!!
Muziek : Jovanotti - L'ombelico del mondo
Gioia blijft verbazen. Ze was deze keer heel wat rustiger en meer gefocused dan op haar laatste wedstrijd en dat heeft geloond. Ondanks de korte begroeting aan ons mama aan de zijkant (wat we verwacht hadden van gekke Gioia) en de korte snuffelbeurtjes in het gras, heeft Gioia de oefeningen goed uitgevoerd. Zo is ze nu eenmaal. Toch hebben haar oefeningen indruk gemaakt op de jury want ze behaalde een knappe 2e plaats en daarmee een mooi aandenken !! We zijn trots op deze clown die ons met haar apestreken goed heeft doen lachen.

Meer FOTO'S van Quenna, Nikita en Gioia : klik hier 

 

 

2 september 2012     Canine Freestyle demonstratie in Bornem 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd tijdens de Fortiviteiten in het fort van Bornem. We werden verwend met lekkere frietjes (en mosselen voor de liefhebbers). We hebben voor de eerste keer deelgenomen aan een canine freestyle demonstratie met onze vier "pups" (ondertussen 21 maanden). De vier zusjes Lucca, Emilia, Jolie en Dafne, geboren op 4 december 2010, hebben hun beste pootje voorgezet. We zijn heel erg trots op hen! 

LuccaVoor Lucca was deze demonstratie nog specialer omdat het haar allereerste optreden was. Ze 'danste' op een gloednieuwe routine namelijk op het lied "Heaven" van Emeli Sandé samen met Kristine. Lucca die eerder wat timide is van aard liet zich niet van de wijs brengen door het publiek, maar voerde met veel enthousiasme en kwispelende staart de oefeningen uit. Wat is ze toch een schatje!!

DafneLinda toonde met Dafne de routine op de muziek "Somebody that I used to know" van Gotye. Ze was een beetje afgeleid door het publiek, maar was toch ook heel enthousiast. Haar sprongen door de armen, over de benen zijn, zoals altijd, gigantisch. Ze vindt dit ontzettend leuk. Ze vliegt door de lucht. 

EmiliaTijdens het tweede demo moment trad Kristine met Emilia op. Ze 'dansten' op de muziek "Heartbeat" van Nneka. Emilia lijkt toch wat op haar mama Havana : op verplaatsing werkt ze wat rustiger en springt ze minder hoog, maar dat neemt niet weg dat we beiden veel plezier beleven. Het was op dit middaguur ook behoorlijk warm geworden. 

JolieTot slot was gekke Jolie aan de beurt, samen met Kristine. Jolie is ook zo'n Havanezertje met een enorme will-to-please dat met veel enthousiasme de oefeningen uitvoert. Ze is er echt dol op. Ze liet haar danstalent zien op de muziek "Good feeling" van Flo Rida. Je kan niet anders dan met een big smile op het 'podium' staan als je met Jolie aan het werken bent.

 

Meer foto's van onze viervoetertjes : klik hier.

 

 

1 september 2012     We wish you were here daddy :'( 

Klik om een video te zien opgedragen aan Philippe

We houden van je Papa! Dikke knuffels van Linda, Kristine, Laura


Klik op de foto om een Dog Dance routine te zien opgedragen aan Philippe. Doedelzak spelen was een grote passie van hem.

 

 

20 augustus 2012     Happy birthday Mistica !!! 

Gelukkige verjaardag 
Mistica !

 4 jaar

 

 

 

17 augustus 2012     Happy birthday Vita !!! 

Gelukkige verjaardag 
Vita !

 7 jaar

 

 

 

15 augustus 2012     Canine Freestyle demonstratie in Duisburg 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd tijdens het dorpsfeest in Duisburg, een deelgemeente van Tervuren. Dit jaar was het thema "Themadag feesten 2012 : Allemaal Beestjes !!!" vandaar dat ze ons hadden gevraagd om een dog dance demonstratie te geven. Het was net een bijzonder warme dag vandaag wat niet zo prettig was zowel voor mens als voor dier. We zorgden er dan ook voor dat de honden altijd in de schaduw konden zitten, veel water ter beschikking hadden en regelmatig een verfrissende 'douche' kregen. Ondanks de warmte hebben de honden het beste van zichzelf gegeven.

We hebben tweemaal de quattro act (The Bongo Song van Safri Duo) getoond nl. de routine met de Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, 15.08.2012 Duisburg Dolce Vita Dalia Mistica Gioia Mistica). De eerste keer hebben we zelfs met de zonnebril op gedanst, maar dat vormde geen probleem voor de honden. Ook Gioia heeft een keer haar danskunsten kunnen laten zien op het ritme van de muziek L'ombelico del mondo van Jovanotti. Haar tong hing ver uit haar mond, maar ze gaf niet op. Ze werkte ontzettend goed mee en had veel plezier. We zijn ontzettend trots op onze Havanezers. 

 

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

12 augustus 2012     Overgangsproef agility naar gevorderden 

Deze ochtend vond de overgangsproef plaats bij Agility op HS Hoba. Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia zijn 3 maanden geleden met Agility gestart als starters, maar al gauw konden ze 

meetrainen in de beginners klas (ook al waren het in feite nog starters). Vandaag konden we deelnemen aan de overgangsproef en ze slaagden meteen. Ze mogen zich nu bij de gevorderden voegen. We zijn apetrots op hen! 

Met dank aan Barbara Crols van Lunagraph voor de foto's.

 

 

11 augustus 2012     Clubkampioenschap op HS Hoba  

Deze namiddag vond het clubkampioenschap op HS Hoba plaats. Enerzijds waren er proeven in de verschillende gehoorzaamheidsklassen. Anderzijds was er ook een clubwedstrijd agility (beginners en gevorderden). Zowel met Nikita als Emilia namen we deel. De zonneschijn was op dit middaguur heel fel. Emilia mocht de spits afbijten. Ze maakte echter enkele foutjes. Zo miste ze de ingang van de weave doordat ze eerst even naar het nummertje ernaast ging kijken. Dit 'vreemde voorwerp' kende ze niet. In de zak is ze spijtig genoeg verstrengeld geraakt. Ook de ingang van de tunnel liep ze een halve meter voorbij. Toch zijn we trots op haar. Op training werkt ze altijd supergoed. De zenuwen van de geleider zullen vandaag ook wel parten gespeeld hebben :p. Nikita was in het begin van het parcours even afgeleid en wilde de helper aan de zijkant dag gaan zeggen. Het begin van het dak liep ze ook een halve meter voorbij. Nikita maakte echter de minste fouten van de zes deelnemers en is daardoor clubkampioen agility van de beginners geworden. We zijn natuurlijk heel trots op haar! 

Na de wedstrijd werd er ook een fun parcours gelopen, de zogenaamde knock-out waarbij twee lopers het tegen elkaar opnemen (beginners en gevorderden door elkaar) en eenzelfde parcours met zo weinig mogelijk fouten en zo snel mogelijk lopen. Wie verliest valt af. De winnaars nemen het tegen elkaar op totdat er één uiteindelijke winnaar overblijft. Nikita werd 3e en Emilia behaalde een knappe 2e plaats (nipt verloren van een wedstrijdspeler). Dat was een knappe prestatie van deze twee rakkers!

 

Bedankt aan Linda voor de foto's. 

Om 18u vond de prijsuitreiking plaats en we kregen een mooie beker voor Nikita die clubkampioen agility beginners werd. 

 

 

10 augustus 2012     Bezoek aan Het Waterhof 

Het nieuwe academiejaar nadert stilaan en ik moest m'n stageverslag (werkstuk) nog afgeven aan Ellen Martens van Het Waterhof waar ik het vorige schooljaar m'n stage voltooid heb. Het was de ideale gelegenheid om onze oudste Havanezers namelijk Dolce en Vita eens te laten controleren. We doen nog steeds dog dance (canine freestyle) met hen en we willen het zo gezond en verantwoord mogelijk houden. Tijdens deze sportkeuring bleek dat Dolce en Vita goed gespierd waren en geen grote problemen hadden. Zowel bij Dolce als bij Vita is de spierverhouding tussen de voorhand en achterhand heel goed, maar ook die tussen de linker- en rechterzijde. Dit is altijd een goed teken. Bij Dolce zat de rechterschouder een beetje vast en bij Vita de linkerachterpoot. Vita heeft zelfs nog meer spiermassa als Dolce. We zijn blij dat alles dik in orde is en dat activiteiten zoals dog dance geen probleem vormen voor hen. Ik heb ook Puppy (de hond met verlamde achterhand) kunnen terugzien. Wat is ze toch een schatje!

 
 

 

 

8 augustus 2012     Uitstap naar zee 

Op deze zonnige zomerdag zijn we met onze 4 Havanese Freestylertjes naar zee geweest en hebben dat enkele dog dance / canine freestyle oefeningen op het strand uitgevoerd. Het was een zeer ontspannende namiddag. We hebben ook nog een stuk gewandeld en rondgerend. De honden hadden veel plezier. 

 
 

 

 

7 augustus 2012     Agility training met Nikita en Emilia

Met dank aan Nathalie voor de foto's.

   Emilia : " Ik wil ook lopen !! "                                                             " Joepie ... mijn beurt !! "
 
    " Ik kom er aaaaaan ... "                               De weave met minder beugels                   Een mooi raakvlak van Nikita 

 

 

4 augustus 2012     Onze "pups" zijn 20 maanden 

Vandaag zijn de jongste honden in huis 20 maanden geworden. Tijd dus voor een fotosessie :).

TIZIANO   Je Tiziano del Paradiso di Cani
28.08.2012 28.07.2012 
LUCCA   Jolie Lucca del Paradiso di Cani
09.08.2012 09.08.2012 
EMILIA   J'Emilia del Paradiso di Cani

09.08.2012 09.08.2012 
JOLIE   Jolie Siena del Paradiso di Cani
05.08.2012 05.08.2012
DAFNE   Jolie Dafne del Paradiso di Cani 
04.08.2012 04.08.2012 

4 zusjes Lucca Emilia Jolie Dafne
09.08.2012

 

 

4 augustus 2012     Overgangsproef gehoorzaamheid klas C naar B1 

24.07.2012Vandaag heb ik met Engelse Cocker Nikita en Havanezer Emilia de overgangsproef van de C naar de B1 klas afgelegd op HS Hoba. De zon scheen heel fel en dat maakte de honden wel wat moe. Toch hebben ze goed hun best gedaan en zijn ze allebei geslaagd :D !!! 

 

 

29 juli 2012     Canine Freestyle demonstratie in Beervelde 

Vandaag hebben we met The Wet Nose Dancers een demonstratie dog dance (canine freestyle) verzorgd op de Natte poten, dolle neuzen in Beervelde (de vroegere Hondsdolle dag). De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. We hebben de hele dag goed weer gehad. Soms misschien zelfs iets te warm weer. Toen we net terug ingepakt waren en richting huiswaarts wilden keren, begon het hevig te regenen. 

Dolce Vita Dalia Mistica EmiliaHet was een leuke ontspannende dag. Enkel jammer dat de muziekinstallatie gekke kuren vertoonde (de muziek versprong regelmatig) wat ervoor zorgde dat we tijdens het optreden soms al eens moesten improviseren. We hebben de routine met de Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) getoond. Het was dan echter niet eenvoudig om met twee geleiders tegelijk te 'improviseren', maar het is gelukt. De honden werkten heel aandachtig! Ook met Emilia heb ik een keer opgetreden. Hoewel ze toch wat last had van de warmte, heeft ze heel goed gewerkt. We zijn trots op hen!

 

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

25 juli 2012     Uitstap naar zee 
Deze namiddag zijn we met enkele honden naar zee gegaan om te genieten van het zonnige weer. Na een wandeling op de dijk in Blankenberge hebben we de hondjes wat laten rusten op het strand.

 

 

 

24 juli 2012     Caro maakt kennis met de buitenren 
De buitenren van de konijnen is volledig gereinigd en we hebben een nieuw hok in elkaar gestoken. Daarna hebben we Caro laten kennis maken met de buitenren en het nieuwe hok. Ze is echter nog wat te klein om buiten te zitten. Ze kan immers nog door de tralies kruipen. De temperatuur is ook iets te hoog. Ze vond het alvast heel leuk om zoveel plaats te hebben en ze dartelde heel vrolijk rond. Voorlopig zullen het dus nog korte bezoekjes en onder toezicht zijn aan haar buitenverblijf. 

 

 

 

23 juli 2012     Havanezerbezoek             

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de Havanezers van Nadine in Vinkt. Het was eindelijk nog eens een zonnige zomerdag. De honden hebben genoten van de stralende zon. Het was een gezellige namiddag.

Ons Lucca, Emilia, Jolie, Dafne, Itala en Dalia vergezelden ons :
Lucca 23.07.2012 Emilia  23.07.2012 Jolie 23.07.2012
Dafne  23.07.2012 Itala 23.07.2012 Dalia 23.07.2012
Rode Havanezers in verschillende nuances (Kubana, Kalima, Kesara, Bibi, Rose) + Vier zussen van Princess en Red (Kuenna, Kuerida, Kubana, Kalima) : 
Zus en broer (Romina en Billy-Boy) :                                                         Princess :
Valter, papa van ons Havana's 5-ling en een even grote "gekke" Havanezer als ons Dafne : 
Vier dochters van Havana en Valter (Lucca, Emilia, Jolie, Dafne) + Pepita's dochters Kokonut en Kissy-Mocca + Billy-Boy :
Jolie, Dafne, Dalia :                              Dalia :                                            Kalima, Kubana, Itala :
Pups van Pepita en Julia :                Kittens van Marie : 
Pups van Pepita geboren op 13 juli 2012

 

 

21 juli 2012     Canine Freestyle wedstrijd van HS Te Lande in Reningelst

Dalia Mistica JolieVandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van hondenschool Te Lande in Reningelst. We hebben opgetreden met Jolie, Mistica en Dalia. Ondanks de lange rit naar West-Vlaanderen hadden de hondjes er duidelijk zin in. Ze hebben allen goed gewerkt ondanks de spijtige DK's van Mistica en Dalia. Aan het begin van hun routine hebben ze de ring via de uitgang verlaten en zijn ze de jury gaan 'begroeten'. Jolie is het eerste "del Paradiso di Cani" Havanezertje met wie we voor punten deelgenomen hebben aan een wedstrijd. Ze behaalde de eerste plaats! Dat geeft wel een zeer goed gevoel als de "pup" (ondertussen 19 maanden) die bij ons geboren is dit kan verwezenlijken. 
De ene dag is de andere niet en we mogen niet vergeten dat Havanezers nog steeds pure gezelschapshondjes zijn voor wie het hele wedstrijdgebeuren niet evident is. Hoe zij die hele wedstrijdring, het publiek errond en de juryleden die hen nauwlettend in het oog houden ervaren is moeilijk in te schatten. Ze zijn er in elk geval toch wat door afgeleid, vooral bij de start van het optreden. Omdat ze dit thuis, op training of op demo niet doen, is het moeilijk hier op te oefenen en te weten te komen hoe hier precies op te reageren (in te grijpen). Ze voelen ook onze emoties en zenuwen aan. Dat maakt het extra moeilijk. Mistica en Dalia hebben in elk geval na hun valse start laten zien wat ze kunnen en we kregen dan ook complimenten van alle drie de juryleden! Ze waren erg onder de indruk van hun prestaties en vonden het zeer jammer dat ze geen punten konden geven. Dat doet ons deugd te horen. Voor ons zijn het drie engeltjes die soms wel eens bengeltjes streken uithalen, maar ach, het zijn (schoot)honden. Als ze maar plezier hebben.

Beginners
Jolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani) : 1e plaats (op 5) met 8,76 !!!
Muziek : Don Diablo feat. Dragonette - Animale
Jolie Siena del Paradiso di Cani Jolie is het eerste Havanezertje dat bij ons geboren is met wie we aan het dog dance / canine freestyle wedstrijd deelnamen voor punten. En ze behaalde meteen een mooie 1e plaats !!! Jolie is zo'n schat van een hond. Ze is open van karakter, heel sociaal en wilt graag door iedereen geknuffeld worden. Op enkele schoonheidsfoutjes na (het is nog een jong hondje dat niet veel wedstrijdervaring heeft), heeft ze schitterend gewerkt! Ze had er echt plezier in. Ze dartelde vrolijk rond en heeft alle oefeningen op haar gekke, zo speelse manier, uitgevoerd. 
We dansten op het lied Animale van Don Diablo feat. Dragonette. In deze nieuwe routine ontsnapt Jolie uit een kooi (ze duwt deze zelf open) en komt dan in contact met andere wilde dieren zoals een slang, een aap, een tijger, een jachtluipaard en een wolf. Uiteindelijk springt ze in de armen van de geleider.                  VIDEO Jolie

Novice
Mistica : DK
Muziek : Lykke Li - I follow rivers
Mistica was echt in form en had er ook duidelijk zin in. Helaas is ze nog voor het begin van de routine naar de jury toe gelopen en net na het begin van het lied liep ze naar de uitgang. Vrolijk, met de kwispelende staart in de lucht. Hoe kan je nu kwaad zijn op zo'n gekke hond? De DK was natuurlijk al een feit, maar bij de tweede start van het lied voerde ze alle oefeningen zonder problemen uit. Ze heeft dus kunnen laten zien wat ze kan en de jury sprak erg lovend over haar na de wedstrijd.
Mistica en Linda dansten op een nieuw lied nl. I follow rivers van Lykke Li. Net voor de prijsuitreiking hebben we de hele routine nog eens uitgevoerd in de ring (die toen al afgebroken werd). Toen was ze door niets afgeleid en liep ze totaal niet weg. Ze had een en al aandacht. Ze kan het dus wel degelijk, maar dat wisten wel wel ;). Het zijn geen robotjes he.

Advanced
Dalia : DK
Muziek : Globus - Europa (Heaven help in all our battles) instumental version

Dalia danste voor de allereerste keer in de Advanced klas. Het feit alleen al dat we met een Havanezer deze categorie bereikt hebben, vinden we zeer bijzonder. Dalia heeft een feilloos parcours afgelegd de voorbije jaren. Zo heeft ze telkens mooie resultaten behaald. Het is een zalig hondje om mee te werken. Ze vindt canine freestyle ontzettend leuk om te doen. Vaak voert ze uit zichzelf oefeningen uit. Dat deed ze al van kleins af aan. We hebben telkens enkele wedstrijden per jaar met Dalia meegedaan om zeker geen druk op haar te zetten. Dit geldt trouwens voor al onze honden. Het hele wedstrijdgebeuren is dan ook geen 'routine' voor haar. En het blijft een Havanezer, een gezelschapshondje dus, waardoor het niet altijd in te schatten is hoe ze zal reageren op de omgeving. Vandaag was zo'n dag. Ook op Dalia had de wedstrijdring, het publiek, de jury én de zenuwen van de geleider een invloed. Ze heeft de ring enkele keren verlaten bij de start waardoor de eerste halve minuut de mist zijn in gegaan. Daarna had ik haar aandacht en is ze geen seconde van m'n zijde geweken. Ze heeft dan prachtig gewerkt! Haar prestatie was superknap! Ze had een ongelofelijke snelheid en rende met veel plezier bij het uitvoeren van de laatste oefeningen. Ook over Dalia spraken alle juryleden vol lof. Dat deed ons veel plezier!

Meer FOTO'S van Jolie, Mistica en Dalia : klik hier  (meer foto's volgen later)

 

 

19 juli 2012     Happy birthday Tosca 

Gelukkige verjaardag Tosca !

 11 jaar

 

 

 

8 juli 2012     Canine Freestyle demonstratie in Alden-Biesen 

Vandaag namen we samen met andere leden van THE WET NOSE DANCERS deel aan de demonstratie dog dance (canine freestyle) ter gelegenheid van de land- en tuinbouwdag in Alden Biesen (Bilzen). Het was een dag met regenbuien, hevige wind, felle zon, ... Omwille van de regen hebben we niet alle attributen gebruikt in de routines en ook niet onze volledige outfits aangedaan. We doen verschillende oefeningen op de grond en het gras was na alle regen behoorlijk nat (maar gelukkig niet drassig). De honden hebben geen problemen met wandelen, spelen of 'dansen' in de regen, alleen Nikita vindt het ontzettend leuk om de geurtjes uit het natte gras te besnuffelen. Ondanks de niet al te eenvoudige weersomstandigheden hebben de honden allemaal goed gewerkt. Ze waren heel braaf.

Emilia Mistica Nikita Havana Dafne   

Emilia mocht de spits afbijten. Ze danste voor de tweede keer op de muziek Heartbeat van Nneka. Ze aarzelde heel even in het begin van de routine en keek om zich heen, maar met enkele motiverende woorden was haar aandacht helemaal op mij gericht en heeft ze uitstekend gewerkt. 

Mistica danste voor het eerst een nieuwe routine nl. op de muziek I follow rivers van Lykke Li. Mistica was zo enthousiast en vinnig als anders. Een schat van een hond om mee te werken! Sommige oefeningen wisten het publiek te bekoren.

Nikita heeft op de volledige versie van het lied Rolling in the deep van Adele gedanst en werkte heel goed. Ze was rustig en aandachtig. Soms ging haar neus wel even naar het gras toe om te snuffelen, maar ze bleef de oefeningen wel uitvoeren. 

Tijdens de tweede demo sessie was het de beurt aan Havana die nog eens op de muziek The Riverside van Agnes Obel danste. De zon was net heel hevig beginnen schijnen. Havana werkte rustiger dan thuis, maar ze voerde de oefeningen mooi uit. Tijdens bepaalde oefeningen waarbij ze op de voeten springt, kregen we een hartelijk applaus van het publiek. 

Dafne danste voor het eerst met Linda. Ze voerden de routine van Quenna uit nl. Somebody that I used to know van Gotye. Dafne's sprongen waren prachtig. Ze heeft héél goed meegewerkt. Op het einde van de routine werd haar aandacht getrokken door iets lekkers dat in het gras was achtergebleven uit een vorige demo, maar dat neemt niet weg dat ze haar best gedaan heeft en met veel enthousiasme heeft gedanst.  

We zijn trots op onze honden! Ze waren heel braaf in de drukte en hebben veel plezier gehad op deze ontspannende dag.

Meer foto's van onze honden : klik hier

 

 

7 juli 2012     Wilde dieren 
Ons bezoek aan Planckendael leverde de volgende foto's op. 

 

 

 

 

4 juli 2012     Vreselijk nieuws 

02.06.2012Na het overlijden van Lina hielden we Kato extra in het oog, hoewel ze eigenlijk altijd goed in het oog gehouden werd, maar ze leek toch wat van slag nu haar goede maatje er niet meer was. Nu ze geen kameraad meer had was ze wel iets rustiger. We zagen haar minder rondhuppelen, zoals ze dat tesamen vaak deden. Ze at echter nog heel goed en woog 1,6 kg. De voorbije dagen was het warm en wisselvallig weer, maar Kato had voldoende schuilplaatsen. Ze had er geen last van. De ademhaling was normaal. 
Deze ochtend was Kato niet geïnteresseerd in haar eten. Het warme weer maakt mens en dier natuurlijk iets lomer en heeft ook z'n inwerking op de eetlust. Toch had ze geen last van de warmte. Omdat ze tegen de middag nog niet gegeten had, hebben we haar binnen genomen en een fles gekoeld in de diepvries. Ze stond echter niet te warm en ook haar ademhaling was normaal. Ze zat in een typische konijnenhouding. Buiten het feit dat ze niet wilde eten, was haar gedrag en houding normaal. Omdat ze tegen de avond nog niet wilde eten maakten we meteen een afspraak in de dierenkliniek. De darmen van een konijn mogen immers niet meer dan 24u stilliggen. Op 5 minuten waren we daar. Het was 19.15u. We stonden aan de balie net voordat we ons konden aanmelden en we zagen dat Kato's toestand plots omsloeg. Ze zakte door haar poten, ze hield haar oogjes half open, ze kon zich met moeite rechtop houden. Plots versnelde haar ademhaling. Ze kreeg stuipen, maakte een zacht geluid, sprong tegen de wand van de doos aan en tweemaal in de lucht. En viel dan neer op haar rechterzij. Haar lichaam was slap. Het ging ontzettend snel. De dierenartsassistente nam haar meteen mee naar de dierenarts achteraan in de kliniek. Na een kleine 10 minuten keerde ze terug. Ze konden Kato niet meer redden. De dierenarts had haar onderzocht. De tanden waren perfect. De vacht blonk. De ogen, oortjes, het neusje, alles was zoals het moest zijn. Er was een beetje gas in de darmen waar te nemen, maar de oorzaak daarvan was niet te achterhalen. Of dit ook werkelijk de reden van haar plots overlijden is, is ook niet met zekerheid te zeggen. Kato kreeg het ideale konijnendieet : veel hooi, weinig korrels en groenten (vooral wortels). Kato had lucht, licht, ruimte, steeds een proper hok, vers voer, ... alle omstandigheden waren perfect. We konden niets beter doen vertelde men in de kliniek. Een ziekte (bv. Myxomatose) is onwaarschijnlijk. Maar hoe is het toch plots zo fout gegaan? Kato vertoonde geen symtomen en had de dag ervoor nog goed gegeten en perfecte keutels. Er was gewoon geen verklaring. Daar stonden we dan in de dierenkliniek. We waren getuigen van haar laatste momenten. Vreselijk gewoon! Je bent machteloos! 
Hoeveel konijnen leven niet in erbarmelijke omstandigheden. Hier worden ze met de allerbeste zorgen omringd en meermaals per dag gecontroleerd en vertroeteld. Kato was super handtam. Als je in de buurt van de ren kwam, kwam ze je tegemoet. Ze werd zo graag opgepakt. Dat hebben we met geen enkel konijn meegemaakt. We worden er zo moedeloos van. Trop est trop. Too much is too much. Zoveel verdriet. Zoveel vragen. 

 

 

3 juli 2012     Lucca en Dafne geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid 
LuccaDafneDeze avond hebben we op HS Hoba de overgangsproef van de D naar de C klas meegedaan met Lucca en Dafne. En ze zijn geslaagd !! 

Nikita, Quenna en de vier zusjes Lucca, Emilia, Jolie en Dafne hebben nu dus de overgangsproef afgelegd. We zijn heel trots op hen!

 

 

1 juli 2012     Canine Freestyle wedstrijd van RCCDISH in Waver

Quenna Gioia JolieVandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van RCCDISH in Waver. We hebben opgetreden met Jolie, Quenna en Gioia. Onze viervoeters waren meer afgeleid als anders in deze grote zaal en extra grote ring zonder duidelijke afsluiting (voor hen dan toch niet). Omdat we beiden (zowel Linda als Kristine) thuis met de honden werken en dus hun geleiders zijn, merken we vaak dat als op wedstrijd de ene geleider gaat optreden de hond de andere geleider probeert te zoeken. Dit uit zich door iets meer afgeleid te zijn, rond zich heen kijken of in het ergste geval de andere geleider te gaan zoeken en begroeten. Dat is niet eenvoudig te voorkomen en er kan ook moeilijk op geoefend worden om dergelijke situatie te voorkomen. Onze Havanezers willen de "meute" bij elkaar hebben en zijn meer afgeleid als dat niet het geval is, zoals dus in de wedstrijdring. De ene dag is ook de andere niet. En de ene zaal/ring is de andere niet. 

Initiation
JolieJolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani)
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Jolie is het eerste Havanezertje dat bij ons geboren is met wie we aan het dog dance / canine freestyle brevet deelnamen. Ze is geslaagd !! In deze grote zaal was het niet vanzelfsprekend om alle externe prikkels uit te schakelen waardoor Jolie iets meer afgeleid was dan op de vorige twee wedstrijden (demo klas), maar ze heeft alle oefeningen toch uitgevoerd op haar enthousiaste manier. Ze is vrolijk, speels, energiek, geeft soms graag haar eigen draai aan een oefening, maar ze is zo'n schatje om mee te werken. We zijn apetrots op haar!

Beginners (MF)
QuennaQuenna : 6e plaats (op 6) met 7.95
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Ook Quenna was onder de indruk van de grote zaal/ring en keek enkele keren om zich heen, maar dat neemt niet weg dat ze superenthousiast was en heel goed heeft meegewerkt. Dat ze met haar routine geen 8 behaalde kunnen we niet begrijpen. Soms moet je blijkbaar met wat meer show en bling bling afkomen. Helaas. Maar wij hebben alvast veel plezier, net zoals de honden, aan het trainen en oefenen. 

Meer FOTO'S van Jolie en Quenna : klik hier  

Novice (MF)
Gioia : DK
Muziek : Jovanotti - L'ombelico del mondo

Onze Havanezer "Gioia" staat voor "verrassingen". Net zoals ze vorige keer ons verraste met een prachtige prestatie en een knappe score en 2e plaats, heeft onze eeuwige koppige, maar slimme puber ons weer eens een staaltje van haar kunnen laten zien. Zo wist ze absoluut niet waar mijn moeder (Linda) zich bevond (nl. achter een reclame spandoek van de omheining) toen ik (Kristine) de ring betrad, maar eigenwijs als ze was moest en zou ze haar vinden. En dat gebeurde al na enkele seconden. Even achter de jurytafel passeren en voilà "gevonden". Met haar guitige blik kwispelde ze triomfantelijk. Bevorderlijk voor de zenuwen was dit natuurlijk niet. Dan maar van start gaan en gelukkig ging alles heel goed. Ook de moeilijkste oefeningen voerde Gioia zonder problemen uit. Op de voeten springen, rondje op de rug, trommelen, enz., maar dan kwam ik in de buurt van waar ons mama zich bevond en had Gioia er toch weer even nood aan om "dag" te gaan zeggen. En zo geschiedde. Amper 15 seconden voor het einde van het lied verliet ze eventjes de ring om Linda dag te zeggen. Ze kwam meteen terug de ring is. De laatste seconden werkte ze de oefeningen mooi af alsof er niets aan de hand was. Natuurlijk hadden we door haar korte bezoekje buiten de ring een diskwalificatie. Hoe kan je nu boos zijn op zo'n gekkerd?! Teleurgesteld, toch wel een beetje, want we weten dat ze het kan! Gioia is altijd een hond geweest die zonder handleiding geboren is. Een karakter apart. Héél slim, maar ook heel eigenwijs. 

 

 

29 juni 2012     Welkom Caro

Caro, of voluit Carolina (op z'n Engels), is een Nederlands Hangoor voedster van 2 maanden oud. 

Het verdriet om Chocolina is nog heel groot, maar we hopen mettertijd Caro met Kato te kunnen verenigen zodat ze van elkaars gezelschap kunnen genieten. 

Carolina verwijst naar Chocolina, een pracht van een konijntje dat we nooit zullen vergeten en dat veel te vroeg overleden is. 

Caro is nog jong en kan nog niet buiten leven omdat ze nog zo jong en fragiel is. Ze is heel rustig en lief. 

Klik hier voor meer foto's.

 

 

28 juni 2012     Werkstuk over de sporthond

Dit academiejaar heb ik stage gedaan bij Ellen Martens van Het Waterhof. Dit is een revalidatiecentrum voor dieren in Velm. Ellen is fysio- en hydrotherapeut en tevens sportcoach. M'n werkstuk van 170 blz gaat over de sporthond en heeft als titel : "Training en begeleiding van de hondenatleet met specifieke aandacht voor de disciplines canine freestyle, agility en canicross".

 

 

27 juni 2012     Zware klap voor Felici Animali

Ons doel was bereikt. Dwergkonijn Kato en Nederlandse Hangoor Lina (Chocolina) waren twee dikke vriendjes geworden en dat op zeer korte tijd. De eerste dagen lieten we de twee elk in de helft van de buitenren gescheiden door tralies met elkaar kennis maken en aan elkaars geur wennen. Een week later hebben we hen op 'neutraal gebied' (een aparte ren in de tuin) bij elkaar gezet en ze konden elkaar verdragen. De volgende dag lieten we hen samen in de ren. Het leek even alsof ze de rangorde bepaalden waarna ze rustig werden. We lieten hen enkel onder supervisie bij elkaar en ook 's nachts sliepen ze nog apart. Kort daarna lieten we hen permanent samen en dat lukte zonder problemen. Het duurde niet lang of de twee lagen naast elkaar, in de zon of in de schaduw en aten samen uit hetzelfde etensbakje. 

Deze ochtend was alles nog in orde met de konijnen Kato en Lina. Zoals gewoonlijk kwamen ze meteen naar ons toe om ons te begroeten en natuurlijk ook omdat ze weten dat ze lekkers gaan krijgen. Ze begonnen meteen samen uit hun bakje korrels te eten. Ook het loof van wortels vinden ze overheerlijk. Kato en Lina waren zo energiek als anders. Ze springen vaak op het dak van hun hok en liggen daar dan samen. Op die manier hebben ze een goed zicht op de tuin. Maar ook in de ren huppelen ze graag rond of gaan ze samen liggen zonnen of net genieten van elkaars gezelschap in de schaduw. Het zijn twee handen op één buik. We zijn zo ontzettend blij dat de reünie welgeslaagd is, zelfs veel vlotter dan verwacht. 

Toen we deze middag in de tuin waren zagen we dat Lina op het dak van het overdekte deel van de ren lag. Ze leefde niet meer. We begrijpen er totaal niets van! Uitwendig was niets te zien : geen wonden, geen knobbels, geen uitvloei, geen tranende ogen, geen diarree. Ze had altijd goed gevormde vaste mest. Ze dronk en at goed ondanks haar tandproblemen. We hielden haar net daarom nauwlettend in het oog. Haar overlijden is een misterie voor ons. Alle mogelijke oorzaken hebben we overlopen. Ze was iets zenuwachtiger of schrok sneller dan Kato, maar ook dat verklaart haar overlijden niet. Ook al was ze nog niet lang bij ons, we missen haar! Ze heeft voor altijd een plekje bij onze Felici Animali.

Deze foto werd op 26 juni genomen. De twee waren reeds onafscheidelijk.

Toen we het lichaam van Lina in het zicht van Kato legden, kwam ze haar al gauw 'begroeten'. Het was merkwaardig om te zien hoe ze haar betastte met haar snuit en likjes gaf. Ze ging zelfs naar haar liggen. Was het haar manier om afscheid te nemen? De dagen nadien was Kato in elk geval opvallend rustig. 

 

 

24 juni 2012     Agility

Enkele foto's van Nikita en Emilia tijdens de Agility training in de gietende regen. Meer foto's.

 

 

17 juni 2012     Canine Freestyle wedstrijd van HS Cynopolis in Kapellen 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van HS Cynopolis in Kapellen. We hebben opgetreden met The Havanese Freestylers (Dolce, Vita, Dalia, Mistica) en met Dafne. Het werd haar eerste optreden. We zijn supertrots op onze viervoeters!! Ze hebben ontzettend goed en met véél enthousiasme meegewerkt. 

Demo klas
The Havanese Freestylers
Muziek : Safri Duo - The Bongo Song
Het is altijd ontzettend leuk om met de vier Havanezers Dolce, Vita, Dalia en Mistica tesamen te werken. Ze motiveren mekaar ook. Daarom
hebben we nog eens deelgenomen met The Bongo Song, maar we hebben enkele nieuwe oefeningen geïntroduceerd in de routine. Het werd hun beste optreden op verplaatsing. We zijn dan ook megafier op hen! In de demo of fun & feed klas worden er geen punten gegeven, maar voor ons was het optreden geslaagd. We hebben ook veel leuke reacties gekregen. Ook de jury gaf lovende commentaar.

 

Demo klas
Dafne (Jolie Dafne del Paradiso di Cani)
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Voor ons pupje Dafne, ondertussen 18 maanden (wat gaat de tijd toch snel!), was het vandaag haar allereerste optreden op verplaatsing. Ze deed het super! Ook over Dafne spraken de juryleden erg lovend.


Meer FOTO'S van Dafne : klik hier
  

 

 

12 juni 2012     Agility en gehoorzaamheid op HS Hoba 

Op dinsdag 8 mei 2012 kregen Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita hun eerste Agility les. Deze vond plaats op HS Hoba. Ze maakten kennis met de sprongen en enkele toestellen (nog laag bij de grond). Ze vonden het heel leuk. We zijn de enige twee starters, dus het zijn intensieve lessen. 
Na 7 lessen mochten ze al meedoen met de beginners. Ze hebben enorm veel plezier in het lopen en springen. Ze doen het supergoed! Het is voor mij (Kristine) als geleider wel nog wennen om met een snellere Havanezer en een iets grotere hond (Engelse Cocker) te lopen. Ik leer ook nog veel bij!
Vandaag, de 9e les, heeft Nikita voor het eerst de sprongen op medium hoogte genomen en dit deed ze perfect. Ze heeft geen enkele lat afgeworpen.             

Quenna volgde ondertussen nog een les gehoorzaamheid. Ze is heel aandachtig en braaf!

 

 

5 juni 2012     Jolie geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid 

Sinds een kleine maand trainen we ook met Lucca en Jolie gehoorzaamheid op HS Hoba. Deze avond heb ik (Linda) de overgangsproef van de D naar de C klas meegedaan met Jolie. En ze is geslaagd !! Met Lucca kon ik (Kristine) de proef niet meedoen o.w.v. m'n examens. We zijn supertrots op Jolie !!

 

 

22 mei 2012     T-shirts van Euro Dog Sport Magazine  aangekomen

Bedankt Luca Bartole, dogsportmag.eu & DogSpecialist.it !!

 

 

20 mei 2012     Welkom Chocolina 

We twijfelden of we er nog een konijntje zouden bijnemen, maar Kato was nu zo zielig alleen achtergebleven na het overlijden van Fleur met wie ze heel goed overweg kon. Na wat opzoekwerk over verschillende rassen kwamen we uit bij de Nederlandse Hangoor, de kleinste van de hangoorrassen. Luna en Lana waren Duitse Hangoor. Dat waren hele lieve konijnen. Nederlandse Hangoren zijn iets kleiner. We ontdekten dat dit ras ook in de chocoladekleur voorkwam. Dit vonden we heel erg mooi. Zo zijn we Chocolina (Lina) gaan bezoeken in Nederland. Het was een prachtig konijn. We hebben haar ouders gezien en ook nog vele andere mooie chocoladekleurige Hangoren (Nederlandse en Franse). Dit type konijn heeft typisch een bruin-witte vacht met witte oren. Lina had echter bruine vlekjes op de oren wat we net heel erg mooi vonden. Ze was al een beetje ouder. Dit sprak ons wel aan omdat Kato ondertussen toch ook al wat ouder is en dat zou een hopelijke reünie tussen die twee moeten vergemakkelijken. Een heel jong, klein konijn wilden we niet meteen buiten laten of bij Kato laten. Lina mocht mee met ons. Ze was superbraaf in de auto. De eerste nacht sliep ze nog binnen in een grote kooi zodat ze rustig kon bekomen van alle indrukken.

De volgende dag ontdekten we dat ze olifantstanden had. We lieten deze knippen door de dierenarts. In het vervolg zouden we dit zelf doen. We kregen heel wat instructies mee van de dierenarts. Lina was hierdoor wel een beetje een zorgenkindje. We wilden nauwlettend in het oog houden hoe snel de tanden groeiden en of ze goed kon eten en drinken met haar 'onderbeet'. We probeerden haar zo handtam mogelijk te maken en regelmatig haar lippen zachtjes omhoog te tillen om haar te laten wennen aan deze aanrakingen die nodig zijn om de tanden nadien te kunnen knippen. We hebben deze extra zorgen zeker over voor haar.

 

 

20 mei 2012     Happy birthday Kira ! 
20.06.2012

Gelukkige verjaardag Kira !

 7 jaar

 

 

 

16 mei 2012     Afscheid van Fleur
Deze ochtend bij het proper maken van het konijnenverblijf merkten we dat Fleur heel erg rustig neerlag. Het had gegoten, maar ze was zelf helemaal droog en voelde warm (normaal, niet koud) aan. Ze reageerde nauwelijks op aanrakingen of gestreel. Ze had geen kracht, geen fut. We namen haar mee naar binnen. Haar tanden waren niet te lang, haar buikje stond nog dik en verder was er ook niets te merken aan haar lichaam (uitwendig). Ze lag er levenloos bij. Dit kon niet goed aflopen. Haar ademhaling vertraagde. Ze maakte nog enkele zachte geluidjes. Om 9u is ze overleden. We Het is heel aangrijpend om je dier te zien sterven. We weten nog steeds niet wat de reden is van haar plotse overlijden. Ze at goed, dronk goed, genoot van het gezelschap van Kato, ze was levendig, uitwendig was er niets te merken. We hebben haar begraven bij Luna en Lana.

 

 

12 mei 2012     Canine Freestyle wedstrijd van Dogs@Work in Bornem

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van Dogs@Work in Bornem. We hebben opgetreden met Gioia, Quenna & Jolie. Lucca vergezelde ons ook. Het was een ontzettend aangename dag! De honden waren superbraaf. Door het goede weer en de lange middagpauze zijn we een goed uur gaan wandelen in de weilanden in de buurt. De hondjes hebben ervan genoten en wij ook. 's Avonds waren ze uitgeteld en net zoals ons moe maar voldaan. 

Beginners (Musical Freestyle)
Gioia : 2e plaats (op 13) met 8,7
Muziek : Jovanotti - L'ombelico del mondo

Het is al van september 2009 geleden dat Gioia nog aan een dog dance wedstrijd had deelgenomen. Ze deed vooral agility de voorbije jaren. Toch oefenden we thuis nog dagelijks met haar en ze bleef ons verbazen met haar intelligentie. Ze heeft ontzettend snel nieuwe oefeningen door. De moeilijkheid bij Gioia is haar koppigheid. Ze kan al eens "haar botten eraan vegen" en protesteren als er niet snel genoeg een beloning volgt. Gioia heeft nooit het gemakkelijkste karakter gehad en het was dan ook een uitdaging om een betere band met haar te krijgen. Dat is gelukt door gehoorzaamheid, agility en dog dance met haar te doen. Nu 2,5 jaar na haar laatste optreden wilden we toch graag haar kunnen nog eens proberen te tonen. Het was afwachten hoe ze zou reageren op wedstrijd. In de Beginnersklas mag geen voeding meer gebruikt worden, dus ook dat was afwachten hoe ze dan zou meewerken. Ze kan prima zonder voer werken, maar op verplaatsing is dat niet evident. Door GPS problemen waren we met drie kwartier vertraging aangekomen in Bornem. Het was toen nog minder dan 10 minuten voor de aanvang van de wedstrijd. In een spoedtempo gaan omkleden, attributen verzamelen en Gioia klaarmaken en meteen de ring in. Zonder terreinverkenning en starten maar. Maar Gioia werkte super!!! We waren aangenaam verrast! Ze weigerde geen enkele oefening. De moeilijke oefeningen gingen ook perfect. Het was superfijn om met haar te 'dansen'. Het lied L'ombelico del mondo van Jovanotti had ik vroeger al eens gebruikt met Havana, maar de routine is nu helemaal nieuw met ook verschillende nieuwe oefeningen. 

     VIDEO Gioia

Beginners (Musical Freestyle)
Quenna : 6e plaats (op 13) met 8,2
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Een week geleden behaalde Quenna haar dog dance brevet. Vandaag mocht ze voor het eerst optreden voor punten in de Beginners klas. Wat had ze aandacht! Ze werkte beter dan vorige week. En dat zonder voeding! Ze is nog jong en heeft ook nog niet veel wedstrijdervaring. We zijn dan ook héél blij met haar knappe prestatie vandaag. Ze is zo'n schat om mee te werken. Ze heeft er duidelijk plezier in. 

     VIDEO Quenna

Demo klas
Jolie (Joliesiena del Paradiso di Cani)
Muziek : Flo Rida - Good Feeling
Helemaal op het einde van de wedstrijd zijn de deelnemers van de Fun & Feed klas aan de beurt. Dit is een soort demonstratie klas. Er worden geen punten gegeven en er is dus ook geen rangschikking. Ondanks de lange wandeling op de middag, had Jolie nog energie over op het eind van de dag. Het was haar tweede optreden en met een nieuwe routine. Ze werkte weer supergoed mee! Wat zijn we fier op haar :). 

     VIDEO Jolie

 

Meer FOTO'S van Gioia, Quenna & Jolie : klik hier  

 

 

5 mei 2012     Canine Freestyle wedstrijd van De Brave Bakelanders in Langemark

QuennaVandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van De Brave Bakelanders in Langemark. We hebben opgetreden met Quenna, Havana & Jolie. Emilia & Dafne vergezelden ons ook. Ze zijn heel braaf geweest. We zijn weer erg trots op onze Havanezers! Het was een lange, maar aangename dag. 

Initiation (Musical Freestyle)
Quenna
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Quenna speelde vandaag voor haar dog dance brevetje. Ze is met glans geslaagd. Ze mag voortaan deelnemen in de Beginners klas waar ze dus ook punten zal krijgen. Ze was even afgeleid in het begin van de routine toen ze Kristine aan de zijkant zag staan, maar ze herpakte zich. Even viel de muziek stil, wat natuurlijk schrikken is voor de geleider, maar Quenna deed gewoon voort. We zijn fier op haar!

 

Beginners (Musical Freestyle)
Havana : 4e plaats met 8
Muziek : Anges Obel - The Riverside

Geen nieuwe routine voor Havana, maar het was toch al een tijdje geleden dat we met haar aan een wedstrijd hadden deelgenomen. Het was de eerste keer in de beginnersklas met het nieuwe reglement, dus geen mogelijkheid tot het gebruik van voedsel. Niet dat onze honden per se met voeding beloond moeten worden tijdens de routine, maar op wedstrijd kan het hen toch iets meer doen focussen en alle afleidingen achterwege doen laten, maar dat gaat dus niet meer in de beginnersklas. Havana is mooi bij me gebleven. Ze was rustiger dan anders en voerde niet alle oefeningen perfect uit, maar het was toch leuk om met haar te werken. In de namiddag liet ze naast het terrein haar zotte kunsten zien, zonder enige aarzeling. We waren verwonderd dat ze nog zoveel energie had na de lange dag. 

 

 

Demo klas
Jolie (Joliesiena del Paradiso di Cani)
Muziek : Nneka - Heartbeat
Helemaal op het einde van de wedstrijd zijn de deelnemers van de Fun & Feed klas aan de beurt. Dit is een soort demonstratie klas. Er worden geen punten gegeven en er is dus ook geen rangschikking. We hadden verwacht dat Jolie (dochter van Havana) moe zou zijn na de lange rit en toch al drukke dag in deze nieuwe/vreemde omgeving. Het was haar allereerste optreden buitenshuis. Ze gaf het beste van zichzelf. We zijn apetrots. 

     VIDEO Jolie

 

Meer FOTO'S van Quenna, Havana & Jolie : klik hier  

 

 

1 mei 2012     Emilia en Quenna geslaagd voor overgangsproef gehoorzaamheid - toelating Agility

QuennaDoor de verhuis en de tijdelijke nieuwe terreinen van HS Pallieter start er dit voorjaar geen nieuwe groep Agility. Daarom zijn we gaan uitkijken naar een andere hondenschool. We wilden ook met onze jongste rakkers gehoorzaamheid volgen op een hondenschool. De basis kennen ze goed genoeg van thuis. Maar het is altijd nuttig om ook op verplaatsing wat meer te oefenen. Zo zijn we bij HS Hoba in Deurne terechtgekomen. Sinds 8 april volgen we er les gehoorzaamheid. Quenna had reeds gehoorzaamheidslessen Emilia gevolgd en was met succes geslaagd voor de overgangsproef op HS Pallieter. Deze avond hebben we de proef op HS Hoba van de D naar C klas meegedaan en Quenna is geslaagd. Met Emilia, de eeuwige spring in 't veld, hadden we ook graag gestart met Agility. Ze is nu bijna 17 maanden. Om te kunnen deelnemen aan de startersklas Agility moet je op HS Hoba een overgangsproef afleggen nl. van de D naar de C klas. Emilia had nog geen ervaring met gehoorzaamheidslessen op een hondenschool. Na enkele lessen de voorbije drie weken hebben we deze avond de proef afgelegd en ze is zonder problemen geslaagd. Volgende week, 8 mei, start de eerste les Agility. We kijken er al naar uit! 

 

 

29 april 2012     Havanezer puppyknuffelen 

Deze namiddag zijn we een bezoek gaan brengen aan Anja en haar hondjes, pupjes en logeekes. Quenna kon haar zusjes Fleurie en Kisha nog eens terugzien. Tegen de late namiddag klaarde het weer op en kregen we aangenaam zonnig weer wat natuurlijk ideaal was om foto's te nemen. De pupjes van Kammie Su konden heerlijk buiten spelen. 

Pupjes Kammie Su & Pillowtalk's Si Si El Corazon :
 

Drie zusjes Quenna, Fleurie, Kisha (Tella & Dude) :
Quenna Fleurie Kisha

Ons Hippy, Lucca & Quenna :
Hippy Lucca Hippy Lucca Quenna

Kammie Su & zoon Red, Bino & zus & moeder Pipotje, Doodle & moeder Duja (halfzus van ons Mistica) :
Kammie Su Red Bino
Pipotje Doodle 
Duja Bino Bino Doodle 
Red Kisha Quenna Fleurie Doodle Bino Duja Hippy

 

 

29 april 2012     Test van sociaal gedrag op Holvensche HS : Jolie & Dafne GESLAAGD !!! 

Vandaag namen we deel met onze Havanezers Jolie & Dafne aan de sociabiliteittest op de Holvensche Hondenschool in Geel. Beide zusjes zijn GESLAAGD!! We zijn superblij!! Het was weeral een natte lentedag. Ze voerden alle oefeningen zonder problemen uit.

De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

22 april 2012     Workshop Canine Fitness in Nederland 

Deze voormiddag heb ik (Kristine) met Nikita een workshop gevolgd in Nederland (Dogcenter Kerkwijk) over Canine Fitness gegeven door dierfysiotherapeute Elma Bakker en hondeninstructeur Brigitte van Gestel. Deze workshop sluit nauw aan bij het onderwerp van m'n eindwerk voor KATHO in verband met de hondenatleet en m'n stage bij dierfysiotherapeute Ellen Martens van Het Waterhof. Het was een interessante voormiddag. Nikita vond het allemaal heel spannend.

Thema's waren body-awareness, coördinatie en balans bij de hond. Daarnaast kwamen ook belastbaarheid en trainbaarheid van de hond in theorie en praktijk aan bod. De workshop richt zich op preventie van blessures, revalidatie en op verbetering van sportprestaties.

 

Ook thuis oefenen we verder. De Havanezers vinden het ook heel leuk. Het is eens iets anders dan de gehoorzaamheids- of dog dance oefeningen.

 

 

 

 

 

 

 

21 april 2012     Canine Freestyle wedstrijd van 't Kruierke in Balen 

Vandaag hebben we deelgenomen aan de wedstrijd Dog Dance (Canine Freestyle) van 't Kruierke in Balen. We hebben opgetreden met Dalia, Quenna & Emilia. We zijn apetrots op onze Havanezers!
Het werd een gezellige dag met het leuke weerzien van andere DD'ers. 

Vanaf dit jaar gaan de nieuwe reglementen binnen de Dog Dance / Canine Freestyle van kracht in België. 2012 is nog een overgangsjaar. De deelnemende honden in alle klassen (behalve in de nieuwe demo klas) moeten een werkboekje hebben waarin na afloop van de wedstrijd de resultaten genoteerd worden. Er is nu een onderscheid tussen twee disciplines nl. Heelwork to music (HTM) en Musical Freestyle (MF). Beide disciplines komen voor elke klas (behalve in de demo klas) apart aan bod op wedstrijd. Eerst HTM, gevolgd door MF telkens per klas. Wij doen aan Musical Freestyle. Er mag ook geen voedsel meer gebruikt worden als beloning in de Initiation en Beginners klas. Er is een nieuwe klas gecreëerd namelijk een demonstratie klas (Fun & Food) waarin honden vanaf 6 maanden kunnen deelnemen. Hier mag wel gebruik gemaakt worden van voedsel of speelgoed om de hond tijdens de routine te belonen. Het is een ideale manier om de honden te laten kennis maken met het hele wedstrijdgebeuren. Deze klas komt op het einde van de wedstrijd aan bod. Er worden geen punten gegeven en ook geen rangschikking. De juryleden geven wel commentaar en opmerkingen.

Intermediate (Musical Freestyle)
Dalia : 1e plaats met 8.78 
Muziek : Globus - Europa (instrumental version) "Heaven help in all our battles"

Grote schat Dalia heeft haar beste pootje voorgezet op deze wedstrijd. We brachten een nieuwe routine die we nog nooit eerder ergens hadden geoefend (behalve thuis dan natuurlijk). Dat was zeer spannend. 
We toonden onze choreografie op de instrumentale versie (met koor) van het lied Europa (Heaven help in all our battles) uitgevoerd door Globus. Naast deze instrumentale versie bestaat er ook een versie van het lied waarin verschillende strofen gezongen worden. Het is een lied over oorlogen en veldslagen over de voorbije eeuwen. Het eindigt met de woorden "Never again!" Gekleed als een vrouwelijke krijger 'reisde' ik met Dalia door verschillende tijdperken : Klassieke Oudheid (Classical Antiquity), Middeleeuwen (Middle Ages), Vroeg Modern Europa (Early Modern Europe) en de Moderne Tijd en Recente Geschiedenis (Moders Times & Recent History). Elk tijdperk werd voorgesteld door middel van een 'mijlpaal' daarop
namen van veldslagen die vermeld worden in het lied. Op het einde van de routine toon ik de tekst "To battle ... Never again!" aan de jury.
Ik ben ontzettend trots op Dalia!! Ze had veel aandacht. We hebben enkele
nieuwe oefeningen getoond. We hadden veel plezier in de ring. We werden beloond met de hoogste punten in de Intermediate klas. We hebben zelfs twee Border Collies verslaan ;). 
De volgende wedstrijd moet Dalia deelnemen in de Advanced klas, het hoogste niveau in Canine Freestyle. Ze zal de eerste Havanezer in die klas zijn.

Demo klas
Quenna
Muziek : Gotye (feat. Kimbra) - Somebody that I used to know
Quenna's dog dance debuut is héél goed gegaan. Nog nooit trad ze op een vreemde (nieuwe) plaats op en al zeker niet met toeschouwers. Ze liet zich niet van haar stuk brengen en voerde de oefeningen heel mooi uit. Het is natuurlijk nog een beetje wennen. De jury vond haar een vrolijk hondje.

 

 


 

 

Demo klas
Emilia
Muziek : Nneka - Heartbeat
Emilia die thuis als een magneet aan mij plakt had het toch wat moeilijker met de nieuwe omgeving en de drukte. Ze was overweldigd. Ze keek meteen rond zich heen. Ze voerde enkele oefeningen heel goed uit, maar ze is ook enkele keren naar de zijkant van de ring gelopen om te kijken wie daar allemaal zat. Ze zal nog meer moeten wennen aan het wedstrijdgebeuren. Buitenshuis optreden is helemaal niet evident, en al zeker niet voor 'schoothondjes'. Het was een goede oefening voor haar.

 

 

Meer FOTO'S van Dalia, Quenna & Emilia : klik hier  

 

 

19 april 2012     Geschokt door het plots overlijden van Breeze :( 

03.01.2012Toen we omstreeks 11u in de kooi van de cavia's keken, zagen we dat Breeze neerlag. We voelden dat er iets niet klopte. We namen haar op. Ze voelde nog warm en soepel aan. Te soepel. Ze was net overleden. We konden het niet geloven. Ben je zeker? Voel je geen hartslag? Er was niets aan haar te merken wat kon wijzen op ziekte of dergelijke. Ze had een goed gewicht en had die ochtend nog gegeten van de paprika en witloof en het verse hooi. 
Haar overlijden komt heel erg onverwachts. We zijn blij dat ze niet heeft afgezien, maar het verdriet is groot. We hebben bijna 5 jaar van haar aanwezigheid kunnen genieten. Daarmee is ze al een oudere cavia, maar nog niet stokoud. 
Dayita blijft verweest achter. Nog niet lang geleden moest ze afscheid nemen van haar zus en nu is ook haar moeder er niet meer. Breeze was mama van 3 prachtige cavia's (Gucci, Dunja en Dayita). Dayita is wel ziek. Ze heeft cystes op haar rechtereierstok waardoor haar hormoonregeling niet meer in orde is en ze haren op de flanken verliest (er wordt teveel oestrogeen geproduceerd). Ze is onze laatste Coronet cavia. 
We zijn er nog serieus van onder de indruk. We hadden dit totaal niet verwacht.

Breeze & Dayita & Dunja (achteraan) - 03.01.2012 Dayita & Breeze & Dunja achteraan - 03.01.2012
Breeze nog met beide dochters begin 2012

 

 

18 april 2012     Happy birthday Hippy !!! 

Gelukkige verjaardag Hippy !

 4 jaar

 

 

 

4 april 2012     Havana's 5-ling is 16 maanden 
Tiziano (Je Tiziano del Paradiso di Cani)

Lucca (Jolie Lucca del Paradiso di Cani)

Emilia (J'Emilia del Paradiso di Cani)

Jolie (Jolie Siena del Paradiso di Cani) 

Dafne (Jolie Dafne del Paradiso di Cani) 
 

 

 

1 april 2012     Havanezerplezier 
 
 
 
 
 

 

 

25 maart 2012     Happy birthday Dolce !!! 

Gelukkige verjaardag Dolce !

 8 jaar

 

 

 

23 maart 2012     Nog meer lentekriebels 

 

 

22 maart 2012     Onze konijnen Fleur en Kato genieten van de lentezon 

 

 

 

20 maart 2012     De lente is op komst 


ToscaDolceVita
GioiaHavanaDalia
HippyMisticaItala
IlianoNikitaQuenna
LuccaEmiliaJolie
Dafne

 

 

12 maart 2012     Afscheid van Dunja dei Felici Animali 

12.03.2012Hoe snel het toch allemaal kan gaan. Gisteren was alles nog prima met Dunja. Deze ochtend bij het verversen van het zaagsel en het voederen van de cavia's (moeder Breeze en dochters Dunja en Dayita) viel het meteen op dat Dunja niet kwam eten. Normaal gezien komen de cavia's meteen knabbelen aan al het lekkers dat ze krijgen (witloof, paprika, wortels, hooi, enz), maar Dunja had geen interesse. Meteen ging de alarmbel af. Dit klopte niet. Ook bij het oppakken van Dunja viel meteen op hoe slap ze zich liet hangen. Meteen een afspraak gemaakt in de dierenkliniek en om 12u konden we reeds op consultatie. De tandjes werden nagekeken en die vormden geen probleem om te eten. Gezien het dagelijks rantsoen, was ook een vitamine C tekort geen mogelijke oorzaak. Haar gewicht was nog prima. Ze woog zelfs meer dan haar zusje. Er was nog ontlasting, dus ze moest recent nog gegeten hebben, maar de darmen waren wel tamelijk leeg ondertussen. Dunja was ook heel gevoelig bij het aanraken van haar buik/darmen. Ze had last van buikkrampen. De dierenarts raadde ons aan haar alvast tot de volgende dag daar te laten zodat ze haar pijnstillers en vocht konden geven en (dwang)voederen. Men was er nog tamelijk gerust in dat ze nog kon aansterken. We weten uit ervaring dat de Coronets zich heel gemakkelijk laten gaan als ze ziek zijn. We waren er vroeg bij, dus er was hoop. Helaas kregen we nog geen 3 uur later telefoon dat Dunja overleden was. Ze moet in shock gegaan zijn wat fataal geworden is voor haar hart en andere organen. Darmproblemen zijn heel delicaat bij cavia's. Ze hebben lange darmen en door vergisting of bacteriën of verstopping kunnen er allerlei problemen ontstaan. Dunja moet iets gehad hebben zoals koliek bij paarden. Door vergisting in de darmen vergiftigt het lichaam zichzelf. Dat is heel acuut en moeilijk te redden. Volgens de dierenarts hadden we dit niet kunnen voorkomen. Je verwacht niet dat het zo snel zou gaan. Dunja is op 27 februari 2008 bij ons geboren. We missen je lieve schat!!!

03.01.2012 - Dunja 03.01.2012 - Dunja Breeze Dayita

 

 

4 maart 2012     Havana's 5-ling is 15 maanden 

 

 

2 maart 2012     Emilia & Nikita mee naar de praktijkles Anatomie 

Vandaag een examen gaan afleggen op KATHO in Roeselare waar ik Agro- en Biotechnologie (afstudeerrichting Dierenzorg) via afstandsonderwijs volg. In de namiddag vond de praktijkles Anatomie plaats. De palpatiepunten (met o.a. verschillende spieren) bij hond en paard kwamen aan bod. Havanezer Emilia en Engelse Cocker Nikita konden meegaan om alles in praktijk te oefenen. Door de dierenarts/professor werden meteen ook de knietjes van deze twee rakkers getest en ze zaten perfect en stevig vast. Emilia en Nikita waren superbraaf, ook tijdens de lange autorit!

 

 

28 februari 2012     Fleur en Kato krijgen elkaars gezelschap 

Vandaag hebben we onze twee konijnen Fleur (Teddy Widder) en Kato (dwergkonijn) met elkaar laten kennismaken. Het duurde niet lang of ze werden de beste maatjes. Overdag zitten ze samen in de grote buitenren (het verblijf van Fleur) dat ondertussen nog een heel stuk is vergroot. 's Nachts laten we Kato nog in haar verblijf binnen omdat het soms nog te koud is. We hadden geen idee hoe deze twee op elkaar zouden reageren. Het is superfijn dat ze zo goed overeenkomen! Ze liggen vaak tegen elkaar en genieten van elkaars gezelschap.

 

 

 

 

15 februari 2012     Fotowedstrijd Hart voor dieren 

Deze foto's hebben we ingezonden naar het dierenmagazine Hart voor dieren ter ere van de fotowedstrijd. Eén van deze foto's werd geselecteerd tot de 25 beste inzendingen (uit België en Nederland). We kregen een mooi voederpakket opgestuurd waar de vogeltjes in onze tuin zeer blij mee zijn.

 

 

8 februari 2012     Happy birthday Gioia !!! 

Gelukkige verjaardag Gioia !

 5 jaar

 

 

 

5 februari 2012     Met onze "pups" op bezoek bij familie 

Nog meer sneeuw om zich in uit te leven. Lucca, Emilia, Jolie en Dafne hadden duidelijk veel plezier. Engelse Bulldog Cookie bleef liever binnen. Klik hier om het album Snowfun 2012 te openen.

Lucca Emilia Jolie
Dafne
 
Lucca 
Emilia Jolie Dafne

 

 

4 februari 2012     Eerste kennismaking met sneeuw voor onze "pupjes" (14 maanden) + Sneeuwpret voor allen

Vandaag zijn onze "pupjes" 14 maanden geworden en hoewel ze geboren werden toen er een dik pak sneeuw in de tuin lag, hebben ze er nu voor het eerst kennis mee gemaakt. Toen het eind 2010 sneeuwde lagen ze nog lekker knus bij hun mama Havana en waren ze volop aan het groeien. Nu de winter pas echt begonnen is, kan de 5-ling voor het eerst spelen in de sneeuw. Lucca stond al te popelen om het witte tapijt te verkennen en al gauw volgden haar drie zusjes Emilia, Jolie en Dafne. Ook broer Tiziano (van wie we helaas nog geen "sneeuwfoto's" hebben) heeft zich al kunnen uitleven in de sneeuw. Ze vinden het geweldig! Ze amuseren zich te pletter. 

Klik hier om het album Snowfun 2012 te openen.

Lucca
Emilia
Jolie
Dafne  
Dafne Lucca Dafne Quenna Quenna Lucca Jolie Emilia Dafne
Nikita Lucca Quenna Quenna Lucca Emilia Dafne Emilia Dafne 
Dafne Jolie Emilia Quenna Dafne Quenna Jolie Lucca Emilia Dafne Jolie Emilia Quenna

Oud en jong hadden veel plezier in de sneeuw : 
Tosca Dolce Vita 
Gioia Havana Dalia 
Hippy Mistica Itala 
Iliano Nikita Quenna

 

 

2 februari 2012     Happy birthday Itala !!! 
Itala

Gelukkige verjaardag 
Itala !

 3 jaar

 

 

 

29 januari 2012     Sociabiliteitsproef op HS Pallieter : Lucca & Emilia GESLAAGD !!! 

Vandaag namen we deel met onze Havanezers Lucca & Emilia aan de sociabiliteittest op de hondenschool Pallieter. Beide zusjes zijn GESLAAGD!! We zijn superblij!! Het was koud weer met een gure wind. Ze voerden alle oefeningen zonder problemen uit.

Lucca (del Paradiso di Cani)Emilia (del Paradiso di Cani)De geslaagde honden krijgen een officieel attest als bewijs van hun sociaal gedrag tegenover mensen en andere honden. Ook voor het behalen van het brevet gehoorzaamheid, canine freestyle/HTM of agility is deze test verplicht.  

De test wordt gekeurd door 2 keurmeesters. Het belangrijkste doel van deze test is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt tegenover mensen en dieren en een normaal gedrag vertoont in het verkeer. De proef houdt in:

Proef 1:
Laten betasten van de hond. De hond moet zijn tatoeage of ingeplante chip laten controleren.
Proef 2:

Wandeling aan de leiband, een weg van ongeveer 20 m wordt afgelegd waarna men in slalom door een groep van minstens 6 stilstaande, pratende mensen gaat om te stoppen midden in deze groep.
De geleider met de hond aan de leiband neemt plaats op 10 m van de groep en wordt door de groep ingesloten tot op een afstand van 1,50 m. Op teken van de keurmeester gaat de groep terug uiteen. De geleider plaatst de hond op 5 m van de groep (leiband kan desgevallend vastgehouden worden door en andere persoon) en neemt plaats tussen de groep, waarna hij de hond oproept.
Proef 3:
De hond wordt door de geleider vastgelegd met een leiband van 3 m lengte en wordt op een normale manier achtergelaten. De geleider gaat uit het zicht van de hond gedurende een bepaalde tijd. Tijdens deze tijd wordt de hond voorbij gegaan op een afstand van 5 m vanaf het punt waaraan de hond is vastgelegd (dit is 2 m buiten bereik van de hond) door 2 personen zonder hond en daarna door 2 personen met honden. 
Proef 4:
De geleider wandelt op straat met de hond aan de leiband (minimum 1 m lang) en wordt gekruist in 2 richtingen: 
1.   Door 2 personen met honden 
2.   Door een jogger op een afstand van 2 m 
3.   Door een fietser op een afstand van 3 m 
4.   Door een auto die ongeveer 40 km/h rijdt op een afstand van 3 m

 

 

1 januari 2012     Happy 2012 
De eerste dag van het jaar hebben we gevierd bij Tiziano. Hij mocht z'n cadeautjes zelf openmaken en vond dat natuurlijk heel plezant. Z'n zusjes Lucca, Emilia, Jolie en Dafne waren ook van de partij.
 

 

 

 

 

 

Home Back Top Next

                                 

..